Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

spl\sq??

sound boy
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין הגדרה כזאת מגבר SPL או SQ הכול תלוי איך אתה משתמש בו,למשל אם אתה מחבר עליו 2 סאבים וניגש לתחרות SPL אז הוא SPL.

פורסם

קצת קשה להגדיר מהו מגבר SPL או SQ.

בצורה כללית אפשר להגיד שמגברים עם הספקים מאוד גבוהים מיועדים בעיקר ל SPL.

מגברים עם הספקים הגיוניים בדרך כלל הם מגברים ל SQ.

בכל מקרה ההכללות שרשמתי נכונות בדרך כלל במגברים יקרים בצורה משמעותית מה JBL.

כמובן שיש יוצאי דופן ושילובים בין הדברים .

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

להגברות אין איכות שמע, אלה אם כן אתה רוצה לדרג את הקרוס אובר הפנימי שלהם כתור אינדיקציה לאיכותם.

ולכן, אין דבר כזה מגבר של SPL או מגבר של SQ.

גם אם המגבר הוא 1000 וואט, יש תחרויות בSQ שמשתמשים בהספקים מטורפים גם כן ..

לרוב ניתן לקטלג אלמנטים, משום שאלמנט שנבנה עבור SPL סביר להניח שיהיה פחות "נעים" או פחות "איכותי" וכו .. להגברות אין את זה.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אפשר לדייק יותר ולהגיד שיש הבדלים בין הגברות, מגברי high-end באים בדרך כלל עם THD - אחוזי עיוות נמוכים ביותר, damping factor גבוה וכו'.

אבל ההבדלים האלה לא יהיו שמיעים ברגע שנעבור נקודה מסוימת, לדוגמה, כל עוד אחוזי העיוות נמוכים מ-2% או 1% זה לא ישנה אם הם יהיו 0.8 או 0.00000008.

וכל מגבר נורמלי היום בנוי בצורה כזאת שהקריטריונים האלה באמת לא משמעותיים מבחינת השמיעה של בני האדם (רק לאמצעי מדידה מתוחכמים), ולכן ניתן להגיד שכל מגבר מתאים ל-SQ.

If I have seen further than other men it is because I have stood on the shoulders of giants.

פורסם

ואני גם אוסיף, אם זה באמת היה משמעותי .. אז במקום לדחוף 800 וואט למיד ממגבר טוב..

היו דוחפים לו בסך הכל 80, ממגבר "איכותי" :)

(בתחרויות של הSQ)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

99% לא דחפים 800 וואט, אני יודע רק על בחור אחד שחיבר מגבר עם הספק כזה גבוה למידים (ואני משער שקראת את מה שכתבתי עליו) אבל אני בספק אם הוא ניצל אותו. היום הוא כבר לא משתמש בהספקים הללו אז כנראה שזה לא היה הכרחי מבחינתו.

בקיצור, התוספת לא תופסת ;)

פורסם

את האמת איל, אפילו RC הביא כמה הסברים למ התוספת לא באמת עוזרת ...

מפני שברכב אין לנו באמת HEADROOM.

דרך אגב, אם אתה קראת על אחד, ואני על אחד... זה כבר שניים :)

וה800 וואט זה היה רק למידים אם אני זוכר נכון.

בכל אופן, הנקודה היתה פשוטה... אנשים משתמשים בהספקים בריאים מאוד, ולא בהספקים "מעטים" אשר "נשמעים טוב יותר" ..

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...