Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3757 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, אני חדש בנושא הארדואינו ויש לי 2 שאלות בנושא:

1. הבנתי שאסור לחבר מנוע DC ישירות ליציאת 5 וולט מהארדואינו בגלל שהזרם שהארדואינו יכול לעמוד בו ביציאה קטן מהזרם שרב המנועים "ימשכו" ממנו וזה יכול לשרוף אותו. במידה ואני מחבר H BRIDGE בין המנוע לארדואינו ומספק לH BRIDGE מתח 5 וולט מהארדואינו (כלומר ללא מקור מתח חיצוני), האם עדיין קיימת אותה בעיה?

2. בH BRIDGE L293D ראיתי שקיימות דיודות הגנה ממתח חוזר מהמנוע, למרות זאת, ראיתי מספר תמונות שמראות חיבור של דיודות לצורך הגנה ממתח חוזר, האם באמת צריך להוסיף אותן או שהדיודות הפנימיות בL293D מספיקות?

תודה רבה

פורסם

לגבי השאלה הראשונה, כן עדיין תהיה בעייה.

אתה צריך מקור מתח/זרם שיוכל לספק את הזרם המתאים.

תוכל להשתמש באותו מקור של הארדואינו, אבל כדאי לדאוג להגנה על מעגל הארדואינו.

פורסם

תלמד היטב את דפי הנתונים של הדרייבר ואת צורות החיבור האפשריות.

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/l293.pdf

שים לב שיש לו שני מתחי אספקה:

VCC1 הוא מתח לטובת הלוגיקה בלבד, בעל צריכת זרם נמוכה במיוחד. זה לא אומר שכדאי לדחוף אותו מIO של הבקר אבל בהחלט ניתן להזין אותו מאותו ספק.

VCC2 הוא מתח לטובת המנוע. יכול לנוע בין 4.5 וולט ל36 וולט, וזרם עד 2 אמפר. בתלות במנוע שאתה רוצה לדחוף, בהחלט יתכן שתצתרך ספק נפרד עבורו.

לנושא הדיודות, בדגם L293D יש דיודות פנימיות, לעומת L293 שאין לו ודורש דיודות חיצוניות.

יום טוב גם לך

פורסם

ולגבי המנוע, קראתי שעל מנת למנוע רעשים כדאי לחבר קבל קרמי קטן בין הדקי המנוע

מה אתה מתכנן לבנות ? ומאיזה מקור מתח אתה מתכוון להזין את המנוע ואת הארדואינו ? (האידיאל הוא משני מקורות מתח שונים)

• תוכן חדש...