Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבית עד 100K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3538 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים

לפני מספר שבועות פתחתי דיון על מנת לעזור לחבר למצוא את הרכב שמתאים לו.

בשרשור הקודם לא הצגתי כל כך טוב את המטרה כי הבחור עדיין לא התמצא מספיק בתחום ולא ידע מה הוא מחפש.

אנסה למקד את החיפוש כרגע על מנת שיהיה אפשר לעבור שלב אחד קדימה (הוא מחפש את "האחד" כבר קרוב לחודשיים). החלטתי שראוי לפתוח דיון חדש ומסודר עם הרבה יותר אינפורמציה מאשר להקפיץ דיון בן חודש+.

המטרה היא רכב ספורטיבי יחסית מפנק מבפנים. רכב קטן אבל לא מדי (נניח 500 זה קטן מדי). שיהיה כח זמין בהתחלה אבל שלא יחנק אם רוצים ללחוץ ב 80 נניח. לא מדובר בנהג מדופלם ומונחים כגון "הגה מתקשר" לא אומרים הרבה. כן רוצים לדוגמה שהרכב יהיה בעל אחיזה, ושאם מדי פעם רוצים לנהוג בצורה מעט "פרועה" יותר הרכב יתמודד עם זה בכבוד למרות שהנהג לא מקצועי. לא הולכים להיות ימי מסלול עם הרכב או טיולי נהיגה - זה בסופו של דבר רכב ליום יום, רכב להגיע איתו לעבודה, רכב לעשות סידורים וכו' - אבל שתהיה הנאה מהנהיגה בדרך.

אין חשיבות לידני או אוט'.

מדובר בנהג יחיד ללא משפחה.

צריכת הדלק פחות קריטית, אבל חשוב שהאזחקה (טיפולים, חלפים, ביטוח וכו') לא יקרעו את הכיס.

אני מדגיש שוב - הדבר החשוב ביותר שלא תתקבל ההרגשה שנוהגים במשפחתית.

​לדוגמה הבחור נהג ב Fiat Bravo שלי והיא היתה משפחתית מדי בשבילו.

* העדפה גדולה למנוע טורבו, רוב הנהיגה היא מנהלתית ולא עוזר הרבה שיש 200 סוסים אם צריך להגיע ל 5000 סלד בשבילם *

המתמודדות

Opel Corsa OPC

יתרונות

כנראה הכי ספורטיבית ברשימה, לא חסר כח, נאה ביותר (סובייקטיבי) ויש את האחת של Smiro כך שלא צריך לצוד אחריה, כמו כן אחזקה לא קורעת כיס באופן יחסי.

חסרונות

אולי ספורטיבית מדי? למיטב הבנתי הרבה יותר קשה לנהוג ברכב מאשר איזו קופרה לצורך העניין. קצת פחות פרקטית ליום יום (לפי ביקורות שקראתי) - מרגישים כל אבן בכביש וכו. יחסית לתקציב המדובר - לא מאוד מאובזרת מבפנים.

Volvo C30 T5

יתרונות

נאה, מנוע חזק, מפנקת מבפנים.

חסרונות

אין אפילו אחת עם המנוע הנ"ל למכירה.

אשמח לעוד מידע על הרכב (יתרונות וחסרונות).

Volkswagen Scirocco

יתרונות

הכי נאה ברשימה, מפנקת מבפנים, רכב טוב.

חסרונות

גרסאת ה 2 ליטר יקרה מדי, גרסאת ה 122 סוסים חלשה מדי. רוב הנמכרות באות עם DSG.

Peugeot 208 GTI

יתרונות

מנוע חזק, ספורטיבית.

חסרונות

די מכוערת ואין הרבה למכירה ביד2.

Seat Leon כלשהי

אשמח לכיוון, אני יודע שהרכב יחסית מוצלח, אבל גם הבנתי שהיא מרגישה קצת יותר מדי משפחתית.

כפי שאתם רואים יש הרבה להרחיב ובטוח יש עוד המון אפשרויות שלא עלו, נשמח לעזרה.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם (נערך)

לדעתי הוא צריך ואגית [פולקסואגן, סיאט, סקודה, אאודי].

לדעתי כל לאון/איביזה קופרה תתאים.

ההבדל מן הסתם יהיה בשנתון בהתאם לתקציב.

אאודי 1.8T מדור קודם היו מכוניות שמתאימות לתקציב הנוכחי שלך וגם נראות טוב.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לי נשמע שלאון 1.4 תתאים לדרישות.

היא מגיעה רק ב-3 דלתות ועם גיר ידני.

רמת הגימור והאבזור גבוהות יחסית וגם הביצועים לא רעים בכלל.

הסעיף היחיד הוא שהיא אולי לא מרגישה כמו טויוטה קורולה אבל היא בכל זאת משפחתית קומפקטית.

מציע לגשת להתרשם מהרכב בסוכנות של סיאט ואולי אפילו לקבוע נסיעת מבחן.

פורסם

כאן בפורום וגם ביד 2 מפורסמת פונטו אבארט 2014 וייתכן שעם מו"מ ומפגש אינטרסים ניתן יהיה להגיע למחיר המתאים לחברך (לפחות בעיניי זה נראה ריאלי). רכב נדיר מאד בלוחות (כמו גם C30 עם מנוע בריא).

אין לי קשר לרכב הזה, האמת, אם הייתי מוצא במהירות קונה לפנדה שלי, הייתי שוקל ברצינות ללכת, לראות ולקנות אם היא תקינה

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הייתה בבעלותי C30 T5 לשנתיים.

רכב חזק מאוד, נוח מאוד זולל דלק גדול.

לא מייצר פאן חוץ מבלחיצה על הגז בקו ישר, הפנים של הרכב אפור מאוד כמו כל המוניות של וולו.

סהכ רכב נחמד.

פורסם

לדעתי הקורסה תהיה המהנה יותר, מראה חיצוני טוב לדעתי מכולן, אחריה הייתי מעדיף את הלאון FR, נוחה מאוד ולאחר נהיגה אצל חבר בהחלט רכב טוב, נראית מצויין.

לא מכיר את גרסאות הקופרה.

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

הבנתי, טוב מצוין מחקתי אחת מהרשימה.

מה דעתכם על לאון קופרה 11\12?

אם אצליח למצוא אחת ידנית במצב שפוי...

גם אני חושב שה OPC הכי טובה ממה שיש, העברתי לו את הטלפון של סמירו מקווה שתהיה עסקה.

עריכה אחרונה על ידי Morningstar
פורסם

הבעיה עם הקופרות האלו הן שהן "נטחנות" לרוב על ידי הבעלים שלהן, מחליפות לא מעט ידיים ונמכרות במחיר יחסית גבוה, אישית אותי קצת מבאס לשים מחיר גבוה על רכב משנתון כזה. לדעתי תצמד כמה שיותר ל 14-15

Opel Adam S 2017

פורסם (נערך)

לא ברור לי איך לא שקלתם ג'ולייטה - מהתיאור שלך נשמעת מאוד מתאימה: לא הארדקוריסטית, כן מציעה הרבה ערך מוסף ב'feel good factor', פרקטית לגמרי, אמינה למדי ולא יקרה לתחזוקה (יחסית לשאר האופציות שהועלו).

בנוגע לשאר האופציות: הייתי מתמקד בלאון 1.8, אחלה VFM.

שירוקו נמכרת במחירים לא זולים במיוחד, והגרסא הנפוצה 1.4 מגיעה עם מנוע שיש לו פוטנציאל 'נפיץ' אם לא תוחזק כראוי. OPC וABARTH שתיהן אופציות שאישית הייתי מעדיף על כל שאר הדברים שעלו כאן - אבל לא רואה מה הקשר בינן לבין הפרופיל שתיארת (הן הארדקוריסטיות ונדירות)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תוכן חדש...