Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטול קודנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3652 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

מקווה שקשור לפה ולא לפורום אודיו (חשמל רכב), אני מעוניין לבטל את הקודנית (לא חייב בקודנית לפי הביטוח).

האם אפשרי לבצע זאת עצמאית או חייבים חשמלאי רכב?

מדובר על סיטרואן C4, 2012 דיזל.

תודה לעוזרים,

משה.

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

זה הכל שאלה של האם אתה אדם טכני או לא.

כל קודנית המותקנת ברכב מבוססת על ניתוק של קו אחד או שניים תלוי בסוג הקודנית.

לעיתים אם עשו התקנה טובה יש כספת המגנה על איזור הניתוק.

הדרך הכי טוב זה לעקוב אחר החוטים של הפיקוד.

בדרך כלל עושים ניתוק מאחורי התא כפםות או באיזור התא מנוע או שניהם..

כאדר תאתר את המוח של הקודנית.

במידה ויש כספת יהיה צורך בפירוק שלה, ניתן לקדוח בעדינות את הניטים.

מהקודנית תצטרך לזהות את החוטים שהולכים לקו של הרכב שנותק , יהיה מאוד קל לזהות כי החוטים של הקודנים בדרך כלל עבים יותר לרוב בצבע שחור.

צריך למישה לקצר את החטט שמקורי של הרכב שנותק חשוב לעשות הלחמה איכותית.

לבדוק שהרכב מניע בלי הקודנית , ואז פשוט לפרק את שאר החיבורים.

פורסם

נראה לי שעדיף שלא אגע בזה מדובר על C4 שהכל בה ממוחשב. אם אני לא מקיש קוד ומנסה להניע יש לי שגיאת אימבוליזר על המסך. אגש לחשמלאי רכב. תודה רבה!

פורסם

"קלה" זה משהו נתון לפרשנות, מה שקל לאנשים מסוימים לא בהכרח יהיה קל לך.

אם התעסקת בעבר בחשמל של הרכב, אפילו בצורה חובבנית, בהינתן מספיק זמן, סבלנות וזהירות אתה ככל הנראה תצליח למצוא ולנתק את הקודנית.

בגלל הדרך שבה עובדים המתקינים בארץ מאוד קל להבדיל בין חיווט מקורי למה שהם הוסיפו, משם הדרך להסרה היא לא ארוכה.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
יש דרך קלה לחבר בחזרה?

שום דבר לא קל,עדיף שתיתן למקצוען לבצע ניתוק,אם היה כל כך קל ביטוחים לא היו דורשים להתקין את הזבל הזה.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
שום דבר לא קל,עדיף שתיתן למקצוען לבצע ניתוק,אם היה כל כך קל ביטוחים לא היו דורשים להתקין את הזבל הזה.

יש ביטוחים שדורשים גם איתוראן, ועדיין רכבים נגנבים עם קודנית ואיתוראן ביחד.

מי שרוצה באמת לגנוב את הרכב מנתק את הקודנית ומעיף את האיתוראן בכמה דקות עבודה וביי ביי לרכב.

פורסם

אז זהו שזה לא סיפור כזה לפרק קודנית\אימובילייזר (לקח לי להעיף את הדרעק הזה חצי שעה בסיטרואן ZX וולקן שהייתה בבעלותי בעבר) וזה בעיקר תרגיל של רגולציה של חברות הביטוח לתת פרנסה לעוד ענף שלא תורם הרבה לשוק (יצרני\יבואני הקודניות). אם היו מחייבים ייצור של ניתוקים בילט אין מהיצרן שהם לא "הלבשות" זה היה יותר יעיל כמיגון לרכב.

• תוכן חדש...