Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

TOM,

זה לא למנועים החדשים, הכוונה ל - 2015-16?

אם אין לו אוריאה והרכב יצא מהמפעל עם שמן מנוע שעומד בתקן PSA-B71-2290 , מה הבעיה עכשיו להשתמש בו?

שגיא, תבדוק בקבלות+ספר רכב אם מילאו אוריאה, ככה תדע אם יש לך , ואז תדע איזה שמן תוכל לקנות.

אם תצטרך שמן שעומד בתקן PSA-B71-2990, הנה קישורים:

http://www.apexmotors.co.il/Product/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-liqui-moly-toptec-4300-5w30.

תציין שאתה מקארספורום אולי יתנו לך הנחה עליו.

רועי

פורסם

אני לא יודע.

ברשימה של איציק אין הפרדה כזו אלא ע"פ דגם מנוע. ומדובר ב"צו עדכון".

בוקי גם הסביר את המעבר בהודעה #8.

בנוסף, בתיאור של התקן שניתן למצוא ברשת, מצוין מעבר לענין ההתאמה ליורו 6 ולאוריאה, תכונות של שיפור זרימה קרה (מניח שזה גם חלק מענין הצמיגות 0W) לטובת זרימת שמן טובה בהתנעה, בניית לחץ מהירה, שיפור העלאת טורים והגעה מהירה לטמפ' עבודה. וכמובן יש גם את ענין החסכון בדלק והפחתת מזהמים.

פורסם

ראיתי והפנמתי, רק ציינתי מה מופיע בעדכון וגם נתתי לינק לשמן אפשרי שניתן להשיג בארץ.

והשאלה היא, גם אם מדובר ביורו 5, האם יש בשמן בתקן החדש יתרונות שיספיקו על מנת להתעקש על שימוש דווקא בו.

פורסם

מצאתי הוראת יצרן ישנה יותר של שנת 2009.

באותו זמן המליצו להשתמש בשמן 5W30 תקן B71 2290 למנוע הנ"ל.

מצטער על צילמי מסך חאפריים [emoji3]

uploadfromtaptalk1462299678421.jpguploadfromtaptalk1462299666893.jpg

פורסם

5-30 בתקן הקודם גם יעלה כ 200-250 ש"ח כך שזה לא הפרש גדול.

אם זה היה האוטו שלי, הייתי ממלא את ה 0-30 העדכני.

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

''ברוך מחייה השמנים'', הקפצתי על מנת לעדכן.

שמן מנוע CASTROL MAGNATEC 5-30 C2 שעומד בתקן PSA-B71-2290, חזר למלאי של היבואן

בערך לפני חודש +-.

ניתן למצוא אותו בטח בחנויות הבאות :

APEX MOTORS

JUST MOTOR

אוטוסטור.

כמובן שיש עוד חנויות שמחזיקות אותו רק רשמתי מי שאני כמעט יודע בבטחה שמחזיק אותו.

עוד משהו קטן, ל - MOTUL יש שמן -

.MOTUL SPECIFIC 2312 0-30

הנה מסמך PDF שלו :

https://www.motul.com/system/product_descriptions/technical_data_sheets/81778/original/Specific_2312_0W-30_%28GB%29.pdf?1410530149

דיברתי עם הסוכן של היבואן שעוסק בשמנים\מוצרים לרכבים והוא טוען שכרגע אין ייבוא שלו כי רוב המכוניות שצריכות אותו

עדיין באחריות ואין לו ביקוש.

כנראה בהזמנות הבאות שלהם הם יביאו אותו בכמויות קטנות, אבטיח שאעדכן.

בנוסף, אני בטוח שאפשר למצוא אותו בחו''ל.

רועי

• תוכן חדש...