Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתקדמות הטכנולוגית הזאת תחריב את כדור הארץ וגרמה למאות מליוני אנשים לחלות במחלות קשות, אני רק אומר שזה לא משנה באמת, החוקים והתקנות האלה זה הכל למראית עין בלבד ולא באמת נותן משהו. לפי מה שאני רואה וקורא הנזק כבר נעשה, יכולים להגביל את תנועת הרכבים האלה או לא להגביל התוצאות שניראה בקרוב וכבר רואים היום לא יהיו שונות.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפילו אם נישאר רק בתחום הרכב, אז הגבלת תנועה של רכבים ששנת יצורם היא עד 96 בצרפת, מעולה. נגיד שיש לך כמה מאות אלפי רכבים כאלה שלא יסעו במדינה הזאת אבל בהודו עדיין נוסעות 600 מליון מכוניות עתיקות אז מה עשית בזה? הנזק לסביבה הוא גלובלי, הגבולות של המדינה לא עוברים באטמוספרה. סתם פוליטיקאים מיותרים שמנסים להראות שהם עושים משהו כדי לשמור על הכיסא ולהרוויח משכורות עתק על כלום זה הכל. כאלה שלא מרוויחים מספיק מכל השוחד שהם לוקחים.

פורסם
חן, לדעתי המספר הוא לפחות פי 10 ממה שכתבת, לפחות 300 מכוניות. אבל גם זה מספר זניח.

חוץ מזה שהשאלה היא כמה מגיעות כל שנה לגיל 20 ופה לדעתי מדובר באלפים רבים.

המספר לא רלוונטי כי מבחינת הפוליטיקאים כמה שפחות מכוניות יכללו בחוק החדש כך ייטב.

הסיבה לכך פשוטה - מבחינת יחסי ציבור הפוליטיקאי חותך את הקופון ומראה יוזמה, חדשנות, מלחמה על איכות חיו של האזרח ועוד ערכים נעלים, מצידה השני של המשוואה אין הרבה נפגעים מהחוק וכך הוא לא מרגיז יותר מידי אנשים ומאבד מצביעים.

בית הקלפים.

פורסם
הנזק לסביבה הוא גלובלי

נכון, אבל לא כל התמונה.

יש עניין של ריכוז זיהום בקרבת מקורותיו. סלק ממרכז תל אביב את האוטובוסים מונעי הדיזל והחלף אותם במונעי חשמל. נכון שגלובלית החסכון בזהום (בעקר פד"ח) יהיה קטן, אבל תחסוף מקרים של מחלות לב וריאות בזכות הרחקת מוקדי הזיהום החלקיקי במרכז העיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תשכחו שכל מדינה במיוחד בישראל כל רכב חדש מכניס הרבה כסף למדינה ובגלל זה מדינה רוצה מאוד להוריד מכוניות ישנות מהכביש וכל הסיפורים עם זהום אוויר זה רק סיבה למסיבה.

מכוניות היברידיות יותר טובות? מה עושים עם הצטברות של כל מצברים הדפוקים שלא ניתן לפרק אותם וחומצה זה נזק לאלפי שנים וכל מצבר פולט גזים מאוד רעילים.

פורסם

זה נכון אבל אם תוציא הגבלות כאלה אני למשל לא אקנה רכב חדש אף פעם כי יש לי רכב מהעבודה והרכב הישן זה הובי, אז אני אשים אותו בבית אבל עדיין המדינה לא תיראה שקל ממני. מצד שני כל עוד אני נוסע בו מדי פעם בשביל הפאן אני גם עושה טסט ומשלם ביטוח וחלקים ודלק והמדינה מרוויחה.

פורסם
זה נכון אבל אם תוציא הגבלות כאלה אני למשל לא אקנה רכב חדש אף פעם כי יש לי רכב מהעבודה והרכב הישן זה הובי, אז אני אשים אותו בבית אבל עדיין המדינה לא תיראה שקל ממני. מצד שני כל עוד אני נוסע בו מדי פעם בשביל הפאן אני גם עושה טסט ומשלם ביטוח וחלקים ודלק והמדינה מרוויחה.

זה כלום ביחס לרכב חדש – ההכנסה של המדינה ממסים על רכבים חדשים היא גדולה מאוד. המס היבש שאנו משלמים ברכישת רכב הוא מס קניית רכב חדש, שעומד על 83% מערך הרכב. נשמע מבהיל? זה לא הסוף. בנוסף למס קניית רכב חדש, ישנם מסים על רכיבי חילוף, מכסים ומע"מ, שמצטברים יחדיו עד לרמת מס של בין 113% ל-128% לכל רכב נוסעים. כעת מובן, אם כן, מדוע נהוג לטעון שמחירי הרכבים בישראל גבוהים בהרבה מהמחירים המקבילים בעולם המערבי – שכן שיעור המס שאנו משלמים עליהם גבוה פי 5 ויותר.

• תוכן חדש...