Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

הרכב שלי 3.5 שנים על הכביש ובקרוב נכנס לטיפול 75K.

אני חושב להחליף מצבר. מה שיש לי עכשו לא עושה בעיות ולא שמתי לב לשינויים כלשהם בתפקוד שלו- אבל הוא כבר לא חדש (ואני יודע שיש מקרים שמחזיק גם 6 שנים)

האים יש דרך לבדוק אם למצבר יש עוד זמן לחיות או שהוא גוסס? לא מחפש בדיוק של ימים, רק לדעת שלא יתפגר לי בעוד חודש.

אם אני כבר מחליף מצבר, יש טעם\ מניעה לקחת מצבר עם הספק גבוה יותר מהמקורי? לא פי 4, אבל נגיד 5-10 וואט יותר

תודה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

על פי חוקי מרפי, המצבר תמיד יסיים את חייו ברגע הכי לא מתאים לך. שלוש וחצי שנים למצבר זה בהחלט שיבה טובה ובמוקדם או במאוחר במהלך החודשים הקרובים ממילא תצטרך להחליף אותו, אז למה לחכות לרגע האחרון.

פורסם

מחזק את מה שאמרו מקודם

אל תחליף מצבר במוסך (חבל על הכסף)

אני משתמש באיציק מצברים (מגיעים עד אליך בתוספת 50 ש"ח) והמחירים הכי זולים שראיתי

פורסם

מצברים מקוריים לפעמים מחזיקים 5 שנים ויותר.

כל עוד הרכב מניע תקין אין סיבה להחליף מצבר גם אם הוא בן 4-5.

יפסיק להניע - תחליף. בחלק מהמקרים יש סימנים מוקדמים - סטרטר חלש יותר אבל עדיין מניע.

וגם אם אין סימנים מוקדמים, מקסימום פעם אחת תניע עם כבלים.

פורסם

מצבר יכול להזדקן בשיבה טובה ואז מרגישים הנעות יותר קשות לפני המוות והם גם יכולים להתפגר יום אחד בהפתעה.

בערב רוצה לחזור הביתה - אין סטרטר בכלל, בקושי נדלקו האורות בדשבורד.

אם אתה נוסע במקומות הגיוניים שבהם כמה דקות שתתעכב כדי להניע עם כבלים זה לא נורא - אל תחליף בנתיים. אבל אם אתה מסתובב במקומות נידחים שבהם אוטו שלא מניע זה סיפור, אתה יכול להחליף עכשיו.

דרך אגב, מחיר המצבר קופץ ככל שאתה תקוע יותר.

פורסם
שלום לכולם,

הרכב שלי 3.5 שנים על הכביש ובקרוב נכנס לטיפול 75K.

אני חושב להחליף מצבר. מה שיש לי עכשו לא עושה בעיות ולא שמתי לב לשינויים כלשהם בתפקוד שלו- אבל הוא כבר לא חדש (ואני יודע שיש מקרים שמחזיק גם 6 שנים)

האים יש דרך לבדוק אם למצבר יש עוד זמן לחיות או שהוא גוסס? לא מחפש בדיוק של ימים, רק לדעת שלא יתפגר לי בעוד חודש.

אם אני כבר מחליף מצבר, יש טעם\ מניעה לקחת מצבר עם הספק גבוה יותר מהמקורי? לא פי 4, אבל נגיד 5-10 וואט יותר

תודה לעוזרים :)

קיים בודק מצברים אלקטרוני אשר יודע לבדוק מספר פרמטרים של המצבר ובין הייתר את מצב 'הבריאות' של המצבר.

הבדיקה הסטנדרטית של מצבר תחת עומס אינה מדוייקת ולרוב גם אלה שבודקים את המצבר תחת עומס לא מבצעים את הבדיקה בצורה נכונה לכן אני מציע לך לוותר על הבדיקה הזו.

כפי שכבר נכתב מצבר בהחלט יכול למות פתאום ביום בהיר ללא שום הודעה מוקדמת. אם אתה נתקל בהתנעה ארוכה מהרגיל במיוחד בימים קרים זה הזמן לחשוב על החלפת מצבר.

בהחלט ניתן לשקול החלפת מצבר ייזומה לאחר 4 שנים בכדי לא להתקע ולחפש מצבר בלחץ. במילים אחרות כול אחד והשיקולים הכלכלים שלו.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

מחיר המצבר עולה כפונקציה של השעה בלילה. אתה יכול להצטייד במיני מצבר ליתיום שדיי נפוץ כיום באתרי מכירות סיניים. זהו מצבר של 10000mAh. עלותו כ ₪300 ונותן משהו כמו שתיים שלוש התנעות

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1MVP.KVXXXXc.XpXXq6xXFXXXU/26000-mAh-car-jump-starter-power-bank-12v-emergency-car-battery-booster-Multi-function-car-starter.jpg_640x640.jpg

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם

נראה לי חבל להחליף מצבר שעובד.

בדיוק החלפתי לא מזמן אחרי 5.5 שנים (מקורי).

כמוך אחרי 3.5 שנים דאגתי, אבל לא היו שום סימנים לבעיות.

בחודש האחרון שלו הרגשתי שהוא כבר חלש, ולקח יותר זמן להניע.

בהנעה האחרונה שנסעתי להחליף אותו, כבר הבנתי שנשאר לי איזה הנעה או שתיים, כי המגבים התחילו לעבוד בזמן ההתנעה :)

חוץ מזה יש לי בודק מצברים והוא הראה לי שהמצב לא טוב, 220CCA ביום חם.

במצבר החדש הבודק מצברים מראה 600CCA.

הקוריוז שבאותו שבוע להורים שלי האוטו לא הניע, מצבר כמעט בן שנתיים מקורי, ויכלתי לחבר כבלים, עם הישן אין סיכוי שהיה מניע את המכונית שלהם, או שאני הייתי נתקע. המצבר שלהם הוחלף באחריות אצל היבואן.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אצלי הוחלף אחרי 8 שנים.

ממליץ אחרי 3 שנים להתחיל להחזיק כבלים בתא המטען. ממש לא נורא להניע עם כבלים פעם בכמה שנים.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
אצלי הוחלף אחרי 8 שנים.

ממליץ אחרי 3 שנים להתחיל להחזיק כבלים בתא המטען. ממש לא נורא להניע עם כבלים פעם בכמה שנים.

המצבר המקורי המתקן בפריוס הינו מצבר AGM תוצרת אחת החברות שמייצרות מצברים מעולים לכן הדוגמא שלך לא רלוונטית לאורך חיים של מצבר.

פורסם
המצבר המקורי המתקן בפריוס הינו מצבר AGM תוצרת אחת החברות שמייצרות מצברים מעולים לכן הדוגמא שלך לא רלוונטית לאורך חיים של מצבר.

תמיד עולה לי השאלה הזאת, זה אפשרי לקנות מצבר מקורי? כי אם כן למה לא לעשות את זה שהוא מחזיק פי 2-3 ממצבר רגיל?

פורסם

אכן ברוב המקרים מצבר המגיע עם הרכב מחזיק זמן רב יותר ממצבר מקומי. ייבואני הרכב בדרך כלל לא מייבאים מצברים 'מקוריים' לארץ בגלל העלות הכספית הגבוהה.

את המצבר 'המקורי' מייצרות מספר חברות בעולם כגון: וורטא, פנאסוניק, moll ועוד...

פורסם

אוקי,

המצבר מקורי. מדובר על סוזוקי סוויפט 2013 ידנית.

אני ממש לא רוצה להגיע למצב של הנעה בכבלים, בתאכלס בגלל שזה ידני אני כנראה אוכל להתניע בלי :)

אבל עדין מקווה לא להתקע.

אתם ממליצים לחכות עוד טיפול (עוד שנה כמעט) ואם עד אז לא יתקע להחליף יזום?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

• תוכן חדש...