Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני מתכנן ללמוד מדעי המחשב או הנדסת תוכנה באחת מהמכללות בירושלים או ת"א.

מישהו מכיר, יודע, שמע חוות דעת על המכללות הבאות? רמת לימודים? השתלבות בתעשייה ?

מישהו יודע איזה תואר עדיף? או להאיר את פניי בכל נושא שקשור.

המכללה להנדסה אפקה - לימודי הנדסת תוכנה.

המכללה האקדמית ת"א-יפו - לימודי מדעי המחשב.

המכללה להנדסה עזריאלי - לימודי הנדסת תוכנה.

תודה מראש לעוזרים.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

למדתי הנדסת תוכנה במכללה להנדסה ("עזריאלי").

אני יודע שלת"א יפו יש אחלה שם וגם אפקה סבבה.

בגדול, מה שיותר חשוב זה הממוצע ציונים שלך והיכולת שלך להשתלב בתעשייה במהלך הלימודים (שנה שלישית-רביעית).

מי שמסיים את התואר עם שנה-שנתיים ניסיון, יש לו יתרון עצום על פני שאר הבוגרים. אחרי שנתיים בתחום, כמעט את אף אחד כבר לא יעניין איפה למדת.

חלחליק לשעבר (או חיליק, תלוי את מי שואלים).

פורסם

אני עדיין מחזיקה בדיעה שבשביל להיכנס להייטק עדיף ללמוד מדעי המחשב על פני הנדסת תוכנה, כי הנדסה תגזול שנה נוספת מחייך ולא תספק שום ערך מוסף לצורך הנ"ל.

בנוסף, אם כבר מכללה, אז לא הנדסה במכללה. הנדסה זה לאוניברסיטה.

ובין מכללות- לאקדמית ת"א יש שם מצויין, ומנסיוני האישי (סיימתי שם תואר במדעי המחשב לפני עשר שנים) הוא גם מוצדק מאוד.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם

הנדסה ירושלים מכללה מצוינת.

העסקתי בזמנו מהנדסי תוכנה בוגרי המכללה מהמחזורים הראשונים.

היו ממש טובים.

אגב, גם היום אני מעסיק 2 מבוגרי המכללה (תעו"נ) שעוסקים בליווי פרויקטים בארץ ובחו"ל.

פורסם

תודה על התגובות.

אני מודע לערך החשוב שיש לניסיון בתעשייה ולהשתלבות בשנה שלישית-רביעית.

ההתלבטות בעיקר בין המכללה להנדסה עזריאלי בירושלים למדעי המחשב באקדמית ת"א-יפו.

שמעתי גם דעות טובות על שתיהן ומדעי המחשב קורץ לי יותר, אבל אני ירושלמי ומעבר לתל אביב יהיה יקר ואני עוד בודק את זה בכלל.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

אני לא בא להתערב לך בשיקולים,

אבל שקלת אוניברסיטה?

נכון שמכללה זה יותר קל, ותנאי הקבלה קלים (משמעותית לעיתים) מאוניברסיטה,

אבל בחלק מהמקרים שכר הלימוד גבוה יותר ובסופו של דבר תואר ממכללה נחשב פחות טוב מתואר אוניברסיטאי.

לא שווה לך לשרוף שנה לעשות פסיכומטרי ובגרויות? או אולי מכינה באחת האוניברסיטאות?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

שקלתי, ואני עוד שוקל. הבעיה היא שאני אצטרך כנראה יותר משנה ואם אחליט את זה, אתחיל ללמוד ב-2018 במידה ואתקבל, שצריך ציוני סכם מאוד גבוהים. אני די מפחד גם לא להצליח, צריך בערך פסיכומטרי 700 ובגרויות 10++.

אבל ממוצע הבגרויות שלי בסביבות 85 ללא מתמטיקה 4/5 יחידות וללא פיזיקה.

כך שזה או לעשות השנה פסיכו' ושנה הבאה אוק 17' לעשות מכינה בעברית. בגרות בגרות יקח יותר זמן.

או להתחיל ללמוד באוק' 2017 במכללה להנדסה עזריאלי, בתנאי שאעבור מכינה במתמטיקה ופיזיקה שלא אמורה להיות קשה יותר מדי.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם

אם אתה ללא בגרות מספקת במתמטיקה אתה בנקודת מוצא בעייתית מאד בלימודים.

מה הסיבה שבגללה אין לך מספיק יחידות בגרות במתמטיקה? אני שואל, כיון שזה מעלה בי חשד שאתה בוחר במקצוע שאינו מתאים לך. מדמ"ח זה מתמטיקה ועוד מתמטיקה ולקינוח מתמטיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אם אתה ללא בגרות מספקת במתמטיקה אתה בנקודת מוצא בעייתית מאד בלימודים.

מה הסיבה שבגללה אין לך מספיק יחידות בגרות במתמטיקה? אני שואל, כיון שזה מעלה בי חשד שאתה בוחר במקצוע שאינו מתאים לך. מדמ"ח זה מתמטיקה ועוד מתמטיקה ולקינוח מתמטיקה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתיכון לא הייתי בראש לימודי בכלל. עדיין הוצאתי 96 ב-3 יח"ל.

מתמטיקה מאוד מעניינת אותי ואני בטוח שאסתדר בלימודים.

בכל זאת יש עניין לא מבוטל של לשפר בגרות ממוצע 85 לממוצע 100 פלוס.

כל עניין השיפור יקח שנה וקצת וגם אז, אצטרך ציונים מעולים.

Fiat Bravo 2011 TJET​

פורסם
בתיכון לא הייתי בראש לימודי בכלל. עדיין הוצאתי 96 ב-3 יח"ל.

מתמטיקה מאוד מעניינת אותי ואני בטוח שאסתדר בלימודים.

בכל זאת יש עניין לא מבוטל של לשפר בגרות ממוצע 85 לממוצע 100 פלוס.

כל עניין השיפור יקח שנה וקצת וגם אז, אצטרך ציונים מעולים.

אתה תלעס הרבה חצץ אם אתה לא טוב במתמטיקה.

בשיעור הראשון או השני תכסה 90% מהחומר ב-5 יח"ל בתיכון, כך שציון גבוה ב-3 יח"ל בכלל לא מהווה מדד.

מה גם שההבדל בין 5 יח"ל ל-3 יח"ל הוא עצום.

פורסם

אתה עומד בדרישות הסף של האקדמית? זה קצת מפתיע, כי לזכרוני היו להם דרישות קבלה יותר גבוהות ממה שיש לך.

בכל אופן, אני למדתי באקדמית בזמן שגרתי בנתניה. אמנם אז הם ישבו במרכז ת"א כך שבשנתיים הראשונות הגעתי ברכבת והלכתי מארלוזורוב ברגל, ואח"כ כבר היה לי רכב (עם בעיות חניה, אבל לא היתה ברירה כי כבר התחלתי לעבוד במקביל).

היום הם יושבים ביפו, עם מגרש חניה צמוד, שזה פחות טוב מבחינת תחבורה ציבורית, אבל מעולה מבחינת חניה לרכב פרטי. גם השכירויות באיזור זולות יותר.

אני מניחה שגם היצע המשרות לסטודנט ולבוגרים בכלל יהיה גדול יותר באיזור ת"א מאשר בירושלים. גם זה שיקול.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
שקלתי, ואני עוד שוקל. הבעיה היא שאני אצטרך כנראה יותר משנה ואם אחליט את זה, אתחיל ללמוד ב-2018 במידה ואתקבל, שצריך ציוני סכם מאוד גבוהים. אני די מפחד גם לא להצליח, צריך בערך פסיכומטרי 700 ובגרויות 10++.

אבל ממוצע הבגרויות שלי בסביבות 85 ללא מתמטיקה 4/5 יחידות וללא פיזיקה.

כך שזה או לעשות השנה פסיכו' ושנה הבאה אוק 17' לעשות מכינה בעברית. בגרות בגרות יקח יותר זמן.

או להתחיל ללמוד באוק' 2017 במכללה להנדסה עזריאלי, בתנאי שאעבור מכינה במתמטיקה ופיזיקה שלא אמורה להיות קשה יותר מדי.

שמע, לפעמים שווה לשרוף עוד שנה כדי להתקבל למוסד איכותי יותר, שעשוי להשפיע על הקבלה שלך למקומות עבודה.

גם אני יכולתי להתפשר וללמוד במכללה, ובכל זאת לא ויתרתי לעצמי, השקעתי בפסיכומטרי ושיפרתי ציון של בגרות אחת. לקח זמן אבל אני במוסד שבו רציתי ובמקצוע שרציתי ללמוד.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

בן כמה אתה? אם אתה בחור שהרגע סיים צבא תעשה שנה מכינה. לשנה מכינה יש יתרונות רבים, אפילו במחיר "הפסד" שנה לתואר.

זה יכניס אותך ללימודים בצורה חלקה- תתחיל לחזור לראש של לימודים אינטנסיביים אחרי כמה שנים שלא "פתחת ספר". להתחיל מדמ"ח כשהידע שלך במתמטיקה מסתכם ב-3 יח"ל גם אם נניח שהכל טרי בראש זה מאוד קשה. הקצב מהיר הרבה יותר מבית הספר ושם לא משאירים שבויים, קלטת קלטת, לא- רצים הלאה.

אני ממליץ בחום להשקיע עוד שנה וללמוד באוניברסיטה. ישנן חברות, בעיקר אלו עם התנאים הטובים יותר שמקבלות רק בוגרים של האוני' היותר נחשבות וחבל שתסגור לעצמך את הדלתות האלו.

• תוכן חדש...