Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה שלי הרכב עם 119,000 ק"מ שנת מודל 2008 , פאסאט מנוע 2.0 TSI ,

גיר פלנטרי טיפטרוניק 6 הילוכים ,

לפי הוראות יצרן נדרש להחליף שמן גיר כל 60000 ק"מ , דבר שלא עשו !

כעת זה הזמן להחליף בפעם השנייה ב 120000 ק"מ .

 

השאלה אם במקרה הזה מומלץ להחליף או לא ?

פורסם

שאלת השאלות (ברצינות).

דעתי האישית - מכוון שלא בוצעה עד כה שום החלפה של שמן הגיר, ועל ק"מ "הגון" - לא חושב שהייתי מחליף במקרה שלך (אולי במקרה והרכב היה עם מחצית הנסועה - אז כן), מחשש לכך שהגיר יינזק מזה. אולי (אולי אולי, איך אומרים) - החלפה חלקית של השמן.

כ"כ - הייתי מתייעץ עם מוסכים ובעלי מקצוע מתאימים.

ברכב שלי, ג'טה 1.6, 2009 (אותו גיר פלנטרי משושה הילוכים) , עם כ-45K ק"מ, ולאחר התייעצות עם רון - החלפתי לפני מס' חודשים החלפה חלקית של שמן הגיר (החלפה ראשונה).

alfa 156 2.5.

פורסם
במקרה שלי הרכב עם 119,000 ק"מ שנת מודל 2008 , פאסאט מנוע 2.0 TSI ,

גיר פלנטרי טיפטרוניק 6 הילוכים ,

לפי הוראות יצרן נדרש להחליף שמן גיר כל 60000 ק"מ , דבר שלא עשו !

כעת זה הזמן להחליף בפעם השנייה ב 120000 ק"מ .

 

השאלה אם במקרה הזה מומלץ להחליף או לא ?

 

ברור שכן.

פורסם

זה נושא שדובר רבות בפורום, חלק ממליצים שכן וחלק שלא.

אני יכול להגיע לך שלי יש רגב פורד פוקוס 2006 עם 160 אלף ק"מ שאף פעם לא החליפו לו שמן גיר (זאת המלצת היבואן בארץ) ואני הולך לבצע החלפה חלקית של השמן והפילטר.

 

אתה יכול לצפות בסרטון של ChrisFix לגבי זה - זה יכול לעזור לך להחליט.

פורסם

משום מה חוששים בפורום מהחלפת שמן גיר ברכב שעבר הרבה ק"מ בלי החלפה.

 

מהניסיון שלי בכל רכב שיצא לי להחליף בו החלפה חלקית, עם או בלי פילטר, זה תמיד עשה טוב.

 

מתיבות שלא רצו לעבור להילוך רביעי והשמן יצא סמיך ושחור, עד תיבות שסתם בועטות בין ההילוכים. זה תמיד פתר את הבעיות.

 

חשוב פשוט להקפיד למלא שמן בתקן הדרוש, והכל יהיה בסדר:

 

Capture.PNG

Stay Dirty

פורסם

מתעלק...

 

אם ברכב שלי (סוזוקי SX4) לפי ספר הרכב צריך להחליף את השמן אחרי 165K או 11 שנים, האם מומלץ להקדים ולבצע החלפה חלקית אפילו שאין כרגע בעיות עם הגיר?

 

או עדיף לא לגעת כל עוד הכל בסדר?

פורסם

ביקרתי היום בשני מכונים שמתמחים בתחום ,

 

אחד אמר המלצה חמה להחליף תוך מתן הסבר נרחב למה כן , אך הוא לא פוסל שיהיה בעתיד הקרוב השפעה שלילית עקב ההחלפה , במקרה הגרוע הגיר יפסיק לעבוד תקין ואצטרך לתקנו .

 

השני אמר במקרה הזה בפרט במכוניות גרמניות הוא ממליץ לא לגעת כלל .

 

המקרה מסתבך ואני עדיין לא מצליח לקבל שום החלט בעניין ...

פורסם (נערך)

לפותח השרשור - ראה שוב את הסרטון שכבר צירפו מעלה. אני שיתפתי אותו בעבר והנושא הזה נטחן עד אפר כאן בפורום. לסיכום, אם הגיר במצב רעוע החלפה עלולה לחשוף את מצבו האמיתי. ההחלפה עצמה אינה פוגעת באופן ישיר בגיר. אני החלפתי ב VW גולף בת 15 בעלת 115 אלף ק"מ שלא הוחלף לה כלל עד היום, כולל פילטר שגם אצלה אין צורך להחליף ע"י היצרן (גם בספר רכב) ומאז הגיר עובד הרבה יותר חלק ואני מתכוון להמשיך בהחלפה חלקית + פילטר כל 60 אלף ק"מ. כאשר הגיר במצב טוב החלפת שמנים ופילטר תואמים לסוג הגיר רק תיטיב עמו זה מאוד פשוט. כאשר הגיר במצב גרוע החלפת שמן (מלאה או חלקית) עלולה להבליט את מצבו האמיתי. לכן אם השמן שלך בצבע טוב (כמו שמראים בסרטון - אין לך מה לפחד). מה גם שאצלך ברכב הוראות היצרן מחייבות החלפה בטיפול תחזוקתי מונע - הייתי ממליץ לעשות במהרה.

למתעלק על השרשור :) - לא חושב שיש טעם בהקדמה, תיצמד להוראות היצרן - הוא לוקח מרווח בטיחות כשהוא קובע פונקציית אמינות הרכיבים.

עריכה אחרונה על ידי יאני

הזול עולה ביוקר

פורסם

מסכים עם יאני לגבי התשובה הראשונה..

 

לגבי המתעלק - :lol:

בדוק טוב מה אומרות הוראות הטיפול לישראל, לפעמים הם שונות.

בישראל בד"כ היצרן והיבואן מבקשים כל כ 60.000 ק"מ או 4-5 שנים.

 

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

עדכון למעלים תהיות באותו נושא :

 

שמן גיר חלקי + פילטר שמן הוחלפו בהצלחה ,

הרכב מתפקד טוב ( האמת גם כך היה לפני )

 

צבע השמן צבר כהות במצב NEEDS REPLACING +

 

בתקווה שלקחתי בעזרתכם את ההחלטה הנכונה .

×
×
  • תוכן חדש...