Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות רכב לפני הצבא 14K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל זה כניראה ההורים שלו רוצים למנוע את הפסד הכסף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זו לא נקודת אל-חזור, חוץ מכמה אלפים שהוא יפסיד אם יחליט אחרי חודשיים-שלושה למכור.

החזקת רכב ישן ל-3 שנים תעלה לו במצטבר בערך 55 אלף שקלים. (מה שאני הוצאתי, ואני מתעד כל הוצאה)

זה הסכום. עכשיו שיחליט אם הוא רוצה להישאר עם 55 אלף יותר בכיס בתום השירות או לא.

איך הגעת ל55 אלף ש"ח

נסעת כל יום צבא?

פורסם

זה תלוי באופי של בן אדם, היחסים במשפחה. כל אחד נותן את דעה איך שהוא עבר את זה.

המדינה מכריחה אותך לעבוד במשכורת של עבד 3 שנים, כשאתה יוצא מהבסיס ונוסע ברכב שלך זה נותן לך להרגיש קצת בן אדם.

אלו שנולדו עם כפית זהב בפה והילדים של אמא לא יבינו.

תעשה את החישובים, האם באמת אתה יכול להחזיק את הרכב, האם ישאר מספיק בשביל עצמך וכו'.

פורסם
איך הגעת ל55 אלף ש"ח

נסעת כל יום צבא?

כן.

350 ביטוח * 36 = 12600

100 אגרה * 36 = 3600

700 דלק * 36 = 25200

400 תחזוקה * 36 = 14400

ובקלות מגיעים ל-55K ב-3 שנים.

פורסם

סלח לי על מילים אבל לנסוע כל יום לבסיס זה אחד הכי סתומים ששמעתי

במידה וניקח את את זה שעשית יומיות.

כל יום האוטובוס מלא עם חיילים מזיעים?

עוד אופציה טובה זה רכב חדש או כמעט חדש.

פורסם

כן, אוטובוסים שמראש מסיעים בעיקר ורק חיילים יוצאים בתדירות מאוד נמוכה.

מה שקורה שיש לך מזל אם אתה לא נמצא דחוס ליד הדלת כל הנסיעה.

פורסם

רכב בתור חייל זה נטו פינוק,אתה מקבל נסיעות חינם מהמדינה תנצל את זה.

יש בארץ מאות ואלפי אנשים שמשתמשים בתחבורה ציבורית מידי יום. זה לא נוח או מהיר כמו רכב פרטי אבל זה זול משמעותית מאחזקת רכב.

וד"א אני יכול להבטיח לך ש"המלא חיילים המזיעים" באוטובוס גם היו רוצים לנסוע ברכב פרטי אבל הם לא יכולים להרשות לעצמם או פשוט טיפה פחות מפונקים...

פורסם (נערך)

זה ממש לא טיפשי, וגם אני רוב השירות שלי נסעתי ברכב בסדיר. (את כמות הפעמים שנסעתי באוטובוס אפשר למנות על יד אחת)

את שאר הנסיעות עשיתי עם המפקד שלי ברכב צבאי לבן שהיה לו.

רוב הק"מ שלי הצטבר שם ברכב, ואין מה לעשות - אין על הנוחות של הרכב בתוך הבסיס, בטח בחום או בגשם. אין על הנוחות לצאת ישר אחרי תורנות או אחרי שסיימת לעבוד ואתה לא צריך לחכות לאף אחד. אתה יוצא מהבית אחרי כל מי שיוצא באוטובוס וגם מגיע לפני כולם. מעבר לכך, הנהגים לבסיס ששירתתי בו (צאלים) נוהגים כמו משוגעים ואני לא חושב שיש סכום שיכול להוות תחליף לחיים שלי עם כל הכבוד.

וכמובן שבתורנויות אתה יכול לגרור איתך חצי עולם כי אתה לא צריך להגרר באוטובוס.

ואני מניח שגם לי יצא סכום דומה.

מניח שמשהו כמו 45 אלף ק"מ היו לבסיס, בצריכת דלק של 1:17 שהייתה ברכב הקודם, זה 2650 ליטר בערך. במחיר הדלק של אז מדובר על משהו כמו 6.5-7₪ לליטר, נניח שהממוצע הוא 6.8₪ לליטר. זה יוצא 18 אלף ש"ח בערך.

תוסיף טיפולים (1500₪ בערך ל3 שנים), שלוש אגרות רישוי (3500₪ בערך), צמיגים (1200₪), תחזוקה שוטפת וניקיון (משהו כמו 1000₪) וירידת ערך של 28 אלף ש"ח.

זה יוצא בסביבות 53 אלף ש"ח.

אז כן, כנראה שעכשיו הייתי יכול לרכוש במקום ה500 שלי, את גרסת הספורט.

אני לא מצטער על זה או משהו. אפשר להגיד שאני מפונק, בכיין, כוסית, ילדה וכדומה. פשוט אין תחליף לנוחות.

לפי התיאוריה הזאת גם לא משתלם להחזיק רכב ביום יום, כי יותר זול לנסוע באוטובוסים. אבל מה לעשות שעל פרקטיות משלמים?

אולי אם הייתי גר במדינה נורמלית לא היינו צריכים להחזיק כמשפחה שני רכבים. היה מספיק רכב אחד והיינו מסתדרים היטב עם התחבורה הציבורית. אבל זה לא יעבוד בארץ. אני לא מוכן לקום ב6 בבוקר בשביל להספיק לאוטובוס כשאני יכול לקום ב7.30 בבוקר ולנסוע עם הרכב. (כמובן שההמתנות האלו רלוונטיות גם בדרך חזור)

אני נוטה להאמין שעוד שנתיים יתווסף למשפחה עוד רכב. :roll:

4 נפשות עם 3 רכבים. ושוב תודה לישראל כץ היקר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה קשר של ישראל כץ לשירות הצבאי?

אני שיררתי בתל נוף כ30 דקות נסיעה גג עם אוטו מביתי,ועשיתי את זה באוטבוסים שלקחו בין שעה לשעה וחצי.

כשלא רציתי עם חיילים מזיעים,הייתי עולה על הקו ראשון שיוצא לבסיס נוסע לצומת בית דגן ומשם תופס מקום טוב באוטובוס שנוסע לבסיס.

מה שאתה זה מפונק אתה יכול להחזיק 7 מכניות ועדיין להאשים את שר התחבורה.

גם עכשיו לעבודה אני יכול לנסוע על רכבת+אוטבוס ולצאת שעה לפני,אבל אני מפונק ובוחר בקטנוע לעבודה ולחתוך פקקים(לוד -תל אביב),אבל עכשיו משלמים לי נסיעות ובגלל שהכלי הוא חסכוני הוא מאפשר להרוויח קצת מתשלומי הנסיעות.

בצבא לא משלמים על הנסיעות לכן זה טמטום לנסוע לצבא עם רכב על בסיס יומי.

יכול שיש בסיסים בחורים שעל מנת להגיע לשם יש אוטבוסים בתדירות נמוכה מאוד,אבל יש לכן זה לא משנה אתה מחוייב להגיע לבסיס לפי הקו הראשון שלך שיוצא מביתך לכן אם אתה לא יכול להגיע ב7 בבוקר בגלל שה בסיס שלך בגולן ואתה גר בראשל"צ אף אחד לא משאיר על זה אותך שבתות וחגים.

עוד שאלה דור אם אפשר:

האם עקב שהחזקת רכב שללת מעצמך הנאות אחרות לפעמים או ביקשת עזרה מההורים?

כי מידה ועבדת ונאלצת לדחות סיפוקים בשביל זה, נקרא לשרת את הרכב ולא הרכב משרת אותך.

פורסם

כץ לא קשור לשירות הצבא אלא לתחבורה הציבורית הכושלת. "בזכותו" התחבורה הציבורית בארץ פשוט גרועה. תדירות גרועה, אין תחבורה ציבורית בשבתות ובחגים, נהגים מופרעים וחוצפנים. כל הדברים האלה ביחד מאלצים אותו להחזיק רכב.

וכן, יש לי רכב, אני בחור בן 23 ואני אמשיך להאשים את הממשלה הכושלת והטיפול שלה בנושאי התחבורה.

ואני לא מחזיק צי רכבים עדיין, בסך הכול יש לי רכב אחד. להורים יש עוד רכב אחד משלהם וזהו כרגע.

בצבא לא משלמים את הנסיעות, אבל כשלוקח לך שעתיים כמעט להגיע באוטובוס וברכב לוקח לך 35-40 דקות, זה מהותי. בטח בהתחשב בעובדה שאתה רוצה לעבוד או להספיק ללמוד, או אפילו סתם להגיע הביתה מוקדם ולנוח.

אני לא שללתי מעצמי כלום, לא ביקשתי עזרה מההורים (למעט העובדה שהם משלמים ביטוח). אני חי מספיק טוב.

זה טמטום בעיניך ועובדה שיש לא מעט שעושים זאת ובאים כמעט כל בסיס יום יומי עם רכב לבסיס. למה? כי זה נוח. כי זה כיף. כי הם כמוני לא סומכים על התחבורה הציבורית.

נעשה חשבון בשביל הקטע:

כדי להגיע לבסיס בסביבות 8, הייתי צריך לצאת מהבית בסביבות 6.30 ולהחליף אוטובוס בתחנה המרכזית. מתחנת האוטובוס עד לבסיס יש הליכה של 15-20 דקות. האוטובוס היה מאחר לא מעט ומגיע בסביבות 8.30.

עם הרכב, הייתי יכול לקום אפילו ב7 בבוקר, לצאת מהבית ב7.30 ולהגיע בזמן לבסיס, בסביבות 8.10. ועדיין לא ללכת את המרחקים העצומים האלה בגשם או בשמש היוקדת.

כמובן שהחשבון הזה עובד היטב גם בחזור.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

דור, צר לי, אתה דוגמא מאוד לא אפיינית. לא רוצה להכנס לענייניך האישיים ומשפחתיים, אבל מי שקונה בגיל 18 רכב חדש מהיבואן כנראה נמצא במצב כלכלי שונה מהבחור שמגרד 14K כדי לקנות גרוטאה, ואני מניח שלא יקבל קצבת אחזקת רכב מההורים.

פות"ש - אני מבין ללבך. העניין הוא שאתה צריך להביט לטווח יותר רחוק ובמבט יותר רחב. להשקיע את כל הונך הזעיר ולכוון חלק נכבד מהכנסותיך העתידיות לרכב שהוא מקור הוצאות בלתי צפוי? כמעט הייתי אומר - למשכן את עתידך. מה יקרה בסוף השירות? תרצה ללמוד? להקים עסק? לצאת לדרך עצמאית? או אז תגלה שאותם 50-60 אש"ח חסרים לך מאד.

לדעתי הלך הרוח של הנוער ש"חייב" להחזיק רכב בגיל 18 מאוד לא בריא. אם הכסף מצוי בידך בשפע - למה לא, אבל אם מדובר בחסכון שצברת פרוטה לפרוטה, ואין צפי להגדלת הכנסה משמעותית היה סבלני, אל תקנה רכב כעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תשמע יש לא מעט חיילים שמחזיקים רכב במהלך השירות גם ללא עזרת ההורים.

במידה והוא יעשה שבוע שבוע או שייצא מוקדם, הוא יוכל לעבוד תוך כדי השירות ולהנות מהרכב ולהחזיק אותו. אני גם עבדתי פה ושם בשירות. אני גם עבדתי מספיק לפני הצבא כדי להחזיק את הרכב. :roll:

פורסם

השאלה אינה האם הבחור יוכל לעמוד בהחזקת הרכב - אני מניח שכן, גם אם זה יצריך מתיחת היכולות. השאלה היא מה מעבר לכך. אתה מחזיק ברכב, מנהל כמה תחביבים לא זולים וברור לי שגם לא יהיה לכך קושי לממן לימודים. נראה כי פות"ש נמצא במקום שונה לגמרי, וכן אני מעלה את התהיות לגבי נכונות רכישת רכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה שאני מנהל כמה תחביבים לא זולים ומחזיק רכב זה לא אומר כלום, אתה לא יודע מה מצב חשבון הבנק שלי. :roll: אולי אני חי על הלוואות? אולי יש לי מינוס מטורף? מניין לך?

שונא את זה שאנשים נכנסים לי לכיס. לא אישי נגדך. בסך הכול הצגתי את הטיעון שבעד החזקת הרכב ואת העלויות הכרוכות בכך. אצלו אין את המרכיב של ירידת הערך למשל.

• תוכן חדש...