Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה לי אליך ואל כל שאר המומחים לענייני אקלים - האם הידע שלכם וכל העובדות שאתם מביאים בנוגע להתחממות הגלובלית מבוססים על מאמרים שקראתם, נתוני טמפרטורה מעשרות או מאות השנים האחרונות ועוד מדדים שונים שבדקתם והשוותם, או שמא זה מבוסס בעיקר על כתבות שקראתם ודברים שאמרו לכם ש"מדענים" אמרו?

ואז האירוניה התאבדה... כי אתה הרי לא נתפס חלילה לקטנות כשמדובר על טראמפ, נכון?

א. וואלה, לא חשבתי על זה! אולי כל המדענים וגופי התקשורת משקרים לנו ובעצם אין התחממות גלובלית אלא דווקא... התקררות גלובלית! שנייה, אני אשאל את טראמפ כי הוא בטוח יודע.

ב. יש קטנות ויש קטנות. אני לרוב לוקח דברים שטראמפ עשה או אמר ומנתח אותם בצורה כזו או אחרת (או מביא סימוכין ממישהו אחר שהגיב לגביהם). מה שאייל עשה זה להתלונן שצבעו את בניין עיריית ת"א בירוק, ושים לב להיסקים הלוגיים המטופשים שלו:

1. העירייה הייתה צריכה להחליף את הצבע לדגל אנגליה או לצבעי הגאווה כי זה יותר חשוב (מי החליט?)

2. הצבע הירוק זה נגד נשיא ארה"ב (אולי זה לא נגד הנשיא אלא בעד העולם?)

3. ראש עיריית ת"א מתנהג באופן שמאלני כשהוא מראה לכל העולם שיש ישראלים שמתנגדים לארה"ב (מה הקשר לשמאלניות, למה נראה לו שכל העולם מפרש את צבע בניין עיריית ת"א, ולמה הוא חושב שהתנגדות למשהו שנשיא ארה"ב עשה זו התנגדות לארה"ב?)

4. מדינות ערב מחרימות את קטאר בגלל טראמפ ולכן השמאלנים צריכים להגיד לו תודה (WTF...)

5. חולדאי צריך לבקש סליחה ולצבוע את העירייה בדגל ארה"ב (די, כבר אין לי מילים...)

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
א. וואלה, לא חשבתי על זה! אולי כל המדענים וגופי התקשורת משקרים לנו ובעצם אין התחממות גלובלית אלא דווקא... התקררות גלובלית! שנייה, אני אשאל את טראמפ כי הוא בטוח יודע.

אף אחד לא מכחיש את ההתחממות, הויכוח המדעי הוא על הגורמים להתחממות ובאופן ספציפי על התרומה של גזי החממה לנושא הזה.

אם לא ידעת את זה, אז גדי צדק: אתה מדבר על נושאים שאתה לא מתמצא בהם על סמך מידע לא מבוסס של ג'ון אוליבר שהוא פוליטיקאי במסווה של קומיקאי.

אם כן ידעת את זה, אז המצב יותר גרוע: אתה מבקר את טראמפ על דברים שהוא לא אומר ומנסה להציג אותו כיותר טיפש ממה שהוא. בגישה כזאת יש גם התנשאות וגם זדון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אני חושב שלקרוא לרד נקס, או סתם להכליל אנשים ולקרוא להם גזענים ובורים זאת טיפשות וגזענות.

הייתי כמעט בכל מדינה פה, הפשטות החום והפתיחות בה נתקלתי במרכז ארה"ב זה משהו לקנא בו.

אבל היי, אמריקה זה קליפורניה וניו יורק נכון? הרי הם הצביעו בעיקר לקלינטון. כל השאר זבל.

Sent from my Alcatel 6055U using Tapatalk

haters will hate

פורסם (נערך)
אני חושב שלקרוא לרד-נקס, או סתם להכליל אנשים ולקרוא להם גזענים ובורים זאת טיפשות וגזענות.

נכון, אי אפשר להכליל. הומור נגד רד-נקס כשמו כן הוא - הומור, ותו לא.

אבל אין להכחיש שיש בארצות הברית מדינות שחלק גדול מתושביהן אולטרה-נוצרים ואולטרה-לאומנים, ושאלו היו חלק מציבור הבוחרים המובהק של טראמפ.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
נכון, אי אפשר להכליל. הומור נגד רד-נקס כשמו כן הוא - הומור, ותו לא.

אבל אין להכחיש שיש בארצות הברית מדינות שחלק גדול מתושביהן אולטרה-נוצרים ואולטרה-לאומנים, ושאלו היו חלק מציבור הבוחרים המובהק של טראמפ.

והם כ"כ גזענים שהם גם הצביעו לאובאמה בעבר.

שוב, גזענות אני פוגש בעיקר איפה שיש אנשים משכילים יותר.

haters will hate

פורסם
אז היום מדינות ערב מחרימות את קטאר.

את זה הם עשו בגלל לחץ של טראמפ.

כל השמאלנים תגידו יפה תודה לטראמפ.

חולדאי עכשיו צריך לבקש סליחה ולצבוע את העירייה בדגל ארה"ב.

אתה כותב את זה בכזה ביטחון, שאפשר לחשוב שישבת ליד טראמפ בביקור שלו בערב הסעודית.

הבסיס האמריקאי הכי גדול והכי חשוב במזה"ת נמצא בקטאר.

11 אלף חיילים אמריקאים, מטוסים, המסלול הכי ארוך...

אז נראה לך שטראמפ ירצה לבודד את קטאר?

אבל העיקר שפתחת ב:

"

אני לא מצפה ששמאלי ישתנה כי הוא קרא משהו בפורום."

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מדד החוסן הלאומי של ישראל

(נתוני מדד החוסן הלאומי של ישראל לשנת 2017 של המרכז לחקר הביטחון הלאומי של אוניברסיטת חיפה)

כאמור, באופן יוצא דופן בהשוואה למדינות אחרות, בישראל..

נשים מראות לאורך שנות המדד שהן יותר פטריוטיות, אופטימיות ומיליטנטיות מהגברים.

רמת הפטריוטיות של הנשים –

יהודיות וערביות – עומדת השנה על רמה של 4.68, בהשוואה ל-4.38 בקרב הגברים.

רמת האופטימיות של הנשים היא 4.7, לעומת 4.5 אצל הגברים.

ורמת המיליטנטיות של הנשים היא 3.77 לעומת 3.69 של הגברים.

למדו מהנשים .. :grin:מה זה להיות גבר.

העולם התבלבל, הגברים הלכו לאיבוד.

מדד החוסן הלאומי של ישראל בוחן היבטים שונים הקשורים לחוסן הלאומי, החל מרמת האושר והפטריוטיות של תושבי ישראל,

דרך החשש מאיומי טרור או מהתקפות של מדינות עוינות וכלה ברמות האמון כלפי המערכת הפוליטית ובית המשפט העליון.

המדד הנוכחי התבצע במחצית השנייה של חודש מאי והוא כלל כ-2000 נשאלים המהווים מדגם מייצג של כלל האוכלוסייה הישראלית

שנשאלו סדרת שאלות בסולם שנע בין 6 (רמת גבוהה) ל-1 (רמה נמוכה).

לפי המדד, מאז שנת 2000 האוכלוסייה היהודית מגלה רמות גבוהות מאוד של פטריוטיות ואופטימיות.

רמת הפטריוטיות של האוכלוסייה היהודית עומדת השנה על רמה של 4.8, ירידה קלה מ-4.87 בשנה שעברה,

אולם בסך הכל – המדד יציב ולא משתנה כמעט לכל אורך 17 השנים האחרונות.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שאלה לי אליך ואל כל שאר המומחים לענייני אקלים - האם הידע שלכם וכל העובדות שאתם מביאים בנוגע להתחממות הגלובלית מבוססים על מאמרים שקראתם, נתוני טמפרטורה מעשרות או מאות השנים האחרונות ועוד מדדים שונים שבדקתם והשוותם, או שמא זה מבוסס בעיקר על כתבות שקראתם ודברים שאמרו לכם ש"מדענים" אמרו?

שאלה לי אליך, כשאתה חולה - אתה הולך לרופאים? או שאתה מנחש מה יש לך?

לא בכל נושא יש לי את היכולת לבסס דיעה עצמאית. אני לא מדען. אני לא יודע אפילו איך עובד מנוע בערה פנימית ולא יודע איך בונים בניין שלא יקרוס. אתה רוצה להקצין? בשמחה. יכול להיות שכל המדענים טועים. ויכול להיות שלא. מעולם האפשרויות של ״התחממות גלובלית זו קונספירציה סינית״ ו״התחממות גלובלית זו בעיה ממשית״, אני בוחר, משום מה, את מה שכל העולם מסכים עליו באופן גורף (והתייחסתי לזה כבר).

אף אחד לא מכחיש את ההתחממות

הו, כן. הציטוט הזה הומצא על ידי תקשורת שמאלנית עוינת. וגם ציטוט אחר בו הוא מתייחס להתחממות גלובאלית כ-mythical ועוד למעלה מעשרה טוויטים וציטוטים דומים אחרים.

מבאס שוב לכתוב משהו שפשוט לא עומד במבחן המציאות, אה?

קח, תהנה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אז מכיוון שגם אני אינני מבין גדול בהתחממות גלובלית אבל אני כן יודע איך עובד מנוע בעירה פנימית או איך בונים בניין שלא יקרוס, רק בגלל שלמדתי.

קח תלמד:

https://www.friendsofscience.org/index.php?id=3

haters will hate

פורסם

:sigh:

אתה יודע להבדיל בין מדע פופולרי או טריוויאלי לבין מדע אמתי, נכון?

נשים מראות לאורך שנות המדד שהן יותר פטריוטיות, אופטימיות ומיליטנטיות מהגברים.[...]למדו מהנשים .. מה זה להיות גבר. העולם התבלבל, הגברים הלכו לאיבוד.

מעניין, אבל לא קשור. בכל אופן, אלו הפרשים סטטיסטיים זעומים.

ואני לא מבין מה ״להיות גבר״ קשור להיות פטריוטי או מיליטנטי. הקשר שהמחקר גוזר בין תכונות אלו לבין אושר ואופטימיות מגלה מיד את השקפת העולם של עורכיו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני לא מתעלם מכוחה של רוסיה, אלא אני מבין שהכוח שלה מועט בהרבה ממה שמשווה לו האסרטיביות המדינאית של פוטין.

אוו, "אתה מבין", מצויין. זאת התקדמות. זאת דעתך בלבד ולא עובדה מחקרית.

״מטוסי סוחוי חדישים?״ נמכרו בעשרות להודו. מה קרה? חצי צי מושבת כי למחשב המשימה יש הרגל מגונה לקרוס במהלך הטיסה, שלא לדבר על בעיות בכן הנחיתה ועל אירועים של פתיחה ספונטנית של כסא המפלט.

ועוד לא התחלתי לדבר על מערכות הגנה אווירית שמדינות כמו האמירויות המאוחדות קנו וכמעט ביקשו החזר מרוב שהן פשוט לא עבדו. חפש ב-Google Earth ונראה אם תמצא מערכת אחת שמוצבת ופעילה.

אתה יכול להביא לי סימוכין? מאיפה יש לך נתוני MTBF של מערכות רוסיות ושל מטוסי סוחוי? בגלל שלא ראית אתרים ב google earth? אתה יודע שהמערכות האלה פיתוחם הושלם בשנות ה-60? אתה חושב שמאז ועד עכשיו שיחקו בקקה ומכרו לאמיריות מוצר לא עובד?

ושוב, מעבר לכוח צבאי זו גם מדינה עם חוסן אזרחי אפסי שזה לא פחות חשוב, בטח כשהסכסוך אינו כזה של מלחמה נטויה. אתה מדבר על מקום שבו אנשים ״מחזירים את המפתחות״ בגיל ארבעים.

את מי זה מעניין? מדברים כאן על כוח הרתעתי. זה מתבטא במצבת הנשק של המדינה והטכנולוגיה שלה. לרוסיה יש משניהם (לא כמו ארה"ב ובטוח שבפיגור מול הרבה מדינות מתקדמות יותר.. ועדיין..)

לגבי האחים: התעמקת בכתביו של חסן אלבנא? קראת כיצד המדריך הכללי החמשי השקיע את כל מרצו בלשים את סיד קטב ודעותיו ה״קיצוניות״ ללעג? שמת לב למצע החברתי בעיקרו של התנועה? ראית את המלחמה שהם ביצעו בטרור האסלאמיסטי בתקופת שלטונם במצרים?

ברור שמדינות ערב שונאות אותם כי סעודיה הוהאבית שונאת אותם, וגם מצרים וקירנאיקה שבהן הודחו ממשלות של האחים בכוח הזרוע.

לגבי האחים המוסלמים זה ויכוח מיותר. לא מבין איפה האינטרס להציג אותם באור חיובי כשברוב העולם המערבי הם פסולים בשל מה שהם מייצגים.

לגבי רוסיה, מאוד מעניין ומסקרן אותי (אמיתי לגמרי!) והייתי שמח לקרוא או להיווכח שיש להם בעיות פליטה ספונטניות של כסא מפלט, בעיות מחשבים ומערכות הגנה שלא עובדות (מעניין למה יש דאגה רחבה ממערכות ה-S200 שלטענתך לא עובדות) ובכלל, ההתרשמות שהכל אצלם דפוק/ישן/לא עובד.

תוכל להפנות אותי למקורות האלה?

פורסם

בנצי, כן, אני בטוח שאהייה מומחה מקריאה בדף עמדה, שסותר טענות שאני לא יודע מה טיבן מלכתחילה.

אולי זה עוד הבדל ביני לבין כמה מגיבים אחרים פה? שאני חושב שצריך יותר מרפרוף בדף עמדה של ארגון שאני לא יודע מי ומה עומד מאחוריו, כדי להפוך ל״אחד שמבין״, ועוד רק מהסיבה היחידה שהארגון בערך עוזר לי להגן על פוליטיקאי שאני מעריץ?

סקפטיות היא תכונה מעולה, בנצי. לפקפק בהתחממות גלובלית זה נהדר. לפקפק בגורמים לה זה גם נהדר. וגם מרפרוף קצר בעמוד שאליו קישרת זה לא נראה כאילו שהויכוח המדעי סובב סביב הטענה של טראמפ - האם התחממות גלובלית היא המצאה סינית ובולשיט, אלא מה גורם לה, או יותר במדויק - מה השפעת האנושות עליה.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
אף אחד לא מכחיש את ההתחממות, הויכוח המדעי הוא על הגורמים להתחממות ובאופן ספציפי על התרומה של גזי החממה לנושא הזה.

אם לא ידעת את זה, אז גדי צדק: אתה מדבר על נושאים שאתה לא מתמצא בהם על סמך מידע לא מבוסס של ג'ון אוליבר שהוא פוליטיקאי במסווה של קומיקאי.

אם כן ידעת את זה, אז המצב יותר גרוע: אתה מבקר את טראמפ על דברים שהוא לא אומר ומנסה להציג אותו כיותר טיפש ממה שהוא. בגישה כזאת יש גם התנשאות וגם זדון.

א. מרביתם המוחלטת של המדענים לא מתווכחים על הגורמים להתחממות. יש כל מיני מוזרים כמו בלינק של בנצי שטוענים שזו אך ורק השמש שאחראית לשינויי האקלים. אבל אני מעדיף להאמין לרוב המוחלט מאשר לקומץ הזויים. קרא לי משוגע אם אתה רוצה.

ב. ג'ון אוליבר הוא פוליטיקאי כמו שאני פוליטיקאי. הבנאדם אמנם קומיקאי, אבל כיום מסתבר שאנחנו צריכים קומיקאים שיעשו עבודת תחקיר מקיפה ויעבירו אותה לציבור. יש לו צוות גדול של תחקירנים שבודקים את העובדות לפני שהוא מעלה אותן לשידור. אם אתה לא מאמין לזה - מצא לי בבקשה מקורות שמראים על טעויות מהותיות בתחקירים שלו.

ג. אני מבקר את טראמפ על דברים שהוא אומר ועושה. אני לא צריך להתאמץ בשביל להציג אותו כטיפש - הוא עושה את זה יפה מאוד בעצמו. נכון, יש כאן התנשאות כלפי טראמפ, אבל אתה מבלבל זדון עם חרדה - אני חרד לאן הגענו שאנחנו מאמינים לפוליטיקאי שפולט שטויות בקצב, על פני שלל גופי תקשורת ומדענים.

עם כל הכבוד למחקר המקיף שביצעת, מרבית המחקרים מראים קשר הדוק בין אינטיליגנציה או השכלה לבין גילויי גזענות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מסכים מאוד עם האמירה הזאת. אוסיף ואומר שגזענות "משכילה" היא בדרך כלל מתוחכמת ומאופקת, אבל מזיקה לא פחות מגזענות רגילה ואולי אף יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• תוכן חדש...