Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקרון טיפלת אם פעלת לפי מרווח טיפולים לפי היבואן והרכב עבר טיפולים בזמן אז ניתן לדרוש את עלות הטיפול המתקן או מהסוחר או מהמכון.

בכללי רצויי שתפרסם את שם המגרש ושם המכון ומיקומו בארץ כי זה פספוס לא קטן.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
המוסך בצע במנוע פלאשינג קל - התוסף שהוכנס למנוע ל 15 דקות, ריקון ומילוי שמן חדש.

אפשר והמצב ישתפר, ולא יהיה צורך בפירוק וניקוי עמוק של הבוצה.

הבוצה נוצרת במנוע עקב שמן מנוע דליל = כגון 5W-30 ו 10W-30.

(גם במוסכי חברות כגון יונדאי טויוטה המשתמשים ב 5/10W-30 מבצעים ניקוי בוצה

אחת ל כ שנתיים לפי הממצאים.)

הוראות הטיפול לישראל ברכבי VAG (סקודה סיאט אאודי וולפס') השתנו לפני כ 3 שנים.

טיפול אחת לשנה ועד כ 15-18.000 ק"מ. (אין יותר טיפול אחת לשנתיים)

היבואן והיצרן מבקשים צמיגות 5W-40 - מאפשרים גם פחות כגון 5W-30 - אבל מבקשים לשם-לב.

לצריכת שמן / מחסור, בוצה או רעשים חריגים - לכן לדעתי עדיף להשתמש מראש ב 5W-40.

ולהקפיד להשתמש בשמני מנוע בתקן הנדרש..

במצב כרגע - גש לבדיקה הבאה, נראה כי המוסך די מבין בטיפול - שאל לגבי מעבר ל 5W-40.

ולפי הממצאים החליטו על המשך טיפול.

אייל.

אכן ההמלצות שלך במקומן.

איזה כייף לי :)

פורסם
בעקרון טיפלת אם פעלת לפי מרווח טיפולים לפי היבואן והרכב עבר טיפולים בזמן אז ניתן לדרוש את עלות הטיפול המתקן או מהסוחר או מהמכון.

בכללי רצויי שתפרסם את שם המגרש ושם המכון ומיקומו בארץ כי זה פספוס לא קטן.

העניין שרכשתי את הרכב אם הק"מ שציינתי,

יצא לי לעשות רק טיפול אחד שבטיפול הזה התגלה הבוצה במנוע.

פורסם

אייל

טויוטה יאריס 2013.בספר הרכב של היבואן כתוב להשתמש בשמן 5w30.אני מחליף כל 10,000 ק"מ שמן מנוע 5-30 של קסטרול מגנטק A5 סינטטי מלא.(למרות שהמלצת היבואן היא להחליף כל 15,000 ק"מ)

האם לדעתך כדאי לעבור לצמיגות 5-40?

פורסם

אין שום בעייה עם 5W30 במנוע שמתאים ומאושר לשימוש עם שמן בצמיגות הזו. לא בוצה ולא נעליים.

בוצה נוצרת בגלל הארכת מרווחי טיפולים, אי-שימוש בפילטר שמן מקורי או שימוש בפילטר שמן זול, שימוש בשמן עלום שם או שימוש בשמן שאינו עומד במפרט הנדרש ע"י יצרן הרכב.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איך שימוש בפילטר שמן זול יכול לגרום לבוצה?

המקסימום שיכול לקרות זה סינון גרוע במידה ויש "גראדים"\לכלוכים כאלה ואחרים בשמן.

שמן זול שלא מוחלף בזמן או שמן שלא מתאים, זה מתכון טוב לבוצה.

פורסם (נערך)

מחזק את חברי, אסף ואיתמר.

לא ניתקלתי ברכבים שסבלו מבוצה רק בגלל שהשתמשו בשמן בצמיגות 5-30 ומטה.

וכמו שכבר רשמתי בעבר (הרבה) אל תיקח מוסך מורשה כעירבון למשהו.

אני רואה כחלק מהעבודה שלי על בסיס יומי איזה שמנים , נוזלים ומסננים מוסכים מורשים משתמשים, אני לא מתפלא למה המנועים סובלים מבוצה, בלי קשר לצמיגות השמן.

עריכה אחרונה על ידי רועי עוזרי

רועי

פורסם (נערך)
מחזק את חברי, אסף ואיתמר.

לא ניתקלתי ברכבים שסבלו מבוצה רק בגלל שהשתמשו בשמן בצמיגות 5-30 ומטה.

וכמו שכבר רשמתי בעבר (הרבה) אל תיקח מוסך מורשה כעירבון למשהו.

אני רואה כחלק מהעבודה שלי על בסיס יומי איזה שמנים , נוזלים ומסננים מוסכים מורשים משתמשים, אני לא מתפלא למה המנועים סובלים מבוצה, בלי קשר לצמיגות השמן.

פשוט ביזיון אחד גדול,

הורסים מנועים לאחר 3 שנים נגמר האחריות תחזור תקנה מנוע חדש - לא פלא שהם המוסכים הכי גדולים בארץ, גובים הון, ומתפרנסים מהתמימות שלנו.

עריכה אחרונה על ידי Jester
פורסם
איך שימוש בפילטר שמן זול יכול לגרום לבוצה?

המקסימום שיכול לקרות זה סינון גרוע במידה ויש "גראדים"\לכלוכים כאלה ואחרים בשמן.

שמן זול שלא מוחלף בזמן או שמן שלא מתאים, זה מתכון טוב לבוצה.

השורה השנייה שלך זאת התשובה לשאלה הראשונה שלך.

פורסם

הגיע הזמן לא להיות תמים וללמוד מה קורה בריכבך גםאם זה לעמוד ליד הרכב לראות מה עושים ומה שמים. בכל מיקרה עזוב עכשיו עצבים אתה סמצב נתון של בוצה שמנסה המוסך שלך לטפל בה ולהחזיר עטרה ליושנה. תן לו את הצאנס סוף העולם לא הגיע ואני מאמין שהמוסך ייפתור לך את הבעיה גם אם זה כרוך בלפתוח מיכסה שסתומים לניקוי מאסיבי והורדת אגן שמן גם לניקוי רציני. רק קח מראש את האופציה שתשים לא מעט כסף...

פורסם
השורה השנייה שלך זאת התשובה לשאלה הראשונה שלך.

לפי דעתי הלא מקצועית, אם הפילטר לא יסנן בצורה איכותית הבעיה שלך תהיה כנראה מנוע גמור ולא בוצה, ההיגיון אומר שהשמן לא אמור להיות מושפע מאיכות הסינון שלו על ידי הפילטר אלא עם מושפע על ידי האיכות שלו.

שמן זול \ לא מתאים עם פילטר איכותי לא יהיה במצב יותר טוב מאשר פילטר איכותי עם פילטר זול.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...