Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי בנות,

אזהרת חפירה! אציין לזכותי שזה לא שרשור של איך-נכנסים-להייטק-עם-קורס-ג'ון-ברייס. אמ;לק בסוף.

אני לקראת סיום של התואר הראשון שלי במתמטיקה במגמת מדעי המחשב. זה כמו תואר דו-חוגי עד כדי שני קורסים שונים. המצב הוא שנשארו לי 6 קורסים פחות או יותר, ובמקום לסיים אותו עם הלשון בחוץ ובלי נסיון, חשבתי שעדיף לפרוש את זה על פני שני סמסטרים ולעבוד במשרת סטודנט תוך כדי - כדי לא לסיים את התואר ולצאת לשוק העבודה "בתול". כל מי שהתייעצתי איתו הסכים ב-100% עם ההחלטה הזו. זה מאריך לי את הלימודים מ-4 סמסטרים ל-5 בסה"כ (את שנה א' עשיתי בעודי ילדון בתיכון).

אני מאוד אוהב מתמטיקה. מדעי המחשב זה גם נחמד, בעיקר הפן התיאורטי, אלגוריתמים וכיו"ב. ממש לא לשבת על תוכנה קלאסי, אפליקציות ווביות, אנדרואיד וכיו"ב. הבנתי שהתחומים שמעניין אותי לעסוק בהם בעתיד זה Machine Learning ו/או עיבוד תמונה ו/או אלגוריתמיקה של דברים בכיוון הזה.

כרגע התכנית היא בפברואר הקרוב להתחיל תהליכי הרשמה לתואר שני בחו"ל (חשבתי על TUM או ETH Zürich) שמתמקד בספקטרום הנ"ל - יש שם כל מיני מסלולים של Computational Science and Engineering או מסלולים ספציפיים יותר במתמטיקה שימושית או מדעי המחשב. בהתחלה בכלל חשבתי לעשות תואר *תיאורטי* אבל הבנתי שזה לא חכם אם אני לא רוצה להשאר באקדמיה. כמובן שהתואר השני זה התוכנית כרגע, ועשוי להשתנות או להתבטל, הרבה בהתאם למשרה ואיך אני ממשיך ממנה.

איפה הבעיה? התראיינתי לכל מיני מקומות וכרגע יש שני מקומות מבטיחים.

חברה ראשונה - סטארטאפ בן 5 שנים המונה כ-50 איש אחרי גיוס שני של סכום יפה. מוצר חומרתי (איזשהו צ'יפ עם יכולות RF), והתפקיד הוא להיות בצוות התוכנה שלהם (עבודה ב-C בעיקר, אבל קצת מהכל. אבל ממש לא Full stack שגם לא הייתי רוצה). הקאצ' - נמצאים באזור תעשייה לא הייטקי קצת רחוק: 25-30 דק' של נסיעה בכבישים ראשיים. עברתי שם את כל הראיונות ואני מחכה לתשובה סופית.

חברה שניה - חברת ציוד תקשורת גדולה ומבוססת. להצטרף לצוות תוכנה שמסמלץ מוצרים שהם חומרתיים ותוכנתיים מאפס, ב-C++ למטרות של וריפיקציה של הלוגיקה שאמורה להיות למוצר כנגד למוצר. הם אומרים שזה לא ממש תפקיד של וריפיקציה אלא פיתוח שיש בו גם וריפיקציה. עברתי שם את כל הראיונות הטכניים ונשאר לי ראיון HR.

שאלה: האם הם עושים כאן sugarcoating לתפקיד וריפיקציה והאם וריפיקציה זה "ה-QA" של המהנדסים? האם זה נחשב נחות? למה בכלל שמתמטיקאי-מדמ"חניק ילך לעשות את זה? כולם שם מהנדסי אלקטרוניקה או מהנדסי מחשבים. הוצעה האפשרות לקחת את התפקיד גם למקום של Formal Verification שממה שהבנתי יכול להיות מאוד מתמטי לפעמים.

החברה הזאת בת"א ונמצאת יחסית קרוב לבית וגם לא רחוק מהאוניברסיטה.

---

בהתחלה חייתי בסרט שאני אמצא את משרת החלומות שלי, אבל הבנתי שעל כל אלגוריתמאי יש 20 "מתכנתים" ולא לוקחים סטודנטים לעבודות האלה אלא בוגרי תואר שני או אנשים עם נסיון מוכח בתחום. בקיצור צריך להתפשר במשרת הסטודט בינתיים.

לחילופין, יכול להיות שתהיה אופציה להשתלב תחת אחד המרצים בפקולטה במחקר שהוא עושה ולעזור לו עם בנייה ואופטימיזציה של מערכת למידה חישובית כחלק מפתרון בעיה עבור איזשהו מחקר מולטידיסציפנלרי באוניברסיטה. זה יהיה תמורת שכר (כנראה חצי ממה שאפשר בשוק), וזה הרבה יותר מעניין, אבל איכשהו זה עדיין מרגיש לי כמו להיות תקוע באקדמיה ולא לצאת לשוק העבודה, מה שקצת קאונטר פרודוקטיבי לפסקה מס' 1. וכל ההצעה הזו ממש בחיתוליה.

---

אשמח לטיפים לראיון ה-HR בחברה השניה. צאו מנק' הנחה שאני ילד בדברים האלה. מניח שהייתי כזה גם בראיון ה-HR בסטארטאפ והם זיהו את החולשה שתתבטא בשכר שיציעו :wink:.

--

אמ;לק - מסיים תואר וטובע בהתלבטויות לגבי בחירת מקום ואופי משרת הסטודנט הראשונה שלי, עבור השנה האחרונה של התואר. מפחד ממשרות של מהנדסים כי אני מתמטיקה-מדמ"ח.

פורסם

אם אתה בטוח שאתה הולך על תואר שני בחו"ל, וכל המטרה של חיפוש עבודה היא להעביר את הזמן ולצבור קצת נסיון, אז אין הרבה משמעות למשרה שתבחר.

אבל!!!

אם אתה איש תוכנה בנשמה, שרואה את עצמו עובד בעתיד במשרות פיתוח תוכנה, לא ממליץ לך על משרות וריפיקציה.

המשרה הראשונה הרבה יותר קרובה למה שאתה צריך, אם כי גם היא מוכוונת חומרה. ממליץ לך לחפש משרה בחברת תוכנה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שהם אמרו.

איחלתי לחייל בהצלחה :-P

עריכה: דווקא לא הייתי שולל חומרה על הסף, גם חברות חומרה צריכות אלגוריתמאים.

פורסם

אלי ניסיון בנושא הנ"ל, אבל אני רק יכול להגיד לך שeth הם מעולים מנסיון של חברים, רק תבדוק טוב שאתה תוכל לממן לעצמך את החיים כאן בשוויץ, ללא דרכון אירופאי, אתה מקבל וויזת L ומציאת עבודה. עם L לא כלכך קלה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

אין לי זמן להגיב בהרחבה,

אבל אם תהיה מעוניין במשרה אצלנו - Annapurna Labs (חברת בת של Amazon), צור קשר בפרטי.

פרופיל החברות שתיארת די דומה לפרופיל שלנו, אני לא יודע איפה אתה מתראיין וכו' אבל מבחינת פרוייקטים ותנאים - אנחנו נמצאים בחוד החנית של שוק האמבדד הישראלי.

יש משרדים ביקנעם, ובהו"ש.

כמובן שאם אתה מעוניין במשרת תוכנה בשכבות גבוהות יותר, זה לא המקום. כאמור - embedded.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

תודה רבה למגיבים על האינפוט שלכם!

אם אתה בטוח שאתה הולך על תואר שני בחו"ל, וכל המטרה של חיפוש עבודה היא להעביר את הזמן ולצבור קצת נסיון, אז אין הרבה משמעות למשרה שתבחר.

אבל!!!

אם אתה איש תוכנה בנשמה, שרואה את עצמו עובד בעתיד במשרות פיתוח תוכנה, לא ממליץ לך על משרות וריפיקציה.

המשרה הראשונה הרבה יותר קרובה למה שאתה צריך, אם כי גם היא מוכוונת חומרה. ממליץ לך לחפש משרה בחברת תוכנה.

זהו, ששום דבר עוד לא בטוח. הרעיון תמיד היה שם ואני גם יודע פחות או יותר מה אני רוצה אם כן אעשה תואר שני, אך מבחינתי אני "זורם" ואם מתאים להמשיך בעבודה במקום זאת אז אמשיך איתה.

איכשהו יצא שדווקא החברות שעוסקות בחומרה הביעו התעניינות בי, לא כיוונתי מראש אליהן. רוב המשרות בחברות תוכנה לא קיימות עבור סטודנטים בתחומים שאני רוצה, ולרוב זה איזה Java server side או WEB, דברים שלא ממש מעניינים אותי.

אלי ניסיון בנושא הנ"ל, אבל אני רק יכול להגיד לך שeth הם מעולים מנסיון של חברים, רק תבדוק טוב שאתה תוכל לממן לעצמך את החיים כאן בשוויץ, ללא דרכון אירופאי, אתה מקבל וויזת L ומציאת עבודה. עם L לא כלכך קלה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

אני מניח את ה Worst case, כלומר שלא אעבוד, והוצאות של כאלפיים פרנק לחודש. יקר מאוד אבל בתר"ש הנוכחית אפשר לעמוד בזה. אם אצליח לקבל אישור למשרת 15 שעות בציריך מה טוב. אוניברסיטה מקבילה ביבשת אחרת היתה עולה הרבה יותר :lol:.

אין לי זמן להגיב בהרחבה,

אבל אם תהיה מעוניין במשרה אצלנו - Annapurna Labs (חברת בת של Amazon), צור קשר בפרטי.

פרופיל החברות שתיארת די דומה לפרופיל שלנו, אני לא יודע איפה אתה מתראיין וכו' אבל מבחינת פרוייקטים ותנאים - אנחנו נמצאים בחוד החנית של שוק האמבדד הישראלי.

יש משרדים ביקנעם, ובהו"ש.

כמובן שאם אתה מעוניין במשרת תוכנה בשכבות גבוהות יותר, זה לא המקום. כאמור - embedded.

תודה רבה על ההצעה! יש עוד משרות מעבר למה שבאתר?

בד"כ יש לך עצות טובות ואשמח לקרוא את הגרסה הלא מקוצרת כשיהיה לך זמן.

--

לא ממש קיבלתי תשובה לגבי הוריפיקציה: האם זה נחשב נחות והאם זה ה-"QA של המהנדסים"?

עריכה אחרונה על ידי Guy_M5
פורסם (נערך)

וריפיקציה זה לא נחות ולא הqa של המהנדסים.

תפתח כל טבלת שכר בכל אתר של חברת השמה, ותראה שרמות השכר דומות מאוד לאלו של מהנדסי vlsi.

גילוי נאות: אני עובד בתחום הוריפיקציה מעל 15 שנים.

השאלה היא לא אם וריפיקציה נחותה, אלא אם היא מתאימה לך, בתור בוגר מדמ"ח.

בתור בוגר מדמ"ח בעצמי, אלו החסרונות שתיתקל בהם בוריפיקציה:

1. העבודה היא בשפות כמו e, או system verilog. נכון שלא שמעת עליהן? אם תרצה לעבור בעתיד לחברת תוכנה, גם המראיינים שם לא שמעו עליהן. כלומר הנסיון שתצבור לא יעזור לך ועלול אפילו להכשיל אותך.

2. רוב העובדים בתחום הם מהנדסי vlsi. מבחינתם object oriented, זו קללה בסינית. מתסכל לאיש תוכנה, לעבוד עם אנשים שמעדיפים לשכפל קוד מאשר להתעסק עם קלאסים, ירושה ועוד דברים שמבחינתם הם בזבוז זמן.

3. מהנדסים שעובדים בתחום, יכולים לעבור עם השנים בין תחומים שונים בחומרה: וריפיקציה, דזיין, סינתזה, back end, וכו. לאנשי תוכנה יש פחות גמישות ומגוון המשרות מצטמצם.

אלו החסרונות... מצד שני למי שאוהב חומרה ואוהב להתעסק בפיתוח של הצ'יפים הכי מתקדמים שיש, זה יכול להיות תחום מאוד מרתק ומאוד מאתגר. תחום שתמיד נמצאים בו בחזית הטכנולוגיה וצריכים להתמודד עם אתגרים ולהמציא פתרונות תוך כדי עבודה.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

verification -

קודם כל, המשרה הראשונה שלי בתור סטודנט היתה בתחום הזה, מאוד אוהבים למשוך אליו מהנדסי מחשבים היות ואנחנו לומדים בתואר הן אלמנטים של תוכנה והן אלמנטים של חומרה ולכן מועמדים אידיאליים.

מה זה ווריפיקציה? בווריפיקציה אתה בעצם ממדל את סביבת העבודה של האלמנט אותו אתה בודק (DUT - DEVICE UNDER TEST) - קרי: עליך לפתח סביבת עבודה מלאה לקוד שיעבור בעתיד סינתזה לסיליקון (יהפוך לצ'יפ). לשם כך אתה צריך להיות מסוגל לקרוא ולהבין ספקים (specs - specification documents), אילוצים של חומרה, התנהגויות וכו' - ומנגד, להצליח לייצר סביבה גנרית ככל הניתן (ע"מ שתוכל להשתמש בה בעתיד), שתהיה כמה שיותר דומה למציאות.

זה ככה על קצה המזלג, כמובן שחסר פה עוד הרבה מידע אבל -בגדול- זה התחום.

האם זה QA של חומרה? הגדרה בעייתית מאוד, היות ותחום הQA הוא בד"כ פשוט יותר מהעומק של תחום הווריפיקציה, ומנגד המהות של ווריפיקציה היא בדיוק זה - להבטיח איכות ופעילות המוצר בשלבי pre silicon. הבעיה החמורה היא שתחום הQA מגיע לעיתים עם קונוטציה שלילית (היות ויש אספקטים בתחום הזה שאפשר לבצע גם בלי השכלה או נסיון משמעותי) ולכן ההשוואה אינה עושה עם הווריפיקציה חסד, ולא בצדק.

ווריפיקציה זה תחום לא פשוט בכלל, בניגוד לQA אין כמעט ווריפיקטורים ללא השכלה פורמלית - ובצדק. צריך להיות מסוגל להגיע להבנה הן רחבה והן עמוקה של מערכות מאוד מאוד מסובכות, הן בשלב פיתוח הסביבה והן בשלב הסיוע בדיבאג. התפקיד של הווריפיקטורים הוא *קריטי* ובלעדיהם אין סיליקון, וזו הסיבה שלוקחים לתפקיד הזה אנשים חזקים, ושהשכר לא נופל משכר של מהנדסים אחרים.

ומנגד -

ווריפיקציה לא תתאים לכל אחד. ה'מוצר' שאתה מפתח הוא סביבת עבודה, ולכן לא מגיע אל הלקוח. יתרה מזאת, לעיתים בגלל שהפיתוח שלך היה אד-הוק, כשהסביבה תסיים את עבודתה לא תמשיך איתה הלאה ובעצם חייה ייגמרו כך, וזה מבאס.

בנוסף, הפיתוח שלך הוא למוצר בדיקה, יש אנשים שסולדים מכך.

וכמובן, שפות כמו system verilog ושות' הן אמנם שפות חומרה שבנויות כOOP, אך ההבדל בין עבודה איתן ועבודה עם OOP אמיתי סטייל ג'אווה הוא שמיים וארץ. זה לא לכל אחד. אין כאן high level sw programming מהסיבה שאתה מתכנת 'קרוב לברזלים', ליטרלי.

אני אחרי שנה וחצי בתפקידי verif הן במחלקת חומרה והן במחלקת תוכנה של חברה מאוד מוצלחת, החלטתי שאני מתחבר יותר לאספקטים התוכנתיים, ושיניתי כיוון וכיום אני embedded sw engineer.

אם אתה אוהב מודלים מתמטיים וכו', ייתכן שווריפיקיישן - ובפרט: פורמל, עלולים להתאים לך. ייתכן שלא. זה לא איזה 0/1 ואי אפשר לדעת עד שמתנסים.

מבחינת מהות השאלה שלך, האם זה QA? במובן המילולי ייתכן שזה מזכיר, אבל במובן המקצועי והקרייריסטי זה ממש לא QA. תעיף מבט בטבלאות שכר ודרישות לתפקיד ותראה זאת בעצמך.

לגבי החברה בה אני עובד - לא יודע מה כן/לא רשום באתר, אנחנו בגדילה רצינית מאז הרכישה והאתר לא תמיד מעודכן. די קשה להתקבל ויש דרישות סף, אבל כיום יש מעטים מאוד שמצליחים להגיע אצלנו למעמד של הצעת משרה ובוחרים במקום אחר.

מההיכרות שלי את התחום והחברות, ו"יש היכרות" :), מבין חברות האמבדד בארץ יש בדיוק חברה אחת שאני מכיר שיכולה לתת לנו פייט בתנאים, אבל אין באמת השוואה בנוגע לפרוייקטים.

לא מעוניין להרחיב כאן יותר כי זה מתחיל להשמע פרסומי, אם תרצה עוד מידע תפנה בפרטי, ואם רלוונטי אעביר הלאה את הקו"ח.

מקווה שעזרתי.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קיבלת תשובות נהדרות. בגדול, אתה מתלבט בתהום שחוצה בין אנשי חומרה ותוכנה. אם אתה נהנה מהברזלים, וריפיקציה זה אחלה דבר, וכמו שפינדר כתב פותח מקום כמעט לכל תפקיד אחר בדיזיין.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

דיעה שונה:

אם אתה רואה עצמך חזק בתורה ומעוניין להמשיך לכיוון של משין לרנינג, טוס ישר בסיום התואר והמשך לימודיך בחו"ל.

קרנגי מלון החזיקו מחלקה חזקה מאד בעבר הקרוב, לא יודע אם עדיין (turi), ויש עוד חזקים.

לדעתי ובהנתן שכלכלית זה אפשרי, תכוון על המשך לימודי מתמטיקה בכיוון הזה.

הביקוש למצויינים אדיר ורק יגדל.

לחילופין אתה יכול ללכת לאחת מחברות האלגוטריידינג שתמיד מחפשות מתמטיקאים ואלגוריתמאים.

לא הייתי מתחיל במשרת בדיקות או תכנות זוטרה במקרה שלך.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...