Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחת הרעות החולות בארץ היא הזלזול באנשים שלמדו והבטחון המלא שכל אחד יכול לעשות את העבודה שלהם. מפתיע מאד, שכל אותם האנשים האלה בכל זאת באים לאנשי מקצוע. למה הם לא מסתדרים לבד?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זאת התרבות פה. קודם כל אתה תסבך הכל בניסיון לפתור את הבעיה בעצמך, תחפש קומבינות באינטרנט, תברר עם הדוד של החמות שיש לו שכן שעובד בזה, ורק בסוף תלך לבעל מקצוע שינסה לתקן את הנזק שגרמת. וכמובן שאתה תתרעם על המחיר שהוא יבקש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי שמח לדעת שהשיפוצניק שלי הוא בעל הסמכה כלשהיא ולא מישהו ששילם 2 בקבוקי וודקה עבור ה״רישיון״.

וואו, כמה התנשאות במשפט אחד. אפילו אני לקחתי צעד אחורה.

נראה לי שההנחייה החדשה רק תטיב עמכם. עכשיו תוכלו לפרסם את עצמכם כבעלי תואר "אמיתי" (בניגוד לכל האלה מחו"ל שקנו אותו בוודקה) וכמי שעמד בכל מבחני ההסמכה. זה ימשוך את הלקוחות שיבינו את חשיבות הדבר, ומי שלא מבין יצטרך בסופו של דבר לזחול אליכם ולשלם כפליים בשביל לתקן את הנזק. לא ככה?

האמת שאני לא מבין על מה הדיון. לא חסר "שיפוצניקים" ובעלי מקצוע גרועים גם ביניכם בני האצולה שלמדו בישראל, ואת זה אני אומר מנסיון לצערי. מבחני הרישוי שעברתם אולי עוזרים למזער את הסיכון, אבל לא מונעים אותו לגמרי ולא הופכים רופא לטוב או רע. וזה בכלל לא קשור להבנה בתחום שאתם רצים להתחבא מאחוריה, כי אני לא מדבר על מינון נכון של לידוקאין, אלא על יכולת בסיסית לעבוד בזהירות ובלי לגרום כאב וסבל מיותרים לפציינט.

כמו שאמרתי - אם אתם חושבים שיש בעיה, יש לכם מגוון אפשרויות למציאת פתרון. לצעוק בפורום זה סתם אוננות.

ונקודה אחרונה: כל מי שמדבר פה על "האוכלוסיות הרלוונטיות", מציע שתביטו קצת בנתונים לפני שאתם מסיקים מסקנות, כי דמוגרפיית הסטודנטים הישראלים בחו"ל עשויה להפתיע אתכם. (רמז: לא רק רוסים)

פורסם (נערך)

Derish + 1

אחיות עושות פועלות הרבה יותר חשובות ומסוכנות רפואית מאשר רופאי שיניים אבל בלי תואר מפואר ועם הרבה מאוד צניעות. הדבר המצחיק שמסלול ההכשרה של האחיות הוא אולי רבע משל רופאי השניים.

אז כן, אין לי שום בעיה שהרופא שיניים שלי יקבל את התואר שלו באוניברסיטת שקר כלשהו בטיחואנה כל עוד הוא מבצע תעבודה שלו כמו שצריך, בדיוק כמו שיפוצניק אומן.

לא מזלזל באף איש מקצוע פשוט ההאדרה הזו היא קצת יותר מידיי :|

עריכה אחרונה על ידי Barney

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

בארני - אני בטוח שלא תסע ברכב שדיחסקיות הבלמים שלו לא הוחלפו על ידי מכונאי מוסמך ונבדקו על ידי בוחן מוסמך. אבל אין לך בעיה לקבל טיפול שיניים בידי מישהו שלמד באוניברסיטת שקר כלשהי. אחד שלא מבין מהן התרופות שהוא נותן, מה משמעות כל פעולה שהוא מבצע, כיצד לזהות ולטפל בתקלות וסיבוכים, כיצד להדריך אותך להמשך הטיפול. ממש לא מעיד על הבנה יתרה.

מאחל לך הרבה הצלחה, שתגיע לגיל 50 בלי סיבוכים ועם שיניים שמישות ותוכל להעיד על איכותה של אותה אוניברסיטת שקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

מסלול הכשרה של אחות מוסמכת הוא ארבע שנים ולא רבע זמן מההכשרה של רופא השיניים. אגב, ועל אף הכבוד הגדול שאנע רוכש למקצוע הסיעוד, עדיין לא שמעתי על אחות שיש לה הסמכה לבצע פעולות כירורגיות או את היכולת להכניס מחט באיזור מצומצם כמו חלל הפה בלי לגרום למישהו שיתוק. מצד שני אני לא מופתע לשמוע שמי שמזלזל בתואר ד"ר לרפו"ש גם לוקה בהבנה של האחריות שמוטלת על כתפי אחד כזה בעת ביצוע עבודתו.

עריכה אחרונה על ידי mystopp

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

mystopp - כשמתחילות תגובות של יודעי דבר כמו החבר'ה פה, זה בדיוק הזמן להעביר טאב לטיימלורד. חבל על העצבים, הם יודעים הכל. כמו שאמרתי, אין לי מושג למה הם הולכים לאנשי מקצוע בכלל אם הם יודעים הכל.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

mystopp, אין לי ספק שהטרול יעבור צנתור אצל א.א.א.א. אינסטלציה (אולי אצל א.א.א שמופיע שורה קודם בדפי זהב), וכשיהיה לו שבר בירך הוא יפנה לנגריה הקרובה.

לא נורא, יש אנשים שמבינים שאת גופם לא מפקירים בידי חובבנים.

הערה קטנה לגבי אחיות - יש לי הרבה כבוד לבעלות ובעלי מקצוע זה, הרבה פעמים יש להם עין חדה שתזהה בעיות הרבה לפני שהרופא יגלה אותן, ואחות מנוסה ובעלת הסמכה מתאימה יכולה לבצע לא מעט פעולות שבעבר יוחדו לרופאים. בשנים האחרונות מתפתחים כל מיני מקצועות כגון nurse practitioner ו-physician assistant ומרפאות ייעודיות המנוהלות על ידי אחיות מתמחות (כמובן בפיקוח והדרכה של רופאים) שמשפרות מאוד את התוצאות בתחומי ההתמחות שלהן.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
Derish + 1

אחיות עושות פועלות הרבה יותר חשובות ומסוכנות רפואית מאשר רופאי שיניים אבל בלי תואר מפואר ועם הרבה מאוד צניעות. הדבר המצחיק שמסלול ההכשרה של האחיות הוא אולי רבע משל רופאי השניים.

אז כן, אין לי שום בעיה שהרופא שיניים שלי יקבל את התואר שלו באוניברסיטת שקר כלשהו בטיחואנה כל עוד הוא מבצע תעבודה שלו כמו שצריך, בדיוק כמו שיפוצניק אומן.

לא מזלזל באף איש מקצוע פשוט ההאדרה הזו היא קצת יותר מידיי :|

בבל"ט מוחלט. לא יודע מה הסיפור שלך ספציפית עם רופאי שיניים אבל הידע הנדרש כדי לעסוק בטיפולי שיניים הוא, מתברר, הרבה מעבר למה שהעין ההדיוטית מסוגלת לקלוט בזמן הטיפול.

פורסם

~

כשעברתי לעבוד בחו"ל איש מחברי הפורום לא זלזל בכישוריי המקצועיים, אלא בטון המתנשא שבו התחלתי לכתוב אחרי שזה קרה. באותה מידה אני לא חושב שמישהו פה (כולל בארני) מזלזל בתואר של רופאי השיניים, אלא בגישה שהם מציגים כלפי הקולגות שלא למדו בארץ.

העניין הוא שאצלי זה עבר (או לפחות נרגע) אחרי כמה שנים. אצלם לעומת זאת...

פורסם

דריש - אתה טועה מאד. יש לאי אילו חברי פורום חוסר הבנה מוחלט מהי משמעות של רישוי מקצועי. כנראה שמבינים מה הצורך ברישיון נהיגה ואולי רשיון בוחן רכב - אבל לא מבינים מדוע רופא, אדריכל או מהנדס צריכים רשיון ישראלי.

אני רוצה להבהיר לך שני דברים:

1. כאשר מדובר בבוגר של אוניברסיטה ישראלית ידוע לגורמים המוסמכים והמסמיכים איזה תהליכי לימוד הוא עבר ובאיזה מבחנים עמד - שכן אלה נמצאים תחת פיקוח הרשיויות הישראליות. כאשר מדובר בבוגרי חו"ל יש שתי בעיות - האחת היא שאין פיקוח ישיר על תכני ושיטות הלימוד והבחינה, והאחרת היא נושא כאוב של תעודות מזוייפות. לכן יש הכרה רק במוסדות שנמצאים בפיקוח ידוע (וכאמור - יש הלך להגדיל את מספר המוסדות או המדינות המוכרות לצורך העניין), וכן דרישה לקבלת מסמכים ישירות מהמוסד או הרשות הרלוונטיים (למשל - הכרה במבחני רישוי אמריקאיים רק כאשר תוצאות הבחינה מועברות ישירות מהרשות הבוחנת למשהב"ר, לא מסמך שממציא מבקש הרשיון)

2. תנאי העבודה בישראל שונים מאשר בכל מדינה אחרת. אם חוקים ותקנות, אם נהלים ושיטות עבודה. גם את אלה צריך ללמוד, וזה לוקח לא יום ולא שבוע, אלא תקופה יותר ארוכה. לכן בעבר גם רופאים עם נסיון של 25 שנה ויותר, שהיו פטורים ממבחני רישוי, נדרשו לתקופת חניכה של חצי שנה עד שנה לפני שקיבלו רשיון ישראלי לעסוק ברפואה, וכיום הדרישות הולכות וגדלות. ד"א - לא רק בישראל, אלא בכל העולם המערבי. אני מציע לך לבדוק מהו הליך קבלת רשיון לעסוק ברפואה בארה"ב לבוגרי בתי ספר לרפואה מחוצה לה, תגלה שמדובר בהליך מורכב, יקר וממושך מאד.

פורסם (נערך)
תנאי העבודה בישראל שונים מאשר בכל מדינה אחרת. אם חוקים ותקנות, אם נהלים ושיטות עבודה. גם את אלה צריך ללמוד, וזה לוקח לא יום ולא שבוע, אלא תקופה יותר ארוכה. לכן בעבר גם רופאים עם נסיון של 25 שנה ויותר, שהיו פטורים ממבחני רישוי, נדרשו לתקופת חניכה של חצי שנה עד שנה לפני שקיבלו רשיון ישראלי לעסוק ברפואה, וכיום הדרישות הולכות וגדלות.

זה באמת חדש לי, תודה. לא ידעתי שישראל שונה ממדינות אחרות עד כדי כך.

אם אחד מחברי בית הלורדים פה היה טורח להסביר את זה מלכתחילה, היה נחסך לכולנו הרבה זמן.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם
תכלס, רופא שיניים הוא שיפוצניק עם שם תואר מפואר. לפיכך אני לא רואה שום בעיה בהסרת המגבלה.

לא ידעתי...בפעם הבאה שאני אצטרך לבצע השתלת שיניים הכוללת הרמת סינוס אני אשקול למצוא איזה שיפוצניק עם קונגו תוצרת מקיטה וכמה דיבלים תוצרת האחים 'אחמאדי ברגים לתעשיה' ונסגור את ההשתלה ב-1500 שקלים גג.

תודה רבה.

איזה כייף לי :)

פורסם
mystopp - כשמתחילות תגובות של יודעי דבר כמו החבר'ה פה, זה בדיוק הזמן להעביר טאב לטיימלורד. חבל על העצבים, הם יודעים הכל. כמו שאמרתי, אין לי מושג למה הם הולכים לאנשי מקצוע בכלל אם הם יודעים הכל.

מי כמוך יודע שטיימלורד זאת סכנה ברורה ומידית לחשבון הבנק, לפחות השרשור הזה לא עושה לי חשק לשלוף את האשראי

לא ידעתי...בפעם הבאה שאני אצטרך לבצע השתלת שיניים הכוללת הרמת סינוס אני אשקול למצוא איזה שיפוצניק עם קונגו תוצרת מקיטה וכמה דיבלים תוצרת האחים 'אחמאדי ברגים לתעשיה' ונסגור את ההשתלה ב-1500 שקלים גג.

תודה רבה.

פראייר, בטירה אפשר לעשות שתל מבנה וכתר קומפלט ב-1000

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

מה שנכון...

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...