Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממיר מתח סינוס טהור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3710 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני לא סגור אם אני בפורום הנכון, אבל הקונוטציה הראשונה שלי היא חובבי שטח.

כרגע אני בונה אוטו קרוואן למגורים קבועים.

פאנל סולארי כבר התקנתי, בקר טעינה כבר הזמנתי, ונשארו המצברים והממיר מתח.

מאחר ואני לא מבין גדול בממירים לסוגיהן, אשמח לקבל המלצה למוצר אשר יעשה עבודתו נאמנה,

ואוכל להזמין אותו מחו"ל

המוצר יחזיק מאוורר20W, מקרר מיני בר 100W, מחשב נייד 80W, תאורה 20W, משאבת מים 14W ובעתיד גם מזגן 900W [בהגזמה]

ההמרה תתבצע ממתח של 24V.

למיטב הבנתי, רצוי לרכוש מוצר, שכאשר אנו מגיעים לצריכת השיא שלנו, אנו משתמשים בעד 2 שליש מיכולת התמיכה של הממיר.

בהנחה ואני לא טועה, אני זקוק לממיר מתח של 1500W ומעלה.

מצאתי באיביי שני מוצרים שנראים סבירים, וזולים.

http://www.ebay.com/itm/3000W-Car-Power-Inverter-12V-24V-dc-to-120-220V-ac-Pure-Sine-Wave-Inverter-Solar-/201345370668?hash=item2ee11e8a2c:g:th4AAOSwo6lWQvot

http://www.ebay.com/itm/1500W-3000W-Peak-Pure-Sine-Wave-power-inverter-DC-24V-TO-AC-220V-240V-/131750881758?hash=item1eacf6e9de:g:UIIAAOSwB4NW1Py3

לדעת מבינים, המוצרים הלו שווים את הכסף והמאמץ?

מכירים מוצרים אחרים?

חשוב לציין, הכסף הוא הפקטור החשוב ביותר.

בתודה מראש לעוזרים, וגם לבעלי הכוונות הטובות,

יעקב.

פורסם

אין לי נסיון עם ממירים אבל ממה שאני יודע(מסיים תואר באלקטרוניקה) אל תתפשר על ממיר זול זה יכול לדפוק לך גם את הפאנלים וגם מהצד השני את הצרכנים חפש ממיר מוכר שיש לו ביקורות ברשת וחוות דעת של אנשים.

שים לב שהשני מוציא לך עד 1500W מה שכתוב 3000W זה לפולס קצר של כמה חלקיקי שנייה

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

פורסם

על בסיס איזה רכב? מה זה מגורים קבועים האם הרכב אמור לנסוע?

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

כמה מצברים צריך בשביל שכזה דבר יעבוד למשך שעות ארוכות ללא טעינה ?

האם בקרוונים לא משתמשים בגנרטור שקט וטוב ?

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבסיס הוא פיאט דוקאטו, נוסע כמו מלך.

http://www.ebay.com/itm/DC-24V-to-AC-220V-Car-Vehicle-USB-Power-Inverter-Adapter-Converter-10A-2000W-/182011924688?hash=item2a60c190d0:g:1o4AAOSw--1WsdDA

מטעמי תקציב, אני אזמין כנראה את המוצר הזה, נחייה עם גל ריבועי.

לא הצלחתי למצוא מידע על ההבדלי ניצולת בין גל סינוס טהור לגל ריבועי. מישהו כאן יודע אם הם בזבזניים יותר?

פורסם
כמה מצברים צריך בשביל שכזה דבר יעבוד למשך שעות ארוכות ללא טעינה ?

האם בקרוונים לא משתמשים בגנרטור שקט וטוב ?

מצאתי פאנל סולארי משומש במחיר טוב.

כרגע יש פאנל של 265W 24V

מצברים זה באמת עסק יקר. סביב ה4000 ש"ח ל230 אמפר. 24V כמובן.

בעיקרון, בלי מזגן העסק אמור לפעול מעולה. מזגן זה כבר סיפור אחר לגמרי...

פורסם

מצברים, פאנל, בקר ועוד מיני דברים מביאים אותך להוצאה של 5000-7000 שח, שזה כבר מחיר של גנרטור מושתק מיוצב.

אני מבין שעם מצברים אתה מקבל שקט מוחלט, אבל יש לזה אורך חיים מסויים (גם לגנרטור, ברור) ואני לא יודע עד כמה הפתרון הזה הוא הפתרון האולטימטיבי.

אם אכן מדובר בקרוואן למגורים קבועים, זה אומר שהוא יהיה מחובר לרשת חשמל ביתית עם כבל או שהוא נפרד לחלוטין מכל דבר ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק.

נקודת חשמל לא תהיה, אבל אין שום ספק שגנרטור לא רלוונטי.

אני אחזיק מיני בר עם מחשב ותאורה. צריכת חשמל צפויה של 50W בכל רגע נתון. (מקרר לוקח בתכלס רק כ40W שעתי)

אין שום צידוק להפעלת גנרטור.

רעש, מחיר, אחזקה, זיהום.

בסופו של יום, אני בונה מערכת זולה במיוחד, עם עלות כוללת של 6000 שח.

והיא יכולה גם לספק חשמל למזגן כ3 שעות ביום. אם ממש ארצה יותר, אני אוכל להשתמש ברזרבות של המצברים. 250 אמפר* 24V נותן לי 6000W שזה הרבה יותר מ10 שעות מזגן בפועל. (כמובן שזה יעלה יקר, בזבוז מחזורי טעינה של המצברים)

פתרון אולטימטיבי, זה שמישהו יעזור לי בשכר דירה כל תקופת התואר:)

פורסם

אני לא יודע בדיוק היכן אתה עתיד למקם אותו, אבל תמיד כדאי לשקול חיבור מהיר ל 220V בשקע ביתי. אוטו קרוואן עם פאנלים ומצברים זה נחמד לשטח לכמה ימים, אבל לא יודע עד כמה זה פרקטי למגורי קבע, לכן אני רק *מציע* שתנסה לחשוב על אלטרנטיבה שלפחות לא תשאיר אותך מוגבל בקטע הזה (הרי בכל היתר כבר הגבלת את עצמך עקב השימוש בקרוואן כמקום למגורי קבע).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כל הכבוד על היוזמה.

תשכח מלהפעיל מזגן על ידי הממיר - בזמן ההנעה הוא לוקח פי כמה מהזרם הנקוב, מה שייגמור את הממיר, הסוללות והמזגן. בשביל זה תצטרך גנרטור.

תצטרך הרבה רזרבות - הפנל מוציא את ההספק הנקוב ביום שמש צלול, קצת עננים או אובך ותקבל חלקיק ממה שאתה חושב

חוץ מזה התוכנית אפשרית. בהצלחה.

פורסם

אם אתה לא מפעיל הרבה את המזגן רצוי שתשתמש במזגן של הרכב. שמופעל על דלק.

ב4 שנים של הפעלת המנוע מידיי פעם לא תכסה השקעה של מצברים ופנלים עבור מזגן ביתי קטן, אל תשכח שגם המזגן יעלה לפחות כמה מאות.

שאר הדברים: מחשב זעיר (סגנון smart tv( ומסך לד צורכים פחות ממחשב נייד.

באיזור שלך יש הרבה רוח? שבשבת רוח יותר זולה מפנל סולרי ונותנת עבודה גם בלילה.. יש רבים שבנו לבד כזה דבר, תחפש ביוטיוב..

Sent from my U7 using Tapatalk

פורסם

אכן צודקים לגבי הספק הפאנלים וצריכת הממיר. מזגןב עייתי בעייתי.

כרגע התקציב הכולל לכל האוטו הוא 20000 ש"ח ולכן אני מתקמצן משהו על המערכת.

השארתי מקום על הגג לעוד פאנל... עוד יבוא ההמשך.

כרגע אני עומד לרכוש מצברים משומשים, 12V אמפר 150. במכפלת 6 מצברים. ובפחות מהמחיר שצויין לעיל.

יצא 21,000W. כך שמבחינת רזרבות אני מעבר למסודר. הפאנל אמור להחזיק א העסק לבינתיים. גם ככה אהיה כל היום באוניברסיטה.

ERT239, הלוואי והיה מזגן :). אגב, מחשב נייד צורך בקושי חשמל. המטען שלי, לוקח 63W. והמחשב צורך 2 שליש מזה בעבודה סטנדרטית.

פורסם

user-online.png

אתה צודק. אני אצטרך ממיר של 3000W לכל הפחות. אבל בשביל מזגן לא אכפת לי להשתמש בממיר עם גל מרובע. זהוא יעלה סביב ה300 ש"ח במקרה הגרוע.

בעקבות התובנה הזו, החלטתי ללכת על ממיר של 1000W סה"כ. ולמזגן לרכוש ממיר נפרד.

• תוכן חדש...