Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

 

אשמח לשתף בבעיה אישית ולהיעזר בניסיון החיים העשיר של חברי הפורום.

 

יש לי בעיה שמלווה אותי, אני חושב כל חיי.

זה לא קרה פשוט ביום אחד. אני פשוט זוכר שתמיד הייתי כזה.

 

אני לא יודע איך להיות יותר אסרטיבי.

לפני שאני אמשיך אני אכתוב מה זה אסרטיבי ממה שידוע לי.

אסרטיבי זה בן אדם שלא חושש לעמוד על שלו מול אחרים בלי לפחד או לחשוש מה יקרה.

ההפך הגמור מאיך שאני מרגיש, ובדיוק איך שהייתי רוצה להיות.

 

כשאני מנסה לחשוב למה אני לא מספיק אסרטיבי עולות לי מספר סיבות, יכול להיות שאלה אפילו תירוצים שאני מספר לעצמי.

 

אני אומר לעצמי שאני צעיר, זה יראה קצת מצחיק לנסות להיות אסרטיבי.

אני גם לא נראה מבוגר, או בוגר כל כך. אני בן 24, עוד מעט, אבל אני נראה די צעיר לגילי.

בנוסף לא בן אדם גדול, שאני גם אומר לעצמי שזה ייראה מצחיק, בחור שנראה צעיר, קטן, לא גדול מימדים

די רזה אפילו, שינסה להיות אסרטיבי, מיד תופסים אדם כזה כאדם חלש יותר, פחות מאדם שנראה גדול, מבוגר.

בראש אני יודע שגיל 24 זה לא כזה צעיר.

יש אנשים שבגיל הזה כבר בעלי משפחה, עם ילדים.

אבל אני תמיד תופס את עצמי ככזה כי חיצונית אני נראה יותר 17-18 וזה משפיע על ההרגשה הפנימית ועל החשיבה.

 

יש לי כמובן עוד סיבות שאני מספר לעצמי, שאולי אם הייתי משרת בצבא, מסגרת צבאית

אז אולי זה היה מלמד אותי קצת אסרטיביות, אולי החיים בצבא היו מלמדים אותי להיות קצת יותר אסרטיבי.

 

יכול להיות גם בגלל שלא גדלתי עם דמות שיכלתי לחקות ממנה איך להתנהג, ואיך להיות אסרטיבי

אז אני גם לא יודע לעשות את זה באופן הטבעי. הכוונה שלרוב האנשים יש דמות אבהית, או אח גדול, או דוד, או סבא.

שממנו הם יכולים ללמוד איך להתנהג, לקבל עצות לחיים ולחקות את ההתנהגות שלו.

אני מרגיש שאני צריך ללמוד לעשות את זה לבד, אני רק לא יודע איך.

 

כל מה שכתבתי פה מדבר על אסרטיביות פנים מול פנים.

גם בשיחות טלפון קצת קשה לי להיות אסרטיבי.

רק שבשיחות טלפון המצב הוא קצת יותר קל, כי הם לא רואים אותי ולא יודעים את כל מה שכתבתי למעלה

את כל הסיבות שבגללן קשה לי להיות אסרטיבי, לכן אם אני מדבר כמו שאני מדבר זהעובר בהצלחה, והכל בסדר.

כי מתקבל הרושם שמדברים עם אדם מבוגר, ומכבדים אותי.

הם לא באמת רואים אותי, ולא באמת יודעים את כל מה שתיארתי למעלה.

 

יש עוד נקודה שאני גם קצת חושש להיות אסרטיבי בגלל הפחד לפגוע.

לפעמים אני יודע שאני יכול להיות אסרטיבי, פשוט להכריח את עצמי להיות כזה, אבל אני קצת מתחיל לחשוב

איך הצד השני יקבל את דברי, איך הם ייראו לו, יישמעו לו, מה זה יגרום לו.

אפילו אם מדובר במצבים שאני צודק, וצריך להשמיע את דבריי, ובצדק, אני לפעמים אעדיף לשתוק

לא להגיד, כמובן שלשמור בפנים וכל הנלווה לכך, אבל פשוט שלא להגיד כי אני לא רוצה שהצד השני ייפגע

אולי גם באיזה שהוא מקום אני גם חושש שאולי הצד השני אחר כך עלול לפגוע בי בצורה כל שהיא.

 

אם יש לכם עצות שיכולות לעזור לי, או משהו להגיד לי אני אשמח.

אני יודע שזה משהו שתלוי בי, ושאני אצטרך לעבוד עליו ואולי לאט לאט זה ישתנה.

כי ביום אחד אני לא אצליח לשנות את זה. השאלה איך עושים את זה, או שזה משהו שיום יבוא והחיים ילמדו אותי?

 

אני מודה לכם על הקריאה, תודה רבה.

פורסם (נערך)

יש לך טעות בחשיבה של מה זה אסרטיביות. אסרטיבי זה לא אדם שעומד על שלו ולא שם על מה שאחרים חושבים או יחשוש ממה שיקרה. זה יותר מתאר דושבאגים שצריך להרוג.

 

אסרטיביות זו דרך, כמו דרכים רבות אחרות (למשל מניפולטיביות על ידי טיפוח אמפתיה, נשק שנשים נעזרות בו) לשכנע את האחר בעמדתך או להניע אותם לפעולה. למשל מפקד בצבא שמדבר עם פקודיו לפני מבצע צבאי, לא יכול להביע אמירות הססניות לגבי ניצחון והצלחה. או למשל במקרה שיותר נוגע לך, אם אתה עומד מול בעל מוסך ואתה מתעקש שיבדוק משהו שהוא בתחילה מסרב, זה היכולת להניע אותו לכך באמירה תקיפה. העיקרון של אסרטיביות זה לעשות זאת מבלי לפגוע באחר, ככה שבהחלט החשיבה צריכה להיות מה התוצאה של האמירה ודרך ההתנהגות.

 

צבא לא בהכרח מטפח אסרטיביות, וכל מה שתיארת לגבי איך שאתה נראה וגילך הוא עניין של חוסר ביטחון שבולם אותך מנטלית. יש נשים קטנות שנראות לך מלאכיות, שברגע שהן פותחות את הפה, אתה רק מצטער ששמעת אותן (בקטע שהן אסרטיביות מאוד). אמרת אחרי זה יפה שאתה חושש להיות אסרטיבי מהפחד לפגוע באחר - זה בסדר גמור. אבל תראה, בסופו של דבר לפעמים אנו פוגעים באחרים ללא כוונה. החוכמה היא לדעת להיות תקיף על עמדתך מבלי לעשות זאת, אבל אין מאה אחוז הצלחות. אנשים שנתקלים באסרטיביות יכולים להתעצבן מזה, לעיתים גם להיפגע, אבל זה יבוא ממקום של עמידה ולא ממקום של תקיפה מצדך.

 

העצה שלי זה שתהיה נאמן לעצמך. מה זאת אומרת? לחפש להיות אסרטיבי בכל מצב רק בשביל לשפר את היכולת, זה סתם מאולץ בעיניי. אם תתקל בסיטואציה שמבחינתך זה בונקר ואתה תהיה מוכן ללכת עליו עד הסוף, תילחם שם. תראה גם שיש לך אופציות אלטרנטיביות - למשל אם אתה רוצה להוריד במחיר של חבילת גלישה, אז תילחם אסרטיבית מול נציג שיש בידך את כל הנתונים. כדי למנוע תחושת כישלון, תעבור להצעה זולה יותר באמת במידה ואתה לא מצליח להניע אותם :D כאילו תמצא אופציה.

 

אני אתן לך דוגמה - גליתי שהבנק שלי (פועלים) לוקח לי 90 שקל עמלות בחצי שנה. באתי לנציגה ואמרתי לה שתוריד לי את העמלות. היא לא רצתה, אמרה שאין דבר כזה. אמרתי לה שאני אעבור בנק (עם הצעה אמיתית לתנאים טובים יותר). אמרה לי בצורה מגעילה בפנים שאני אעבור - אמרתי לה סבבה, תני לי דפי פעולות וסלאמת'. נציגה שהייתה לידה פתאום התערבה ונתנה לי שנה ללא עמלות (כבר עברתי בנק לתוכנית ללא עמלות לצמיתות אבל זה לא משנה).

 

עוד משהו שאני אומר לך לסיום - תקבל את מי שאתה. זה שאתה לא אסרטיבי זה לא סוף העולם. אני מאמין שברגע שתגלה עוולות ותרצה כן להשיג דברים, אתה תעמוד על כך. בנוסף תעבוד עם אנשים מול אנשים, אפילו כנותן שירות או נציג טלפוני. מיומנות מול קהל וסיטואציות בין-אישיות משפרות פלאים את היכולת לתקשר.

 

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי Dark Muse

 

 

פורסם

רק אגיד לך שכול ניסיון שכזה להפוך את עצמך לאסרטיבי יהיה נידון פחות או יותר לכישלון, וכניראה יביא לך יותר תסכול מאשר תועלת.

 

עדיף תנסה למצוא את החוזקות שלך(שזו חתיכת משימה בפני עצמה) ומשם תנסה להלביש אותם על המטרות שלך שלשמם אתה רוצה לפתח אסרטיביות.

פורסם

עוד משהו שאני אומר לך לסיום - תקבל את מי שאתה. זה שאתה לא אסרטיבי זה לא סוף העולם. אני מאמין שברגע שתגלה עוולות ותרצה כן להשיג דברים, אתה תעמוד על כך. בנוסף תעבוד עם אנשים מול אנשים, אפילו כנותן שירות או נציג טלפוני. מיומנות מול קהל וסיטואציות בין-אישיות משפרות פלאים את היכולת לתקשר.

 

בהצלחה!

 

מסכים עם חלק א', לא מסכים עם חלק ב'.

 

לעבוד כנותן שירות ללקוחות בישראל לא יגרום לך להיות אסרטיבי, זה יגרום לך לטראומה נפשית ושנאת אדם.

 

 

לפות"ש, אתה יכול לבוא למרכז הערכה לתפקיד נותן שירות/מכירות כלשהו, שם תראה כמה "אסרטיביים" בחדר אחד, שמתחרים בינהם מי צועק יותר חזק, כי זה הכי אסרטיבי, ותבין שהכל חרטא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

בוקר טוב.

יש לי בעיה דומה, החלטתי שאני פשוט מתחיל לשנות התנהגות. מה הבעיה שלי? כשאני מגיע לסיטואציה שבה יש לי צורך באסרטיביות, אני מתנהג בצורה שונה מהצורה שבה באמת הייתי רוצה לנהוג באותה סיטואציה. התחלתי לעבוד על עצמי מבחינת דרך חשיבה ומבחינת התנהגות. כשאני נתקל בסיטואציה שדורשת ממני אסרטיביות, אני לוקח לעצמי רגע בראש להבין מה אני רוצה ומה העקרונות שלי ונשאר מודע אליהם ומתנהג בצורה שאם אחשוב על זה מאוחר יותר אבין שעשיתי את הדבר הנכון. וזה למה? תמיד בדיעבד כשאני חושב על הסיטואציה שעמדתי מולה, אני חושב לעצמי "למה לא עשית ככה?" או "למה לא אמרת ככה וככה?". אז במקום להצטער בדיעבד, משתדל מה שנקרא ON THE FLY לעשות את הדבר הנכון.

אני יודע שזה נשמע מבולבל מאוד שאני מעלה את זה על הכתב, אבל לפחות בראש שלי זה עובד :)

 

אז לסיכום, העצה שלי אליך, כשאתה מגיע לסיטואציה כזו, קח לך 5 שניות בראש להתאפס, לחשוב מה אתה רוצה להשיג ותנסה להגיע לשם. אתה יכול גם "להתאמן" על זה, להתחיל במשהו קטן, למשל, לנהוג באסרטיביות עם נותני שירות או לעמוד על שלך בדברים קטנים.

עריכה אחרונה על ידי adidas1

 

פורסם

מניסיון אישי-לך לטיפול פסיכולוגי שיעזור לך להבין את החולשות שלך ואיך לחזק אותן ויעזור לך להבין מאיפה הגיע הכל ולאן אתה הולך ואיך להשתפר. אם אתה צריך המלצה לפסיכולוג דבר אתי בפרטי.

פורסם

היי.

אתה אדם טוב ונעים, מהכרות בהתכתבות ביננו.

אף פעם לא פגשתי אותך, ואולי אתה חושב שבגלל שאין לך חזות "מרשימה" (בעיקר בעיני עצמך) אנשים לא יתייחסו אליך ברצינות.

אין לי מושג איך אתה נראה, אבל לא החזות היא שקובעת, ואחרי שידברו איתך, ויבינו מטרותיך ומניעיך יכבדו אותך.

אסרטיביות היא גם תכונה נרכשת, עם הזמן בטחונך האישי ימשיך ויתחזק.

תראה מה עשית עד היום - תאמין בעצמך (אני מאמין בך) והאישיות שלך "תשודר" החוצה מבלי שתצטרך להתאמץ "להיות אסרטיבי", ומבלי ללבוש חליפה.

זה לא משהו שמתאמצים בשבילו.

 

 

לפות"ש, אתה יכול לבוא למרכז הערכה לתפקיד נותן שירות/מכירות כלשהו, שם תראה כמה "אסרטיביים" בחדר אחד, שמתחרים בינהם מי צועק יותר חזק, כי זה הכי אסרטיבי, ותבין שהכל חרטא.

אלו אגרסיביים, לא אסרטיביים. אין מה ללמוד מהם.

:multi: רז .

 

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רק שבארץ בטוחים שאסרטיבי זו מילה נרדפת לפוץ.

כשמחפשים מנהל פרויקט אסרטיבי, תמיד מתקבל איזה שמוק שלא אכפת לו שכולם ישנאו אותו, ירצו להתאבד ולשרוף את החברה - והוא ממש מביא את זה על עצמו.

אח"כ, מרוב אסרטיביות, הוא נהיה המנכ"ל ;)

  • מצחיק 1

משכנתא זה קל

  • חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שרזמל אמר הכי נכון. אם אתה מראה (לא מבחינה ויזואלית) שבאת לעשות או להשיג משהו, רוב הסיכויים שהאנשים הנוגעים בדבר יסייעו ולא יתנגדו. לא צריך לצעוק ולהיות אגרסיבי. מסיטואציות כאלה עדיף להימנע כי גם אם תצליח להשיג משהו באגרסיביות שלא תואמת אותך, יהיה לך קשה ומתיש בהמשך ההתנהלות.

 

 

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אסרטיבי הוא מי שמצליח לעמוד על שלו, מבלי לגרום לצד השני להרגיש מושפל או מופסד.

 

 

+1

 

זה אומר שעל אותו אדם לדעת היטב תחום כדי שתיהיה אפשרות לעמוד על שלו. אסרטיביות לא באה סתם ככה באויר מי צועק יותר חזק (אני חושב שכמות רעש שבן אדם מייצר היא ביחס הפוך לכמות האינטליגנציה שלו), מי נראה יותר מפחיד וכד'. זה להיות מקצוען בתחום כדי שצד השני יבין שאותו אדם יודע על מה הוא מדבר.

לכן כל אדם אסרטיבי בתחומים מסויימים ובתחומים אחרים - לא. דרושה כמובן קצת כריזמה כדי לשכנע את הצד השני, יש אנשים יותר כריזמטיים ויש כאלה פחות. בתחומים מקצועיים ביטחון עצמי בא עם הידע. על הכביש בא עם רכבה יותר גדול/חבוט/ליסינג :lol:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אסרטיבי הוא מי שמצליח לעמוד על שלו, מבלי לגרום לצד השני להרגיש מושפל או מופסד.

מעולה +1

הבעיה עם לנסות להפוך לאסרטיבי זה הדרך הקלה להפיכה לאדם שלא נעים להתנהל מולו.

אסרטיבי זה לא רק יחס אחד מעל השני זה גם יחס אחד מול השני ואפילו מתחת. אתה לא צריך להיות מפקד כדי להיות אסרטיבי ואפשר גם להיות אסרטיבי מול מנהל שלך.

אני מאוד לא מסכים עם "להפוך" לאדם אסרטיבי. זה לא טוב. יש רגעים שאני ממש לא אסרטיבי וממש לא מתעקש על העמדה שלי.

אני חושב שדרך נכונה יותר היא ללמוד להתנהג באופן אסרטיבי או באופן פחות אסרטיבי. למרות שאסרטיביות וגמישות אינן בהכרח הפכים, בסיטואציות יום יומיות הן לעתים כן, או כך הן נתפסות, וזה שגוי בעיניי.

תשאל את עצמך - למה אתה רוצה להיות אסרטיבי? איזו מטרה זה משרת לך? אין טעם להתנהג באופן אסרטיבי למען האסרטיביות בלבד.

משקבעת לעצמך מטרה, תחשוב באיזו דרך תרצה להגיע אליה. אסרטיביות היא אמצעי ולא המטרה בעיניי.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

סופרמן, אני דווקא לא מציע לך לנסות להיות מה שאתה לא אלא ללמוד להשתמש במה שאתה כן (אדם טוב לב, ישר ואמין).

 

אני אתן לך דוגמא. היה איש מכירות של ספק כלי עבודה שאני עובד איתו שבלל היה רפתן מקיבוץ יטבטה. הוא היה האנטיתיזה לאיש מכירות (ישר, לא דוחף, מפנה אותך לספקים אחרים לדברים מסויימים ולא היתה לו בעיה להגיד שהוא לא יודע) אבל בתקופה שלו הייתי קונה מאותו הספק בכ 15,000 שקל בחודש. רצה הגורל והאיש יצא מלקוח, נכנס לאוטו, קיבל דום לב והלך לעולמו. החליף אותו איש מהתעשייה שהיה איש מכירות קלאסי ואחרי תקופה גיליתי שהקניות שלי אצלם הצטמצמו ביותר מ 50%.

 

אתה צריך לחפש את הכיוון בחיים שתוכל למקסם את האופי שלך ולהרגיש טוב בסביבה שלך מאשר לנסות להשתנות ולחיות במלחמה מתמדת על עצמך. זה כמובן לא אומר שלא תצטרך לפעמים להילחם למרות שלא תרצה את זה אבל יש הבדל בין להילחם לפעמים לבין להילחם כל הזמן.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אסרטיביות לא בהכרח קושרה לאינטליגנציה. יותר לזריזות קליטת מצבים ותגובה להתפתחותם. מכיר אנשים אינטליגנטיים אבל שהקליטה שלהם לא מיידית, לוקח להם זמן להגיב למצבים. אני כזה, ולמדתי לחיות עם זה. לכן כאשר אני צופה מצב (בעניינים משפחתיים) שבו אזקק לתגובה מהירה אני לוקח אתי את אשתי, שאולי מבינה פחות ממני בהרבה מאד דברים, אבל התגובות שלה הרבה יותר מהירות וחדות.

 

האדם האסרטיבי אינו אדם רועש או תוקפני. להפך - הוא רגוע ושקט, ומגיב רק לנקודה הקריטית בלי להתפזר ובלי ליצור אנטגוניזם. מתוך כתיבתך בפורום ברי לי שאתה אדם נוח מאד לבריות, אני מאמין שעם השנים תפתח את ההבנה שלך לסביבה ולמצבים משתנים והתגובות שלך ישתפרו. אולי לא תגיע לרמה של מי שנולד כזה או גדל בסביבה שגרמה לו להתפתח בצורה כזו, אבל, עדיין, יחול שיפור ניכר.

 

ועוד דבר חשוב - בחר את המלחמות שלך בתבונה. אל תבזבז אנרגיה על דברים שוליים, נצל את יכולותיך בדברים החשובים באמת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

 

פורסם

חברים, תודה על הזמן שהקדשתם בקריאה ובמענה להודעה שלי.

אני אענה כהרגלי בהתייחסות לכל אחד, מעריך מאוד ומודה לכם.

 

Dark Muse, את זה הייתי רוצה ללמוד, את מה שכתבת על היכולת להניע אנשים לפעולה, מבלי לפגוע בהם.

לא סתם להניע לפעולה, אלא להניע לפעולה כשיש צורך.

למשל אם אני עושה טיפול לרכב, וזה טיפול לא זול, נניח שזה במוסך מורשה בגלל האחריות

אז לא לפחד ולהגיד לבעל מוסך את מה שאני רוצה להגיד, ואם הייתי רוצה גם שיעשו משהו מסוים

אז לדעת איך להגיד את זה, איך לגרום להם לעשות את הפעולה שאני מבקש מבלי לפגוע בהם

מבלי שזה ייראה שאני מצווה, או קובע חלילה, והכי חשוב שהם יקשיבו לי ואכן יעשו את זה בסופו של דבר.

אותו הדבר עם כל בעל מקצוע אחר למשל. אם שילמתי עבור שירות מסוים לבעל מקצוע

אז לא לפחד לומר לו למשל משהו שאני רוצה, מבלי לפגוע בו או לחשוש שאולי זה יגרום למשהו לא טוב.

 

תודה על כל מה שכתבת לי, נהניתי מאוד לקרוא.

 

davemustaine87, יכול להיות שאתה צודק חבר. אבל ממש הייתי רוצה לנסות להשתנות, אפילו בקצת. לטובה.

אני פשוט מרגיש שיש דברים שאני חושש לעשות, או מפחד, בגלל כל מיני סיבות שאת חלקן גם כתבתי פה.

 

אם רק הייתי יודע איך למצוא את החוזקות שלי, זה היה יכול להיות ממש טוב.

אבל אני חושב שזו שאלת מיליון הדולר איך שאומרים. קשה מאוד.

יכול להיות גם שאין לי כל כך חוזקות. למרות שזה כמו שאומרים שלכל אדם יש כישרון.

אני לא באמת יודע נגיד מה הכישרון שלי, במה אני טוב. מה החוזקות שלי.

לכן חשבתי אולי לנסות לפתח אותן, או ליצור חוזקה?

 

 

Fat Bastard, ניסיתי פעם אחת להתקבל לתפקיד נותן שירות בחברה שמספקת שירותי טלויזיה.

לא קיבלו אותי. אני לא זוכר למה, ככל הנראה לא התאמתי להם. זה היה לפני 3-4 שנים.

 

adidas1, זה נשמע ממש מעניין!

הייתי שמח אם היית מפרט קצת יותר, או נותן לי עוד קצת טיפים איך להתאמן על זה?

אני שמח בשבילך שמצאת את הדרך שעובדת לך, ושאתה כבר לא צריך לוותר על האסרטיביות שלך. כל הכבוד.

 

matanfr, תודה. אבל אני מעדיף שלא להיכנס להוצאה כלכלית של פסיכולוג.

 

razmel, היי רז.

תודה על המילים החמות. את אותו הדבר אני יכול להגיד עליך, ועל החברים כאן בפורום.

מי שזוכר, זוכר שלפני כמה שנים, לא הרבה, עזרו לי פה בצורה מדהימה מהפורום כשרק קיבלנו את הרכב שלנו מהביטוח לאומי.

יש חברים שאני עדיין בקשר איתם, ושמח מאוד על כך.

 

אני מאמין שרוב האנשים הם בני אדם טובים.

פשוט גם רוב בני האדם שאני רואה הם אסרטיבים.

הכוונה לא מפחדים להגיד את מה שהם רוצים, ולא מתביישים להביע את דעתם.

אני מתכוון כשהסיטואציה מצדיקה את זה כמובן.

לא הייתי רוצה לדעת ולהיות אסרטיבי במצבים בהם אין הצדקה. אלא מתי שצריך ואני מתבאס שאני לא כזה.

כמו שכתב החבר adidas אני גם אומר לעצמי אחר כך בראש, למה לא עשית ככה, היית צריך להגיד ככה.

עכשיו אתה תישאר עם משהו שרצית להגיד, ולא אמרת, וגם לא קיבלת מה שרצית אם היית אומר, וכבר שילמת

ואתה סתם מתבאס. אני די אוכל את עצמי לאחר מכן. מין אכזבה או כישלון שכזה מעצמי. למה אתה לא מסוגל לעשות את זה?

מה כבר יקרה?

אבל אז אני יודע שאולי הצד השני יפגע. או יתעצבן עלי. או לא ירצה לעשות מה שהוא צריך. או יעשה בצורה לא טובה.

רוב הסיכויים שאני רק אגרום לנזק, לכן אני מעדיף לשתוק.

 

אני מאחל לעצמי שמה שכתבת לי אכן יקרה, ואם אני יכול לבקש אז כמה שיותר מהר. גם הגיל שלי עולה ואני מתבגר.

בשלב מסוים בחיים אני אהיה צריך להיות מי שאני רוצה להיות, ולא לפחד.

 

תודה רז!

 

פינדר, אהבתי מאוד. ההגדרה שלך נכונה יותר מאיך שאני הגדרתי מה זו אסרטיביות.

 

 

SlowRide, אני תמיד משתדל להימנע מסיטואציות כאלה.

הן לא עושות לי טוב, וזה אחר כך סתם משפיע עליך במהלך היום. או שלפחות אצלי זה ככה.

לא יוצא ביום יום שלי להרים את הקול, לצעוק ולהתלהם. למרות שאני אולי יכול להיזכר שפעמיים מאוד בודדות דווקא כן יצא לי.

גם זה היה רק בטלפון, פנים מול פנים בגלל מה שכתבת עלי, אני חושב שזה ייראה מצחיק אם אני אנסה לעשות את זה.

גם אם המצב יצדיק את זה, אני פשוט לא אעשה את זה.

מצד אחד זה טוב. כי אני מאחל לעצמי תמיד להימנע מסיטואציות של צעקות, התלהמות וחלילה אלימות.

זה הדבר הכי גרוע שאפשר להגיע אליו, ומשתדל תמיד, בדרך כלל מצליח, לפתור הכל בנועם שיח.

 

tzvipper, צבי אני לא יודע אם שמת לב או לא, אבל נתת לי טיפ שאולי יכול לעזור לי.

 

'

להיות מקצוען בתחום כדי שצד השני יבין שאותו אדם יודע על מה הוא מדבר.'



יכול להיות ואני פשוט צריך לנסות ללמוד כמה שיותר על תחום מסוים, בו יש לי בעיה להיות אסרטיבי

וככה יהיה לי קל יותר? כי אני תמיד אוכל להשתמש במידע, ובידע שאני אלמד וארכוש.

כי בן אדם שיודע על מה הוא מדבר, והוא באמת יודע, ורואים שהוא יודע. זה משדר משהו שאולי די דומה לאסרטיביות.

הרי אי אפשר להגיד לבן אדם כזה שהוא טועה, מדבר שטויות ולא יודע על מה הוא מדבר.

למרות שזה יכול להיות גם מאוד מתיש להתחיל ללמוד על כל תחום, אבל אם אין ברירה, יכול להיות שזה מה שאני צריך לעשות.

 

ניקו פ,

תשאל את עצמך - למה אתה רוצה להיות אסרטיבי? איזו מטרה זה משרת לך? אין טעם להתנהג באופן אסרטיבי למען האסרטיביות בלבד.



 

הייתי רוצה להיות אסרטיבי בשביל לא לפספס הזדמנויות בחיים שבהן אני רוצה להגיד משהו מסוים, ואני מפחד. חושש.

חושש כי אולי אני אפגע בצד השני. אולי כי הוא יתעצבן עלי, יכעס עלי, יכול אולי לפגוע בי בדרך כזאת או אחרת.

אולי לתת לי שירות לא טוב. לכן אני מעדיף לשתוק, ולא לפתוח את הפה, בשביל לא להרוס את מה שיש.

 

Night Driver, מצער מאוד הסיפור שסיפרת. משמח לפחות שהוא זכור לך כפי שהוא היה. אדם טוב ויישר.

וזה לא הפריע לו להיות טוב במה שהוא, ולהיות מקצועי.

אני עדיין מחפש את אותו כיוון בחיים שכתבת עליו. זה לא קל. ממש לא קל.

מקווה שאולי עם השנים שחלפו, ותכף אני אתבגר בעוד שנה, אולי אני אגיע למשהו. מקווה מאוד.

 

sperial,

"בחר את המלחמות שלך בתבונה. אל תבזבז אנרגיה על דברים שוליים, נצל את יכולותיך בדברים החשובים באמת."



 

אהבתי מאוד את מה שכתבת כאן.

תודה רבה.

 

----

 

חברים, אני מודה לכם פעם נוספת.

הייתי רוצה לשאול בבקשה: האם זה מפריע למישהו התגובות האישיות שאני מגיב לכל אחד ואחד?

כי במהלך כתיבת ההודעה, חשבתי לעצמי שאולי מישהו יכול להגיד לעצמו שאולי זה מעמיס / ארוך מדי / מיותר

למרות שלי אישית זה חשוב לענות לכל אדם שהקדיש זמן עבורי.

אבל אם זה מפריע, אני אשתדל להיות קצת יותר תמציתי פעמים הבאות. מבטיח.

 

רק תגידו לי בבקשה. לא איעלב, להפך, אני מבקש את זה בשביל לדעת אם זה מפריע או מציק.

 

----

הגיבו לי פה הרבה חברים, חיזקו אותי מאוד, חידדו לי מספר מדברים, לימדו אותי דברים שלא ידעתי וראיתי אותם אחרת.

לכן כמעט ונאמר הכל. עכשיו נשאר לי זה לנסות ליישם ולהפנים את הדברים שנכתבו פה.

תוך דגש של לא לנסות להשתנות יותר מדי. להישאר מי שאני אבל לא לפחד לנסות להיות קצת יותר אסרטיבי.

אולי לנסות לשחרר קצת יותר, להפסיק לחשוב כ"כ הרבה לפני כל דבר. פשוט אולי לעשות, ולהגיד את מה שיש לי להגיד.

כי הזמן רק עובר. אם אני לא אפסיק לפחד אז כלום לא ישתנה. אני אשאר באותו מקום ובאותו מצב.

בהזדמנות הקרובה והראשונה שתהיה לי אני אשתדל להיות קצת יותר אסרטיבי מברגיל.

לא לחשוש להגיד את מה שיש לי. לא לפחד. להגיד את הדברים בצורה יפה, מכבדת, נעימה אבל רצינית.

לא בצורה הססנית, ושלא ירגישו פחד או חשש, פשוט להאמין במה שאני אומר כי יש סיבה לדברים שנאמרים.

אני מאמין שאני אצליח. הייתי צריך קצת עידוד וכמה טיפים שניתנו לי פה.

בקשר לתדמית החיצונית אני אנסה גם לעבוד על זה קצת. כי זה ילווה אותי כל החיים וזה משפיע עלי מאוד.

×
×
  • תוכן חדש...