Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3578 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי כמה קבצי אודיו שאני מעוניין להוריד מהם רעשי רקע וכן צלילים מסוימים כדי שאשמע רק את הצלילים הספציפיים שמעניינים אותי (למשל: הורדת כל הרעש מסביב לבד מקולות אנשים). להבנתי, אני מבקש בעצם לבודד ערוצים.

קראתי קצת על כל מיני תוכנות אך לא הבנתי אם יש בהן מה שאני רוצה.

מעדיף תוכנה חינמית, פשוטה ככל הניתן, אך מוכן לשלם כמה לירות אם מצדיק.

בתודה מראש לעוזרים,

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם (נערך)

אין חיה כזאת, לפחות בחינם.

מהרגע שאתה מתחיל עם קובץ אודיו יחיד, יש לך רק ערוץ אחד או שניים (סטריאו).

אתה כן יכול לפלטר תדרים ולבצע שאר מניפולציות שיבודדו פחות או יותר מה שמעניין אותך,

אבל להפריד ממש - רק תוכנות ייעודיות יקרות או מדע בדיוני.

תתחיל מ-audacity, כוחה עוד במותניה והיא עדיין חינמית.

על צד החיוב: גוגל מתקדמים מאוד גם בתחום הזה, לא ירחק היום ויציעו לך כלי חינמי לגמרי לפילטור כמעט מושלם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

^^^

תודה על התשובה, תיארתי לעצמי שאני קצת חולם. אני לא בדיוק מבין מה זה לפלתר תדרים - הכוונה להוריד רעשי רקע? האודיו סיטי יודעת לעשות את זה? יש מדריכים איך?

סליחה על ריבוי השאלות

בן

נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)

יש מיליארד מדריכים ברשת.

על הקצה המזלג ובעמידה בתח"צ והקלדה עם אגודל,

אתה יכול למשל לזרוק את כל התדרים שמחוץ לדיבור האנושי (בעיקר נמוכים, למשל)

או לכוון כך שכל צליל מתחץ לסף ווליום מסוים יהפוך לשקט,

ובמידת הצורך פשוט לחתוך החוצה קטע שלם בהקלטה.

בכל תוכנה סבירה, כולל אודסיטי,

יש פילטר "טיפש" לרעש, אתה יכול לכווננן אותו למידה הרצויה, וכמו בבישול, המינון קובע.

התוכנה מגיעה עם סט של פילטרים, חפש מה שמתאים לך בשמות ותשחק עם זה.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הבנתי

שא אחרונה: מה מילות החיפוש שלי לפילטור הזה באנגלית (אני בור בסיפור הזה)?

בן

BENJ:

ROY:

פורסם (נערך)

תוצאה ראשונה בגוגל - משם תמשיך למדריכים הבאים

Filter out voice

Filter background noise

Remove noise from voice recording

וכיו"ב.

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי hans

• חברי המעגל הראשון
פורסם

השאלה היא גם מה בדיוק המקור שלך, זה נורא קריטי.

אין דין הפרדת זמר משיר כדין הפרדת דיבור מערוץ רועש של סלולרי מהפרדת דיבור מערוץ רועש של מיקרופון בודד באמצע כביש סואן מהפרדת דיבור שנקלט ב2 מיקרופונים בכביש סואן וכן הלאה.

יעזור אם תגיד מה בדיוק המטרה.

לadobe auditio (לשעבר קולאדיט פרו) יש כלי להורדת רעש,

אתה דוגם את הרעש (ורק אותו) ואז מריץ על שטר הקובץ, אבל התוצאות של זה לרוב רחוקות מלהשביע רצון.

פורסם

הרגת אותי עכשיו...

התחילה בחלונות לפני כ-15 שנה.

פורסם
השאלה היא גם מה בדיוק המקור שלך, זה נורא קריטי.

אין דין הפרדת זמר משיר כדין הפרדת דיבור מערוץ רועש של סלולרי מהפרדת דיבור מערוץ רועש של מיקרופון בודד באמצע כביש סואן מהפרדת דיבור שנקלט ב2 מיקרופונים בכביש סואן וכן הלאה.

יעזור אם תגיד מה בדיוק המטרה.

לadobe auditio (לשעבר קולאדיט פרו) יש כלי להורדת רעש,

אתה דוגם את הרעש (ורק אותו) ואז מריץ על שטר הקובץ, אבל התוצאות של זה לרוב רחוקות מלהשביע רצון.

אכן לא מדובר בשיר אלא בהקלטה דרך טל'/מכשיר הקלטה. ברור לי שלא אגיע לתוצאה מיטבית ללא תוכנה מקצועית (ומישהו מקצועי שמפעיל אותה) ובכל זאת, יש רעיון?

אין חיה כזאת, לפחות בחינם.

מהרגע שאתה מתחיל עם קובץ אודיו יחיד, יש לך רק ערוץ אחד או שניים (סטריאו).

אתה כן יכול לפלטר תדרים ולבצע שאר מניפולציות שיבודדו פחות או יותר מה שמעניין אותך,

אבל להפריד ממש - רק תוכנות ייעודיות יקרות או מדע בדיוני.

תתחיל מ-audacity, כוחה עוד במותניה והיא עדיין חינמית.

על צד החיוב: גוגל מתקדמים מאוד גם בתחום הזה, לא ירחק היום ויציעו לך כלי חינמי לגמרי לפילטור כמעט מושלם.

ניסיתי את audacity תוך שימוש במדריכים - לא ממש הלך לי.

בן.

BENJ:

ROY:

פורסם

זהו, כבר מרים ידיים? ככה זה דור האינסטנט? (אל תיעלב, זה בחיוך)

קח את הזמן, עוד לא נולדה תוכנה אינטואיטיבית לעיבוד סאונד.

פורסם

לא נעלב, אני מסכים איתך שרוב בני דורי הם כאלה, אני דווקא לא. יחד עם זאת אני מודה שיש לי בעיה כרגע להתרכז לאורך זמן במשהו.

ושלא תבין לא נכון, קראתי את המדריך שהפנת אותי אליו ואת אלו שאחריו, זה פשוט לא עבד, אולי בשל אופי ההקלטה כפי שהעלה flytomars. הורדתי גם גרסת טרייל של תוכנה מקצועית שנקראתMelodyne - לא ממש הצלחתי לעבוד איתה, ובאמת בשלב כלשהו הרגשתי שזה מידי מסובך לי (אולי מוקדם מידי)(ושוב אולי זה בגלל אופי ההקלטה שהיא לא שיר).בן

BENJ:

ROY:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם לא מדובר במשהו אישי \ חשאי מידי, וגם לא בוער מידי, אז שלח לי ונראה מה אפשר לעשות.

רק שחלון ההזדמנויות מבחינתי יהיה שבוע הבא בין שלישי לשבת, שאר הזמן אני בחו"ל :-P

פורסם (נערך)

המון תודה על ההצעה, אבל אע״פ שהעניין לא מאוד דחוף,מדובר בעניין אישי.

בן

עריכה אחרונה על ידי benj

BENJ:

ROY:

פורסם

קודם כל כמו שאמרו לך - הפרדת ערוצים לא ממש קיימת.

סטודיואים היו מוכנים לשפוך המון כסף אם כזה דבר היה קיים (לקחת סאונד ולהפריד אותו לערוצים כמו שהוקלט במקור) , שלא לדבר על כאלו שמתעסקים בשימור ושידרוג הקלטות ישנות.

That said - כמו שנאמר - אודסיטי יכולה לעשות את זה דיי בקלות.

כלים אוטומטים של ניקוי רעשים זו דרך אחת.

דרך אחרת היא דווקא הגברת תדרים אחרים.

דרך הקלטת הקובץ קצת לא רלוונטים - השאלה היא רק אם קורה אחד מה2 שמפשטים את המצב:

1. יש רעש רקע יחסית מונוטוני.

2. מה שאתה רוצה להגביר הוא יחסית בתדרים אחידים (קולות של אנשים מדברים לדוגמא)

אם כן - מצבך יחסית בסדר.

אם זה שניהם ביחד - כנראה לא תהיה בעיה (אלא אם ההקלטה ממש ממש פח) לשפר את המצב לפחות.

סתם בתור תרגיל אגב כדרך סופר פשוטה להבין מה אתה עושה ובצורה ידנית ומטופשת (אבל יעילה) קח נגן אודיו עם Equalizer סביר (אפילו Winamp של פעם) תכניס את ההקלטה לשם ותתחיל להנמיך כל תדר שלא מפריע לך לשמוע את מה שאתה רוצה לשמוע.

מטופש - בסיסי - אבל עלול לתת לך תוצאות הרבה יותר סבירות ממה שאתה חושב :)

(יכול להיות תצטרך רזולוציה יותר טובה מהEQ של Winamp - אבל אולי זה אפילו יספיק בעצמו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...