Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה הייתי אומר שזה לא אפשרי כי בסוף החוליה ה"חלשה" בתהליך הבלימה היא אחיזת הצמיגים בדרך. בפועל, אחרי שראיתי את המבחן בוידאו שצורף לעיל, נראה שבכל זאת ייתכנו הבדלים ביכולת העצירה.

לדעתי, יש שתי סיבות שמסבירות את התופעה:

הנשיכה הראשונית המשופרת פירושה שעוצמת הבלימה נבנית מהר יותר והדבר מקצר את מרחק הבלימה.

עוצמת הבלימה החזקה יותר גורמת למערכת ה-ABS להיכנס לפעולה מוקדם יותר וברציפות.

בכל זאת, שימו לב שההבדלים של החלפת בלמים על מרחק העצירה אינם של שמיים וארץ, כמו בהחלפת חלקי מתלה או צמיגים.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
ואיפה כתבתי שלא? קרא אותה שוב בעיון.

בוא נעשה את זה קצר:

הצלחות הטובות ביותר הן... צלחות חלקות ומאווררות, כן, האלה שמגיעות סטדנרטיות בכל הרכבים. צלחות מחורצות או מחוררות זה יותר בשביל להראות למי יש יותר גדול במפגשים בקניון הזהב (סתם סתם, קניון אילון).

הרעיון של החירוץ הוא על מנת לאפשר שחרור של גזים שנלכדים בין הרפידה לצלחת. בפועל רפידות מודרניות כבר לא מייצרות גזים כבעבר תודות לשיפורים טכנולוגיים בהרכב הרפידה, מה שהופך את המחורצות למיותרות ועל הדרך מקצר את אורך חיי הרפידות, ע"ע סכין פסטרמה במעדנייה בסופר.

פה למשל, וזה עוד לפני שהתייחסתי למה שכתבת על רפידות ולכמה צלחות כאלה או אחרות יתרמו למאזדה 3.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ציטטת אותי כל כך יפה ועצרת דווקא לפני המשפט הבא?

צלחות מחוררות יכולות לתרום לקירור העסק תחת תנאי עומס קיצוני אבל הן פריכות ורגישות יותר לשבירות ועיוותים.

כל מערכת הבלימה של הרכב היא פשרה. פשרה בין ביצועים כשקר, כשחם, תגובת הדוושה, מחיר, רעש ואורך החיים.

ברכב סטנדרטי, גם בכזה שמתגרזנים עליו לעיתים קרובות אין סיבה לשים דיסקים מחוררים או מחורצים. מי ששם כזה זה נטו בשביל פוזה, הוא לא מרוויח מזה כלום. כדי לטגן דיסקים (שוב, ברכב סטנדרטי) צריך להיות נהג מוכשר מיוחד. דיסקים מחוררים יקרים מדיסקים חלקים ורגישים יותר לשינויי טמפרטורה מדיסקים חלקים, מה שעלול להביא לעיוותים וסדקים מוקדם מהצפוי.

אז כן, כנראה שהצלחות הטובות ביותר יהיו דווקא אלו החלקות, ורצוי כאלה מחברה טובה ומוכחת. יותר חשוב לרכוש רפידה עם מקדם חיכוך חם גבוה ככל הניתן וששייכת למשפחת הרפידות הסמי-מטאליות או הקרמיות. ברגע שיבוא לכאן בעל למבורגיני כנראה שנייעץ לו דברים אחרים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני שם רפידות מקוריות רק בכדי למנוע רעשים מהבלמים. מצאתי כי כאשר אני משתמש(השתמשתי בעבר ברכב הקודם) ברפידות תחליפיות, יש רעשים של שריקה מטרידה.

פורסם

לא שאני מתכוון להחליף משהו ברכב אבל,

האם דיסקים מחוררים עוברים טסט או שמדובר גם בשינוי מבנה?

Honda Civic ex 95

Honda Prelude vti 99

פורסם

דבר אחד עוד לא אמרתם פה.

משקל - ברכבי מירוץ נלחמים על כל גרם - וצלחת מחוררת שוקלת 20% פחות!

האם זה יורגש ברכב עם צמיגי 17" רחבים? אני לא בטוח, אבל ככל שמכלול הגלגל קל יותר - כך יש לזה השפעה גדולה יותר.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

פו"ש, קראתי בעניין את התובנות המעניינות שכתבו כאן החברים.

התובנות הביאו אותי למסקנה שאם במהלך השימוש שלך ברכב לא חווית דעיכה בבלמים בשל התחממות, אז ככול הנראה ששדרוג הדיסק למחורר/מחורץ מיותר בעבורך.

רפידות ודיסקים איכותיים (לא חייב מקורי, OEM איכותי יהיה אחלה)יעשו את העבודה.

פורסם

קצת מפדח שרץ פה שרשור ברמה כזו לא מקצועית, אשמח יותר מאוחר הערב להרחיב על הנושא, רק מה שקפץ לי לעיין היא הטעות הבאה:

הרעיון של החירוץ הוא על מנת לאפשר שחרור של גזים שנלכדים בין הרפידה לצלחת...

אז למען הסדר הטוב, חירוץ על הדיסק נועד לפתור בעיה שנקראת גלייזינג על הרפידה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש כאן חבר'ה שנסחפו משהו....

דיסקים מחוררים אכן רגישים יותר לסדקים ושברים, אבל תחת שימוש מאוד אינטנסיבי במסלול - לא ביום יום.

אגב, אני עם ברמבו מחוררים (ורפידות ברמבו ספורטיביות) כחלק מהקיט - והבלימה נהדרת, בכל מצב, בלי כל קשר למזג האוויר.

אגב 2, רפידות איכותיות עושות שיפור תהומי - גם על דיסקים "רגילים". רק לקחת בחשבון שאורך חי הדיסקים יתקצרו בהתאם.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
אז למען הסדר הטוב, חירוץ על הדיסק נועד לפתור בעיה שנקראת גלייזינג על הרפידה.

בדוק את עצמך. תופעת הגלייזינג מתרחשת בגלל חימום יתר של הרפידה, חירוץ (לא חירור, חירוץ) לא מסייע בקירור הרפידה אלא רק בשחרור גזים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בדוק את עצמך. תופעת הגלייזינג מתרחשת בגלל חימום יתר של הרפידה, חירוץ (לא חירור, חירוץ) לא מסייע בקירור הרפידה אלא רק בשחרור גזים.
חירוץ כן מסייע בקירור הרפידה (כמו שאמרת, מה זה שחרור גזים [חמים], אם לא קרור) אבל מבלי קשר, הוא משמש לגירוד פיזי של השיכבה שעלולה לההפך לגלייזינג.

עד כמה החלפת דיסקים ורפידות מקוריות לכאלה משופרות יכולה לשפר בהתחשב שמקורית גם בסדר?

עד כמה משפיע עניין החירוץ או חירור על המנעות מדעיכה?

האם כדי לשפר את הבלימה אפשר להסתפק רק בצלחות ורפידות או שצריך להחליף גם קאליפרים?

אשמח לקבל תובנות.

אני חושב שבכדי לתת לך יעוץ טוב ואיכותי, חשוב להבין איפה ומתי אתה מרגיש שהסט-אפ הנוכחי, לא מספק.

כשלעצמו, השיפור המהיר והקל (והזול) ביותר הוא הזמנת סט רפידות משופרות והחלפתן במועד ההחלפה הדרוש בקרוב.

השיפור שלהן בהחלט מורגש, לעיתים אפילו מאוד.

פורסם

קודם כל תופעת הגזים כבר כמעט ולא קיימת, זה מורשת מטכניקות הייצור והרכב החומרים שמהן היו מיוצרות רפידות בלמים בעבר.

דבר שני אותם חריצים מיועדים לשחרור גזים. שחרור גזים אינו תורם לקירור הרפידה, זה בסך הכל אמור להבטיח שלא תיווצר שכבת גזים שתפריע למגע בין הרפידה לדיסק והחירוץ זה לא משהו משמעותי שתורם ליעילות קירור המערכת.

דבר שלישי גלייזינג מתרחש בעיקר ברפידות שלא מיועדות לעבוד בעומס רב ולאורך זמן, ככל שהרפידה בעלת מקדם חיכוך חם נמוך כך עולה הסיכוי שלה לחוות גלייזינג בהתגרזנות.

דבר רביעי צלחות מחורצות אכן אוכלות יותר את הרפידות (ע"ע סכין פסטרמה) אבל זו תופעת לוואי, לא דבר מתוכנן ורצוי.

אבל היי, לפחות אני מסכים איתך בעניין הרפידות :ok:

פורסם

אתה בטוח שלמדת באוניברסיטה?

פיצ'ר שנועד לפנות גזים רותחים והחלפתם באויר אטמוספרי לא תורם לקרור?:drinking:

אין לי כח להתחיל לשכנע, נישאר חלוקים בדעותינו.

פורסם

ההערה שלך ממש לא לעניין.

אני את המחקר הקטן שלי עשיתי. אתה מוזמן לקרוא חומר טכני ומקצועי ותבין איך הדברים עובדים.

• תוכן חדש...