Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה באמת חדש לי, תודה. לא ידעתי שישראל שונה ממדינות אחרות עד כדי כך.

מערכות הבריאות שונות לחלוטין במדינות שונות. אפילו בתוך אירופה כל העסק פועל בדרך שונה.

דוגמא קטנה: אתה נמצא כעת באנגליה. המערכת באנגליה מבוססת על ביצוע מרבית הרפואה המרפאתית על ידי הרופא הראשוני, עם מעט מאוד ייעוץ על ידי יועצים מומחים בתחומים שונים. בארץ השיטה שונה - הרופא הראשוני פועל הרבה יותר כמתאם, אבל חלק גדול מהרפואה המרפאתית נעשה על ידי יועצים. יש בכך חסרונות - הטיפול אינו מתבסס על מטפל יחיד, אבל, מצד שני, הידע של כל אחד מהמטפלים בתחום ההתמחות שלו הרבה יותר מעמיק וניסיונו הרבה יותר גדול, ואלה מצדיקים את הפנית המטופל לרופאים שונים. שלא לדבר על ביורוקרטיה שונה לחלוטין שגם אותה צריך ללמוד להכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור מי שעבר את המסלול של למידה בחו"ל(רפואה כללית ולא שיניים), חזרה לארץ ולחימה בבחינת הרישוי הארצית (הלא הוגנת) אני יכול להגיד לכם דבר אחד: גם מי שקנה את התואר שלו יכול לעבור את הבחינה. בוגרי הארץ מבחינת ניסיון מעשי שווים לתחת וזאת מסיבה אחת פשוטה שבקושי נותנים להם לעשות משהו בשנים הקליניות שלהם. תשאלו בוגר הארץ כמה לידות הוא עשה או כמה תורנויות הוא עשה במיון במהלך לימודיו והוא יספור את זה על יד אחת.

נכון לחברים שלי ולי לא היה מושג על הבירוקרטיה במערכת הרפואית בארץ אבל זה משהו שאתה סוגר תוך חודש מתחילת העבודה שלך(במיוחד בעזרת האחיות).

לפי הכיוון שהמערכת שלנו הולכת אל תדאגו כי אנחנו נמצאים בקריסה אז בקרוב לא יהיה כלום לאף אחד. תשמרו כסף לרפואה פרטית ואז לא תצטרכו לדאוג לגבי איכות הרופא שמטפל בך. העיקר זה שתבואו לפרטי שלי כי אני צריך כסף לפורשה! 3>

8)
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אין לך כסף לפורשה אתה כנראה רופא גרוע.

חוץ מזה שאם יש לך אזרחות חוץ ותואר ברפואה, למה באת הנה לעסוק ברפואה? לדעתי אתה לא ממש שפוי אז לא הייתי רוצה להיות מטופל שלך.

:wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם אין לך כסף לפורשה אתה כנראה רופא גרוע.

חוץ מזה שאם יש לך אזרחות חוץ ותואר ברפואה, למה באת הנה לעסוק ברפואה? לדעתי אתה לא ממש שפוי אז לא הייתי רוצה להיות מטופל שלך.

:wink:

זה שאני לא שפוי זה כבר ידוע אבל אני חושב שכמעט כל מי שנמצא פה בפורום לא ממש שפוי, תסתכל על התחביב שלנו :)

אני רופא מתחיל רק שנה ראשונה בהתמחות אז עוד אין לי פרטי. באתי לפה לעסוק ברפואה מהסיבה הפשוטה שכל המשפחה שלי עובדת ברפואה בארץ אז לפחות למשך תקופת ההתמחות שלי אני אשאר כאן. כסף לפורשה בארץ אין לי (בוקסטר זה לא פורשה) באירופה יש לי :)

8)
פורסם (נערך)

עוזי - אני זוכר את התקופה שלפני הבחינות. בוגרי חו"ל שלא היו מסוגלים לקחת אנמנזה, לא היו מסוגלים לבדוק חולה ובודאי לא לתת אבחנה מבדלת ראשונה, וזאת מסיבה פשוטה: במהלך 6-8 השנים שלהם בחו"ל הם לא ראו ולו חולה אחד!! שיננו הרבה תאוריה ושום דבר מעשי. בוגרי הארץ נקרעו ביסודות האלה, ובודאי במה שבא בהמשך.

לגבי הניסיון שנרכש - ברפואה, כמו ברוב המקצועות האקדמיים, הלימודים מהוים רק יסוד עיוני אם כי בהחלט צריך לצבור איזה ניסיון מעשי בדברים הבסיסיים ביותר. הרפואה נלמדת בשיטות הכי עתיקות - צבירת ניסיון כשוליה הלומד מבעל המקצוע היותר מנוסה תוך עבודה אתו. לדעתי רופא הופך להיות רופא ממש רק לאחר שלב א' אם הוא מהיר, ובהרבה מקרים רק לאחר שלב ב', כלומר רק עם 4-5 שנות ניסיון. לא מדובר בידע התאורטי אלא ביישומו המעשי, הבנה של המטופל, הבנת הגישה אנושית השונה הדרושה לכל מטופל, הבנת הגישה האבחנתית, צבירת ניסיון בטיפולים לא פולשניים וכמובן, במקצועות כירורגיים, צבירת הרבה ניסיון בחדר הניתוחים (או במקבילים שלו כמו חדר לידה, חדר צנתור ודומיהם).

את נושא הכיוון שאליו הולכת המערכת אני ממליץ להעביר לשרשור מקביל - מדובר, כרגיל, בניסיון לחקות את כל מה שרע בארה"ב.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא ברור לי מהיכן מגיעה הטענה לעיל, אני נשוי לבוגרת הארץ והיא בהחלט עשתה 4 תורנויות מדי חודש בסטאז'.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם (נערך)
לא ברור לי מהיכן מגיעה הטענה לעיל, אני נשוי לבוגרת הארץ והיא בהחלט עשתה 4 תורנויות מדי חודש בסטאז'.

בסטאז' בוודאי. ארבע זה דווקא מספר נמוך אבל תשאל אותה כמה עשתה במהלך שנה חמישית ושישית.

עריכה אחרונה על ידי Uzi4u2
8)
פורסם

1-2 בשבוע (כסטודנט). כמובן, תלוי באיזו מחלקה.

4 תורנויות בחודש זה מעט מאד לסטאז'ר\ית ומתמחה, אלא אם מדובר באשה עם תינוק בבית.

פורסם (נערך)

החל מאמצע שנה רביעית עד סוף השישית הסטודנטים כאן נמצאים במחלקות ועוסקים בעבודה שוטפת - קבלות, ביקורי בוקר וכו'. האם זה לא נסיון קליני?

ספריאל - אשתי עושה בין 4 ל-5 תורנויות בהתמחות ברפואת עיניים, אבל מדובר במחלקה עם המון מתמחים

עריכה אחרונה על ידי mystopp

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

יש כאן מישהו עם גאוות יחידה. אל תקלקל לו את זה.

פורסם

באירופה החל מתחילת שנה רביעית אתה נמצא במחלקות (כמעט כמו בארץ) אבל אתה נכנס ועוזר בלידות,ניתוחים בדיקות וגם עושה שתי תורנויות בחודש (נכון זה לא הרבה אבל אתה רק סטודנט) הכוונה שלי בניסיון קליני זה Hands ON כלומר אתה מבצע את הלידה ולא עומד מאחור, אתה מבצע את התפירה דברים כאלו ולא עמידה ליד החולה בהקשבה. עיניים זאת התמחות די מבוקשת עד כמה שאני יודע לא קל לקבל אותה כל הכבוד לאישתך שהצליחה להיכנס :)

8)
פורסם (נערך)

בדיוק כמו בארץ (השלב המדוייק תלוי בקוריקולום של הפקולטה הספציפית, אבל זה פלוס-מינוס 3 חודשים).

העניין הוא שלעמוד בתור מספר 4 או 3 בניתוח נותן לך להתרשם, לא יותר מזה. לא תהפוך לכירורג אפילו אם יתנו לך לתפור כמה תפרים. אם תרצה להיות כירורג ממילא תבצע מספיק ניתוחים במהלך שנות ההתמחות, ואם לא תהיה כירורג ממילא לא תתפור והמיומנות תאבד מהר מאד. מה שחשוב הוא לדבר עם חולים, לבדוק אותם, להכין תוכנית אבחנתית ובהמשך תוכנית טיפול ומעקב, כיון שאלה המיומנויות הכלליות שדרושות לכל רופא, ושעליהן מבוססת עבודתו, מיומו הראשון בקליניקה. השתתפות בכל הפעולות נותנות בעקר התרשמות ותיאבון לעסוק במקצוע, אבל כסטודנט הניסיון בעל משמעות מוגבלת.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
Derish + 1

אחיות עושות פועלות הרבה יותר חשובות ומסוכנות רפואית מאשר רופאי שיניים

אין לך מושג ירוק על מה אתה שח.

אתה מבין ברפואת שיניים כמו שאני מבין בתשתיות ביוב עירוניות (קרי, עושה בהן שימוש).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
~

כשעברתי לעבוד בחו"ל איש מחברי הפורום לא זלזל בכישוריי המקצועיים, אלא בטון המתנשא שבו התחלתי לכתוב אחרי שזה קרה. באותה מידה אני לא חושב שמישהו פה (כולל בארני) מזלזל בתואר של רופאי השיניים, אלא בגישה שהם מציגים כלפי הקולגות שלא למדו בארץ.

העניין הוא שאצלי זה עבר (או לפחות נרגע) אחרי כמה שנים. אצלם לעומת זאת...

שוב, אתה לא מבדיל.

גם בוגרי הארץ שיש הכי הרבה שליטה על מה שהם לומדים עושים מבחני רישוי. אז למה שבוגרי חול לא יעשו?

• תוכן חדש...