Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, יש לי מונדאו 2011 עם מנוע 2300, עם 115K קילומטר.

הייתי היום במורשה מאזדה-פורד וביקשתי להחליף שמן גיר מפני שלהבנתי זה יכול להאריך קצת את חיי הגיר,

אבל אמרו לי שזה לא בדרישת היצרן וזה סתם להסתבך ולהרוס את האוטו

יש לציין שצבע השמן אדום-תקין ואני באמת מתלבט האם לעשות את זה

האם יש מקום מקצועי שאתם ממליצים לי לעשות את זה אצלו, מקום עם ניסיון שידע באמת אם כדי לעשות א תזה או לא ספציפית לאוטו שלי?

האם ספי עדיין פעיל בפורום ? אם כן באמת אשמח לתגובה ממך ואולי גם אגיע אליך אם תגיד שמומלץ

תודה לעונים

פורסם

אני בעד להחליף.

הרכב שלך לא ישן במיוחד, נשמע שצבע השמן תקין וגם הקילומטרז' לא מאוד גבוה. החלפת הנוזל (למקורי או שווה ערך בלבד) תחזיר לו את התכונות החיוניות שאבדו במשך הזמן.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בדוק בפורומים בחו"ל. תראה מה ההנחיה שם לגבי הגיר הספציפי. יש גירים שקיימת הנחייה לא להחליף את השמן בגיר, כלומר השמן נועד להחזיק שם לכל תק' חיי הגיר. בדוק מה ההנחייה לגבי הרכב שלך.

Seat Leon ST 1.2 Tsi

פורסם
בדוק בפורומים בחו"ל. תראה מה ההנחיה שם לגבי הגיר הספציפי. יש גירים שקיימת הנחייה לא להחליף את השמן בגיר, כלומר השמן נועד להחזיק שם לכל תק' חיי הגיר. בדוק מה ההנחייה לגבי הרכב שלך.

ע״פ היצרנים השמן נועד להחזיק כל חיי הגיר ברוב הגירים הפלאנטרים ב15 שנה האחרונות.. רק שזה לא ממש מחזיק מים וברוב המיקרים השיפור לאחר החלפת השמן מורגש

יום טוב גם לך

פורסם

עם הרכב הספציפי הזה לא הייתי לוקח סיכון.

לפי דעתי בלבד: כל עוד הכל תקין אל תיגע.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

התלבטתי לגבי מאזדה 3 2005 כשהיצרן אומר לא לגעת, הלכתי לספי ואחרי החלפת שמן ופילטר נעלמו המכות בין הילוך 1 ו2 . עברה מאז שנה ו4 חודשים ואין שום בעייה רק טוב יותר.

לא יודע ספציפית לגבי מונדאו אבל לך לספי להתייעצות

פורסם

אין שום סיבה לא להחליף. תקנה שמן איכותי שעומד בתקן ותבצע החלפה חלקית. אין מה לחשוש, זה יעשה רק טוב וישמור על התיבה.

ראיתם פעם בחורה עושה טיימינג ?! :mm_wink:

פורסם

גם בגולף שלי זה אמור להיות לכל חיי הגיר. אני קראתי וגם ביקשתי עצות מחברים פה בפורום וגם התייעצתי עם בעלי מקצוע וכולם אמרו לי פה אחד שכדאי מאוד להחליף כל עוד הגיר לא בלוי\תקול\ניזוק. בסוף הלכתי על החלפה של שמן ופילטר ואני ממש לא מצטער. כאשר ניקזנו את השמן ופירקנו את הקרטר ראינו שאין שבבים במגנט, השמן היה בצבע טוב ובכלל גם הגיר לא עשה לי אף פעם בעיות רק בעיטות קטנות בין הילוכים 1 ו2. הגיר של הרכב מתפקד יותר חלק עכשיו והבעיטות שהיו בין הילוך 1 ל 2 נחלשו מאוד ולפעמים גם לא מורגשים בכלל.

הרבה מההנחיות האלה של היצרנים זה כדי לקבל ניקוד גבוה יותר בשמירה על איכות הסביבה ועלויות טיפול במשך חיי הרכב.

חלק מהמדד זה שמנים וחלקים שמוחלפים במהלך חיי הרכב.

הרבה אנשי מקצוע יגידו לך שההיפך הוא הנכון: כל עוד אין נזק\תקלות בגיר והשמן לא מאוד מלוכלך או יש שבבים (מה שמעיד על שחיקה) אז אין בעיה לעשות טיפול כזה יזום גם אם אינו רשום בספר הטיפולים. מצד שני, אם לא היה נחוץ מדוע בספר האחזקה של הרכב שלי היה בפירוש מדריך מאוד מפורט ומדוקדק איך עושים זאת.

מצד שני יש הרבה אנשי מקצוע שיגידו לך ההיפך והויכוח הזה מאוד מוכר כאן בפורום.

ממליץ לך לראות את הסרטונים מטה:

הראשון מסביר האם החלפת שמנים פוגעת בגיר ומה הם הניואנסים כאשר מחליטים אם להחליף או לא.

המסקנה היא ברורה מאוד: גיר שכבר שחוק לא יקבל את החלפת השמן בצורה טובה. גיר תקין יקבל זאת בשמחה. כמובן שיש להקפיד להשתמש בשמנים מתאימים לסוג הגיר ולהקפיד לקנות פילטר גיר מחברה טובה ולא משהו סיני זול.

השני מדבר על הסיבות של היצרנים לעשות מכלולים סגורים שלא נגישים לטיפול או הוראה לא להחליף שמנים במכלולים שונים לדוגמה: גיר.

הזול עולה ביוקר

פורסם

בפורד מונדאו כחלק מטיפול 60k לפי מה שזכור לי

זה החלפת מצתים

שמן גיר

מסנן גיר

מסנן אוויר

בגיר של המונדאו ישנם 2 פקקים של ריקון ולא !1 תוודא שמרוקנים משניהם.

במילוי שמן חדש רצוי לשים 5 וחצי ליטר!וכמובן שמן מקורי.

• תוכן חדש...