Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

לפני שבוע הרכב (אוריס היבריד) הושאר בטעות כשהוא דולק ופתוח וכשחזרתי לרכב לאחר כמה שעות, הצלחתי לסוע, ולא הייתי צריכה להקליד קודן. נאמר לי שככה זה ברכב היברידי, הוא נשאר דולק ולא כבה והסיבה שהצלחתי לסוע כשחזרתי היא בגלל שהיה לי את המפתח ושאם אין מפתח אז הוא לא אמור לסוע.

רציתי לבדוק אם ישנה תקלה ברכב -

אז היום השארתי את הרכב מונע (עם נהג ברכב), ללא השלט (מפתח) והתרחקתי עם המפתח מרחק של כ200 מטרים.

לאחר 2 דקות, הנהג שנשאר ברכב (ללא מפתח) הצליח לסוע.

האם זו תקלה? מאיזה מרחק מהמפתח המנוע אמור להפסיק לעבוד? האם אחרי זמן מסוים של נסיעה ללא המפתח המנוע מפסיק לעבוד?

תודה!

פורסם

למה שיכבה? ברכב ללא מפתח אתה יכול להשאיר דולק ללא מפתח וגם לנהוג בו ללא מפתח, רק שכמובן אחרי שתדומם אותו לא תוכל להניע שוב אם המפתח לא איתך.

פורסם

זאת שאלה מעניינת. יש היום הרבה רכבים עם כפתור Start, לאו דווקא היברידיים.

לפני כמה שנים שידרגו אותי בגרמניה לרנו גרנד סניק דיזל ידני שלמיטב זכרוני היה לו כפתור Start וגם מערכת דומם-סע.

פתאום לא מצאנו את המפתח, ברנו זה מעין כרטיס אשראי חכם כזה.

אבל הצלחתי להניע אותו, ואז הבנו שהוא כנראה עלינו או ברכב, ולאחר חיפוש הוא נמצא בתא מטען. לא בדקתי מה היה קורה אם הייתי מתרחק מהרכב המונע עם המפתח.

פורסם

המנוע לא אמור להכבות וזאת למנוע דימום מנוע אם באמת משהו נוהג ומתרחק מהרכב שאין לו כרטיס, כי זה עלול ליצור מצב לא בטחותי של חוסר שליטה.

פורסם

אם בטעות שכחתי לכבות את הרכב (בהיברידי מאוד שקט שזה לפעמים באמת יכול לבלבל), אז כל אחד יכול להכנס לרכב ולנהוג? גם אם אין לו את המפתח?

או שיש מרחק מסויים בין המפתח לרכב שעוצר את הנסיעה?

פורסם

אתה בטוח? תכנס לרכב עם המפתח/כרטיס, תניע את המנוע, זרוק את המפתח מחלון או עדיף תן אותו למשהו שישמור אותו מחוץ לרכב וסע.

פורסם

היום השארתי את הרכב מונע (עם נהג ברכב), ללא השלט (מפתח) והתרחקתי עם המפתח מרחק של כ200 מטרים.

לאחר 2 דקות, הנהג שנשאר ברכב (ללא מפתח) הצליח לסוע.

כלומר הצלחנו לסוע עם הרכב, ללא מפתח.

האם זו תקלה? או שצריך להיות מרחק מסוים שממנו אז לא ניתן לסוע?

תודה!

פורסם

כבר נאמר לך כאן:

למה שיכבה? ברכב ללא מפתח אתה יכול להשאיר דולק ללא מפתח וגם לנהוג בו ללא מפתח, רק שכמובן אחרי שתדומם אותו לא תוכל להניע שוב אם המפתח לא איתך.
פורסם

אין שום בעייה לנסוע ללא מפתח בכל רכב עם כפתור START.

מה שכן, בטויוטה למשל, כאשר המפתח מתרחק מטר מהרכב, הרכב מתריע בצפצוף שקט (שמפסיק ) .

רכב שכזה שנסע ללא המפתח (למעשה ללא שבב האימובלייזר שבתוכו) , לא יניע במידה ידוממו אותו וינסו שוב להתניע.

אם זה לא מקולקל- אל תתקן את זה.

פורסם
אתה בטוח? תכנס לרכב עם המפתח/כרטיס, תניע את המנוע, זרוק את המפתח מחלון או עדיף תן אותו למשהו שישמור אותו מחוץ לרכב וסע.

אם לא היה משולב הילוך, הרכב לא אמור לשלב ולנסוע. לפחות טויוטה לא אמורה. אם ההילוך משולב ורק מוצאים את המפתח אין שום בעיה להמשיך לנסוע.

פורסם
אם לא היה משולב הילוך, הרכב לא אמור לשלב ולנסוע. לפחות טויוטה לא אמורה. אם ההילוך משולב ורק מוצאים את המפתח אין שום בעיה להמשיך לנסוע.

אצלי הרכב (טיוטה אוריס) היה בעצירה עם P ובלם יד מורם.

ועדיין לאחר שהתרחקתי עם המפתח, הנהג הצליח להעביר לD ולהתחיל לסוע.

כבר התבלבלתי.. אז אנסה לברר מול טויטה מחר.

תודה!

פורסם

אין שום בעיה לנסוע עם הרכב מונע אם יצאת עם המפתח,

הרכב יצפף אבל אל תהיה שום בעיה לנסוע.

זה המנגנון ברכב,

כמובן הרכב גם לא ינעל.

פורסם

אספר מקרה שקרה לי, נסעתי עם אמא שלי ברכב שלה (mazda cx5) לאיכילוב, הורדתי אותה בכניסה ונסעתי לחפש חנייה בדיעבד מסתבר שהמפתח היה בתיק שלה, ואחרי כ200 מטר הרכב החל לצפצף והבהבה נורה אדומה של מפתח בלוח השעונים.

הרכב לא נכבה אבל הפסיק לצפצף רק כאשר חזרתי לקחת את המפתח והצמדתי אותו לכפתור הstart.

בנוסף לפני כמה ימים ניסיתי להשאיר את הרכב מונע וללכת עם המפתחות לבנק והרכב לא ננעל.

המסקנה: אפשר ליסוע בלי המפתח, כנראה שהרכב יתריע על כך שאין מפתח אבל לא יכבה. בהתנעה הבאה הרכב כבר לא יניע.

• תוכן חדש...