Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב, אתה לא מבדיל.

גם בוגרי הארץ שיש הכי הרבה שליטה על מה שהם לומדים עושים מבחני רישוי. אז למה שבוגרי חול לא יעשו?

כי בוגרי חול כבר עשו את המבחנים. בוגר אירופה יכול ללכת לעבוד יום למחרת שהוא סיים בכל מדינה באירופה החל מצרפת ועד שוודיה.

8)
  • תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
גיא - הדברים לא פשוים כפי שהם מראים לך. זה שלקובה שלך יש תחושה מסויימת לגבי הלמודים שלה עדיין לא אומר שזה המצב אם יבדק על ידי המומחים. וכפי שציינתי - יש תהליך בכיוון זה, אבל כנראה שאינו פשוט.

האם אתה יודע מה ההליך הנדרש כדי להכיר בלימודי רפואה בארץ? האן אתה יודע איזה ביקורות נעכרות בכל יחידת הוראה (וכך גם יחידות התמחות) על מנת לוודא את איכותן? אתה לא מכיר את הבקרה הנדרשת בכל מקום בעולם, ולכן לא יכול להכיר ברשיונות (להבדיל מהכרה בתארים) בלי לבדוק את התנאים.

ברפואת שיניים יש בעיה נוספת, בניגוד לרפואה הכללית: ברפואה הכללית מרבית הבוגרים יידרשו להתמחות נוספת שאורכת כמה שנים, ובה הם מצד אחד ישלימו פערים ומצד שני יהיה סינון נוסף, שכן ההתמחות כרוכה במבחנים לא פשוטים. ברפואת השיניים מסננת זו לא קיימת, מרבית הבוגרים יצאו מייד לעבוד במרפאות פרטיות קטנות, בהן היקוח הרבה יותר רופף, אם בכלל קיים.

מכיר אחת שלמדה רפואה (כללית) בחו"ל ופשוט ניגשה למבחנים האמריקאיים. לפי מה שהבנתי, אם עברת את המבחנים האמריקאיים אז זה מוכר לך גם כאן. מן הסתם ישבה ועדה שקיבלה את ההחלטה הזאת...

העלית נקודה טובה בעניין ההתמחות. האם זה נכון אגב שכמעט בלתי אפשרי להתקבל להתמחות כאן ברפואת שיניים?

בכל מקרה, לימודי רפואה בארץ (בת"א לפחות) זה ת"ש לעומת מדעים מדוייקים 8).

פורסם

שנהיה מדינה באירופה אני איתך.

אבל בינתיים, כמו שבוגר מולדובה לא יכול לעבוד באיגוד, גם בוגר מבחן רישוי במדינה אחרת יצטרך בחינת רישוי.

תאמין לי שזה לטובת כולם.

פורסם
שנהיה מדינה באירופה אני איתך.

אבל בינתיים, כמו שבוגר מולדובה לא יכול לעבוד באיגוד, גם בוגר מבחן רישוי במדינה אחרת יצטרך בחינת רישוי.

תאמין לי שזה לטובת כולם.

בפעם הבאה שתבוא אלינו למיון (חס וחלילה) ותצטרך לחכות שלוש שעות עד שאגיע אליך כי אנחנו רק שמונה רופאים (במקרה הטוב) וגם כשאגיע אליך יהיו סביבי שלוש ארבע אנשים שידרשו ממני עוד דברים ולא אתן לך את מלוא תשומת הלב כי יש לי עוד עשרה חולים אחריך ותראה את המחסור ברופאים ותחשוב לעצמך "וואי למה באתי" תרגיע את עצמך עם המשפט של "זה לטובת כולנו".

8)
פורסם
מכיר אחת שלמדה רפואה (כללית) בחו"ל ופשוט ניגשה למבחנים האמריקאיים. לפי מה שהבנתי, אם עברת את המבחנים האמריקאיים אז זה מוכר לך גם כאן. מן הסתם ישבה ועדה שקיבלה את ההחלטה הזאת...

העלית נקודה טובה בעניין ההתמחות. האם זה נכון אגב שכמעט בלתי אפשרי להתקבל להתמחות כאן ברפואת שיניים?

בכל מקרה, לימודי רפואה בארץ (בת"א לפחות) זה ת"ש לעומת מדעים מדוייקים 8).

לימודי רפואה הם ממש לא ת"ש לעומת הנדסה או מדעים מדוייקים. פשוט משהו שונה לגמרי.

את הסיפור של התמחות ברפואת שיניים אני מכיר די מרחוק, אבל עד כמה שאני מבין, חוץ מכירורגיה של פה ולסתות ואולי רפואת הפה, שנעשות במסגרת בית חולים, ההתמחות נעשית לצידם של רופאי שיניים מומחים ותיקים שמספרם אינו גדול, והעלות למתמחה גבוהה מאד ויכולה להגיע למאות אלפי ש"ח. אולי אחד מרופאי השיניים שבשרשור יאיר את עינינו.

היסטורית בעבר הרחוק המצב היה דומה גם ברפואה הכללית (רופאים עבדו ללא תשלום במחלקות בתי החולים), עד שבאחת משביתות הרופאים שמו סוף לעבדות הזו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שוב, אתה לא מבדיל.

גם בוגרי הארץ שיש הכי הרבה שליטה על מה שהם לומדים עושים מבחני רישוי. אז למה שבוגרי חול לא יעשו?

~

הכל בסדר, אחרי ההסבר של ספריאל הבנתי שזה נחוץ ושהחוק החדש אינו חכם במיוחד. אתם צודקים.

ההערות לגבי "אוכלוסיות רלוונטיות" וקניית תואר בוודקה עדיין צורמות לי. אנשים לא עוזבים בד"כ את המשפחה והחברים ונוסעים לקרוע את התחת במדינה זרה במשך 4-7 שנים בשביל הכיף, לשם כך מספיק לבלות סמסטר באוסטרליה. הם עושים את זה כי הם מאמינים שיוכלו להיות רופאים טובים והמערכת בישראל מעמידה בפניהם מכשולים בלתי עבירים, בצדק או שלא. ואז אתם באים ומסתכלים עליהם מלמעלה כאילו אתם טובים יותר והם לא סתם קורבן של הנסיבות.

אתם גם לא יודעים אילו לחצים מופעלים על סטודנטים במדינות האלה. אלו לא מערכות חינוך מבוקרות כמו ברוב האיחוד האירופי, המרצים והבוחנים שם יודעים לסחוט יפה מאד את השוחד והבקשיש, ולא תמיד אפשר להתקדם בלי זה. זה לא אומר שכל אותם סטודנטים הם מטומטמים גמורים שקנו את הדיפלומה, גם אם יש אחוז מסויים שמנצל את המערכת למטרה הזאת.

אדם שלמד וגם אשכרה עסק במקצוע במשך חמש שנים ואז עוד רוצה לחזור לישראל ראוי לדעתי להנות מהספק ולקבל כל תמיכה אפשרית, אם לא ממשרד הבריאות אז לפחות מהקולגות לתחום. ואתם במקום לתמוך בהם ולעודד את השתלבותם במערכת אחרי שהתגברו על כל המכשולים, יושבים על האולימפוס ומלגלגים עליהם. כל הכבוד.

שוב, למען הסר ספק - לא למדתי שם. שקלתי את האפשרות, החלטתי שלא מתאים, היה לי כסף אז נסעתי ללמוד באנגליה (ולא רפואה). אבל אני מכיר את הנושא מספיק טוב מחברים ומשיעורי הבית שעשיתי בזמנו. אני לא חושב שאתם מכירים את הנושא מספיק כדי לגבש דעה על האנשים האלה או על כשירותם. שכנעתם אותי שמבחן הרישוי נחוץ, אבל רדו מהסטודנטים.

פורסם
~ אלו לא מערכות חינוך מבוקרות כמו ברוב האיחוד האירופי,

זו בדיוק הנקודה. משרד הבריאות הישראלי מכיר כיום הסמכה של מספר מצומצם של מדינות ומתכוון להרחיב אותה לעוד שורה לא קצרה של מדינות ה-OECD. אבל להכניס למערכת הבריאות אנשים שמביאים תעודות ממערכות לא מבוקרות? זה כבר סיכון הציבור. בדיוק כמו להכניס ביצים בלי פיקוח וטרינרי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

דריש חששתי שהרמיזה שלי ליוצאי מדינות ברית המועצות לשעבר תתפרש בצורה לא נכונה. אני מצר אם מישהו נפגע מזה. נתחיל מזה שאני לא רוצה שום בעל מקצוע בשום תחום ללא הסמכה ראויה ובחינה בצידה. זה מתחיל מאינסטלטור, שיפוצניק, טכנאי גז, מדביר ונגמר ברופאים. לגבי הרמיזה לאוכלוסיה מסוימת זה היה רק ניחוש בהקשר של אלקין, לא שום דבר מעבר לזה.

פורסם
בפעם הבאה שתבוא אלינו למיון (חס וחלילה) ותצטרך לחכות שלוש שעות עד שאגיע אליך כי אנחנו רק שמונה רופאים (במקרה הטוב) וגם כשאגיע אליך יהיו סביבי שלוש ארבע אנשים שידרשו ממני עוד דברים ולא אתן לך את מלוא תשומת הלב כי יש לי עוד עשרה חולים אחריך ותראה את המחסור ברופאים ותחשוב לעצמך "וואי למה באתי" תרגיע את עצמך עם המשפט של "זה לטובת כולנו".

כמה דברים:

1. מדובר על רופאי שיניים, לא רופאים כלליים. אין מחסור בהם, להפך - אנחנו אחת המדינות המוצפות.

יחד עם זאת:

2. אני מעדיף לחכות 3 שעות לרופא טוב מאשר שעה לאחד לא טוב.

3. הרי אתה יודע, או מקווה שאתה יודע, שהסיבה שיש מעט רופאים במיון היא רק עניין של תקנים וגם אם יאשרו לכל מי שהשם שלו מתחיל ב-ע׳ להיות רופא - עדיין תשארו שמונה רופאים במיון.

תהיה בריא.

פורסם
כמה דברים:

1. מדובר על רופאי שיניים, לא רופאים כלליים. אין מחסור בהם, להפך - אנחנו אחת המדינות המוצפות.

יחד עם זאת:

2. אני מעדיף לחכות 3 שעות לרופא טוב מאשר שעה לאחד לא טוב.

3. הרי אתה יודע, או מקווה שאתה יודע, שהסיבה שיש מעט רופאים במיון היא רק עניין של תקנים וגם אם יאשרו לכל מי שהשם שלו מתחיל ב-ע׳ להיות רופא - עדיין תשארו שמונה רופאים במיון.

תהיה בריא.

אין מחסור בתקנים ברופאים לרפואה דחופה. יש מחסור באנשים שרוצים ללכת לרפואה דחופה וגם לרפואה פנימית! כבר כמה שנים טובות יש מחסור רציני כי אנשים לא רוצים את הישראלי הקרציה המצוי על הגב שלהם.

8)
פורסם

בוא נעזוב את הויכוח הזה בצד כי הוא לא נושא השרשור.

אבל כשיש לך מקצוע רווי -אז באמת שאין מקום להקלות כאלו. וכן, אני עדיין חושב שזה לטובת כולנו.

אם היה חוסר משמעותי אז אפשר לדבר.

המצב ברפואה וברפואת שיניים שונה שמיים וארץ, למרות שבשניהם יש את המילה רפואה, זה לא אותו עולם.

פורסם

מי שחושב שהמחסור ברופאים הוא מפאת החלטות ברמת המיקרו (דהיינו סטודנט), לא קורא את המפה נכון.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

חייב לומר שאנחנו מתלהמים, אבל מה שקרה קצת שונה: אושרה הצעת חוק טרומית שתאפשר למשרד הבריאות לפטור רופאי שיניים ממבחני הרישוי בתנאים מסויימים. כפי שכבר נכתב בשרשור זה, פטור כזה קיים ברפואה הכללית לבעלי רשיון ממדינות מסוימות. כוונת אלקין ככל הנראה להקל על רופאי שיניים העולים מצרפת, וכיון שרופאים כלליים מורשים מצרפת פטורים ממבחני רישוי בישראל מתן פטור דומה לרופאי שיניים מהמדינות האחרות המוכרות ברפואה הכללית אינו בלתי סביר. השאלה, תהיה, כמובן, האם החוק ייושם באופן פרטני לגבי מדינות עם מערכת רישוי מבוקרת או שהיישום יהיה הרבה יותר כללי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

המתן כמה ימים וחפש ב"רשומות" - ספר החוקים.

• תוכן חדש...