Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע - עדיין אתה עושה לנו את החיים קשים עם הקבצים שהעלית (הפוכים, מסובבים ומה לא).

קשה להתרכז בקריאה אם בכל תצלום מופיע רק חלק מאותו סעיף אפילו.

הרכב עבר תאונה בצד ימין שלו וגם בצד שמאל.

יש להחליף כנראה את כל הצמיגים.

כנראה שגם הבלמים אינם במיטבם.

לא יודע מה לומר לך - השאלה גם היא איך הרכב נראה בעין והאם כל תיקוני הפחחות סבירים לפחות למראה.

על פניו - אין לתאונות שעבר הרכב משמעות בטיחותית, אבל לדעתי - יש משמעות מסחרית (ירידת ערך כלשהי).

בקש מהמוכר דו"ח שמאי על כך.

alfa 156 2.5.

פורסם

הכי חשוב : הטופס סיכום אחיד ..

תנתק מהמהדק ,שים אותו על השולחן וצלם עליו בלי לרעוד. תעלה את זה לפה.

אני כבר רואה שלושה צמיגים פגומים מתוך 4 וזה כבר מעלה לי הרבה סימני שאלה ? מי נוסע עם 75% צמיגים פגומים.

פורסם

מצטער אני מהטלפון וזה תמונות ששלחו לי נרכב היה במודיעין אני גר בצפון חבר טוב לקח תאוטו לבדיקה..

2 הצמיגים מקדימה חדשים.. אחד מהם גידל בליטה קטנה בצד בגלל זה פסל אותו בנוגע להספק .. לא יודע כמה הבדיקה האת מדויקת.. אבל. אולי פלגים ושמן טוב יכולים להקפיץ קצת תכוח סוס.

ואולי גם רצועות מזגן.. מבחינת הבוחן הכל פיקס חוץ מצמיגים רצועות של המזגן וברקסים אחוריים. קצת חלשים

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

פורסם

זה רכב חדש יחסית אבל נסע המון.

סה״כ הכל עניין של מחיר כאן. השלדה נקייה.

אם הרכב טופל כמו שצריך ומכיוון שהוא חדש לא בעיה להוציא היסטוריה מיום העלייה לכביש - הייתי שוקל תמורת המחיר הנכון.

פורסם

עדיף מהקודמת, אבל גם נשמע כמו רכב שעבר חיים מאוד לא קלים, וכדאי לעבור הלאה.

הכל עניין של מחיר, השאלה רק אם המחיר שווה את ההוצאה שלא תחזור.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לגבי הספק המנוע, יש שם כמה טעויות קריטיות והרבה מכונים בודקים את זה בצורה חפיפה או לא מזינים נתונים נכון.

קודם כל, המנוע מסווג עם כ 240 כ"ס באוקטן 98, לא באוקטן 95 ובכ 6,000 סל"ד (יחס הדחיסה של המנוע הוא 1:10).

שנית, המומנט של דגם הטיטניום שהוא בודק, הוא כ 34.7 קג"מ (ולא 18!) ב 1,900 סל"ד ויש כמובן OVER BOOST לפרק זמן מוגבל, אף אחד לא מציין גם את זה.

לעיתים עושים שטויות בבדיקות של המנוע, כפי שרואים גם, לא מצויין הסל"ד, הטבלה בקושי קריאה לאדם הממוצע שלא מבין, ובסהכ כתבו 197 כ"ס, מה איך ולמה? הכל יכול להיות שם בבדיקה.

כאשר יודעים שהרכב עם פלאגים חדשים, צמיגים איכותיים, אוקטן 98 ופילטר אוויר חדש וכו', אפשר להעלות אותו על הדיינו ולבדוק מה מצב ההספקים, עד אז, הכל יכול להיות.

כמו כן, כפי שהסברתי בתכתובת הפרטית ובשרשור הקודם, יש לבדוק כל מונדאו עם הגיר, שהוחלף השמן + פילטר שמן כל 3 שנים או 60,000 ק"מ, לרכב הזה כזכור לי, הוחלף בזמן.

צמיגים זה נושא שולי, הרבה אנשים נוהגים עם צמיגים גמורים, נו אז מה, זה עניין שלהם, אפשר להוריד במחיר רביעיית צמיגים ולתמחר כל צמיג נורמלי לרכב הזה בכ 500-600 שקלים, מחיר סביר.

אם הרכב אכן עבר תאונה, השאלה עד כמה היא חמורה באמת ומה הנזקים בפועל, צריך לראות בעין או לפחות תמונות או ממקום באמת אמין.

נסועה יחסית סבירה, מדובר על רכבים שאמורים לשייט מחוץ לעיר לרוב ובסהכ עברו כ 4 וקצת שנים ומדובר על כ ~26.5 אלף ק"מ בשנה, שום דבר חריג או מיוחד בכלל, השאלה היא, האם עבר חיםי קשים בזמן הזה ולמה.

בכל אופן, במידה ומורידים את המחיר על הליקויים, והרכב באמת מוצא חן בעינייך, יש אפשרות לקחת את הרכב למוסך מורשה או מוסך מקצועי שירים את הרכב על הליפט וייתן חוות דעת מנסיון עבודה על הרכבים האלו.

כמו כן, עלייך לבדוק גם כיצד ואיך מקרר המזגן, ברכב הזה המקסימום קירור מהפתחים הוא ~9 מעלות, לא יותר ולכן, זאת לא בעיה, אבל המיזוג בשיא החום אם הרכב עומד תחת הרכב, לוקח זמן לקרר את חלל כל הרכב, קח את זה בחשבון.

פורסם (נערך)

מוסכי פורד עושים שימוש בשמן של חברת Motorcraft blend שזה חצי סינטתי.

מן הסתם השמן עומד בתקנים והכל, אבל הכי מצחיק של הפקק עצמו, רשומה המלצה " Castrol Recommended" סינטתי מלא.

ממליץ לך לעשות שימוש בשמן סינטתי מלא מבית קסטרול 5W-30 מסוג A5 עבור רכבי פורד ולעשות שימוש בפילטר שמן מקורי.

אתה צריך 5.1 ליטרים של שמן (כולל הפילטר) בקירוב +-, כך גם רשום בספרות של פורד (עם הקירוב), מה שאומר שתצטרך בפעם הראשונה, לרכוש 2 מיכלי שמן = כ 360 שקלים בערך, אין לך ברירה וככה יישאר לך שמן לפעם הבאה או לתוספת שמן בהתאם לצורך. אני גם לרוב בהחלפה מוריד את השאריות של השמן השחור עם איזה 1 ליטר ממה שנשאר לי תמיד, עד שהוא הופך לזהבהב... סתם דקויות אבל עדיין נחמד כשאתה עושה הכל לבד ויודע שעשית על הצד הטוב ביותר.

במוסך, אם אתה פדנט, תבקש מהם למלא שמן בפילטר שמן לפניי ההכנסה, כך שבהתנעה הראשונה, לא מאבדים שניות חשובות ללא שמן, גם כן דקויות אבל בספק אם הם יסכימו.

הפילטר מותקן בתחתית בצורה אנכית כך שזה לא בעיה.

תדאג לסגור את הפקק של המיכל הנותר עם אטימה מספקת או אפילו ניילון מתחת לפקק ועליו את הפקק וכו', לשמירה על אורך החיים.

מומלץ להחליף את בורג האטימה, עלותו כ 10-12 שקלים בחנויות החלפים.

*** בדוק את המסמכים והטיפולים, עשה יישור קו אם צריך שזה כולל פילטר מזגן (אני עושה שימשו בפילטר פחם של חברת MANN ומה שמגיע במקור עם הרכב, הישראלי יגיד לך "שזה מיותר" זה בסדר גמור.. גם לחיות זה מיותר), אוויר מן הסתם (אחד הרכיבים החשובים בהחלט) ופלאגים בהתאם לגיל או ק"מ.

אם אתה רוצה לשמור על הרכב, יש לך גם ככה טיפול פלאגים בקרוב, עשה שימוש בפלאגים מקוריים, עלותם במוסך 160 שקל לפלאג במידה ואין לך מהיכן לרכוש באינטרנט וכו'.

וכמובן, שמן גיר, בקרוב יש לך החלפה ב 120 ק"מ אלה אם כן עברו או יעברו 3 שנים קודם לכן.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

הבנתי, זה אפשרי לעשות את זה דרך המוסך? או שאני צריך להביא את השמן הפילטר ובורג האטימה למוסך והם רק עושים תעבודה?

צמיגים מומלצים לרכב? שקט נוחות ואחיזה

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

פורסם

כל נושא הלוגיסטיקה אתה תסגור כבר מול המוסך, בוא ואגיד לך שתתקל בסירוב ככל הנראה בפעם הראשונה אבל תתעקש.

תלוי עד כמה הנושא חשוב לך.

צמיגים? ובכן אני הרכבתי מידה של 235/45 המותרת במקסימום לרכב זה, מותקנים אצלי צמיגי ספורט יקרים אבל באופן כללי, אם אתה מכוון לנוחות, תתקין לפי מה שהגיע כברירת מחדל, במידה 215/50/17 וההמלצה באופן כללי היא על מישלין PRIMACY 3, צמיגים מצויינים לשיוט ונהיגה שקטה ונוחה.

החלף את כל ארבעת הצמיגים בו זמנית וודא כי מבוצע איזון ראוי (אתה יכול לבקש מהפנצ'ריה להגביר קצת את הרגישות, לרוב הם חוסכים בזה קצת כי יש להתקין איזון נוסף).

דאג לראות שהצמיגים הותקנו כראוי, הצד הפנימי פנימה והחיצוני, החוצה.

ניפוח? ובכן, המלצות פורד בדלת, לא תמיד תואמות את הצרכים בפועל, נפח אותם ב 2-3-4 PSI בצורה אחידה (קדימה ואחורה באותו הלחץ כפי שמצויין גם במקור, כך בנוי הרכב) מעל ההמלצה, עקוב אחר השחיקה ואם צריך תוסיף או תפחית.

• תוכן חדש...