Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין את הטיעון הבחור, צמפיון הם מונופול בתחום ייבוא ושיווק חברת וואג(לפי הגדרה כלכלית זה ייבואן בלעדי ולא מונופול, אין ספק). ניקח לדוגמא לקוח שנעול על סיאט ליאון חדשה מבחינת אותו לקוח צמפיון, מעשית ולא הגדרתית, הם מונופול לכל דבר ועניין.

רכב קצת שונה מכל מוצר אחר, ניקח דוגמא כזאת - אם ייבואן של טונה x החליט להעלות מחירים רוב הלקוחות ייקנו פשוט מותג אחר מייבואן אחר, ברכב זה עניין אחר, קודם כל חלק מהלקוחות נקשרים רגשית לרכב מסויים או שאותו רכב ספציפית מתאים בדיוק לדרישות שלהם - אותם אנשים ייאלצו להתפשר בכל הנוגע לשירות. זה שוק קצת יותר מורכב מטונה או משקפי שמש, מהסיבה הפשוטה שבבחירת רכב יש הרבה פרמטרים לבחירה ולא רק טעים לי או זה יפה עליי(לרוב האנשים כן? יש אנשים שקונים רכב כי הצבע יפה) ולכן ההגדרה של מונופול יכולה לתפוס במקרים מסויימים.

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
אני מבין את הטיעון הבחור, צמפיון הם מונופול בתחום ייבוא ושיווק חברת וואג(לפי הגדרה כלכלית זה ייבואן בלעדי ולא מונופול, אין ספק). ניקח לדוגמא לקוח שנעול על סיאט ליאון חדשה מבחינת אותו לקוח צמפיון, מעשית ולא הגדרתית, הם מונופול לכל דבר ועניין.

רכב קצת שונה מכל מוצר אחר, ניקח דוגמא כזאת - אם ייבואן של טונה x החליט להעלות מחירים רוב הלקוחות ייקנו פשוט מותג אחר מייבואן אחר, ברכב זה עניין אחר, קודם כל חלק מהלקוחות נקשרים רגשית לרכב מסויים או שאותו רכב ספציפית מתאים בדיוק לדרישות שלהם - אותם אנשים ייאלצו להתפשר בכל הנוגע לשירות. זה שוק קצת יותר מורכב מטונה או משקפי שמש, מהסיבה הפשוטה שבבחירת רכב יש הרבה פרמטרים לבחירה ולא רק טעים לי או זה יפה עליי(לרוב האנשים כן? יש אנשים שקונים רכב כי הצבע יפה) ולכן ההגדרה של מונופול יכולה לתפוס במקרים מסויימים.

מונופול זה מושג מתחום הכלכלה עם הגדרה מדויקת. להשתמש במושג הזה כדי לתאר דברים אחרים עושה נזק לדיון, כי:

1. במקום לדבר על המהות מדברים על הגדרת המושג כבר עמוד וחצי.

2. נוצרת החלשה של מקרים בהם באמת קיים מונופול.

יש אלפי מוצרים בארץ שיש להם יבואן יחיד, זה לא הופך אף אחד מהם למונופול. זה שלחלק מהלקוחות טעמים מסוימים שגורמים להם לפעול באופן לא רציונלי לא הופך את ספק המוצר למונופול.

ולעניננו - צמיגים לרכבו של פות"ש מיובאים על ידי יבואן רשמי ויבואנים מקבילים; הם נמכרים בכל פנצ'ריה. מדובר בשוק משוכלל.

הוראות משרד התחבורה כנראה מחייבות את היבואן לספק לפות"ש צמיגים חליפיים וזה בדיוק מה שהם הציעו לו.

פות"ש ייטיב לעשות אם יפעל באופן רציונלי וירכוש את הצמיג החליפי במקום הזול ביותר, כמובן בהנחה שמדובר באותו המוצר. אם קיימת כרגע בעיית זמינות הרי שניתן לרכוש צמיג אחר, להמתין עד שיגיע צמיג זהה או לרכוש ביוקר.

עריכה אחרונה על ידי shugiflex

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הגדרת מונופול איננה מתייחסת לאדם סובייקטיבי כזה או אחר. זו לא הגדרה פסיכולוגית.

יש מילים, יש להן משמעות, אי אפשר להגיד שאדום זה כחול לשכן שלך, כי הוא עיוור צבעים.

זה לא ספרות, אנחנו לא מדברים על שירה. אני אקרא לזוגתי "מונופול" כי רק אליה אני נמשך ורק אותה אני רוצה, ואין בסביבה עוד ג'ינג'ית עם עיניים כחולות, ולכן יש לה עמדה מונופוליסטית עליי?

אם כל אחד ממציא פרשנויות לטרמינולוגיה, אין שפה משותפת.

מונופול מוגדר כגוף עם אחוז מסויים מהמכירות בשוק מסויים (הגדרת גבולות השוק זה עניין לא מוחלט, כמו גם האחוז ממנו חברה נחשבת לבעלת כוח מונופוליסטי), שאין לו תחליף זמין, ושמתחרים לא יכולים להכנס לשוק.

כמו כל דבר בסוציולוגיה, זה לא דיכוטומי, יש רצף. רמת מונופוליזם, אם תרצו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

פות"ש ייטיב לעשות אם יפעל באופן רציונלי וירכוש את הצמיג החליפי במקום הזול ביותר, כמובן בהנחה שמדובר באותו המוצר. אם קיימת כרגע בעיית זמינות הרי שניתן לרכוש צמיג אחר, להמתין עד שיגיע צמיג זהה או לרכוש ביוקר.

צמיג אחר יתנהג אחרת.

אני לא אוהב את הרעיון של שני צמיגים שונים על אותו הציר.

זה לא פתרון טוב.

פורסם (נערך)

נו טוב, אני שמח לראות שלא רק אני הסתום היחיד

כתבות עם התייחסות דומה ב The Marker, YNET, GLOBES, הארץ.

מה שכן שוגי צודק - הדיון על ההגדרה של מונופול סתמי ומיותר. אתה טוען שבגלל שVAG אינו שוק בפני עצמו אזי שייבוא בלעדי אינו נחשב מונופול? יאללה זורם איתך. תשנה את השם ל"בלעדיות" אם זה מה שכ"כ מפריע לך. הטיעון המרכזי היה ונותר שכל עוד יש להם את אותה בלעדיות הם יכולים לתת שירות מחורבן ועדיין למכור את הרכבים תודות לכך שהרכבים עצמם טובים מאוד.

הטענה שלי היא שאם היה כאן ייבוא מקביל/נוסף, ואם הם לא היו פועלים כדואופול או קרטל, התחרות היתה מעודדת מתן שירות טוב יותר ואולי לא היו אומרים למי שרכש רכב לפני חודש שצמיג חדש יעלה לו 200% ממחיר השוק שלו, או לחלופין לא היו נותנים לחבר שלי שמתכנן לרכוש GOLF R לרדוף אחריהם עבור נסיעת מבחן אלא מנסים לחתור איתו למגע, ויש עוד כהנה וכהנה וכהנה סיפורים דומים.

אבל אין, אז צ'מפיון יכולים להשתמש בבלעדיות שלהם על אודי/VW/סיאט/סקודה וביתרונות החזקים שיש לרכבים האלו (ואני סבור שיש לא מעט) ולתת שירות ברמה שייתכן ולא היתה שורדת מצב בו יש תחרות על הלקוחות.

כמובן שהעובדה שיש מס' סופר מצומצמם של יבואנים באופן כללי עוזרת לכך, התחרות של צ'מפיון היא מול יבואנים יחידנים אחרים שעובדים באופן לא שונה במיוחד.

תסתכל בשרשור הג'ולייטה שלי על סיפור הקלאצ', אתה חושב שאם לא היתה כאן בלעדיות מישהו היה מרשה לעצמו למכור חלפים מקוריים במכפיל של 5.5X לעומת מחיר שוק בחו"ל?

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
נו טוב, אני שמח לראות שלא רק אני הסתום היחיד

כתבות עם התייחסות דומה ב The Marker, YNET, GLOBES, הארץ.

הידיעה בגלובס - מלפני 3 שנים. הנפצה של שר התחבורה, בלי קשר לכלום. שומדבר לא קרה. גם הוא יכול לדבר שטויות.

הידיעה מ-Ynet -כתב תביעה מלפני 7 שנים. הוא לא מבקש להצהיר על יבואני הרכב כמונופול, אלא לשנות תקנות בשל חריגה בתחום ההגבלים העסקיים. השימוש בטרמינולוגיה הוא לא כלכלי.

הידיעה מ-TheMarker - כמה יבואנים ביחד לא יכולים להיות מונופול, בהגדרה. הם יכולים להיות אוליגופול או קרטל. זו טעות בטרמינולוגיה של כותב הכותרת (או של מי שהוא ציטט). גם כשחבר בקרטל נותן לך שירות רע, אתה יכול לעבור לחבר אחר בקרטל. כסף לא תחסוך, אבל השירות ישתפר.

הידיעה מהארץ - זהה לכתב של TheMarker

אתה רוצה דיון רציני, קרא את דוח זליכה.

הוא מתייחס שם לאפשרות של ייבוא מקביל, הבעיות עם זה, ומציע פתרונות.

שוב, הדוגמא של הקלאץ' של הג'ולייטה מתייחסת לשוק החלפים. שם יש לכל יבואן עמדה מונופוליסטית ברורה, אבל, כאמור, זה עניין אחר מרכישת רכב חדש.

לגבי טיב שירות הלקוחות של צ'מפיון, חברה שמוכרת כל כך הרבה, כל כך הרבה שנים, ולא לשוק המוסדי בעיקר, לא יכולה להבנות על שירות לקוחות קלוקל לגמרי.

עם הצלחה של מוצרים יקרים (יחסית) לאורך שנים, אי אפשר להתווכח.

הלקוחות, ככלל, מרוצים.

נ.ב. רק לציין שצ'מפיון הם למעשה מלכ"ר וכל רווחיהם נתרמים לצדקה...

שוב, קרא את דוח זליכה.

זו נקודת התייחסות טובה להתחלה של דיון כלכלי.

פורסם (נערך)
לא, הוא הגיב על הסימן השחור ש- CEYAL סימן.

זה משהו אחר, מלפני הפירוק.

אני איתן בדעתי שפו"ש לא צודק והוא הגורם לנזק.

בשביל לגרום לבלון כזה בצמיג חדש ואיכותי צריך לקבל מכה חזקה מאד!.מכה שתגרום לכיפוף רציני בדופן של הגאנט,אין שום קשר בין השפשוף הקטן שיש לפו"ש לבין הבלון בצמיד,חד משמעית.

מעבר לכך,יש לצפות מחברה שמוכרת רכבים עם תקלות קשות ברכבים שלה,שתהיה עם איזשהי מודעות חזקה יותר מהמקובל לשירות חיובי,המקרה הזה מוכיח את ההפך המוחלט.

עריכה אחרונה על ידי mikush1
פורסם

אבל אין, אז צ'מפיון יכולים להשתמש בבלעדיות שלהם על אודי/VW/סיאט/סקודה וביתרונות החזקים שיש לרכבים האלו (ואני סבור שיש לא מעט) ולתת שירות ברמה שייתכן ולא היתה שורדת מצב בו יש תחרות על הלקוחות.

כמובן שהעובדה שיש מס' סופר מצומצמם של יבואנים באופן כללי עוזרת לכך, התחרות של צ'מפיון היא מול יבואנים יחידנים אחרים שעובדים באופן לא שונה במיוחד.

קשה לי מאוד להסכים עם הטיעונים שלך.

יבואן רכב משווק חבילה שכוללת רכב חדש עם יכולות מסוימות, על הרכב הוא מוסיף חבילת שירות באחריות ושירות אופציונלי במוסכים שלו עם תום האחריות.

שירות טוב במוסכים עולה כסף, זה אומר שכדי שתגיע אל המוסך ויקבלו אותך מיד - אז מישהו מעובדי המוסך היה צריך להתבטל עד הרגע שהגעת.

שירות טוב אומר שאם ישנה תקלה שספק באחריות היבואן, ספק באשמת הלקוח והיבואן סופג את זה - אז הכסף יוצא ממקום כלשהו.

בקיצור - שירות טוב עולה כסף ושירות מעולה עולה הרבה יותר. מכיוון שישנה תחרות עזה בענף המוסכים אז את הכסף הזה ניתן לגבות רק במעמד רכישת הרכב וכחלק מהעסקה הכוללת.

לפיכך, צ'מפיון מוכרים כלי רכב שישנם כאן כאלה שאוהבים אותם, במחיר טוב ועם שירות גרוע.

שיפור השירות יבוא על חשבון מחיר רכישת הרכב - שלא יהיה לך בזה ספק לרגע.

פורסם
צמיג אחר יתנהג אחרת.

אני לא אוהב את הרעיון של שני צמיגים שונים על אותו הציר.

זה לא פתרון טוב.

לא מדובר בצמיג של R8 אי-טרון או של הזיבר, אלא מידה סטנדרטית לחלוטין של פביה שאפשר למצוא בכל מותג כמעט ואם המחיר שנתנו לו גבוה מדי לטעמו וכמו שמישהו פירסם כאן מחירים של צמיגים אצל אנטון למשל, אז הוא יכול להחליף רביעיה הומוגנית או לפחות זוג על אותו ציר ועדין להישאר עם עודף. אף אחד לא הכריח אותו לקנות דווקא את הצמיג הזה מצ'מפיון. הם לא יבואן של צמיגים. זה שהיבואן של דנלופ נתקע בלי מלאי של צמיגים שהוא מוכר זה לא אשמת צ'מפיון. זה שהם עשו מאמץ למצוא לו את הצמיג על תקלה שככל הנראה הוא גרם לה, הוא לא צריך לבוא אליהם בטענות אלא להודות להם ולהחליט אם בא או לא בא לו לקנות מהם.

מכונית קונים במזומן או שלא קונים בכלל

פורסם
מה מונע ממישהו בעל רצון וממון לפתוח סוכנות ייבוא מקביל כמו שעושים עם פורד/קרייזלר/ מרצדס?

למשל: יבואני הרכב נהנים ממחירים מאוד נמוכים, יחסית לעמיתיהם באירופה, כדי שיהיו תחרותיים בהתחשב במיסוי הישראלי. זה יכול להגיע לעשרות אחוזים!

יבואן מקביל, אין לו את כוח הקנייה ו/או את היחסים המיוחדים עם היצרן, לקבל את המחירים הללו.

כפי שרואים, ייבוא מקביל מאוד משתלם במקרה של רכבי יוקרה, ושם יש פעילות רבה (יש הרבה שולי רווח לשחק איתם). במשפחתיות, בגלל מה שכתבתי למעלה, יותר קשה.

והנה לפורד יש ייבוא מקביל (איילון מוטורס).

פורד עכשיו יותר זולות?

פורסם

פאלו,

מסכים שהגדרתית, ובלא מעט מקרים גם מעשית, זה לא מונופול אלא יבואן בלעדי. צודק.

כל מה שאני אומר זה שיש לא מעט מקרים שבהם, מעשית וכלפי לקוחות מסוימים, הסיטואציה היא מונופול ויש פואנטה מסוימת במה שאותו בחור אמר.

פורסם
בשביל לגרום לבלון כזה בצמיג חדש ואיכותי צריך לקבל מכה חזקה מאד!.מכה שתגרום לכיפוף רציני בדופן של הגאנט,אין שום קשר בין השפשוף הקטן שיש לפו"ש לבין הבלון בצמיד,חד משמעית.

מעבר לכך,יש לצפות מחברה שמוכרת רכבים עם תקלות קשות ברכבים שלה,שתהיה עם איזשהי מודעות חזקה יותר מהמקובל לשירות חיובי,המקרה הזה מוכיח את ההפך המוחלט.

אני חולק על דעתך,בפוקוס שהייתה לאישתי שני צמיגי קונטיננטל וטויו אחד נפגעו כך מבורות בכביש,נגרם ניפוח דומה ללא כל נזק לגנט.

לדעתי דווקא בתמונה נראה כי הנזק בצידו הפנימי של הצמיג מוכיח שזה נזק ממכה ולא קריעה פנימית של סיבי הצמיג כתוצאה מפגם.

• תוכן חדש...