Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3570 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

הייתי אתמול בסוכנות טויטה והציעו לי מובילאיי חינם אם אקנה טויוטה אוריס (GLI)

ביררתי עם הביטוח וספציפית בפוליסה שהציעו לי עבור הרכב החדש אין הנחה עבור מערכת זו.

לא לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן מאחר ואני מכיר אותו כי עשיתי עליו נסיעת מבחן לפני שנה, ואז לא היה

עליו מכשיר מובילאיי.

שאלתי היא, ואני רציני לחלוטין: האם כדאי לבקש התקנת מכשיר זה ? האם למישהו מחברי הפורום יש

ניסיון איתו ?

העניין הוא שבסוכונות אמרו לי שמדובר רק במכשיר שנותן התראה של צפצוף במקרה שמתקרבים לרכב אחר בחזית, במרחק מאוד קרוב של 20-50 ס"מ. אבל אני רוצה לקוות שלא מדובר במכשיר שמצפצף בכל רמזור ?

בנוסף, נזכרתי לאחר מכן שראיתי בחדשות הדגמה של נסיעה עם מכשיר כזה שהיה מעורב בהיגוי. אני בכלל לא בטוח שארצה דבר כזה, שמתערב במערכת המכנית של האוטו. האם מדובר בדגם אחר של מובילאיי ?

שוב, אשמח לשמוע מאנשים שיש להם הכרות עם המכשיר.

בברכה,

דן

פורסם

כנראה ראית את הקיה ספורטאג' שיש בו מערכת מקורית של קיה של שמירה על הנתיב עם התערבות מצידה בשעת הצורך.

מוביל איי נכון לעכשיו זו מערכת התראה בלבד.

בפורום הדעות חלוקות , יש כאלה שמאמינם ובה ויש כאלה שלא ויש כמה דיונים נרחבים בנושא.

אני אישית לא סובל אותה , לא מאמין שהיא עוזרת למי שמרוכז בנהיגה , חסרון של התקנה מקומית שמצריכה פירוקים בתוך הרכב ויכולה לפתח קרקושים ואז לך תמצא איך להפטר מהם.

פורסם
שלום רב,

הייתי אתמול בסוכנות טויטה והציעו לי מובילאיי חינם אם אקנה טויוטה אוריס (GLI)

ביררתי עם הביטוח וספציפית בפוליסה שהציעו לי עבור הרכב החדש אין הנחה עבור מערכת זו.

לא לקחתי את הרכב לנסיעת מבחן מאחר ואני מכיר אותו כי עשיתי עליו נסיעת מבחן לפני שנה, ואז לא היה

עליו מכשיר מובילאיי.

שאלתי היא, ואני רציני לחלוטין: האם כדאי לבקש התקנת מכשיר זה ? האם למישהו מחברי הפורום יש

ניסיון איתו ?

העניין הוא שבסוכונות אמרו לי שמדובר רק במכשיר שנותן התראה של צפצוף במקרה שמתקרבים לרכב אחר בחזית, במרחק מאוד קרוב של 20-50 ס"מ. אבל אני רוצה לקוות שלא מדובר במכשיר שמצפצף בכל רמזור ?

בנוסף, נזכרתי לאחר מכן שראיתי בחדשות הדגמה של נסיעה עם מכשיר כזה שהיה מעורב בהיגוי. אני בכלל לא בטוח שארצה דבר כזה, שמתערב במערכת המכנית של האוטו. האם מדובר בדגם אחר של מובילאיי ?

שוב, אשמח לשמוע מאנשים שיש להם הכרות עם המכשיר.

בברכה,

דן

יש מספיק מכוניות שבהן יש מערכות דומות בילט אין , אם אתה לא נעול על האוריס, ממליץ לחפש אחת כזו (ברמות הגימור הגבוהות של מאזדה 3 , הונדה ג'אז ועוד) אם בכ''ז אתה נעול על האוריס, אני חושב שמערכות בטיחות כגון המובילאיי מועילות ,אם כי מעט מציקות.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

פורסם

המערכת נוראית - על כמה מכוניות נתקלתי בה ופשוט אי אפשר לנהוג עם זה - זה מצפצף בלי סיבה(מתבלבל במיקום של הנתיב) מבהיל בלי סיבה(גרם לי לעשות בלימת חירום בלילה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם (נערך)

יוניון מוטורס הוסיפה לקורולה לאחרונה מערכות בטיחות מתקדמות מקוריות - כולל התראה ובלימת חירום אוטונומית. סביר מאוד שהמערכת תוצע משנה הבאה גם במכוניות נוספות, למשל באוריס. לכן לדעתי לקנות עכשיו אוריס עם מובילאיי זו טעות.

אם אתה "חייב" לרכוש רכב כעת, מאזדה 3 מציעה את המערכות המתקדמות (בלימת חירום אוטונומית, התראת סטייה מנתיב ואורות גבוהים אדפטיביים) כבר עכשיו, והמחיר שלה דומה.

עריכה אחרונה על ידי רועי צוקרמן
פורסם

עזוב את המובילאיי - היא תריעה כשלא צריך ושותקת בעת סכנה.

הנכנולוגיה מגניבה, היישום הרבה פחות.

הכנתי פעם חומר כדי להעלות סרטון על התראות השווא, אבל השרשור הרלוונטי גווע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לטעמי, מובילאיי פשוט בלתי נסבלת בהרבה בחינות.

דווקא התרשמתי לטובה ממערכת של אופל - אופלאיי: לא מלחיצה בלי סיבה, ידידותית, יש זיהוי תמרורים, והעיקר - מקורית. לא עושה רושם של מטען לנייד שמוכרים בתחנות דלק.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

צר לי לאכזב את המשמיצים, אני חי בשלום חם ואמיתי עם מובילאי כבר 10000 ק"מ בשבעה החודשים האחרונים, ברכב החדש שקניתי. 85 אחוזים מההתראות הינם התראות אמת. סביר להניח שהייתי מצליח לצאת מהרוב המוחלט של מצבים אלה בשלום גם ללא המובילאיי, אך חלקיק השנייה הנוסף שמתקבל מהמערכת כנראה שעושה את ההבדל ובמקום דפיקה פה ודפיקה שם זה מסתכם במקסימום בלימת חירום ובהכרת תודה לתוספת שיכולה לעשות הבדל גדול. וכן גם במחיר של צפצופים שגם אליהם האוזן שלי התרגלה בקלות רבה.

מספיק תאונה אחת שתימנע מהמערכת הזו כדי להצדיק את קיומה.

פורסם

חברים, איכות היישום של מובילאיי משתנה מרכב לרכב.

יש רכבים שזה יותר מוצלח וכאלה שפחות.

ראיתי יישום מאוד מוצלח באוטובוס.

צריך לעשות איזשהוא מיפוי באיזה מכוניות אין התראות שווא ובאיזה יש.

פורסם

נניח שתחליט לוותר. כאשר תרצה למכור את המכונית תהיה בעמדת חיסרון כי לשאר המכוניות יהיה מובילאיי והרוכשים הפוטנציאליים כן ירצו את המערכת.

פורסם

תודה לכל המשיבים!

רציתי לשאול: האם יש מתג המאפשר לכבות את המכשיר ?

או שברג שהוא מותקן אין מה לעשות והוא מופעל אוטומטית כאשר מניעים את האוטו ?

איך זה בדגמים אחרים ?

בברכה

דן

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מעבר לזה שהמערכת לא יעילה ומעצבנת, תוסיף את החיסרון שמתקינים ישראלים יתעסקו לך ברכב בחדש. במה זה עלול להתבטא? פלסטיקים שלא יושבים טוב, קליפסים שבורים ורעשים של קרקושים בנסיעה. כמה שפחות התעסקות עם הרכב בהתקנה מקומית - עדיף לך. מה שלא מגיע מקורי מהיצרן שישמרו לפראייר הבא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...