Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול במוסך פורד איבחנו שהרפידות והצלחות האחוריות בסוף חייהן, הצעת מחיר במורשה - 1500 ש"ח כולל הכל.

ויתרתי על התענוג ועכשיו מחפש אופציות זולות יותר.

קיבלתי הצעה בחנות חלפים (כולל מע"מ) :

רפידות מקוריות - 350

צלחות מקוריות - 650

רפידות תחליפיות (פרודו) - 200

צלחות תחליפיות (יורומסטר, סיניות) - 200

עבודה תעלה לי 200 ש"ח במוסך שאני עובד איתו.

השאלה האם להתפשר על תחליפיות בגלל שההבדל במחיר מאד גדול ומדובר בציר אחורי שהעומס עליו בבלימה קטן משמעותית ?

בדקתי קצת באפשרות הזמנה מחו"ל, מקורי עם משלוח עולה כמעט כמו בארץ, תחליפי יש כל מיני, גם לא זול בהרבה.

המק"ט של הצלחות הוא 1704765 (אותו מקט לכל הדגמים והמנועים של פוקוס דור 3, ההבדל רק בקדמיות, שגדלות בהתאם להספק המנוע).

אם למישהו יש מקור למשהו עדיף - אשמח לשמוע.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

צלחות תיקח מקורי ורפידות אין בעיה לשים חליפיות. בהחלט הצעת המורשה יקרה ואילו מחיר העבודה במוסך שאיתו אתה עובד סביר, הוגן והגיוני ביותר.

פורסם

קיבלתי הצעה מאבי חלקי חילוף :

צלחות ברמבו 230

רפידות רמסה 110

נראה לי מעולה, התנגדויות?

(תודה לאסף על ההמלצה והרצון לעזור!)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

לשאלתך:

מהחום יש סיכוי שבעתיד זה יתעוות ואז יתחילו תופעות של רעידות בבלימה, רעשים....

לא חייב מקורי, אך כדאי של חברה מוכרת

עריכה אחרונה על ידי syaron24
פורסם

צלחות ברמבו יעשו את העבודה והפער בין המקורי לתחליפי גדול ולבטח אינו מצדיק את רכישת המקורי.

לעניין הרפידות וכפי שאני מכיר אותך, הייתי מחפש רפידות קצת יותר ספורטיביות או לפחות כאלו עם מקדם חיכוך (שזה למיטב ידיעתי הפרמטר היחידי שיכול לעזור לנו לקבוע אם ביצועיה של רפידה X עולים על אלו של רפידה Y) כמה שיותר גבוה הן ב"קר" והן ב"חם".

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איציק - נראה לי שאני אלך עם ההצעה שלך.

איתמר - מאחר ומדובר בסט אחורי עניין העמידות פחות קריטי (אף פעם לא הגעתי למצב של ברקסים מעשנים בציר האחורי, רק בקדמי).

לקדמי הבאתי מארה"ב (במזוודה) סט של בוש לבדיקה, יורכבו כשהATE הנוכחיים ייגמרו :

http://www.amazon.com/Bosch-BC1044-QuietCast-Premium-Brake/dp/B008HZJWKO?ie=UTF8&psc=1&redirect=true&ref_=oh_aui_detailpage_o05_s03

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

:mm_yeah:

לדעתי אתה לא תתאכזב. אני עובד עם הסטאפ הזה כבר על כמה רכבים והכי חשוב זה שהבלמים מתפקדים באמת מעולה (יש עוצמת בלימה טובה) ואין רעשים או רעידות.

במקרה של Ferodo זה אחד יצרני ה OEM לרכבים אצלי, כך שהשילוב בין הצלחות של ברמבו לרפידות האלו הוא בראש ובראשונה בדוק מעשית, ובנוסף גם רכיב שהיצרן בעצמו משתמש בו כך שצריכה להיות התאמה אופטימלית וגם עמידה בתנאים "בסיסיים" של בלימה איכותית נטולת רעשים\רעידות.

עם צלחות סיניות היה לי ניסיון בעבר הרחוק וברוב המקרים הן עשו את העבודה, אבל כאשר ההפרש בין צלחת סינית לצלחת נורמלית הוא ממש, אבל ממש, לא גדול - אז שווה לשים משהו טוב.

בחודשיים האחרונים שמתי brembo+ferodo ל 306 וגם לברלינגו ולפני שנה גם לקסארה. בכל המקרים - בלימה מצויינת ואין שום רעשים או רעידות.

בנוגע ל remsa - כאשר מדובר על רפידות קדמיות, יש בלימה מצויינת (רפידות רכות) אבל במצב חם פלוס יש רעידות\רעש. נבדק גם על ברלינגו עם צלחות ברמבו, וגם על דגמים ישנים שהיו לי בעבר (לא PSA). בקסארה שמתי בעבר רפידות אחוריות של רמסה - ומאחר והן לא עובדות קשה מאחור, אין רעשים ואין רעידות, עובד מעולה. אגב, הן עד היום מורכבות על האוטו.

כמובן לא לשכוח לוודא מובילי קאליפר שעובדים כמו שצריך (חלק לגמרי) ולמרוח גריז נחושת על המובילים של הרפידוות עצמן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני שמתי trw צלחות והם טובות מאוד !!! תשקול גם את האופציה הזאת .

לגבי מה שהציעו לך צלחות ברמבו ב 230 זה אחלה , לגבי רפידות אני שמתי של רמסה והם מצויינות , למרות שפרודו

העדפתי כי קיבלתי המלצה מאיציק , ועוד כמה משתמשים . אבל לא מצאתי במלאי בחנויות שהייתי

פורסם

איציק - תודה על המידע.

איתמר - הרפידות הקדמיות שקניתי הן קרמיות עם דירוג 'FF' ממה שאני רואה, אז אמורות להיות טובות לא ?

אמור להתקין צלחות מיוחדות עבורן ?

http://www.rockauto.com/fr/moreinfo.php?pk=6128523

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

לקח קצת זמן, אבל בסוף הגעתי לזה - הותקנו צלחות ורפידות חדשות בכל הגלגלים. העבודה בוצעה במוסך בטמרה (אלאסיל), לקח 300 ש"ח על הכל. אז לסיכום עלויות :

סט צלחות ברמבו קדימה ואחורה מאבי חלפים ברחובות - 650 ש"ח (230 אחוריות, 420 קדמיות).

רפידות קדמיות BOSCH, נקנו בארה"ב והובאו במזוודה - 170 ש"ח.

רפידות אחוריות FERODO מחנות טורבו בטירת הכרמל - 180 ש"ח.

עלות עבודה - 300 ש"ח.

סה"כ - 1300 ש"ח. להזכיר שבמוסך מורשה פורד רצו 1500 רק על הציר האחורי. על הקדמי אני מניח שלא פחות מ-2000. כלומר 3500 במקום 1300...

אגב - בדקתי בזמן ההתקנה, כל הרפידות שהותקנו הן עם דירוג GG, כלומר אמורות להיות עמידות מאד גם בנהיגה חזקה. נראה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...