Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כמו שאמרתי הייתי אצל חבר שלי, המוסכניק שלי ונמצא שהיה חסר מעט גז, משהו כמו 80 גרם מתוך 600 ומשהו, לא? אם כך כל הכבוד למזגן שעבד 17 שנה וזה מה שהיה לו חסר בלבד.

קבענו שנמלא עוד פעם אם צריך גז עם זרחן אבל אני לא מעוניין.

בכל אופן, המזגן לא נותן תפוקה כל כך טובה בסרק ורק כשאני מעלה מהירות וטורים מעל 2000 מרגישים יותר קור.

מה שמצחיק שבבוקר או בערב אין בעיה כי פחות חם אז גם בסרק מרגישים קר.

רצועות מנוע נבדקו והן מתוחות בסדר גמור.

להערכתכם זה משהו שניתן לפתור בקצרה אצל המוסכניק שלי או שזה רומז על מדחס חלש או מעבה מזגן דפוק שמצריך פירוקים ושטויות?

איך בכלל אפשר לדעת שהבעיה לא אצלי והמזגן פשוט מקרר ברמה הזאת? אולי שהוא היה מקפיא ברמות חולניות זה היה בתקפות שהיה פחות חם כאן?

מה דעתכם?

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אפשר לנסות ניקוי חיצוני של מעבה עם חומר יעוד, ב 17 שנים הוא צבר לא מעט לכלוך. זה יכול לשפר מעט את התפוקה.

פורסם

מתי החלפת מסנן מזגן?

נכון שזה נראה לא קשור, יש לי רכב כמו שלך והייתה בעיה דומה לפני הטיפול האחרון שעשיתי, מה שקורה שכשהמדחס נכנס להשהיה, אם המסנן סתום יוצא אוויר לא נעים, וזה משפיע על תפוקת הקור.

פורסם

בדיוק רציתי להעלות פוסט דומה לגבי היאריס שלי (שנת 2000)

המזגן עובד מאוד חלש בסרק, בנסיעה עובד טוב.

שמתי לב שהסל"ד לא עולה בסרק עם מזגן לסביבות 1000, אלא עולה מעט לסביבות 800 (מהרגיל 650-700) .

רעיונות?

פילטר מזגן הוחלף לפני שנה וחצי, ונבדק בימים האחרונים, אין עליו לכלוך מסיבי, בהזדמנות קרובה יוחלף.

פורסם

סיכוי קטן שזה רלוונתי, אך אני אשתף בכל זאת:

כשהייתה לי סיוויק '97, אז לפני כמה שנים הייתה תקלה במזגן - הוא הפסיק לקרר במצב "1" ו-"2", אך כן קירר במצבים "3" ו-"4". מצאתי באינטרנט שבעיה היא בנגד (resistor) שמקומו היה מאחורי תא הכפפות. הזמנתי כזה מאי-באיי, החלפתי בקלות בעצמי ומזגן חזר לעבוד מצוין.

כמובן, אני לא יודע האם זה קשור למה שיש בטויוטה, אך ממליץ לבדוק את הרקע החשמלי.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

יש לנו קרולה 99, ואני יכול להגיד לך שהמזגן מקפיא, אפילו יותר ממכוניות חדשות, גם ביום ממש חם. תלך למזגניסט טוב תראה מה ממליצים, אם זה עסק יקר, ואתה לא מוכן להשקיע, אז תשאיר ככה.

פורסם
יש לנו קרולה 99, ואני יכול להגיד לך שהמזגן מקפיא, אפילו יותר ממכוניות חדשות, גם ביום ממש חם. תלך למזגניסט טוב תראה מה ממליצים, אם זה עסק יקר, ואתה לא מוכן להשקיע, אז תשאיר ככה.

אם אתה גר לידי, מתאים לך שנבדוק בהזדמנות ביחד?לא ידעתי שיש לך קורולה זהה.

וכן, אמרתי פה כבר שהיה לה לאורך כל הזמן מזגן מקפיא ברמה חולנית, עוד כשהייתי קטן אני זוכר את זה.

בחודשיים החמים האחרונים נפתחו עשרות פוסטים עם אותו תאור של תקלה, כניראה זה אופן הפעולה של המזגנים בחום הזה ובלחות הגבוה שיש עכשיו.

זה גם חשד קל, כי בשאר המצבים ובנסיעה הוא מוציא קור.

בלנסר של העבודה הוא מוציא קור טוב גם בסרק וגם בהנעה ראשונית לאחר מילוי גז, אבל אני לא קופא איתו באמת, אני פשוט משווה את הקור שיוצא מהתריסים וללא ספק אצלי בסרק זה לא משהו בכלל.

עוד פעם אני אדגיש, "הבעיה" היא בימים חמים ולא בבקרים או בלילות, שם זה מורגש הקטע של הסרק אבל ממש לא נורא מן הסתם.

פורסם

אשמח אם מישהו שמבין יעלה השערות בנוגע לעלייה הפחותה בסל"ד בסרק (כמו שהעליתי- יאריס 2000)

אצלי זה משהו חדש יחסית, עד עכשיו היתה עולה לסביבות 1000, כעת רק עד 800.

האם זה קשור ללחצי גזים?

ושאלה נוספת עם קשר ובלי:

מה משמעותו של חלק המכונה "באלף"? נמצא על המדחס. (אולי יש לו שם יותר מקצועי ונכון...)

תודה רבה לכל המסייעים

• תוכן חדש...