Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיקנטו 2015 - עסקת בלון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל - להבא תדע לבחור רכב בהתאם לדרישותיך.

לגבי הכח - כפי שנאמר, יש לך גיר ידני כלומר אתה שולט במומנט, אין סיבה שרכב עם סביבות ה85-90 כ"ס (אני לא בקיא בנתונים של הרכב) לא יסחוב עליה כשהוא קטן ממילא.

בהמשך לתחילת ההודעה, כאדם 1.85 לא הייתי לוקח רכב מיני, לפחות סופר מיני, אני נמוך ממך כמעט ב10 סמ ולא יכול לדמיין את עצמי ברכב קטן, סיוט לברכיים.

פורסם

גם אני 1,85 ואני יודע שחלק מרכבי מיני ממש לא בנויים נוח לגובה שלי. למשל, בפיאט 500 אני מרגיש טוב, פג'ו, רנו, אפל קורסה גם בנויים טוב לגבוהים. יפנים וקוריאנים בעיקר לא דואגים לעניין. ולעביר הרבה זמן ברכב שעושה לך קיפול ברכיים - לא כיף ולא בריא.

אם סקודה פאביה תכנס לתקציב, אני הייתי הולך על זה.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

לא יודע מה התקציב שלו, אבל ההערכה שלי היא כזו:

הוא משלם 800 בחודש על רכב של 76K.

76000/800=95. קרי, שעל כל שקל שהוא משלם בחודש בהלוואה אז שקול ל-95 ש"ח ממחיר הרכב (מדעי לחלוטין...).

95*1000 (מקסימום ההחזר שהוא יכול בחודש, וגם זה בלחץ לפי דעתי)= 95K, שזה פחות או יותר התקציב.

אתה יכול לקנות או רכב מיני מאובזר (ספארק), או סופר מיני במחיר מוזל (איביזה ו-208) שאלו יהיו בסביבות 85K, או לעלות לכיוון ה-100K וצפונה אפילו בקצת כדי לקחת פאביה, 208 מאובזרת, קליאו ושאר המתמודדות בקטגוריית הסופר מיני, אבל הן די יקרות ביחס לתקציב שלך.

בגלל שהספארק לא ממש מרווחת, אני הייתי נשאר עם הצמד 208אקסס/איביזה. זוג רכבי סופר מיני טובים ובמחיר שווה, שיהיו התקדמות ניכרת ביחס לפיקנטו שלך. האיביזה לדעתי היא קנייה טובה יותר- מנוע חזק יותר וחסכוני יותר, יותר מאובזרת ויותר זולה, אבל ה-208 יותר נוחה ומרווחת. תעשה סיבוב בשתיהן ותראה את מי אתה מעדיף.

על מחירי הביטוחים תוכל לקרוא פה.

פורסם

כתבת שאתה מרוצה מהפיקנטו חוץ מ... אז השאלה אם אתה יותר מרוצה או יותר לא מרוצה.

הפיקנטו מעולה לדעתי. אני נסעתי עליו מעל 30,000 ק״מ בשנה. יש לי את זאת עם המנוע 1.25 ואני לא בטוח איזה מנוע יש לדגם ספורט אבל אם הוא מנוע 1000 אז זה מסביר חלק מהבעיה. לגבי בעיית הארוך שלך, כל המיני יהיו אותו גודל אז אין הרבה טעם להחליף ובכלל בשלב הז אם אתה יכול למשוך עוד עם הרכב שלך זה יהיה הכי כלכלי ונבון.

פורסם
דווקא חיפה עם רכב ידני זה לא נורא.

נכון, יש עליות, אבל אין פקקים. יחסית.

הפיקנטו שלך לא כך כך חלשה. הרכב ידני, פשוט תוריד הילוך...:wink:

אני הייתי נשאר איתה. אם כי חייב להודות שהיא בחירה מוזרה מלכתחילה.

אל תשכח שהתענוג יעלה לך עשרות אלפי שקלים, בהפסד, כי עיקר ההפסד על השנה שנתיים הראשונות.

מה גם שכתבת שתפס אותך ענין 7 השנים אחריות, אז למה לא לנצל אותם.

אגב, בחישוב זריז יתרת החוב שלך היא כ - 60,000 שקל.

בכמה תמכור את הפיקנטו? 50? תקנה איביזה בבלון - 85?

ברוך הבא לאיזור 100K חוב, ועוד בקושי התחלת את החיים...

אני גם חושב שאתה קצת ממעיט ביכולות של הרכב שלך. תן לו קצת קרדיט, אני בטוח שהוא עוד עלול להפתיע אותך (ואתה עוד נוהג על ידני, אז בכלל).

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

על פניו נשמע שהפיג'ו 208 בדגם הפשוט, תיתן לך כל מה שאתה מחפש - נוחה, מרווחת, מנוע חזק, אוטומטית 6 הילוכים וכבונוס התנהגות כביש מעולה.

עצתנו - אל תעשה עסקאות בלון. אם אתה מחליט לקחת הלוואה לצורך רכישת רכב, בנה את ההלוואה כך שבסוף תקופת ההלוואה היא נגמרה. אם אין באפשרותך לעמוד בהחזרים החודשיים (ואתה חייב לקחת בחשבון שבחיים יש גם הוצאות לא צפויות), אז תעשה 'בלון' קטן ככל הניתן, כזה שתוכל לבקש מהבנק לפרוס את הבלון שנותר להחזרים חודשיים קטנים, או שאם תרצה למכור את הרכב ישאר לך 'עודף' גדול בכיס.

לעניין הפיקנטו - הפיקנטו היא רכב מצויין ומבוקש, אם אתה מחליט להחליף אותו, תמכור אותו לבד בשוק. בעסקאות טרייד אין המחיר שתקבל עבורו יהיה נמוך מהתמורה שתקבל במכירה לאדם פרטי.

אם תרצה לתאם נסיעת מבחן על הפיג'ו 208 - שלח לנו פרטי יצירת קשר בהודעה פרטית ונתאם עבורך.

בהצלחה בכל החלטה שתיקח,

צוות לובינסקי

פורסם

כל מי שקונה רכב, מתחיל לאחר זמן להתפתות ולהימשך לרכבים אחרים שהם יותר- יותר חדשים, יותר חזקים ויותר תדמית. כבר אמרו שההבדל בין מבוגרים ותינוקות הוא מחיר הצעצועים.

הצרה שאתה נכנס לחובות כבדים כבר בתחילת החיים, לעומת אחרים במצבך שמתאפקים וקונים רכב ישן, ומחפשים בפורום זה רכב ישן כי אין להם כסף.

פיקנטו ידני עם מנוע 1200 סמ"ק הוא לא כזה חלש, גם לעליות של חיפה, וגם אם רכבים אחרים עוקפים אותו בעליה. זה תלוי רק בך אם תחליט לפתוח רע את החיים הבוגרים שלך בהגדלה נוספת של החוב הענק שלך או ללמוד להסתפק במשהו סביר, גם אם הוא לא הכי טוב בעולם. גמרנו, אתה כבר לא ילד.

פורסם

1. לגבי הלוואת בלון, כמעט כל בנק יתן לך לרכישת רכב חדש, רק קח בחשבון שצריך להחזיר את הבלון בסוף.

2. מכירת הרכב בנקודת הזמן הנוכחית - זמן קצר אחרי שרכשת תחייב אותך "הביא כסף מהבית" כי רוב הסיכויים שהסכום שתקבל תמורתו יהיה נמוך מהיתרת ההלוואה להחזר.

3. טרייד-אין כנראה לא יהיה כדאי עבורך כי ההפרש בין הישן לחדש לא משאיר "בשר" לרווח לטרייד-אין, ולכן סביר שתקבל הצעות לא כדאיות (אם בכלל)

4. מאחר שחלק גדול מחוסר שביעות הרצון שלך נובע מאי נוחות תהיה חייב לעשות סיבוב בכל הסוכנויות הרלוונטיות לצורך מציאה של רכב שיתאים למידותיך.

5. קח בחשבון שהרכב החדשות שתקנה יחייב אותך להוציא עוד כ-25000 ש"ח שרובם יהיו למעשה הגדלה של הבלון - האם אתה משונע שיהיה לך מאיפה לשלם את זה?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היי,

תודה על התגובות, בין אם הן בעד או נגד הרעיון.

הבחירה בפיקנטו הייתה פזיזה מדי, אין ספק.

בדקתי לפני כן רק את הפיאט פנדה שנראתה מבפנים כמו "הבית של כאילו" לעומת הפיקנטו.

היה לי ניסיון כושל עם פיאט פונטו 2005 עם גיר רציף שלמזלי כל הבלאי שלה נפל עליי. רבע שעה אחרי שרכשתי אותה היה לי פאנצ'ר במנהרות הכרמל(!) :lol:, הגיר הרציף התחיל להרעיש, רעשים של מים שלא נגמרים מהדשבורד ועוד. לרכב ראשון - פשוט סיוט.

תכלס? אני מעדיף רכב שאני יודע שסבירות מאד נמוכה שיהיה לי בו בלאי, שאוכל לחשב את כמות ההוצאות מדי חודש מאשר רכב שפתאום יחליט שהוא יום בהיר אחד שובק חיים.

גם כאשר אסיים את הבלון בעוד כ3.5 שנים, עדיין תישאר יתרה די מכובדת.

אני לא רואה את עצמי כרגע משלם את כל היתרה במזומן, כלומר האופציה היחידה שיש לי היא לפרוס את ההלוואה לעוד ועוד תשלומים ולהיתקע עם חוסר הנוחות או להתגלגל לרכב חדש עם אחת החברות, רכב נוח יותר - וגם כאן, תשלומים.

אז מה באמת עדיף? אין לי מושג..

פורסם

אני חושב שיש שתי אופציות סבירות, שלא יפילו אותך כלכלית. שתיהן כוללות פשרה:

1. פשרה בנוחות - להשאר עם הרכב הנוכחי.

2. פשרה בקונספציה - לקנות רכב משומש בשווי הנוכחי של הפיקנטו שלך.

פורסם

אני כבר 5 שנים נוהג עם גיר ידני בחיפה, (כולל 5 פעמים הלוך חזור לטכניון) ואף פעם לא הרגשתי שזה קשה\מעייף, ומבחינתי כל עוד אני יכול פיזית ללחוץ על הקלאץ' ולהזיז את ידית ההילוכים אני לא אעבור לאוטומט.

אני לא רוצה להיכנס לכיס שלך, אך חבל על הכסף שאתה הולך להפסיד עם ההחלפה, תהנה מהאוטו שיש לך ובתור סטודנט עדיף לחשוב מה עדיף מבחינה כלכלית.

פורסם

סעיף 2 לא רלוונטי - כי אין לו כסף. יש לו הלוואה בשווי שעולה (כנראה) על ערך הרכב כך שהסכום שיש בידו הוא למעשה - שלילי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הפיקנטו שלך מעולה, תראה את כל המיני קוריאניות בליסינג שעושים איתם טיולים בכל הארץ, אמנם קורעים אותן אבל הן עושות את העבודה

• תוכן חדש...