Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפכתם את האוניברסיטאות בארץ למכה של לימודי רפואת השיניים.

קרובת משפחה למדה כמה שנים בהונגריה (אוניברסיטת Semmelweis), ועברה באמצע ללמוד בת''א.

דווקא שם הלימודים התיאורטיים היו מקיפים יותר, ובכלל המסלול היה הרבה יותר תובעני מאשר מקבילו בארץ.

אלו שמסיימים באוניברסיטאות האלה מורשים לעסוק במקצוע בכל האיחוד האירופי. למה שזה לא יהיה טוב לישראל? כמו שדריש אמר, יש תקנים שעומדים בהם, וועדה יכולה לקבוע אם תקנים של מדינה טובים מספיק בשביל ישראל או לא.

דווקא האנשים שלומדים בחו''ל נושאים את הנטל הכלכלי הכבד, ואין סיבה להקשות עליהם. יש סיבה שקשה להתקבל (איך זה שבמחזור שלה הם 45 בני מיעוטים על 10? כן. לא הפוך.)

היא

• תגובות 91
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גיא - הדברים לא פשוים כפי שהם מראים לך. זה שלקובה שלך יש תחושה מסויימת לגבי הלמודים שלה עדיין לא אומר שזה המצב אם יבדק על ידי המומחים. וכפי שציינתי - יש תהליך בכיוון זה, אבל כנראה שאינו פשוט.

האם אתה יודע מה ההליך הנדרש כדי להכיר בלימודי רפואה בארץ? האן אתה יודע איזה ביקורות נעכרות בכל יחידת הוראה (וכך גם יחידות התמחות) על מנת לוודא את איכותן? אתה לא מכיר את הבקרה הנדרשת בכל מקום בעולם, ולכן לא יכול להכיר ברשיונות (להבדיל מהכרה בתארים) בלי לבדוק את התנאים.

ברפואת שיניים יש בעיה נוספת, בניגוד לרפואה הכללית: ברפואה הכללית מרבית הבוגרים יידרשו להתמחות נוספת שאורכת כמה שנים, ובה הם מצד אחד ישלימו פערים ומצד שני יהיה סינון נוסף, שכן ההתמחות כרוכה במבחנים לא פשוטים. ברפואת השיניים מסננת זו לא קיימת, מרבית הבוגרים יצאו מייד לעבוד במרפאות פרטיות קטנות, בהן היקוח הרבה יותר רופף, אם בכלל קיים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקצועות שבהם יש פוטנציאל נזק לדעתי צריך להיות מבחני הסמכה אחידים ללא קשר איפה למדת (גם לכאלה שלמדו בארץ).

מקצועות אלה הם לא רק מקצועות הרפואה אלא לדעתי גם תחומים מסויימים בהנדסה (חשמל, אזרחית, מכונות וכו').

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
הפכתם את האוניברסיטאות בארץ למכה של לימודי רפואת השיניים.

קרובת משפחה למדה כמה שנים בהונגריה (אוניברסיטת Semmelweis), ועברה באמצע ללמוד בת''א.

דווקא שם הלימודים התיאורטיים היו מקיפים יותר, ובכלל המסלול היה הרבה יותר תובעני מאשר מקבילו בארץ.

אלו שמסיימים באוניברסיטאות האלה מורשים לעסוק במקצוע בכל האיחוד האירופי. למה שזה לא יהיה טוב לישראל? כמו שדריש אמר, יש תקנים שעומדים בהם, וועדה יכולה לקבוע אם תקנים של מדינה טובים מספיק בשביל ישראל או לא.

דווקא האנשים שלומדים בחו''ל נושאים את הנטל הכלכלי הכבד, ואין סיבה להקשות עליהם. יש סיבה שקשה להתקבל (איך זה שבמחזור שלה הם 45 בני מיעוטים על 10? כן. לא הפוך.)

היא

אתה מתבלבל.

אף אחד לא הפך את הלימודים בארץ לטובים יותר (למרות שהם כן, אבל עזוב).

התואר מהונגריה מוכר. אבל כמו בכל תחום - יש תנאים בסיסים בשביל לקבל אישור לעבוד:

1. תואר מוכר.

2. מעבר של מבחני רישוי.

זה חובה. זה נכון בכל תחום. את המבחני רישוי של רפואת שיניים בארץ יעבור גם סטודנט שנה ד׳ שלומד בארץ. אז למה לוותר עליהם?

תאמין לי שזה לא בשביל הדודה שלך מהונגריה והמבין יבין...

פורסם

במקרה ליוויתי את אשתי בתהליך.... אשתי איננה ילידת הארץ והגיעה לכאן לאחר שסיימה את לימודיה בהצטיינות בארץ הולדתה ואף עבדה שם שנתיים. כאן היא נדרשה לעבור בחינות רישוי והיות ומדובר היה במי שרק סיימה אולפן לעברית, היא החליטה לקחת קורס הכנה של הסתדרות רופאי השיניים, בקורס היו עמה רק בוגרי חו"ל, חלקם ישראלים.

מה אומר? כמחצית לא עברו את הבחינה, מתוך המחצית כמחצית ניסו לפחות 3-4 פעמים לעבור וללא הצלחה.

לפחות אחד, לא עבר עד היום, עם השאר אין קשר.

ידוע לי בוודאות כי חלק לא מבוטל מאותם ישראלים שלמדו בחו"ל, קנו בכסף מעבר בבחינות מסויימות וחלקם השקיע את מרצו בחיזורים, בילויים או עסקים אחרים (חלקם ולא כולם! יש בוגרי חו"ל ראויים מאד).

עוד מאפיין היה הרמה האישית, קטונתי מלהעריך את רמתם של אנשים אבל כשלפניך "רופאים" על גבול הפיגור או לפחות עם בעיית "איטיות מחשבה" עולים הרהורים נוגים ביחס לתנאי הקבלה בחו"ל (בגרות + כסף...). אשתי התפלצה ממש כשנחשפה לרמה בקורס שכן היה צריך להורידה כדי שחלק מהמשתתפים יבין על מה מדובר...

כפי שנאמר וגם אשתי מסכימה לכך, בחינת הרישוי בארץ איננה בחינה "מכשילה" או קשה במיוחד (בטח לא בהשוואה לבחינות רואי החשבון או אפילו עריכת הדין), היא כוללת את המינימום הנדרש ולא יזיק לאף רופא שבא ממקום אחר לרענן את ידיעותיו ולעבור את הבחינה, אם הוא רופא "אמיתי" הוא יעבור אותה ללא כל בעיה. אגב, נוסחי הבחינה קיימים ברוב השפות הנפוצות כך שגם מחסום השפה איננו משמעותי (אשוויץ ואומר שאשתי לאחר שהות של פחות משנה בארץ, עברה אותה בעברית..).

לדעתי מדובר בהחלטה שגויה ופופליסטית שמכוונת להקלה על מגזר מאד מסוים שמזוהה עם חבר הכנסת הרלבנטי, אני בעד לקלוט ובעד להקל אבל לא באופן גורף, לא כל אחד יכול להיות רופא, לא כל אחד יכול להיות טייס ואתם יודעים מה, לא כל אחד יכול להיות נהג. אם אנו רוצים לשמור על רמה מינימלית ואחידה של מיומנות בתחומים מסויימים, צריך לערוך מבחנים וכל אדם שקיבל רישיון למשהו, ידע הציבור שהוא אכן עמד בתנאים המינימליים ומישהו גם בדק את זה.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם (נערך)

מבחני רישוי זו דרך וידוא ליישור קו. לא רואה בהם חסרון, או איזה משהו מיותר.

מי ש5 שנות הניסיון שלו טובות והביאו אותו ליישור קו/רמה יותר גבוהה/וואטאבר - יעבור בקלות. מי שלא, טוב שלא יעבור.

מבחני רישוי בסה"כ מוודאים שהרופא שולט במה שהוא אמור לשלוט לפי הסטנדרטים של המדינה בה הוא עומד לעבוד.

אם זה טוב לרפואה אני לא רואה איך זה לא טוב לרפו"ש.

גם תארים לרפואה קונים בחו"ל, וגם יש סטודנטים מצוינים שהופכים לרופאים מעולים. זה עדיין לא מוריד מחשיבות של מבחן רישוי בעיניי. אין כאן שום קשר להיכן הרמה גבוהה יותר.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

נראה לי די ברור מה המוטיבציה של אלקין.

יש מדינות בהן ניתנות תעודות רפואיות והלימודים תת רמה. שמעתי את זה אישית ממספר אנשים שלמדו שם בעצמם (הכוונה למוסדות ספציפיים במדינות מזרח אירופאיות), שלא לדבר על תעשיית קניית התעודות שפורחת שם.

פורסם

קולות בפריימריז מקהילות מסויימות?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תכלס, רופא שיניים הוא שיפוצניק עם שם תואר מפואר. לפיכך אני לא רואה שום בעיה בהסרת המגבלה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
תכלס, רופא שיניים הוא שיפוצניק עם שם תואר מפואר. לפיכך אני לא רואה שום בעיה בהסרת המגבלה.

אז פרופסור באיזו פקולטה אתה שזכית לקבל את הזכות להטריל אנשים שלמדו 6 שנים תובעניות למדי בשביל לקבל רשיון?

בנוסף מאחל לך שלא תזכה לראות כירורגים עובדים, שם ההקבלה לשיפוצניקים הרבה יותר רלבנטית ;)

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

mystopp ו-Nakamichi: מי לוקח את אמרת השפר הזו לחתימה?

פורסם

מצד אחד, רוב עולה חבר העמים כבר כאן ושנים לא בודדות.

כמו כן, רובם כבר לא מצביעים לפי מי שמדבר ברוסית.

יתרה מזאת, רוב קוני התארים עוסקים בנקיון ושמירה ובנו לעצמם קריירה בתחומים אלו.

באמת תמוה. אלא אם מישהו מבני משפחתו בדיוק קנה/למד תואר.

משכנתא זה קל

פורסם

ת׳אכלס.

אגב, לא יודע מה איתך, אבל אני הייתי שמח לדעת שהשיפוצניק שלי הוא בעל הסמכה כלשהיא ולא מישהו ששילם 2 בקבוקי וודקה עבור ה״רישיון״.

אבל שיהיה לך בהצלחה.

• תוכן חדש...