Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 71
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אין שום טריק, זה לא סתם זול:

1. אין עלויות פיתוח כמעט למנועים וגירים, כמעט הכול מגיע מרנו.

2. כנ"ל לגביי חלקים - בליל של חלקים שראיתי באינספור דגמי רנו וניסאן. (כפתורי חלונות של מגאן 3, תאורת תקרה כמו בקשקאי חדשה/מגאן III/קליאו III, יחידת שליטה מההגה כמו בדגמים רבים וכו')

3. בטיחות נחותה מהמתחרות.

4. איכות החומרים נמוכה יחסית לסטנדרט המקובל, אבל זה יותר 'מתקבל' במחיר שהרכב נמכר.

יש גם דגמים שצריך לשלוח למרוקו, תזהר. :roll:

אני רוצה לשאול דווקא בתחום הבטיחות (שאולי זה הדבר הכי חשוב ברכישה רכב).

המסלולים מגיעים מבית רנו, זה כבר הבנתי. האם המרכב עצמו מספיק טוב בזמן תאונה כמו רנו וניסן? בזה אני קצת בספק.

פורסם
לא, התכוונתי שהעיצוב הפנימי של רכבי דאצ'יה הוא מאוד פשטני ועלוב. וגם עם תקציב נמוך וחומרים זולים אפשר לתכנן משהו שנראה עתידני, חדשני, יפה. השוואה קרוסאובר מול קרוסאובר, ולא מהסוג שעולה חצי מליון שקל, אלא פחות מ-200 שזה סנטדרט הג'יפונים.

הונדה CRV

2017-honda-cr-v.jpg

אתה רציני בכלל ? כדי לקבל רכב ברמה שהצגת בתמונה צריך להוסיף לא מעט כסף שבסופו של דבר אפשר לקנות 5 סנדרו ו3 סטפווי וגם לטוס לחו"ל לחודש..

תסביר מה לא טוב בסטפווי החדשה תמורת של 70 אלף שקל :

Dacia-Sandero_Stepway-2017-1280-06.jpg

Dacia-Sandero_Stepway-2017-1280-07.jpg

פורסם

שמו כפתורי חלונות חשמל במקומות נורמליים!!!1

:multi::multi::multi:

עכשיו בעזה"ש, בדגם הבא יהיו גם כפתורי חלונות אחוריים באותם מקומות.

אולי גם תיבת 4 הילוכים פלנטרית של מיצובישי לנסר קלאסיק 2004 במקום השיקוץ הרובוטי, אבל אני חושש שזה כבר דרישה גבוהה מדי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
למה יש לך ניסיון בנושא?

קודם כל חבר לעבודה טוען שהוא היה מזיז/מפרק את הרכבים מהמשלוח הישר לסוכנות. הוא טוען שכל מכה הכי קטנה, היו צריכים להחליף חלקים לעומת רכבים אחרים.

אבל אתה יודע מה, עזוב. בוא רגע נפתח את הראש, הרי בשביל מה יש לנו מוח אם לא לחשוב:

נקח את סטפוואי שמחיר התחלתי שלו הוא 75 אלף ש"ח. האוטו מיוצר בכל מיני מקומות בעולם. באחד השרשורים באוף טופיק דברו על עלות ייצור בתעשיה, ואחד המשתמשים שהוא מנהל באיזה מפעל טען שעלות החלק מרובו מהטכנולוגיה שמיוצר (או במילים אחרות: אם זה ממכונה המחיר בהתאם, כי עלות המכונה יקרה), כך שלא משנה אם יצרו את החלק בישראל או בסין, עלות החלק תהיה יחסית זהה בגלל הטכנולוגיה.

אז אם כל הכבוד שלא רוצים לפתח ולהשתמש בשרטוטים קיימים מקבוצה רנו, עדין מישהו צריך ליצר.

אז איך רכב של דאצ'יה המחיר שלה נמוך בעשרות אחוזים לעומת המתחרות? כנראה שהחומרים ששמים בה לא מספיק חזקים כמו של המתחרות.

פורסם

^ מאיפה הקשקוש הזה?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
^ מאיפה הקשקוש הזה?

אחרת איך תסביר את הבדלי המחירים בין דאצ'יה לבין המתחרות האחרות?

הם לא מפתחים טכנולוגיה, אבל הם קונים את הטכנולוגיה, זה לא עולה כסף?

ייצור לא עולה כסף?

חייב להיות איזה טריק, אחרת, כל היצרניות היו מורידות מחירים.

בנוסף, אפילו MG הסינית, המעצמה הכי זולה ליצור חלקים ורכיבים בגלל הטכנולוגיה הפשוטה שלה לא הצליחה להגיע למחירים של דאצ'יה.

אפשר להגיד הרבה דברים על דאצ'יה, אבל להגיד שהיא עומדת בחומרים הטכנולוגים של שנים האחרונות, לדעתי זה לא נכון. בכל זאת, רכב זה שילוב של חומרים פולמרים, עם שלדה ואלקטרוניקה.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם

מצטער, אני לא עוסק ב"נדמה לי" ו"בואו ננחש ואז נקבע את זה בתור עובדה"

החסכון מגיע בין היתר מעלויות פיתוח נמוכות; כמעט כל החלקים מגיעים ממחסני רנו/ניסאן

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)
קודם כל חבר לעבודה טוען שהוא היה מזיז/מפרק את הרכבים מהמשלוח הישר לסוכנות. הוא טוען שכל מכה הכי קטנה, היו צריכים להחליף חלקים לעומת רכבים אחרים.

אבל אתה יודע מה, עזוב. בוא רגע נפתח את הראש, הרי בשביל מה יש לנו מוח אם לא לחשוב:

נקח את סטפוואי שמחיר התחלתי שלו הוא 75 אלף ש"ח. האוטו מיוצר בכל מיני מקומות בעולם. באחד השרשורים באוף טופיק דברו על עלות ייצור בתעשיה, ואחד המשתמשים שהוא מנהל באיזה מפעל טען שעלות החלק מרובו מהטכנולוגיה שמיוצר (או במילים אחרות: אם זה ממכונה המחיר בהתאם, כי עלות המכונה יקרה), כך שלא משנה אם יצרו את החלק בישראל או בסין, עלות החלק תהיה יחסית.

דבר ראשון סטפווי מתחיל ב69.490 שקלים.

דבר שני מעניין, מסיפור שלך אני מבין שחבר שלך דפק הרבה רכבים ואז החליפו חלקים חדשים ולא תיקנו וזה טוב ונכון לעשות. במקרה הזה שוב פלוס לקרסו. עכשיו אני מבין למה אתה בודק לגבי בטיחות, מה לעשות שיש חבר דופק הרבה מכוניות.

לגבי ייצור לא יודע איפה ומה אתה מסתכל אבל הבנה שלך לא נכונה. אחת הסיבות שהיום רוב ייצרנים מייצרים במזרח שבגלל כוח עבודה זול. שכר זה חלק גדול מאוד בעלות של המוצר. כוח עבודה ברומניה הוא זול. מפעל, עובדים ומיסים ברומניה זה לא אותה עלות כמו בישראל וטכנולוגיה היא של רנו הנדסה גם של רנו כך למעשה השקעה בפיתוח היא משותפת לכל הדגמים של רנו ודאצ׳יה וזאת הסיבה שרכב הוא לא יקר יחסית.

עריכה אחרונה על ידי alechko01
פורסם (נערך)

תסביר מה לא טוב בסטפווי החדשה תמורת של 70 אלף שקל :

[ATTACH=CONFIG]474150[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]474151[/ATTACH]

מה הבעיה? לדעתי אפילו באלנטרה בת 10 תמורת 10K תקבל איכות חומרים עדיפה.

עריכה אחרונה על ידי arco1
פורסם (נערך)
דבר ראשון סטפווי מתחיל ב69.490 שקלים..

דבר שני מעניין ... מסיפור שלך אני מבין שחבר שלך דפק הרבה רכבים ואז החליפו חלקים חדשים ולא תיקנו וזה טוב ונכון לעשות..במקרה הזה שוב פלוס לקרסו...ועכשיו אני מבין למה אתה בודק לגבי בטיחות...מה לעשות שיש חבר דופק הרבה מכוניות..

לגבי ייצור לא יודע איפה ומה אתה מסתכל אבל הבנה שלך לא נכונה...אחת הסיבות שהיום רוב ייצרנים מייצרים במזרח שבגלל כוח עבודה זול ..שכר זה חלק גדול מאוד בעלות של המוצר.כוח עבודה ברומניה הוא זול ..מפעל, עובדים ומיסים ברומניה זה לא אותה עלות כמו בישראל וטכנולוגיה היא של רנו הנדסה גם של רנו כך למעשה השקעה בפיתוח היא משותפת לכל הדגמים של רנו ודאצ׳יה וזאת הסיבה שרכב הוא לא יקר יחסית.

אז:

א. אם הייצור במזרח מאוד זול, למה עדין מכוניות מקבילות יותר יקרות מדאצ'יה?

ב. אענה לך על ידי ציטוט של חבר פורום (שככל הנראה מתעסק עם יצור תעשיתי) ובדק את העלויות של יצור בישראל לעומת בסין.

התעשייה לא תיעלם אלא תשתנה. מכונה שעובדת בארץ או בסין עולה אותו הדבר והיא הסכום הגדול בעלות הייצור. אם תוסיף למחיר את ההובלה והמכס הסינים לא יהיו זולים יותר למוצר מקביל.

אני בדקתי גם אפשרות של להביא חלקים מעובדים במקום לקנות מכינה חדשה ויצא שאני יותר זול מהסינים.

הסינים אלופים בתכנון על הקשקש והאיכות בהתאם. איכות מקבילה עולה דומה בכל מקום.

הדבר שלטענתו עולה הכי הרבה זה המכונה, זה המרכיב העיקרי לעלות החלקים.

נניח מדאצ'יה משתמשת בפסי יצור של קבוצה רנו. האם המרכב (שהוא חלק לא קטן בעלויות הרכב) של טכנולוגיה של רנו?

נניח וכן, למה לא כל היצרניות עושות את הטריק של רנו ודאצ'יה?

ג. נניח וחבר שלי אוהב לדפוק רכבים. למה לטענתו דאצ'יה התפרקו ואילו רנו וניסן לא?

עריכה אחרונה על ידי gbguy

• תוכן חדש...