Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לחובבי האמ;לק - חרא של אוטו, אל תקנו

מי שרוצה להבין למה הדגשתי את המילה אוטו בהתחלה מוזמן להמשיך לקרוא

(אזהרה: חפירה לפניכם)

מבוא

כשהייתי צעיר ויפה קניתי ג'ימני (שנת 2000) בתור רכב שני לטיולים, אהבתי אותו מאוד, טיילתי לא מעט עם זוגתי דאז וזה נהיה ממש תחביב, לצערי הג'ימני לא היה במצב אידיאלי כשנרכש והייתי צריך לשפוך עליו די הרבה כסף בתיקונים (הכל מהחלפת כל הסלון עד לתיקונים מכאניים) עד שלבסוף נשברתי כשעמד מולי תיקון בעלות זהה לרכב עצמו ונאלצתי למכור.

החלק היפה הוא שכל רכב אחר במצב כזה זורקים לפח. ג'ימני? מוכרים 5K מתחת למחירון ואין שום בעיה. הזוי.

התגעגעתי לחוויות, לטיולים, לתחביב. מה שהביא אותי לחפש ג'ימני במצב טוב במשך תקופה ארוכה מאוד (מעל חצי שנה) עד שלבסוף מצאתי את הנוכחי.

זה לא היה קל בכלל ואני גם לא ממש גאה ש"גנבתי" אותו מקונה אחר, אבל לא מרגיש יותר מדי אשם, עשו לי את זה עשרות פעמים במהלך החיפושים.

אחרי מספר טיולים ו"ריח של חדש" שהחל לפוג שמתי לב לדברים הקצת יותר מרגיזים ברכב הזה, ובגלל זה התכנסנו כאן היום - אני רוצה לסכם על הג'ימני בתור רכב, ולא מנקודת מבט של רכב שטח, הרי כמה כבר אפשר לחזור על המנטרה שג'ימני זה עז הרים? כולם יודעים את זה כבר, זה רכב שטח פרופר בכל רמ"ח אבריו, אבל צריך להבין את ההשלכות של זה ביום יום

ג'ימני, אוטו

צריכת דלק של 1/10 במשולב עם הרבה מאוד בינעירוני (מעל 90% למעשה) במהירות של 90-100 קמ"ש.

עלויות החזקה - טסט ₪1195, חובה+מקיף ₪4032

אני מנהל קובץ אקסל שבו מתועד כל בורג שמוחלף ברכב, הכל כולל הכל הרכב עלה לי ₪6914 ב14 חודשים (כולל רביעיית צמיגים ומיגונים)

אם לצמצם את זה לתיקונים בלבד הסכום יורד מתחת ל₪2200 כאשר יותר מחצי מזה בוזבז על תיקון חוזר בעלות כפולה (סלילי הצתה קודם חליפיים אחר כך מקוריים)

זה לא יונדאי גטס מבחינת הסכומים, אבל זה גם לא עלות ממוצעת של "רכב שטח אמיתי", זה פרוטות לעומת מה שאנשים עם טרופר \ לנד קרוזר \ פאג'רו וכו' יכולים להוציא בשנה.

בידוד רעשים כמעט ולא קיים ברכב, אם נמלה מתמקמת באחד מבתי הגלגל האחוריים ומפליצה - תהיו בטוחים שתשמעו את זה בתוך הרכב, מה שמחייב סטריאו בווליום גבוה+ רוב הזמן. אבל זה בסדר, באמת.

נוחות נסיעה גרועה ביותר, כסטנדרטי הוא לא נוח במיוחד - כשמדובר ברכב משופר על צמיגי A/T או M/T רחמנא ליצלן הנוחות נפגעת כפליים, קופצני מאוד ולא משכך שום דבר. אני יכול לספור את כמות החרקים שאני דורס על הכביש כי כל אחד מהם אני מרגיש דרך המושב

הרכב קטן מאוד בפנים וזה מורגש, לא מתאים לגבוהים או לבעלי עצמות כבדות, תתרגלו לשים את היד על אדן החלון כי אין שום מקום אחר לשים אותה.

נסיעה ארוכה על כבישים משובשים בחלקם יכולה להוביל לכאבי גב קצרים ברמות משתנות לאחר מכן.

לחיוב אפשר לציין את המזגן שעבד נפלא גם בג'ימני הקודם וגם בנוכחי, כבר לא מייצרים אותם ככה, מקפיא את הרכב מהר מאוד גם בשיא החום בקיץ

דרך אגב רוב הג'ימנים נעים ללא פילטר מזגן, החלטה מאוד מוזרה של היבואן לייבא ככה את הרכב ולהשמיט את הפילטר משגרת הטיפולים. בשני הג'ימנים הוצאתי כמות בלתי נתפסת של זבל שנטע שורשים איפה שהפילטר אמור לשבת ואחרי ניקיון התקנתי פילטר של VALEO שרכשתי דרך eBay מחנות בלטביה, כיף לראות שהם מחזיקים את הפריט הזה כבר שנים. הספק המזגן לא נפגע אגב, הרבה יותר נעים לא לנשום אבק.

רדיוס סיבוב מזערי ביותר, נוח מאוד לפרסס בעיר. הרכב פצפון ולכן נכנס כמעט לכל חניה.

חלוקת ההילוכים באוטומט מאוד הגיונית, אין לי מילה רעה להגיד על תיבת ההילוכים הזאת, בעיר בכלל לא מרגיש כמו עגלה מתה (שעושה 0-100 ב17 שניות).

באמת, לא בציניות - מבין כל האוטומטים שהיו לי - זה הרכב עם התיבה הכי "בוגרת" / "בשלה" / הכנס סופרלטיב אחר כאן

סיכום

לא מומלץ לאנשים שב99% ישתמשו בג'ימני על הכביש. (כמוני, למעשה)

ברגע שכמות הטיולים פוחתת בגלל זמן או אילוצים אחרים - אין הצדקה להחזיק ג'ימני, שום הצדקה

הפעם האחת בשנה שיורדים איתו לשטח לא מפצה על 15,000 ק"מ של כביש שקדמו לה

מה שכן מי ש"חי בשטח" ודואג לטייל כל סופ"ש בהחלט ימצא את מבוקשו כאן, הרי כל טיול מעלה בחזרה את החיוך ומזכיר למה לעזאזל קניתי את הדבר הזה, באמת.

הבעיה היא למצוא את הזמן ואת הרצון לצאת מהבית.

אני סבור שבדיוק לדעה הזאת הגיעו אנשים שקנו ג'ימני ומכרו אחרי זמן קצר, כל כמה זמן צץ אחד כזה ביד2 שלא סיים אפילו הרצה, אנשים פשוט לא מבינים את ה"קטע" של הרכב הזה, וחבל.

מי שישאל אותי "מה לקנות ב₪100K?" אני אענה כך;

הרבה מאוד שטח קשה - ג'ימני

פחות שטח, בלי עבירות קשה - דאסטר

99% בכביש ורוצים רק פוזה - סטפוואי/קקטוס/2008/ג'וק/ויטרה/קרוסאובר/יש-אחרים-שבטח-שכחתי-מצטער

למי שהגיע עד כאן - תודה רבה שקראתם

נתראה בסיכום הבא

-NINJ

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

סקירה יפה !

באמת שתמוה לי העניין עם נוחות הנסיעה בכביש. אני מתקרב עם שלי ל10K ק"מ של נסועה בימים אלו, וזה לא שהרכב נוח כמו מייטב רכבי היוקרה, אבל הוא גם לא הסדום ועמורה שהזהירו אותי שהוא.

המושבים בסדר, דיי רכים האמת, אם כי חסרה תמיכה צידית לחלוטין והרכב לא מי יודע מה קופצני. שוב, לא כמו שתיארו לי אותו לפני שקניתי.

נכון, הוא רועש, איטי, מתנדנד, גס והגיר הידני לא אוהב שמאיצים בהעברות, אבל כל השאר באמת שבסדר גמור.

ייתכן שבגלל ששלי חדש זה המצב (צריכת הדלק אצלי גם טובה יותר ממה שאתה מתאר למשל), ייתכן שהמושבים שונים, וייתכן בכלל שאין לי בעיה עם נוחות נסיעה שכזו כי אני רגיל לרכבים קשיחים.

שורה תחתונה, הוא בסדר לדעתי. לא יותר, לא פחות.

מסכים לחלוטין שמי שלא מתכוון לטייל עם הרכב מחוץ לכביש, אין לו מה לקנות אחד. אם כי יש לו הרבה קסם בכך שהוא באמת עוף מוזר בנוף המוטורי של ימינו.

מעניין הקטע עם הפילטר של המזגן, אני אבדוק אם זה המצב גם אצלי.

עריכה אחרונה על ידי Caveman

!AWDSOME

פורסם

אין היום רכב חדש שנותן תמורה למחיר ויכולות שטח כמו הג'ימיני. ה"עלויות" הן בדיוק מה שרשמת.

היום, יותר מתחמיד יש יתרון לרכב חדש שנדרש למבחן רישוי רק פעם ב- 3 שנים.

לאור העליהום שעושים מכוני הרישוי לג'יפים המשודרגים, לקנות ג'ימיני חדש, לשדרג אותו לשטח כמו שצריך ולהיות פטור מטסט למשך-3 שנים זה מצויין. (כמובן שצריך גם לעקוב אחרי מיקומם של ניידות משרד התחבורה).

ושוב - כמו שכתב הקוף הנינג'אי - זה רכב לחובבי שטח אמיתיים ולא לחובבי פוזה עם טוסיק וגב רגישים.

פורסם

תודה רבה על התגובות :)

@Caveman

אצלך כמדומני הרכב בגובה סטנדרטי, בלי משקולת על הסרן הקדמי והמושבים בהחלט שופרו עם השנים

עשיתי בג'ימני חדש נסיעת מבחן, אכן הוא מעט יותר סביל בכביש

לגבי הדלק - שלך ידני לא?

שם כמדומני אין בעיה משמעותית להגיע ל1/12-13

@Laurence

אם אני לא טועה הרכב הבא מבחינת מחיר שמגיע עם שלדת סולם וסרנים חיים עולה יותר מכפול

אז כן, הכי הרבה שטח לשקל, אין פה שום ויכוח, עז הרים בשקל תשעים

@Fkl0ster

עוד לא החלטתי למכור, כאילו, יום כן יום לא (היום לא)

המחליפה תהיה דאצ'יה כלשהי, תלוי על איזה צד אקום באותו שבוע

סאנדרו 1.2 / סטפוואי דיזל / דאסטר 4x4

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אכן, שלי לא מוגבה, למרות שאני שוקל את האופציה כרגע אם כי אני בהחלט קצת חושש מהרעה בתנאי הנוחות. איזה סט מותקן אצלך?

ואכן צריכת הדלק טובה יותר בזכות הגיר הידני.

!AWDSOME

פורסם

שלי כבר מזמן לא "סט", מורכב מכמה חברות

בעיקרון 2.7"+

אם תהיה באזור אתה מוזמן לעשות סיבוב כדי להרגיש את ההבדל :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

היום נפרדתי בצער רב (בראסמי, לא כמו אלה שסתם אומרים) מהג'ימני.

למען הדורות הבאים שאולי יעשו חיפוש בפורום על "כמה עולה להחזיק ג'ימני?" אני מצרף את הסיכום של טבלת האקסל שאני ניהלתי עבור הרכב

Capture.JPG

בזמן שהרכב אצלי הוא הפסיד ₪4K מערכו מה שמביא את סך כל ההוצאה שלי עליו ל₪11474.53. בחלוקה ל16 חודשים מדובר על ₪717.15 ש"ח לחודש הכל כולל הכל. (ללא ביטוח, טסט או תדלוקים)

להזכירכם החישוב כולל רביעיית צמיגים, כל שקל שיצא על הרכב על כל בורג וכל אביזר ותיקון סלילי הצתה שהוצאתי עליו בערך אלפייה "על פארש".

דבר נוסף שאני רוצה להבהיר שאולי לא הובן נכון מדבריי בהודעה הראשונה - ג'ימני זה ממש לא חרא רכב, ההפך הגמור הוא הנכון, זה פשוט רכב שמיועד למטרה מסוימת (שטח, והרבה) ומי שקונה אותו ולא דואג לנצל אותו כהלכה פשוט יתאכזב ביום-יום.

הייתה לי תקופה שניצלתי אותו להרבה טיולים, נהניתי, החיוכים לא ירדו לי מהפנים, אבל ביום אחד בהיר הפסקתי לטייל והחיוכים התחלפו בכאבי גב, התחלתי קצת יותר לשים לב לרעשים ושאר אי-נוחויות שעושות את הג'ימני רכב קצת פחות מיועד לכביש.

למזלו של הג'ימני הבעלים החדש עושה רושם של אחד שהולך לקחת אותו לבן שמן על בסיס יומי והוא יחזור למקום הטבעי שאליו הוא שייך.

חג שמח לכולם, תודה שקראתם :-)

פורסם

החזקתי בגימיני שלוש שנים. המחיר בכביש אכן גבוה אבל זה רכב עם המון קסם והבונוס בשטח משכיח הכל.

Sent from my E6853 using Tapatalk

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תוכן חדש...