Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
- קרא לקרן "The green fund" בזמן שהשם האמיתי שלה הוא "The green climate fund".

- אמר שארה"ב שילמה הכי הרבה לקרן, בעוד שאם מחלקים את הסכום שארה"ב שילמה בתל"ג שלה יוצא שהם לא שילמו הכי הרבה.

אכן שקרים מזעזעים. נראה יותר כמו שקרים של ג'ון אוליבר, אני מוכרח להגיד.

הצלחת להתעלם כמעט מכל מה שהוא אמר. מכיוון שאתה מתקשה, אני אעזור לך. הנה מה שטראמפ אמר, בתרגום לעברית, ביחד עם ההסבר של ג'ון אוליבר:

* The green fund - השם האמיתי כולל את המילה climate (כאמור, הדבר הכי פחות מעניין כאן, וג'ון אפילו אמר i know, but still)

* תכריח את ארה"ב להתחייב - אין שום הכרח או התחייבות. ארה"ב פשוט יכולה לא לשלם.

* לשלם פוטנציאלית עשרות מיליארדי דולרים - ארה"ב הסכימה לשלם 3 מיליארד.

* אף אחד אחר לא היה אפילו קרוב לשלם יותר מארה"ב - ארה"ב היא המדינה העשירה בעולם והכי מזהמת בהפרש ענק ביחס לכמות אוכלוסיה (שזה מה שבאמת משמעותי פה), אז כשבודקים את התרומה ביחס לתל"ג ארה"ב בכלל במקום ה-32.

ואני מוסיף לנקודה האחרונה, כי כנראה פשוט לא הבנת אותה - אתה לא יכול להתלונן ש"אנחנו שילמנו הכי הרבה", כי אתה לא יכול להשוות בין הגודל וכמות הזיהום של ארה"ב לבין מדינות מפותחות אחרות - היא פשוט בסדרי גודל יותר מזהמת. לצורך העניין, ארה"ב התחייבה לשלם בערך 9 דולר לאדם, בעוד שוודיה התחייבה ל-60 דולר לאדם. אז כן, שוודיה התחייבה לשלם רק איזה 600 מיליון דולר לעומת ה-3 מיליארד של ארה"ב, אבל שוודיה קטנה מארה"ב פי 30, ואני לא מאמין שאני אשכרה צריך להסביר לך את זה.

בלי קשר, אני לא מבין איך אתה יכול להסתכל על הקטע בין 6:00 ל-7:00 ולא לחשוב לעצמך שמשהו אצלו בראש קצת לא בסדר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לא הייתי כאן בערך מאה עמודים,

אז מה השתנה במדינה שמושטת לכיוון הוודאי לגיהנום ?

כלום ושום דבר כמו שדמיינתי ? הכל אותו דבר ?

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

"מַה שֶּׁהָיָה הוּא שֶׁיִּהְיֶה וּמַה שֶּׁנַּעֲשָׂה הוּא שֶׁיֵּעָשֶׂה וְאֵין כָּל חָדָשׁ תַּחַת הַשָּׁמֶשׁ."

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

ואני מוסיף לנקודה האחרונה, כי כנראה פשוט לא הבנת אותה - אתה לא יכול להתלונן ש"אנחנו שילמנו הכי הרבה", כי אתה לא יכול להשוות בין הגודל וכמות הזיהום של ארה"ב לבין מדינות מפותחות אחרות - היא פשוט בסדרי גודל יותר מזהמת. לצורך העניין, ארה"ב התחייבה לשלם בערך 9 דולר לאדם, בעוד שוודיה התחייבה ל-60 דולר לאדם. אז כן, שוודיה התחייבה לשלם רק איזה 600 מיליון דולר לעומת ה-3 מיליארד של ארה"ב, אבל שוודיה קטנה מארה"ב פי 30, ואני לא מאמין שאני אשכרה צריך להסביר לך את זה.

הבנתי אותה מצויין, ולדעתי גם טראמפ מבין את זה. מה שטראמפ מנסה להגיד, לדעתי, זה שצורת החישוב אינה מקובלת עליו ולכן הוא יוצא מההסכם עד שיבצעו משא ומתן על צורת החישוב.

ברור שמישהו החליט שמידת הזיהום של מדינה מחושבת לפי נוסחה מסוימת, נניח לצורך הדוגמה (כמות הפחם שהמדינה הזאת קונה בשנה * מקדם מסוים) ועוד (כמות הנפט * מקדם אחר) וכו'. בנוסחה הזאת יוצא ש"הקנס" שמוטל על ארה"ב יותר מדי גדול לדעתו של טראמפ ואחרים, והם רוצים לשנות את זה. הגישה שלו בעניין הזה דומה לגישה שלו בנושא NATO שגם שם הוא טוען שהנטל הכלכלי על ארה"ב יותר גדול ממה שהוא מוכן לשלם על זה ולכן רוצה לפתוח את ההסכם.

בסופו של יום דעתו של טראמפ לגיטימית בין אם זה מוצא חן בעיני ג'ון אוליבר או לא, והניסיון להציג אותו כאידיוט מרדד את הדיון.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם אתה חושב שמאבק הכוח בעולם הוא בין ארצות הברית לבין רוסיה אז אתה מפריז בכוחה של רוסיה בכמה מונים ו/או משליך את תפיסת המלחמה הקרה של שנות החמשיל על ההווה.

רוסיה היא פאקטור משמעותי בעולם. תרצה או לא תרצה. מלחמה קרה ופסיכולוגית קיימת , תמיד הייתה ותמיד תהיה.

כולו מדינה עם כלכלה מדשדשת, אפס חוסן אזרחי וצבא שמצויד באמצעים עם בעיות אמינות מפה ועד להודעה חדשה.

אתה כנראה ממעיט (מדי) בערכה של רוסיה או מחליט להתעלם בכוח. רוסיה היא מעצמת נשק וכוח. לצערנו. לא יעילה ומודרנית עם חוסן כמו מעצמת המערב ובכל זאת.

בעיות אמינות? איפה, במטוסי הסוחוי המתקדמים שלהם שעדיין נחשבים מצויינים, או בעשרות אלפי ראשי הגרעין והטילים הבליסטים?

מאיפה הידע שלך על בעיות האמינות שלהם? הייתי שמח לקרוא מתוך סקרנות (אמיתי לגמרי).

המדינה היחידה שאיכשהו מאתגרת את ההגמוניה האמריקנית ובמקומות שהרבה יותר קרובים לגבול האמריקני (ולכמה מבנות בריתה המובהקות של אמריקה) היא הרפובליקה העממית (!) של סין.

מסכים בהחלט. סין אכן מאתגרת.

וזו רק אחת מן הסיבות שהזירה הפסיפית מעניינת את ארצות הברית הרבה יותר מן המזרח התיכון. יש גם צפון קוריאה ועוד כמה דברים חשובים שקורים שם.

אגב, להגיד שבשאר לא מעז להשתמש שוב בנשק כימי בגלל ההפצצה האמריקנית זה לא לגמרי נכון. הוא לא השתמש בגז עצבים כבר זמן רב עד להפצצה האחרונה, כי לכל הדעות המאגרים שלו כמעט ריקים ובהיעדר טילים בליסטיים כיום יש גם קושי בפיזור החומר. מאגרים ריקים ועדיין יש לו רזרבות, גם אם מעטות. אם אתה חושב שלהפצצה של טראמפ אין שום השפעה מחשבתית על אסד אז נאלץ שנינו לא להסכים.

אני עדיין בדעה שטוב עשה טראמפ שהפציץ, ורע עשה אובמה שלא הפציץ, אבל צריך לזכור שארצות הברית של אובמה היתה כפסע מלהפציץ את בשאר בהיקף הרבה יותר נרחב.

זה שקול ל"כמעט", או "ככה קרוב", או "ממש על קצה הלשון" או "ממש שניה לפני"...אבל זה לא קרה אצל אובמה.רק הדיבורים הם שהיו וזה מה שמעניין!

בנוגע לאחים המסלמים, ודאי הוא שהיחסים עם ישראל היו טובים יותר בתקופת מבארכ ושוב בתקופת סיסי, אבל בכל תקופת האחים המסלמים הם נותרו שפירים. היחידים שהם לא הסתדרו איתם היו הוהאבים בסעודיה, כתוצאה ממחלוקות דתיות, וזו הסיבה שהם הוצאו מהחוק והוגדרו ארגון טרור במדינות ערביות מסוימות.

נכון, שהם תומכים בחוקי השריעה אבל כחזון יחסית אוטופי. תזכור גם שבחוקות של רבות ממדינות ערב כבר יש הכרה באסלאם כ״דת המדינה״. ציפיתי שמי שבא ממדינה ״יהודית״ יבין שזה לא בלתי אפשרי ליישוב.

חזון אוטופי? חוקי השריעה הם ביסוס עקרונות התנועה הזאת! לא אוטופי ולא נעליים. הארגון הזה הטריד לא רק את סעודיה אלא מדינות רבות אחרות שנחשבות "מתונות" בעולם הערבי וגם מדינות מערביות. גם בישראל היה מי שדאג מעלייתם במצרים- למזלנו, זה היה קצר ללא הרס ונזק אבל לך תדע מה היה יכול להיות (זוכר אגב שמורסי דיבר על בחינה מחדש של הסכם השלום עם ישראל?)

אני ציפתי שמי שמתיימר לעשות עבודת מחקר על האזור יכיר גם את העובדות האלה!

פורסם (נערך)

אני לא מתעלם מכוחה של רוסיה, אלא אני מבין שהכוח שלה מועט בהרבה ממה שמשווה לו האסרטיביות המדינאית של פוטין.

״מטוסי סוחוי חדישים?״ נמכרו בעשרות להודו. מה קרה? חצי צי מושבת כי למחשב המשימה יש הרגל מגונה לקרוס במהלך הטיסה, שלא לדבר על בעיות בכן הנחיתה ועל אירועים של פתיחה ספונטנית של כסא המפלט.

ועוד לא התחלתי לדבר על מערכות הגנה אווירית שמדינות כמו האמירויות המאוחדות קנו וכמעט ביקשו החזר מרוב שהן פשוט לא עבדו. חפש ב-Google Earth ונראה אם תמצא מערכת אחת שמוצבת ופעילה.

ושוב, מעבר לכוח צבאי זו גם מדינה עם חוסן אזרחי אפסי שזה לא פחות חשוב, בטח כשהסכסוך אינו כזה של מלחמה נטויה. אתה מדבר על מקום שבו אנשים ״מחזירים את המפתחות״ בגיל ארבעים.

לגבי האחים: התעמקת בכתביו של חסן אלבנא? קראת כיצד המדריך הכללי החמשי השקיע את כל מרצו בלשים את סיד קטב ודעותיו ה״קיצוניות״ ללעג? שמת לב למצע החברתי בעיקרו של התנועה? ראית את המלחמה שהם ביצעו בטרור האסלאמיסטי בתקופת שלטונם במצרים?

ברור שמדינות ערב שונאות אותם כי סעודיה הוהאבית שונאת אותם, וגם מצרים וקירנאיקה שבהן הודחו ממשלות של האחים בכוח הזרוע.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם
הבנתי אותה מצויין, ולדעתי גם טראמפ מבין את זה. מה שטראמפ מנסה להגיד, לדעתי, זה שצורת החישוב אינה מקובלת עליו ולכן הוא יוצא מההסכם עד שיבצעו משא ומתן על צורת החישוב.

ברור שמישהו החליט שמידת הזיהום של מדינה מחושבת לפי נוסחה מסוימת, נניח לצורך הדוגמה (כמות הפחם שהמדינה הזאת קונה בשנה * מקדם מסוים) ועוד (כמות הנפט * מקדם אחר) וכו'. בנוסחה הזאת יוצא ש"הקנס" שמוטל על ארה"ב יותר מדי גדול לדעתו של טראמפ ואחרים, והם רוצים לשנות את זה. הגישה שלו בעניין הזה דומה לגישה שלו בנושא NATO שגם שם הוא טוען שהנטל הכלכלי על ארה"ב יותר גדול ממה שהוא מוכן לשלם על זה ולכן רוצה לפתוח את ההסכם.

בסופו של יום דעתו של טראמפ לגיטימית בין אם זה מוצא חן בעיני ג'ון אוליבר או לא, והניסיון להציג אותו כאידיוט מרדד את הדיון.

גם אני יכול לטעון שצורת החישוב של השוואות כלכליות בין מדינות לא מקובלת עלי ואני מעדיף לחשוב שכלכלה של מדינה היא טובה יותר אם המדינה מוכרת יותר פלפלים פר בנאדם ממדינה אחרת, אבל אז יגידו שנפלתי על השכל.

משום מה, כשטראמפ מדבר, אתה מוותר על כל חשיבה קטגורית כלפיו ויותר גרוע - מנסה לסובב את הדברים שלו כאילו היה מאחוריהם הגיון.

זה מזכיר לי את הבדיחה שה' אמר למשה "לא תבשל גדי בחלב אמו" ומשה מפרש את זה בעשר דרכים שונות.

תבין עד כמה מה שאתה מציע משוגע - טראמפ לא מסכים עם צורת החישוב של כמה שארה"ב צריכה לשלם, ובמקום להגיד "אני אשלם פחות", הוא יוצא לחלוטין מההסכם.

הדעה הזאת בפירוש לא לגיטימית, וג'ון אוליבר מדגים את זה במפורש כשהוא אומר שטראמפ באותה המידה יכול היה לומר שבהתאם להסכם כל הברווזים צריכים ללבוש ג'ינס ושהעלות לאזרח ארה"ב תהיה 5 דגים ועגלה מלאת סנאים - זה פשוט לא נכון.

מה שאתה מתעקש לא להפנים, זה שטראמפ פשוט שיקר לציבור האמריקאי בנאום שלו על הסכם פריז, וביסס את העזיבה של ההסכם על השקרים האלו.

ואגב, אם היית צופה בקטע בין 6:00 ל-7:00 היית גם רואה שאין שום צורך לנסות להציג את טראמפ כאידיוט - הוא עושה את זה יפה מאוד בעצמו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ג'ון אוליבר לא המציא את הציוץ בו טראמפ מספר שהתחממות גלובלית זו המצאה של הסינים. וגם לא את זה שבו הוא טועם שהתחממות גלובלית זה בולשיט.

זו הפרספקטיבה של נשיא ארה"ב על העולם.

הכל זה קונספירציה סינית לדפוק את התעשייה האמריקנית.

מה שמרדד את הדיון זה הנושא שלו. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. עם ציטוטים כאלו, בכלל לא צריך את ג'ון אוליבר או אף אחד אחר.

אבל הרי זה בכלל לא משנה.

יש בשרשור הזה בערך שניים וחצי אנשים שלא רואים את העולם כשחור ולבן, או טוב מוחלט ורע מוחלט או קפיטליזם מול קומוניזם או תמיכה באיסלמיזציה של אירופה אל מול הרצון לזרוק את כל המהגרים לים. וכשהיכולת להתמודד עם ערכים או אנשים או מסגרות שהן לא בינאריות שואפת ל0, גם אם טראמפ באמת יבקש להחזיר את העבדות לארה"ב, הוא עדיין יהיה בצד של הטובים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אני לא מצפה ששמאלי ישתנה כי הוא קרא משהו בפורום.

עדיין תמשיכו לקרוא הארץ ולהאמין לחדשות של CNN.

1.אז זה קרה אתמול.

CNN בלי שהם רואים איזה בעיה, ביימו הפגנה במרכז לונדון שאנשים מסביב מצלמים אותם וצוחקים עליהם.

בלי לחשוב שיש פה משהו לא תקין לקחו כמה אנשים עם מראה מוסלמי (בטח ישראלים), העמידו אותם באזור הפיגוע עם שלטים וצילמו אותם בשביל ששמאלנים יאמינו להם שיש מוסלמים נגד הפיגוע.

ראש העיר המוסלמי של לונדון לא מצליח להגיד משהו אמיתי נגד הפיגוע.

מי שענה לי קודם שזה לא משנה רייטיג אז זה כן משנה רייטיג.

CNN זה לא חדשות זה פרופגנדה יותר גרוע מחדשות בסוריה.

[video=youtube;wB4RelW5M-c]https://www.youtube.com/watch?v=wB4RelW5M-c

2. הסכם פריז שהוא בכותרות השמאל האחרונות זה הסכם שעבר בצורה לא חוקית.

תחביב ידוע של אובמה, החלטות שמחייבות הצבעה בקונגרס הוא היה מעביר בלי הצבעה, כמו העברת הכספים לפלסטינאים.

אני עדיין לא מבין איך הוא עדיין לא נכנס לכלא.

אז יום אחרי הפיגוע השלישי הרצוף שהיה באנגליה, המצב שם יותר גרוע ממה שהיה בארץ בשנות ה 90.

עיריית תל אביב במקום לצבוע את בניין העירייה בצבע כלשהו שתומך באנגלים כמו דגל אנגליה או צבעי הקשת כי יש את מצעד הגאווה הם צובעים את הבניין בירוק נגד נשיא ארה"ב.

נגיד עוד לא התחלתי להקיא מההיתנהגות השמאלנית הדוחה של ראש עיריית תל אביב שמראה לכול העולם שיש ישראלים שמתנגדים לארה"ב.

אז היום מדינות ערב מחרימות את קטאר.

את זה הם עשו בגלל לחץ של טראמפ.

כל השמאלנים תגידו יפה תודה לטראמפ.

חולדאי עכשיו צריך לבקש סליחה ולצבוע את העירייה בדגל ארה"ב.

ShowImage.ashx?id=443941&w=758&h=530

המשך יבוא...

אייל

פורסם

וואו אייל, אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל...

1. כתבנו למעלה על העניין עם CNN. בקצרה, הנה התגובה שלהם:

"This story is nonsense," CNN said in a statement. "The group of demonstrators that was at the police cordon was being allowed through by officers so they could show their signs to the gathered media. The CNN crew along with other media present simply filmed them doing so."

כמובן שאתה יכול לבחור למי להאמין, אבל עצם העובדה שאתה לוקח מקרה יחידני ולחלוטין לא clear cut ומשליך אותו על כלל CNN כאילו כל מה שהם מדווחים זה מזויף - משחק בדיוק לידיים של טראמפ. ונשאלת השאלה - למה אתה לא עושה את זה לטראמפ כשאתה תופס אותו בשקרים ברורים ביותר? צביעות...

2. הסכם פריז לא עבר בצורה לא חוקית, ואני לא יכול לתאר לך כמה הזוי זה לומר שאתה לא מבין איך אובמה לא נכנס לכלא. זה מראה משהו על תפיסת העולם העקומה שלך.

3. את מי זה פאקינג מעניין באיזה צבע עיריית ת"א צבעה את בניין העירייה? אתה רואה באיזה שטויות אתה מתעסק?

4. ותודה לביבי שהצליח לשכנע אותך שזה ימנים נגד שמאלנים, וששמאלנים הם מחבקי עצים בעוד ימנים הם גיבורים שלא מפחדים משינויי אקלים. נפלת בפח.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני לא מצפה ששמאלי ישתנה כי הוא קרא משהו בפורום.

כי הימניים פה מגלים גמישות אינטלקטואלית יוצאת דופן, בכל הקשור ליכולתם להכיל ולספוג פרדיגמות ותפיסות עולם חדשות. כתבת קודם משהו על רוסיה. הגבתי לך, אלוהים יודע למה. ידעת משהו ממה שכתבתי? אתה יודע משהו על המסורת הפוליטית או הדתית של רוסיה? המושג "רומא שלישית" חידש לך? לעולם לא נדע, אבל היי.. העיקר שאתה לא קורא הארץ. רק רוטר ומידה זה לפנים.

אני עדיין לא מבין איך הוא עדיין לא נכנס לכלא.

אולי זה קשור לעובדה שאין לך רמז לשמץ של מושג על מה אתה מדבר?

"תחביב ידוע של אובמה"... באמת מזל שצץ בקארספורום משפטן, המומחה לחוקה האמריקנית, שיודע להסביר לנו על תחביבים לא חוקיים של נשיא ארה"ב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

1) ברגע שאתה אומר "השמאל" ו"אני לא מצפה ששמאלני ישתנה כי הוא קרא משהו בפורום", בעצם הוצאת את עצמך מהשיחה כי הדעה שלך לא מבוססת עובדות אלא אידיאולוגיה של אנטי.

2) הסיבה האמיתית להתקפלות של טראמפ מההסכם היא Rednecks.

יש מעמד שלם של פועלים שכל הפרנסה שלהם מבוססת על תעשיות הפחם והנפט, והם מפחדים להיפגע כלכלית משינויים בשוק התעסוקה.

לרוב מדובר בפועלים פשוטים שזה כל מה שהם יודעים לעשות כי הסבא של הסבא שלהם הקים את העיירה המחורבנת שבה הם חיים, אז כל מי שהם מכירים יידפק מזה.

בגלל שהם לרוב לא אנשים משכילים, אין להם את היכולת או הרצון לשנות את העיסוק, אז הם פשוט מתנגדים לזה.

ובגלל שהם לא בדיוק האנשים הפתוחים ביותר למידע ולא ממש דוקטורים, לרוב הם גם האנשים היותר גזענים, בורים ואלימים בארה"ב, ועליהם בדיוק טראמפ עובד.

הם אלו שבחרו בו, ועליהם הוא סומך.

אלו אנשי ה"הם יבואו לקחת לנו את הנשק", "אמריקה בשביל אמריקאים ולא בשביל אינדיאנים", "המאפיה של הגייז רוצה להפוך את הילדים שלי לגייז" ו"כשהקומוניסטים יבואו לי כבר יש את הבונקר מוכן".

אנשים בורים ומסכנים שתומכים תמיד באדם הכי מתלהם וזה שהכי מטפח את הפחדים והפראנויות שלו.

אגב, חלק מזה תקף גם לארץ.

פורסם (נערך)

נכון.

אגב, יש לי כמה בדיחות Redneck ארסיות במיוחד שגורמי קישור ישראלים אומרים מאחורי הגב של האמריקנים....:grin:

תחביב ידוע של אובמה[...]אני עדיין לא מבין איך הוא עדיין לא נכנס לכלא.

אני בכלל חושב שצריך להעניש אותו כמו שהיו מענישים בוגדים באנגליה במאה ה-12: תליה, גרירה וביתור. :puzzled:

פושע נתעב שכמוהו. מינימום אלברט פיש.

אז היום מדינות ערב מחרימות את קטאר.

את זה הם עשו בגלל לחץ של טראמפ.

תוכיח!

Footnote or it didn't happen!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

עדכון לכל מי שתלו את הקרע בין מדינות ערב הסוניות לבין קטר - איך טראמפ גרם לזה אם הממשל שלו מנסה עכשיו הכל כדי לתקן את זה?

פורסם
ג'ון אוליבר לא המציא את הציוץ בו טראמפ מספר שהתחממות גלובלית זו המצאה של הסינים. וגם לא את זה שבו הוא טועם שהתחממות גלובלית זה בולשיט.

זו הפרספקטיבה של נשיא ארה"ב על העולם.

שאלה לי אליך ואל כל שאר המומחים לענייני אקלים - האם הידע שלכם וכל העובדות שאתם מביאים בנוגע להתחממות הגלובלית מבוססים על מאמרים שקראתם, נתוני טמפרטורה מעשרות או מאות השנים האחרונות ועוד מדדים שונים שבדקתם והשוותם, או שמא זה מבוסס בעיקר על כתבות שקראתם ודברים שאמרו לכם ש"מדענים" אמרו?

3. את מי זה פאקינג מעניין באיזה צבע עיריית ת"א צבעה את בניין העירייה? אתה רואה באיזה שטויות אתה מתעסק?

ואז האירוניה התאבדה... כי אתה הרי לא נתפס חלילה לקטנות כשמדובר על טראמפ, נכון?

עדכון לכל מי שתלו את הקרע בין מדינות ערב הסוניות לבין קטר - איך טראמפ גרם לזה אם הממשל שלו מנסה עכשיו הכל כדי לתקן את זה?

אפשר בבקשה סימוכין לעדכון?

• תוכן חדש...