Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ממחר הביטוח חובה יוזל ב כ - 40%

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3762 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

על מי זה בתכלס ישפיע?

רשום בכתבה נהגים צעירים ורכבים עם מערכות מצילות חיים, כלומר אני מבין שאם אני לא שם ולא שם אין שום הנחה?

תודה.

פורסם

לא ממש הבנתי מי זכאי להנחה.

אם יש לנו סוזוקי SX4 2010 ללא אבזור בטיחות כגון מובילאיי (כמובן שיש ESP) ולרכב יש ביטוח חובה+מקיף לנהג חדש בן 19 שעשינו דרך קופת חולים כללית בספטמבר האחרון(היה שם איזה מבצע ויוצא שאנו משלמים בסביבות 5500 במקום בערך 6000 בלי המבצע), האם אנו זכאים להוזלה כלשהי בביטוח?

פורסם (נערך)

וואו. איזה ספין מדהים!

החל ממחר (שלישי) יעודכנו תעריפי ביטוח החובה בפול לרכבים פרטיים ויוזלו ב-40%

ההדגשה לא במקור. והנה ההסבר:

תעריפי ביטוח החובה עבור אלו שחברות הביטוח הפרטיות מסרבות לבטח יוזל משמעותית

לפיכך כיום הפול אינו שחקן בשוק, אלא אם כן מדובר בלקוחות שחברות הביטוח אינן מעוניינות לבטח

ואיך זה משפיע עלינו? או. טוב ששאלתם.

בהתחשב בטיבו של הפול, שהפסדיו ממומנים על ידי חברות הביטוח הרגילות, אם האוצר טועה בדרגות החופש שהוא נותן לתאגיד הזה כדי להיטיב עם כמה קבוצות אוכלוסייה, מי שיממן את המהלך הנוכחי הוא כלל ציבור המבוטחים בחברות הביטוח.

גם כאן ההדגשה לא במקור. האלמנט, מצד שני, כבר כלול.

מי יהנה מהמהלך? נהגים עם עבר ביטוחי בעייתי (שתי תביעות ומעלה בשנתיים האחרונות), שלבטח אותם אשכרה עולה לחברת הביטוח כסף.

מי ישלם עליו? הנהגים הזהירים, שלא מעורבים בתאונות. למה? כי צריך לממן את ההפסדים של הפול מאיפשהו (הפול הוא בהגדרה לא חברה שאמורה להרוויח כסף). וגם כי למה לא.

כיף כיף כיף.

עריכה אחרונה על ידי Spire

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ההוזלה רק למי שמבטח בפול ואולי בעקבותיה חברות הביטוח יוזילו את הביטוח לשאר הנהגים אבל אני לא חושב שיורידו 40% כמו שטוענים בכתבה

פורסם

למה שחברות הביטוח המסחריות יורידו את המחירים?

כיום ביטוח בפול עולה בערך פי 1.5-2 מהמחיר בחברה "רגילה". הורדת המחיר של הפול ב-40% כמעט תיישר קו עם המחירים של החברות הרגילות, אבל עדיין תשאיר אותו מעליהם, כך שאף לקוח לא יבחר מרצונו לבטח בפול.

מצד שני, סבסוד ההפסדים של הפול, שעד עכשיו בוצע חלקית מחברות הביטוח וחלקית ממחירי הביטוח הגבוהים ששילמו המבוטחים בפול, יפול באופן בלעדי (כמעט) על כתפיהן של חברות הביטוח, מה שיעודד אותן להעלות מחירים.

התוצאה, הביטוח יתקייר, והפול ישאר יקר יותר. לא יקר בטירוף כמו היום, אבל עדיין מספיק יקר כדי שאף אחד לא יבחר בו מרצון.

פורסם

לא מבין את ההיגיון,זה אמור להיות הפוך.

מה אני מפספס?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

גם אני קצת מבולבל כרגע.

משלם כרגע 1627 שקל בשלמה ביטוח

לפי המחשבון שדרקי קישר אליו, ביטוח בפול יעלה לי 1393 שקל.

הא?

*מדובר כמובן על חובה בלבד. נהג בן 29 עם 12 שנות וותק, עבר ביטוחי נקי ורכב עם יחס כח/נפח מנוע "ספורטיבי".

עריכה: בדקתי עם הנתונים של חברה שלי(בת 26 עם ותק של 6 שנים ועבר נקי, ואותו רכב), ויוצא שלה יותר זול בחברה "רגילה".

'הא?' כפול.

עריכה אחרונה על ידי Spire

פורסם

בגלל שהצטברו רווחי עתק בפול אז המפקחת על הביטוח דורית סלינגר(שאגב עושה עבודה מצויינת לטובת האזרח) החליטה שישתמשו ברווחים האלה להורדת תעריפי הביטוח בפול מה שיאלץ לגרור הורדת תעריפים מצד חברות הביטוח.

פורסם

ומצד שני המקיף בפול יקר יותר מאשר בחברות הרגילות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בגלל שהצטברו רווחי עתק בפול אז המפקחת על הביטוח דורית סלינגר(שאגב עושה עבודה מצויינת לטובת האזרח) החליטה שישתמשו ברווחים האלה להורדת תעריפי הביטוח בפול מה שיאלץ לגרור הורדת תעריפים מצד חברות הביטוח.

איזה רווחים? לפי הדוחות הכספיים שלו, הפול הפסיד 241 מיליון ב- 2014 ו- 107 מיליון במחצית הראשונה של 2015...

• תוכן חדש...