Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני בן 17 וחצי הוצאתי רישיון לפני כ4 חודשים, יש לאבא שלי טויוטה קורולה 2004 גם במשך המלווה ולאחר המלוווה נהגתי באוטו , אבא שלי עשה ביטוח מקיף על האוטו רק על עצמו, בביטוח יש סעיף מספר 3 שאומר "כל אדם אשר נוהג לפי פקודת בעל הפוליסה או ברשותו"

אז עכשיו השאלות שלי:

האם היה אסור לי בכלל להנוג באוטו כי אין לי ביטוח נהג חדש?

האם הביטוח חובה של אבא תקף גם לגבי?

אם משטרה הייתה עוצרת אותי לבדיקה שגרתית הייתי מקבל קנס ?

דבר נוסף שאני רוצה לציין שהיתקשרתי אתמול לחברת הביטוח של אבא שלי ושאלתי אותם כמה יעלה לי ביטוח נהג חדש שגם יכלול כל נהג שיוכל לנהוג ברכב + ביטח חובה.

חברת הביטוח אמרה שמהתאריך ה1.2.05 עד ה30.6.05 שזה תאריך סיום הפוליסה היא דורשת 1350 ש"ח , זה לא יקר מידי?

תודה מראש, אלעד

פורסם

שלום

ביטוח חובה הוא ביטוח אשר נועד לפצות אדם במיקרה תאונה(לא עלינו) ולפצות אותו בגין אותם פגיעות .תאגיד אבנר הוא האחראי לפיצוי זה .ביטוח זה תקף לכול נהג וחובה לעשותו

לפי תנאי הפוליסה.לגביך אתה חייב לעשות ביטוח נהג חדש ולא לא תוכל לנהוג והדבר יכול להביא לקנס ולשלילה(שלא נדבר שאין פיצוי אים חלילה קורה משהו) .מבחינת מחיר אני חושב שהוא סביר

יש רגעים שאתה פשוט מודה לבורא שאתה חי (אברהם פורת ז"ל)

פורסם
שלום לכולם

אני בן 17 וחצי הוצאתי רישיון לפני כ4 חודשים, יש לאבא שלי טויוטה קורולה 2004 גם במשך המלווה ולאחר המלוווה נהגתי באוטו , אבא שלי עשה ביטוח מקיף על האוטו רק על עצמו, בביטוח יש סעיף מספר 3 שאומר "כל אדם אשר נוהג לפי פקודת בעל הפוליסה או ברשותו"

אז עכשיו השאלות שלי:

האם היה אסור לי בכלל להנוג באוטו כי אין לי ביטוח נהג חדש?

האם הביטוח חובה של אבא תקף גם לגבי?

אם משטרה הייתה עוצרת אותי לבדיקה שגרתית הייתי מקבל קנס ?

דבר נוסף שאני רוצה לציין שהיתקשרתי אתמול לחברת הביטוח של אבא שלי ושאלתי אותם כמה יעלה לי ביטוח נהג חדש שגם יכלול כל נהג שיוכל לנהוג ברכב + ביטח חובה.

חברת הביטוח אמרה שמהתאריך ה1.2.05 עד ה30.6.05 שזה תאריך סיום הפוליסה היא דורשת 1350 ש"ח , זה לא יקר מידי?

תודה מראש, אלעד

אין קשר בין פוליסת החובה והמקיף. החובה תקף לכל נהג (גם לנהג חדש) מכל מקום, יש הפרש מסויים שחברות הביטוח דורשות אם אתה נוהג ברכב באופן קבוע, זאת ע"מ לחסוך ויכוחים עם חברת הביטוח אם קורה משהו (ולקודמי אבנר כבר לא קיימת כחברה מבטחת מזה מס' שנים).

ההפרש בביטוח חובה הוא עד 600 ש"ח לשנה בין נהג ותיק-מבוגר לחדש-צעיר.

מבחינה חוקית אין מניעה שתנהג ברכב, אך אם יקרה משהו קח עו"ד טוב מול חברת הביטוח

(רמז: זה יעלה הרבה יותר מעלות ההפרש בביטוחים)

מקיף ההפרש יכול להגיע לכמה אלפי שקלים, אבל ההפרש שקבלת מהביטוח נראה על פניו קצת מוגזם.

בכל מקרה אני ממליץ לך לא לנהוג ברכב ללא כיסוי ביטוח מקיף

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אז למה אמרו לי בחברת ביטוח שאני אהיה צריך לשלם עוד 150 שקל ביטוח חובה עלי?

למרות שישי כבר ביטוח מקיף+חובה שאבא שלי עשה על האוטו.

פורסם
אז למה אמרו לי בחברת ביטוח שאני אהיה צריך לשלם עוד 150 שקל ביטוח חובה עלי?

למרות שישי כבר ביטוח מקיף+חובה שאבא שלי עשה על האוטו.

ראשית, קרא תשובתי בקישור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=448191#post448191

מדובר בשרשור מאוד דומה.

שנית, לגבי תוספת לביטוח החובה - אמירתך לא לחלוטין ברורה. מי אמר שאתה בכלל צריך לשנות הפוליסה הקיימת? קרא מה כתוב בפוליסה. אם היא מכסה כל נהג (הנוהג באופן חוקי) וזה בדרך כלל המצב לגבי פוליסות חובה, אתה לא צריך לשנות כלום.

ייתכן, שאם היית מבקש מראש תנאים שונים, כיוון שאתה הופך להיות הנהג העיקרי ברכב, היו נותנים לך הצעה שונה, אבל כרגע, כשיש לכם פוליסה ואינכם מפרים את התנאים בה (כנראה), למה צריך לשנות משהו בכלל? שלא לדבר על לשלם על-כך.

לגבי הביטוח המקיף, הפרש העלות יכול להיות משמעותי מאוד. ייתכן מצב שיהיה לכם יותר משתלם לרכוש רכב מצ'וקמק נוסף בשבילך בכמה אלפי ש"ח (וכמובן לא לעשות לו ביטוח מקיף, אלא רק צד ג וחובה), מאשר לשלם התוספת על הקורולה. (אולי אני קצת מגזים, ואישית אני גם לא ממליץ לנהגים חדשים להשתמש ברכב מצ'וקמק, אבל מהבחינה הכספית גרידא, ייתכן שזה כך).

פורסם
חוקית - כן. ביטוח החובה הוא לכל נהג. אבל אם תנהג ותעשה תאונה, הביטוח המקיף לא תקף.

רוני

מחזק את מה שרוני כתב.

במקרה של תאונה ח"ו ח"ח, אתה לא מסתבך רק עם אבא והקורולה שלו. אתה אחראי גם לרכב האחר שנפגע (בהנחה שאתה אשם[ח"ו ח"ח]). ושם, ידידי, אתה לא יכול לדעת כמה זה יעלה לך. ישנם מספיק מכוניות בכביש ששוות מעל לרבע מיליון שקל.

עריכה: אם אינני טועה, לפי הרפורמה החדשה, גם את ביטוח החובה ניתן להגביל, מדברים על זה כל הזמן ברדיו.

צבי.

פורסם

יכול להיות שהתוספת 150 ש"ח הם ההפרש מנהג בודד (רק אבא שלך) לכל נהג (גם אבא שלך, גם אתה וגם כל אדם אחר שיש לו רשיון).

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה לא צריך לעשות ביטוח נוסף.

פשוט מוסיפים סעיף נוסף בביטוח שקיים (המקיף) שאומר שהביטוח מכסה גם נהג חדש וצעיר.

אף אחד לא מחייב מבחינת חוק להוסיף את הסעיף הזה, פשוט אם יקרה מקרה של תאונה הביטוח לא יכסה אותך.

פורסם
אם אני רוצה לעשות רק על עצמי ביטוח צד ג זה אפשרי ?
מה בדיוק אתה רוצה, שלאבא שלך יהיה ביטוח מקיף לרכב, ולך רק צד ג' על אותו רכב?

וואלה, נשמע לי מוזר מאוד ובמקום אביך לא נראה לי שהייתי מסכים לרעיון כזה. זה בעצם אומר שאם אתה עושה תאונה ח"ח הוא מפסיד אוטומטית 100K... יש לי הרגשה שאם הוא מוכן לקחת על עצמו סיכון בסכום כזה, או שהוא טיפש (מה שכנראה לא נכון) או שהוא גם יהיה מסוגל לשלם על ההפרש בביטוח, וזה כנראה עדיף.

בכל מקרה, טכנית-תיאורטית לא נראה לי שצריכה להיות בעיה לתפור פוליסה מסוג כזה ואתה יכול לבקש הצעה כזו. לא בטוח שכל חברת ביטוח תסכים לתת אותה, אבל זה כבר עניין אחר...

פורסם
1350 שקל בשביל ביטוח מקיף מתאריך 1/2/05 עד 30/6/05 זה יקר מידי לפי דעתך?
האמת, בהנחה שמדובר בנהג חדש מתחת לגיל 18, זה נראה לי כמחיר סביר לחלוטין לשוק.

אין מה לעשות; אני בוטח בך שאתה נהג מצויין, אבל רבים מהקטגוריה שלך עושים כל-כך הרבה תאונות שפשוט לא משתלם לבטח אותם במחירים שבהם מבטחים קבוצות גיל ו-ותק נהיגה אחרות.

• תוכן חדש...