Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3648 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חייב לחלוק, בשקט בשקט עברה לה הצעת חוק על פיה רופא שיניים שסיים לימודיו בחו״ל והינו בעל 5 שנות ניסיון אינו חייב לבצע מבחן רישוי על מנת לעסוק ברפואת שיניים בארץ.

כל זה הינו פרי עיטו של ח״כ זאב אלקין.

אני לא מבין מה הקומבינה ומי הלובי שהיה מאחורי החוק ההזוי הזה.

אבל כמה דברים שכדאי שתדעו:

1. אין מחסור ברופאי שיניים בארץ, להפך. יש עודף.

2. בחינות הרישוי ברפואת השיניים הם בדיחה. הרמה כל כך נמוכה שאם מישהו לא עובר זה אומר דרשני.

3. רופאים כללים (לא שיניים) שמסיימים לימודיהם בחו״ל עוברים בחינות רישוי קשות מאלו שסיימו בארץ - למרות המחסור החמור ברופאים בארץ.

אין לי ספק שזה יכניס למעגל כמה רופאים ברמה נמוכה מאוד. לדעתי? חבל.

http://rotter.net/forum/scoops1/279547.shtml

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רופא שיניים שסיים לימודיו בחו״ל והינו בעל 5 שנות ניסיון אינו חייב לבצע מבחן רישוי על מנת לעסוק ברפואת שיניים בארץ.

למדת, סיימת, ואפילו עבדת חמש שנים. נראה לך הגיוני שתצטרך עכשיו להוכיח מחדש את "זכאותך" לעסוק במקצוע שלך? בחייאת.

מהתיאור שלך נשמע שבסה"כ הוסרה עוד מגבלה ביורוקרטית מיותרת שתסייע למהגרים ממדינות אחרות ולאוכלוסיות מסויימות של ישראלים להשתלב בתחום. אני לא רואה בזה שום בעיה, ולדעתי טוב יעשו אם יסירו עוד ועוד חסמים כאלה.

תחשוב על מישהו שלא קיבלו אותו לאוניברסיטה בארץ והלך ללמוד בחו"ל. למד, התמקצע, ועכשיו הוא חושב לאן להמשיך. במדינות רבות הוא יכול לעשות מבחן הסמכה שיתן לו ויזת עבודה ויכולת להתפרנס היטב. מה המוטיבציה שלו לחזור דווקא לישראל? אז הנה, עכשיו יש לו, והוא יוכל לחזור ולעבוד ולשלם מיסים במדינה שלו. לא טוב?

פורסם

לא טוב. בשום מדינה מסודרת לא יתנו לך לגעת באדם אחר לצורך טיפול רפואי בלי שתענה על שורה ארוכה של קריטריונים, כולל מבחנים מקצועיים ובמקרים רבים גם תקופת התנסות לא קצר בפיקוח. הכרה במבחנים של מדינות אחרות - מקובל, כאשר מדובר במדינות מסודרות (ארה"ב, קנדה, מערב אירופה ועוד כמה). אבל לתת לכל דכפין ששולף איזו תעודה שאינך יודע כיצד נרכשה (תרתי משמע) לקדוח בשיניים שלי או לתת לי תרופות? לא, תודה. אני רוצה מישהו שעבר איזה סינון מינימלי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
למדת, סיימת, ואפילו עבדת חמש שנים. נראה לך הגיוני שתצטרך עכשיו להוכיח מחדש את "זכאותך" לעסוק במקצוע שלך? בחייאת.

מהתיאור שלך נשמע שבסה"כ הוסרה עוד מגבלה ביורוקרטית מיותרת שתסייע למהגרים ממדינות אחרות ולאוכלוסיות מסויימות של ישראלים להשתלב בתחום. אני לא רואה בזה שום בעיה, ולדעתי טוב יעשו אם יסירו עוד ועוד חסמים כאלה.

תחשוב על מישהו שלא קיבלו אותו לאוניברסיטה בארץ והלך ללמוד בחו"ל. למד, התמקצע, ועכשיו הוא חושב לאן להמשיך. במדינות רבות הוא יכול לעשות מבחן הסמכה שיתן לו ויזת עבודה ויכולת להתפרנס היטב. מה המוטיבציה שלו לחזור דווקא לישראל? אז הנה, עכשיו יש לו, והוא יוכל לחזור ולעבוד ולשלם מיסים במדינה שלו. לא טוב?

לא.

מבחן רישוי זה המינימום.

בכל מקצוע שאתה נותן טיפול רפואי כזה או אחר מבקשים לבחון את הרמה שלך.

אתה מוכן ללכת למוסכניק שלא הצליח לעבור מבחן הסמכה אבל ״תאמין לו שהוא יודע, בחו״ל הוא ניהל רשת מוסכים״?

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם

~

אם הוא מציג תעודת הסמכה של מדינה אחרת עם קריטריונים שווי ערך - למה לא? אני בטוח שיש התאחדויות רפואיות בינלאומיות עם סטנדרטים אחידים שמבטיחים רמה מקצועית מסויימת.

בכל אופן, העמדה שלי ידועה - כל מי שהבריח מוח אחד מבריק מישראל, כאילו הציל עולם ומלואו. למדינה שלא מאפשרת לאזרחיה לרכוש השכלה נורמלית בגלל קריטריונים מגוכחים כמו פסיכומטרי, לא מגיע להנות מתשלום המיסים שלהם או להרוויח מהמוניטין שרכשו בעמל רב.

פורסם

החוק מעצבן אותי ולו בשל העובדה שאני כמדריך סטודנטים בהדסה קורע להם את הצורה בעת התרגול כדי לשמור על רמה גבוהה, ועכשיו כל פלוני שקנה את התואר שלו בשני בקבוקי ויסקי* באינעלאחותכסטאן לפני חמש שנים יוכל להגיע לארץ ולקבל בדיוק את אותו הרשיון שהם מקבלים. עצוב מאוד.

*מבוסס על סיפור אמיתי, אני מכיר מישהו שתמורת בקבוק משקה איכותי קיבל פטור ממבחני שפה במדינה מסויימת שאהודה מאוד על סטודנטים ישראלים לרפו"ש

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם (נערך)
עכשיו כל פלוני שקנה את התואר שלו בשני בקבוקי ויסקי* באינעלאחותכסטאן לפני חמש שנים יוכל להגיע לארץ ולקבל בדיוק את אותו הרשיון שהם מקבלים.

אתה לא חושב שחמש שנות נסיון מעשי יאפשרו לאותו פלוני ליישר קו עם הסטודנטים הגאונים שלך? אז הוא לא יתעסק בכירורגיה עדינה אלא במשימות פשוטות יותר, אני מניח שיש שוק גם לרופאים כאלה.

לגבי הנושא של וויסקי תמורת פטור - ברומא התנהג כרומאי, ולכל מדינה יש את הקומבינות שלה. אני מציע שתרד מהעץ האקדמי שלך, תביט מסביב ותיזכר באיזו מדינה אתה חי. ושיהיה ברור, אני ויתרתי בזמנו על לימודים באוקראינה בדיוק מהסיבה הזאת, אבל זה לא אומר שמי שבחר ללכת על זה הוא אוטומטית חובבן שלא יודע את המקצוע שלו.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

יש חו"ל ויש חו"ל.

אם זה רופא שלמד ועבד 5 שנים בשוויץ - אחלה.

רופא מטימבקטו שלמד אצל זקן שקיבל אותו לעבודה, קנה תואר באינטרנט ועשה סטאז' על גופות של תרנגולים ואחרי זה התעלל שם באנשים 5 שנים - וואלה לא.

בכל אופן, למה שאדם עם מקצוע מבוקש כמו רופא ירצה לבוא לעבוד דווקא פה?

זה קשור ל"בריחת המוחות"?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

על הפנים. ממש מעצבן לשמוע את זה.

כנראה שלפני שנגיע לרופא שיניים נהיה חייבים לשאול אותו היכן הוא למד או לבקש לראות את התעודה שלו.

מה שהרבה אנשים למדו בשנים האחרונות הוא שתמיד טוב לבכות וכמה שיותר חזק. התיכוניסטים בוכים על מבחני הבגרות, הסטודנטים על הציונים, עורכי הדין המתמחים על מבחן הרישוי, הרופאים מחו"ל על מבחני ההסמכה לרפואה בארץ, ובסוף זה כנראה עוזר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

^

לרופא מחו"ל אין זכות לבכות על זה. לך תמשיך להיות רופא בחו"ל, מה באת הנה?

זה לא שהבכיינות של הסטונדטים הישראליים תמיד מוצדקת, אבל מדובר בעתיד המקצועי שלהם כאזרחי המדינה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אתה לא חושב שחמש שנות נסיון מעשי יאפשרו לאותו פלוני ליישר קו עם הסטודנטים הגאונים שלך? אז הוא לא יתעסק בכירורגיה עדינה אלא במשימות פשוטות יותר, אני מניח שיש שוק גם לרופאים כאלה.

א - ודאי שלא, תרגול מעשי כשהבסיס מחורבן יתן למאן דהוא רק נסיון בביצוע עבודה מחורבנת

ב - סלח לי על הבוטות אבל אין לך ממש מושג על מה אתה מדבר. גם בפעולה הפשוטה ביותר ברפואת שיניים ניתן לגרום לנזק בלתי הפיך.

ממליץ לך לקרוא בעיון את הפוסט הפותח של הקולגה שלי נקמיצ'י - מבחני הרישוי בארץ הם בדיחה. מי שמגיע מחו"ל, קל וחומר עם נסיון קליני, ולא מסוגל לעבור אותם לא צריך להיות רופא בארץ, ואילו על פי ח"כ אלקין הם יקבלו עתה רשיונות מבלי שיצטרכו להוכיח ידע כלשהו

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

~

נכון, אבל זאת לא אשמת אותם רופאים או חברי כנסת. בשביל זה אמור להיות לכם איגוד מקצועי שעובד בשת"פ עם איגודים בינלאומיים ומבטיח הסמכה עם קריטריונים אחידים ורמה מסויימת. כמו שנכתב מעליי - לא מכל מדינה ולא מכל רקע.

אם אין גוף מקצועי שעוסק ברגולציה של הנושא, אין לך ולסטודנטים שלך על מי להלין מלבד עצמכם.

פורסם

ודאי שזו אשמת חברי הכנסת, הם אלה שמתעקשים לפגוע בבריאות הציבור באמצעות מתן רשיונות לרופאים עם רקע לא ברור

פורסם

חוק מטומטם. כל מקצוע שחייב ברשיון מחייב מסיימי לימודים בחו"ל - במשפטים למשל יש שורה של מבחנים. נצטרך לבדוק טוב טוב את התעודות על הקיר כנראה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
~

אם אין גוף מקצועי שעוסק ברגולציה של הנושא, אין לך ולסטודנטים שלך על מי להלין מלבד עצמכם.

ומי נותן לגוף המקצועי סמכות ממלכתית? הרי להסתדרות הרפואית אין סמכות במדינה - אלא כזו המואצלת עליה על ידי מוסדות המדינה, במקרה זה - משרד הבריאות.

ברפואה הכללית הדרישות האקדמיות (לפחות לקבלת תואר מומחה) נקבעות על ידי האיגוד המקצועי - המועצה המדעית של ההסתדרות הרפואית. אבל את התארים מאשר פורמלית משרד הבריאות, שהוא בעל הסמכות. כך צריך להיות גם ברפואת שיניים - מועצה מדעית של ההסתדרות לרפואת שיניים שתבחן את המועמדים, והאחראי על המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות שיאשר את הרישוי.

רומן - האין הסמכת עורכי הדים פועלת בדרך מקבילה - הלשכה בוחנת ומשרד משפטים מסמיך?

דריש - הגישה שלך שגויה לגמרי, הייתי אפילו מקצים ואומר מטופשת. מדינת ישראל אינה עשירה מספיק כדי לסנן א הסטודנטים אחרי אחת או שתי שנות לימוד אקדמיות, שעולות למדינה עשרות ומאות אלפי ש"ח לסטודנט חייבים להיות קריטריונים מוקדמים לסינון הסטודנטים. אפשר להתוכח אם הפסיכומטרי הוא הכלי המתאים ביותר, אבל זה מה שקבעו יודעי דבר, ועד שלא יהיה כלי אחר נאלץ להסתמך עליו.

קוריוז קטן: מי יודע מה התנאי הראשון לקבלת רשין לעיסוק ברפואה (או רפואת שיניים) בישראל?

ומשפט של מרמור: יוצאים מכלל זה סטודנטים למקצות הדת, אלה שלומדים כל חייהם ולא תורמים כלום למדינה. לגביהם אין כל סינון.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...