Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1754 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

falou, זה קצת מבאס, כי זה בעצם אומר לי שלא משנה מה תעשה, אתה בעצם תישאר מי שאתה.

אבל זה לא נורא. כי אתה יכול "לנצח" עם מה שיש לך.

בלי הצורך לנסות ולהשתנות או להיות משהו שאתה לא.

למרות שאני ראיתי את זה קצת בראייה אחרת.

כי פשוט אני יודע שבדרך כלל אם אתה מזהה בך משהו לא טוב, אתה יכול לעבוד עליו. לתקן אותו. לשפר את עצמך.

כמו שאוהבים לדבר בהרבה אתרים שקשורים לנושא המדובר על "improve your skills".

הייתי בטוח שאני יכול לשפר את האסרטיביות שלי.

למרות שמה שכתבת לא רע בכלל. אבל אני בכל זאת קצת רוצה לנסות ולשפר את היכולות שלי. ממש בקצת.

דרך אגב, אכן יש לי חבר שהוא קצת יותר pusher ממני, והוא לא מבין מה הבעיה, הוא אומר לי פשוט תעשה מה שאתה רוצה.

כאילו הכוונה היא שאנשים שאין להם את הבעיה הזאת, לא מבינים מה הבעיה לעשות מה שאתה רוצה לעשות.

פשוט תעשה את זה. בלי לחשוב יותר מדי.

אם אתה רוצה להגיד משהו, תגיד. אם אתה חושב שמגיע לך משהו, ובצדק, תדרוש אותו. אם פגעו בך, תגיד את זה. אל תשמור בפנים.

דרך אגב, הוא לעומתי היה בצבא, וגם היה מפקד בצבא ובכלל אני מאוד מעריך ומכבד אותו. הוא אדם מרשים, ותמיד מצליח בכול.

גם בחזות הוא נראה ממה שונה ממני, והוא אפילו צעיר ממני בחצי שנה :oops:

NirLevi, אתה מחזק את מה שfalou אמר.

יכול להיות שבאמת להיות ממש אסרטיבי בחיים זה לא טוב.

כי אנחנו חלילה לא רוצים לפגוע באנשים, ולא רוצים להיות אנשים אגרסיבים ולא נעימים.

אבל אולי לפחות שתהיה לך קצת את התכונה הזאת שנקראת אסרטיביות, אולי זה די הכרחי לחיים.

קצת. לא הרבה. רק שכשיבוא היום או הרגע שיהיה צריך להשתמש בה, שתוכל לדעת לעשות את זה.

ברווז, כן נכון, לזה התכוונתי.

אתה רואה שאני לא תמיד יודע להביע בכתב את מה שאני רוצה להגיד? די בלבלתי פה את החברים :oops:

מה שכתבת זו בדיוק ההגדרה שלי לאסרטיביות. לדעת "לנהל" את השיחה, להיות מסוגל להגיד לאנשים

שיעשו את מה שהייתי רוצה שיעשו (כשיש סיבה לכך כמובן, כמו נותן שירות ששילמתי לו, ולא חלילה סתם אדם ברחוב)

מבלי החשש של מה יקרה, והאם הוא יתעצבן או יכעס עלי שאני פותח את פי, ואומר לו מה לעשות, או מעיר לו (כמובן כשיש הצדקה).

maxizem, לצערי יצא לי להידפק כמה פעמיים כפי שכתבת. לא למדתי מזה (לצערי, זה לא הכי נעים להעיד על כך).

בגלל זה החלטתי לנסות לעשות שינוי כל שהוא, גם אם יהיה קטן, אבל שלא ישאיר אותי באותה נקודה. באותו המצב.

---

דיברתי עם ברווז, ואנחנו נדבר אחד עם השני, אולי אני אפילו אלמד כמה דברים שאוכל ליישמם אחר כך בחיי היום יום שלי.

גם מכאן למדתי כמה דברים שאני יכול ליישמם.

וכמובן שכמו שרובכם אמרתם, שבכלל לא חשבתי על זה, לנסות ולפעמים להעצים את החוזקות שלך.

אם אתה אדם שלא אוהב לצעוק, ולא יודע בכלל איך, וגם לא מסוגל להרים את הקול. לנסות להפוך את החיסרון להיתרון.

תודה חברים!

שבוע טוב שיהיה לכולנו.

פורסם

רוצה להיות אסרטיבי? תתחיל בלא להסתמך על ברווז.

עם כל הכבוד לברווז על הרצון וההשקעה - לא מובן מאליו!

יש פה הרבה עצות שלדעתי לא נכונות, אנשים לעומת נמר כן משתנים, עוברים משברים, הצלחות, משפחה, ילדים, עבודה וכן הלאה .

תגדל עם עצמך, יש אנשים שבמבט עיניים משדרים מה שרוצים להגיד, יש כאלה שעוד לא מספיק כעסו בחיים כדי לפתח את המבט הזה.

אתה צריך להיות גאה בהורים שלך שלא נתנו לך לגדול כילד כועס, עצבני, ממורמר וכן הלאה.

אצלי התחיל להתפתח האסרטיביות בגיל מאוחר יחסית, ממש קצת לפני צבא... עבדו עליי בגיל 17 והפקתי לקחים.

ובוא נגיד שיכולתי למנוע את זה שיעבדו עליי, למי שמכיר אותי פה מהפורום יודע שיש דוד חזק מאוד בתחום ה "לא לעבוד" .

אתה עוד צעיר, הכל יסתדר לך בהתאם לאנשים שתעבוד עמם, הבנות שתצא אתן, החברים שתבלה אתם .

אל תנסה בכח להשתנות,חלק מאסרטיביות זה לבחור את הקרבות שלך .

בין אם ויכוח על חניה, לבין ויכוח בעבודה.

לצורך העניין, אחת התכונות השליליות שלי היא שאני קיצוני, עובר מאדישות טוטאלית לאימפולסיביות קיצונית .

כנ'ל גם בהתייחסות לכל תחום בחיים, אל תנסה בכח זה יבוא לבד .

רוצה דוגמא יפה?

דברים שנרמזים בין השורות, שים לב כיצד ישנם עבריינים שמדברים נורא בעדינות ומילים יפות אבל עדיין הביצים משקשקות לך.

פורסם

אני מסכים איתך שאני לא צריך להסתמך על ברווז, אני פשוט שמח שניתנה לי

ההזדמנות לנסות להתאמן על אסרטיביות, ולפתח ולשפר את כישורי השיחה שלי עם חבר מהפורום.

זה יהיה קצת חבל לפספס הזדמנות כזאת, במיוחד שברווז הציע אותה, ואני בכלל לא צפיתי את זה מגיע.

כי בימינו, זמן זה דבר חשוב מאוד. במיוחד כל טיפת זמן פנוי שיש לך.

לא כל אחד היה מציע הצעה כזאת.

ולמען האמת, כבר לפני מספר שנים הציעו לי אנשים כאן מהפורום לעזור לי, בזמנם הפנוי.

בנושא אחר, שקשור לרכב.

אהבתי את מה שכתבת כאן - "

יש אנשים שבמבט עיניים משדרים מה שרוצים להגיד, יש כאלה שעוד לא מספיק כעסו בחיים כדי לפתח את המבט הזה. "

יכול להיות שעוד לא מספיק כעסתי בחיים, לכן אין לי את המבט הזה שאתה מדבר עליו.

אבל אני אגיד לך משהו חבר, בכנות בינינו.

לא הייתי רוצה לכעוס כ"כ הרבה בחיים, בכדי שיהיה לי את אותו מבט שאני צריך, בכדי שיקשיבו לי.

אתה מבין? יכול להיות שאני מנסה לעשות 'קיצור דרך' הכוונה, שאני מנסה ללמוד להיות משהו מסוים (אותו אחד

שלא מפחד להגיד את אשר על ליבו, מתוך חשש שהצד השני יכעס עליו / יפגע בו / יעליב אותו / יגיד משהו כזה או אחר)

אולי מה שאני מנסה לעשות לא יצליח לי באותו 'קיצור דרך' שאני מנסה, ויכול להיות שזה משהו שאני אלמד בחיים, לבד.

אבל אני לפחות מנסה.

כי כרגע, בנקודת זמן הנוכחית, זה די מפריע לי.

במיוחד כשאני לא ילד, שאני יכול פשוט להתעלם מזה ולשכוח (מסיטואציה מסוימת למשל) אלא אני אוכל את עצמי לאחר מכן.

אני בן 24, ולדעתי זה כבר גיל שאתה די בוגר (אתה לא ילד, וגם לא נער, למען האמת 24 זה כבר גבר, יש אנשים שבגיל הזה כבר בעלי משפחות).

אני גאה בהוריי. במיוחד באמי, כי על אבי אין לי מה לומר.

אין לי ספק שמי שאני היום, זה בזכות אמי. בזכות החינוך שקיבלתי והערכים שהקנו לי.

למרות שאין לי כך כך במה להתגאות, אני חלילה לא אומר את זה בצורת גאווה, או להשוויץ במשהו כזה או אחר.

עוד לא הגעתי בחיים למצב בו אני יכול להתגאות במשהו מסוים, אבל אולי אני עוד אגיע. אני מאמין שכן.

אני מסכים עם מה שכתבת על שצריך לבחור את הקרבות שלך בחכמה.

בחיים לא יוצא לי להיות בקרבות כאלה.

אני איך שהוא ותמיד נמנע ממצבים כאלה.

אם אני אהיה בוויכוח על חנייה, ואני אראה שזה מגיע למצב של 'קרב' אני פשוט אוותר, ואחנה קצת רחוק יותר.

כי אני יודע שאני יכול ללכת את הכמה מטרים הללו ברגל, ואני אחסוך ממני עצבים וכעס, וסתם ריב מול אדם אחר.

בקשר לדוגמה שלך, עם העבריינים, אני פשוט חושב שזה בגלל הפחד מהם.

לא הייתי רוצה להגיע להיות אדם כזה, כי אז אנשים מפחדים ממך בגלל מי שאתה ובגלל מה שתעשה להם.

כן הייתי שמח להגיע למצב בו אדם לא ינסה לעבוד עלי, או לזלזל בי, ושיכבד אותי ויקשיב לי כשיש לי מה להגיד.

פורסם

סופרמן, אני יודע ומבין למה התכוונת, רק כי עברתי תהליך דומה בחיי. כמו שציינתי, מי שלא עבר את זה בעצמו, מאד יתקשה להבין את הכוונה בלי הסבר מפורש... פשוט כי זה חלק מחייו, שהוא לא נתן עליו את הדעת מעולם כי לא היה צורך.

רוצה להיות אסרטיבי? תתחיל בלא להסתמך על ברווז.

מה שהוא אמר. אני אשמח לעזור ולכוון, אבל היישום להמשך יצטרך להיות שלך נטו. כשלא תצטרך לסמוך על אף אחד שיעזור, הגעת ליעד.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אחריי שתדפק כמה פעמים... תלמד להגיד "לא" עם חיוך .

אותו "לא" למרות שיהיה עם חיוך יהיה אסרטיבי.

תהנה מהחיים.

אהבתי.

זה משפט קשה לעיכול אבל נכון.

Gn'f'R

פורסם
פאלו, נירלוי,

המצב שהבחור מתאר כאן הוא שונה ממה שאתם מניחים.

הוא מתאר מצבים שבהם אתם, ואני, היינו אומרים "לא" או מעירים או שואלים שאלה. והוא לא יכול להביא את עצמו לעשות את זה.

אז מוצאים גם אפשרות לא לענות, להתחמק, ללכת הצידה (מקום אחר), לחשוב, ולענות.

זה גם פתרון אפשרי, לפעמים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא צריך להתנהג ולדבר כמו עבריין כדי שיקשיבו לך. אנשים צריכים לכבד אותך, לא לפחד ממך.

תהיה נחמד ומנומס לאנשים אבל לא מתרפס. אם אתה תפסיק להרגיש נחות וחלש (ואתה לא), לא יתייחסו אליך ככזה.

אין מה לכעוס ולהתעצבן. זה רק מטמטם את השכל וכשכועסים אי אפשר לחשוב בהיגיון.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאוהבים לדבר בהרבה אתרים שקשורים לנושא המדובר על "improve your skills".

שבוע טוב שיהיה לכולנו.

ידידי הכל יכול, שים לב שמדובר על IMPROVE ולא על .CREATE. אני למשל יכול ללמוד לצייר עד מחר ועדיין עם הכישרון הבסיסי שלי לא אצליח לעשות קו ישר אפילו עם סרגל.

אתה יכול לנסות להפוך למה שאתה לא ואולי במקרה הכי אופטימי תוכל להגיע לרמה בינונית מינוס ואתה יכול במקום זה לנסות למקסם את מה שאתה טוב בו ולהגיע לרמה מצויינת.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קשה לי להאמין שאתה לא אסרטיבי בכלל בחיים, אולי אתה רוצה להיות יותר אסרטיבי.

כאשר עברתי את הטסט, וקבלתי רישיון, סבתי ז"ל נתנה לי עצה לחיים ואתן גם לך: אל תהיה צודק, תהיה חכם.

לפעמים בויכוחים, יש מקרים לא להיות אסרטיבי מדי. כאחד שנותן שירות בתחנת דלק, אין אחד שמקבל שירות יתר בגלל שהוא אסרטיבי.

אמנם בחיים יש הרבה פוליטקה בתוך ארגונים, אבל גם אנשים שלא מסתדרים בפוליטיקה בין אנשים מצליחים.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...