Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

במסגרת החיפושים אחר רכב לחבר, שרוצה משהו "מחוץ לקופסא" בגרושים [רכב שני. העיקרי בבית זה פורסטר 2012]

התקציב הוא עד 10,000 ש"ח כולל יישור קו.

כאמור, הנ"ל מחפש משהו לא סטנדרטי, נוח, מפנק, נעים.

אני אמרתי לו שחבל לו על הזמן, אבל אחרי יומיים הוא מתקשר אלי עם הרכב שבכותרת.

לדעתי האישית, המבוססת על תחושות בטן בלבד, האוטו הזה יכול להיות בור ללא תחתית.

מונית לשעבר, 370,000 ק"מ.

כל הסיבות בעולם למה לא לגעת אפילו עם מקל.

מצד שני - דיזל, נוח ומפנק, ידני.

מה אומרים?

היה הכי טוב אם היה פה בעל רכב דומה שיחווה דעתו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בלי להתייחס לרכב עצמו שאותו אני לא מכיר, מונית נוסעת בד"כ בעיר, במהירות נמוכה ועם הרבה עצירות והאצות. כלומר שהמנוע עבד בתנאים יחסית קשים 370K ק"מ. זה לא משהו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תכלס במחיר כזה, זאת לא כזאת עסקה גרועה, במקסימום יפסיד 10 אלף שקל ויזרוק את הגרוטאה - שזה פחות מירידת הערך של הפורסטר שלו במשך שנה.

במקרה הטוב הרכב יחזיק לו שנה שנתיים בלי תקלות ואז הוא דיי החזיר את ההשקעה שלו ...

פורסם

ובוולוו לא?

אכן זה מנוע רנו 1.9, אבל בגירסה חזקה יותר ושונה ממה שהגיע בקנגו/מגאן באותם שנים.

כלומר אין כ"כ מה לבנות על שימוש בחלקים מדגמי רנו (חלק מהדברים אולי יתאים אבל לא הכול), בעצם מדובר במנוע נדיר מאוד בארץ, שלדעתי הגיע רק בוולוו.

באופן כללי, כשקונים רכב שנמכרו ממנו בזמנו בגירסה הספציפית הזו מעט יחידות - צפו לבעיית חלפים (היה פה בחור שחיפש ציריה לקורולה דיזל והאופציה היחידה בארץ הייתה לקנות מקורית ב 8000 ש"ח), ולבעיית ידע במוסכים על הדגם הספציפי וחוסר רצון לטפל בו.

מתאים בעיקר ל"משוגעים" שמוכנים להזמין חלקים לחו"ל, להמתין להם שבועות או חודשים, אוהבים לתקן את האוטו לבד ונהנים מזה.

אם רוצים אוטו ישן "מפנק" וזול אפשר לחפש אמריקאית או פאסאט/ וולוו 940, העיקר משהו שהיה נפוץ יחסית.

פורסם

הוולוו עולה כשליש מהאופל.

היא תהיה הרבה יותר יקרה לתחזוקה?

אני לא יודע.

לא אכפת לו לקנות ב4000 את הוולוו ולזרוק אחרי שנה אם הופיעה תקלה יקרה.

אבל לקנות ב12000 ולזרוק אחרי שנה זה כבר לא רעיון טוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לדעתי עדיף באותו מחיר (עד 10000) c5 פרטית שמורה. החלקים זמינים יותר התקלות מוכרות. יש לא מעט חלפים מפחרוק

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לא אכפת לו לקנות ב4000 את הוולוו ולזרוק אחרי שנה אם הופיעה תקלה יקרה.

זה נחמד אבל מי יודע האם התקלה היקרה תגיע אחרי שנה?

אולי כבר עכשיו יש שם תקלה יקרה ובגלל זה מוכרים?

אחרת מה הסיבה למכור ב 4000 ש"ח רכב נוח ומאבזר, עם צריכת דלק של נניח 1 ל 16?

מכוניות כאלה בדרך כלל נמכרות במחירים כאלה כשיש השקעה רצינית באופק ולא משתלם יותר לתקן ולהמשיך להחזיק.

פורסם

לדוד שלי היתה כזו או משהו דומה (לדעתי יותר ישנה).

היה מאוד מרוצה המון המון שנים עד שהגיעה התקלה שגרמה לו למכור אותה לחובב וולוו ומכונאות.

אם יש לו מספיק ידע או מוסכניק מסייע שיכול לאשר לו שכעת הרכב לא סובל מבעיה אקוטית אז לקנות ב +-8000 ש"ח יכול להיות דיל סביר. ייתכן שיפסיד 8000 וייתכן שיהיה לו רכב סבבה לשנתיים שלוש ואף יותר.

מה שכן, ראשית יש לבדוק האם מדובר ברכב שעדיין ניתן לכנותו מפנק ושהוא לא איזו מונית חבוטה.

C5 נשמע לי כיוון טוב יותר. מחירי רצפה ומדובר ברכב נפוץ בהרבה. נסעתי מספר פעמים באחת של חבר ועל אף שמדובר ברכב שעשה כמעט 300,000 בהחלט מדובר ברכב מפנק. ל אף הגיל והק"מ מדובר במכונית נוחה בצורה יוצאת מן הכלל

פורסם

תחפש 406 דיזל ידניות יש כמה באלו ששרדו (חבר החזיק לפני אי אלו שנים אחת סטיישן כזו והיה מרוצה עד הגג),

לחלופין לגאסי\B4 יש גם ידניות שזלגו לארץ ושם מלאי החלפים הוא טוב מאוד.

• תוכן חדש...