Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי הרבה פז"ם בנהיגה עם תיבה ידנית (קיבלתי את הרכב לפני חמישה ימים), קודם לכן התניידתי עם מיצובישי קאריזמה אוט' שנת 98. אשמח לשמוע ממכם תשובות לכמה שאלות שיש לי. אשתדל לתמצת את השאלות ואשמח מאוד שגם אתם תענו בצורה הפשוטה ביותר.

(1) הבעיה העיקרית שלי היא בהורדת הילוכים. לדוג'- אני נוסע בכביש בינעירוני במהירות 90 קמ"ש על הילוך חמישי, בעוד כ400 מטר יש לי פניה שאני מתכנן לקחת. מה הדרך הכי נוחה להאט את הרכב עד כניסה לפניה? מה שיוצא לי לעשות זה להאט קמעה ואז ללחוץ על דוושת הקלאץ באופן מלא ואט אט להוריד הילוכים תוך כדי לחיצה על דוושת הבלם. מה שיוצא הוא שאני לא מספיק להוריד את הרגל מהקלאץ ולשלב לדוג' להילוך רביעי לפני הפנייה אלא פשוט לוחץ על הקלאץ כשאני בחמישי ומשחרר אותו בהילוך שני כשאני לוקח את הפניה או בראשון כשאני מגיע לעצירה מוחלטת של הרכב.

אני יודע שבאופן הזה יש שחיקה מוגברת של הבלמים, ואולי גם זה גורם לרכב להתאמץ יותר ולדרוש יותר דלק.

(2) השאלה השנייה שלי מתקשרת לזו הראשונה. כאשר אני בהילוך חמישי ב-100 קמ"ש ומתכנן להאט קצת לאיזור ה70-80 קמ"ש, לאחר שאני מאט ומוריד הילוך אני בעדינות מוריד את הקלאץ. מיד לאחר ההורדה אני שומע מעין נהמה מכיוון המנוע ומד הסל"ד קופץ לאיזור ה3K-3.5K. האם זה בסדר לעשות ככה או שמא עדיף להישאר על הילוך חמישי במצבים כאלו?

(3) השאלה האחרונה שלי נכון לעכשיו נוגעת להעלאת הילוכים. מהתבוננות בתיבת הDSG אצל אבא שלי אני מזהה שהיא מעלה הילוכים במהירויות נמוכות יחסית לטובת החיסכון בדלק. האם זה מומלץ גם בתיבה ידנית? לדוג'- הילוך שלישי כבר ב-30 קמ"ש.

תודה מראש לכל המסייעים :beerchug:

פורד פיאסטה ידנית 2013 1.25L 8)

פורסם

תשובות:)

קודם כל לצורך הבהרה, כאשר המצמד לחוץ יש נתק בין תיבת ההילוכים למנוע.

לדעתי האישית (אני נוסע 95% מהפעמים על רכבים ידניים ומבין כיצד התיבה הזו עובדת) בהאטה תעביר לN וכשסיימת להאט תשלב הילוך מתאים.

עדיף לשחוק את הבלמים מאשר את המצמד, וכן אני זוכר שבשיעורי הנהיגה למדנו להוריד הילוכים בהתאם למהירות.

לדעתי האישית זה מיותר גורם בלאי מיותר למצמד.

כאשר צפויה האטה מתמשכת כמו ירידות ארוכות מומלץ להיעזר בהתנגדות מנוע על ידי שילוב הילוך .

תבדיל בין סתם האטה לרמזור לעומת ירידות ארוכות מאוד.

2) זה בסדר, העדיפות להישאר בהילוך חמישי תושפע מהעדפה שלך לנוחות נסיעה, הצורך בהאצה מהירה לאחר מכן, שיפוע הכביש ועוד.

3) מטרת תיבת הילוכים היא לאפשר למנוע לפעול במהירות בה יש לו כח ו"נח" לו.

בהערכה גסה מאוד ללא כל ביסוס כנראה שכדאי לך להישאר בטווח 2000-3500 בשיוט.

אם אינני טועה בגיר DSG יש 6 או 7 הילוכים כך שישנם יותר יחסי העברה לכן הרכב ב30 קמ"ש יהיה בהילוך 3.

זה כאשר הרכב לא נדרש להאיץ מהר.

אצלך כנראה יש 5 הילוכים.

שים לב בדרך כלל הבעיה ברכבים ידניים זה שימוש לא נכון במצמד המוביל לבלאי מואץ.

יש מלא סרטונים ומידע באינטרנט לגבי זה.

אם אתה מעוניין אתה מוזמן ליצור איתי קשר בהודעה פרטית או שיחת טלפון לקבל הסבר יותר מפורט.

פורסם

אז ככה קודם כל ברכות על הרכב החדש

כשאתה מתכוון להאט ולפנות, לחיצה רצופה (לא חזק) על הברקס, ותוך די אתה מוריד הילוכים ועוזב את הקלאץ לאט, ככה זה גם יעזור לך לבלום. וככה אתה מגיע עד למהירות רצויה(בערך 20) ואז אם הלחיצה על הברקס היא בול בטיימינג וזה מגיע בול ל20 אז סבבה אם אז ללחוץ חזק יותר(או בדיוק ההפך חלש יוצר)

אני גם נוהג על רכב ידני(206 XS אם זה משנה) ו80 קמש אצלי זה על 3K בטורים, זה תקין ואל תתעצל להוריד הילוכים.

עוד טיפים שאני יכול להביא זה אם אתה עומד במקום אז תעביר לN ותעזוב את הקלאץ ותן לחיצה על הברקס זה פחות שוחק את הקלאץ, וכשאתה מעביר הילוך אז שים את הרגל שמאל בצד תן לה לנוח אל תלחץ על המצמד סתם, וכנל על ידית הילוכים אל תשים עליה את היד כי זה פוגע איפהשהו בגיר, ושאתה משלם הילוך שים קלאץ עד הסוף.

וטיפ קטן אם אתה רוצה חיסכוך מקסימאלי, אל תעבור את ה2.5K בטורים, ושיהיה לך לחץ אוויר תקין בצמיגים, והנה לך השתפרה הצריכת דלק והבלאי של הקלאץ.

PEUGEOT 206XS

פורסם

למתעניין רצוי לא להישען על ידית ההילוכים כי זה עלול ליצור מגע רציף של ברור הילוכים(שהוא סטטי) עם טבעות סנכרון(שהן בתנועה).

זה יוצר חיכוך-> המוביל לחום ושחיקה =בלאי מואץ.

תקנו אותי אם אני טועה.

פורסם (נערך)

העצות שניתנו לעיל בדבר העברה להילוך סרק בזמן האטה ו/או בזמן עצירה (מבלי להתחשב במצב התנועה מאחור) - אינן נכונות.

מה הדרך הכי נוחה להאט את הרכב עד כניסה לפניה? מה שיוצא לי לעשות זה להאט קמעה ואז ללחוץ על דוושת הקלאץ באופן מלא ואט אט להוריד הילוכים תוך כדי לחיצה על דוושת הבלם. מה שיוצא הוא שאני לא מספיק להוריד את הרגל מהקלאץ ולשלב לדוג' להילוך רביעי לפני הפנייה אלא פשוט לוחץ על הקלאץ כשאני בחמישי ומשחרר אותו בהילוך שני כשאני לוקח את הפניה או בראשון כשאני מגיע לעצירה מוחלטת של הרכב.

אני יודע שבאופן הזה יש שחיקה מוגברת של הבלמים, ואולי גם זה גורם לרכב להתאמץ יותר ולדרוש יותר דלק.

בנוסף, הרכב גם פחות יציב בפניה כשהמצמד מופרד, וזה גם אומר שאתה נכנס לפניה מעט מהר מדי.

נסה להתחיל להאט מוקדם יותר, ולהגיע לפניה לאט יותר כך שתוכל להשלים את העברת ההילוך טרם הפניה ולהאיץ בעדינות במשך כל הפניה.

כאשר אני בהילוך חמישי ב-100 קמ"ש ומתכנן להאט קצת לאיזור ה70-80 קמ"ש, לאחר שאני מאט ומוריד הילוך אני בעדינות מוריד את הקלאץ. מיד לאחר ההורדה אני שומע מעין נהמה מכיוון המנוע ומד הסל"ד קופץ לאיזור ה3K-3.5K. האם זה בסדר לעשות ככה או שמא עדיף להישאר על הילוך חמישי במצבים כאלו?

בעקרון, בלימת המנוע שנוצרת במצב הזה גורעת מיציבות הרכב והופכת את קצב ההאטה לבלתי אחיד. מצד שני, הישארות בהילוך גבוה פירושה שכוח המנוע לא יהיה זמין ושהמנוע יאט למהירות סרק.

נסה לחכות מעט מאוחר יותר לפני שתוריד הילוכים.

מהתבוננות בתיבת הDSG אצל אבא שלי אני מזהה שהיא מעלה הילוכים במהירויות נמוכות יחסית לטובת החיסכון בדלק. האם זה מומלץ גם בתיבה ידנית? לדוג'- הילוך שלישי כבר ב-30 קמ"ש.

זה לא עניין של מספרים כי הם משתנים מרכב לרכב וגם באותו רכב כתלות במספר רב של תנאים, כמו שיפוע, התנגדות לגלגול ומשקל בתוך הרכב. זה עניין של תחושה.

לעלות בהילוכים בזריזות יחסוך בדלק, ובזמן שהמנוע קר גם יטיב עם מצבו לאורך זמן. חשוב לא להעביר מוקדם מדי ולא להעביר שלא לצורך: למשל, אם בעוד שתי שניות תצטרך להוריד הילוך חזרה.

מעבר לכך, לפעמים צריך למשוך את המנוע בהילוכים למהירות מנוע גבוהה, כדי להתמודד עם עומס כמו עליה. בנוסף, מדי פעם כדאי "למשוך" את המנוע אחרי שהוא התחמם, כדי למנוע הצטברות משקעי פיח.

כמו כן, האצה אטית מדי והעברת הילוכים מוקדמת עשויה לגרום לך לפספס את תזמון הרמזורים (שמבוסס על נהיגה בקצב סביר) ולהיתקע בהרבה רמזורים אדומים, ואז צריכת הדלק שלך רק תיפגע.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

תודה לכל המגיבים והעוזרים!

אני אבהיר את עצמי. התכוונתי לשאול האם הדרך הכי נכונה להגיע למצב של האטה לפני פנייה/רמזור במצב שאני נמצא בהילוך חמישי על 100 קמ"ש הוא להאט את הרכב ע"י דוושת הבלם (כמובן כשהקלאץ לחוץ) עד להגעה למהירות נמוכה, ואז שילוב להילוך שני (לפני הפנייה) או שצריך לרדת הילוך הילוך (להאט, להוריד לרביעי, להאט, להוריד לשלישי וכו'..) עד שמגיעים למהירות הנדרשת?

עריכה אחרונה על ידי AvihuHe

פורסם

לא מומלץ להאט עם קלאץ לחוץ אתה יוצר עומס חריג על הבלמים(גורם לבלאי מואץ)

חפש ביוטיוב down shift revmatch יש מדריכים מאוד מפורטים שם :wink:

פורסם

צפיתי עכשיו בששת הסירטונים הראשונים אבל בשום סרטון אין הסבר פשוט+צילום וידאו של הדוושות ככה שאני ממש אוכל ללמוד מזה.

מישהו מכיר סרטון מומלץ/מדריך כאן בפורום לגבי הנושא הזה?

פורסם

לא צריך סרטון, התשובה לשאלתך מאוד פשוטה. התשובה היא שצריך להאט עם הבלם (לא ההילוכים, אלא אם כן אתה נוהג במשאית כבדה במקרה...), אבל גם צריך לרדת בהילוכים, פשוט כדי לשמור את כוח המנוע זמין.

כדי שהורדת ההילוכים לא תגרום להאטה נוספת (ומיותרת) אתה מחכה קצת יותר לפני שאתה מוריד הילוך.

פורסם

-תשתדל כמה שפחות לנסוע עם קלאץ לחוץ או בניוטרל.תמיד שיהיה משולב הילוך כלשהוא,מהסיבה הפשוטה שהרכב יוצא מיציבות כאשר המנוע לא מחובר גלגלים.

-מה שאני עושה זה לוחץ קלות על הברקס (כדי לתת בלימה קלה ולתת חיווי שאני בולם למי שהמאחורי),מוריד הילוך ומשחרר את הקלאץ לאט,ובעצם נותן לקלאץ להאט בשבילך(בלי גז).ברגע שההילוך מחובר מורידים עוד הילוך וכך הלאה.

במידה ואין לך את הזמן לעשות את כל התהליך,לחץ יותר על הברקס בהתאם.

כמובן שניתן לדלג על הילוכים,אבל בשביל זה צריך להכיר את המהירויות המתאימות כדי לא לגרום נזק למנוע או לגיר.

-אם אתה עומד,יש הממליצים להעביר לניוטרל ולשחרר את הקלאץ,כדי לא לגרום לבלאי של הקלאץ.

-בזמן נסיעה,לא להניח יד על מוט ההילוכים ולא לשים רגל על הקלאץ.

השאר אתה תלמד לבד בעצמך עם הזמן.

פורסם

שוב, חלק מן העצות הללו לא נכונות. ראשית, אין צורך להאט רכב פרטי בעזרת ההילוכים ובוודאי שלא בעזרת המצמד. מורידים הילוכים נטו בשביל שכוח המנוע יהיה זמין.

להעביר לסרק בזמן עצירה - עדיף לחכות שייעצרו שתי מכוניות (או משאית) מאחוריך. כך, אם אחת מהן לא תספיק לעצור, תוכל להתקדם קדימה ו/או לברוח הצדה.

• תוכן חדש...