Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על EMS

PsyOr
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבעלי הניסיון, שלחו לי מוצר דרך EMS, כידוע עדיף משלוח עם שליח סיני רכוב על סוס מאשר עם הנבלות, אבל כבר אין הרבה מה לעשות.

בקיצור במעקב אחר המשלוח אלה הסטטוסים:

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=class: datarowB][/TD]

[TD=class: datarowB]פריט ה-EMS יוצא ממרכז מיון EMS בת"א.[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: datarow][/TD]

[TD=class: datarow]פריט ה-EMS בטיפול העמילות של חברת הדואר -ממתין לשחרור בישראל.[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD=class: datarow]פריט ה-EMS נקלט במרכז מיון הEMS בתל-אביב.[/TD]

[/TR]

[TR]

[/TR]

[/TABLE]

איך אני יודע אם יתווספו למוצר (שלט לPS4) עמלות\מעמ\מיסים, אפשר להבין משהו מהסטטוסים הנ"ל?

בכל מקרה אם אדרש לשלם סכום מגוחך נוסף, מה הפרוצדורה להעיף בחזרה את החבילה לשולח? אני צריך לשלם בכל מקרה עמלה או דמי משלוח חזרה או שאם אני לא משלם הם מחזירים את זה עצמאית (או אם השולח מבקש שיחזירו את החבילה)?

טיפ לעתיד - אל תבחרו במשלוח עם מס' מעקב דרך THE HUT.

פורסם (נערך)

לפי הסטטוס האחרון זה כבר עבר בדיקה של המכס, או שעדיין יכולה להיות הפתעה?

מה הם עושים עם החבילה? מאפסנים אותה עם עוד חבילות שהוחרמו כדי לצלם לדיסקברי 'מלחמת המכולות' הגרסה הישראלית?

השולח לא יכול לדרוש את החבילה בחזרה?

מעולם לא שילמתי מכס או מעמ או עמלת זונה על פריט כמו הנ"ל (והוזמנו לא מעט כאלה).

אני יכול לפתוח קייס בפייפאל להודיע שהמוצר לא הגיע אליי, המוכר יודע (הבהרתי לו) שאני לא מתכוון לשלם שום עמלה בנוסף (זה שהוא צ'יפר אותי, עלק, במשלוח חינם עם TRACKING NUMBER ועוד לקח לה יותר מחודש להגיע, שלא לדבר על זה שהיא לא הגיעה באמת), מה עושים במצב כזה?

עריכה אחרונה על ידי PsyOr
פורסם

לפתוח קייס בפייפאל לא יעזור, הם יראו שהחבילה תקועה במכס עקב בקשת תשלום.

למוכר ממש ממש לא אכפת אם תשלם עמלה נוספת, הוא מבחינתו קיבלת את הכסף על המוצר ופה הצד שלו נגמר בסיפור, תעשה עם החבילה מה שבא לך. למוכר אין טעם לדרוש את החבילה בחזרה מאחר ואת הכסף עליה הוא כבר קיבל.

אין חבילה שלא עוברת במכס, גם הקטנות בדולר. פשוט לא כולם עוברות בדיקות, בעיקרות עמלות נוספות נובעות מחבילה ששוויה מעל 75$, משקלה עולה על הסטנדרט וגודלה עולה על הסטנדרט, וכמובן טיב המוצר (למשל חלקים לרכב מחייבים תוספת תשלום).

הכל שאלה של מה הכריז המוכר על הקבלה של החבילה, והאם החבילה שלך נעצרה לבדיקה מעמיקה (אחת ל10 חבילות נעצרות לבדיקה כזאת באופן אקראי).

למשל הזמנתי מערכת דאבל דין אנדרואיד לרכב מחו"ל, המוכר הצהיר על מחיר חבילה של 68$ ואמר שזה נגן DVD ושלח דרך DHL.

חבר אחר הזמין משהו דומה ממוכר שונה וזה נתפס במכס והוא היה צריך להוסיף 500 שקל עמלות.

אתה תדע אם החבילה נעצרה במכס רק כאשר יגיע לך מכתב לבית\שליח דואר יצור איתך קשר, בהרבה מצבים חברת הדואר משלמת את המכס ואז דורשת אותו ממך בתמורה לקבלת החבילה.

פורסם

לפי הסטטוס הפריט שוחרר מהמכס ומתקדם בדרך אליך (ייקח לו עוד 2-3 ימים).

השלב הבא - יגיע למרכז המיון הארצי החדש של הדואר ומשם יגיע לסניף דואר שליחים שקרוב אליך. הסניף אמור לתאם איתך מועד מסירה של החבילה בביתך.

אם ערך הפריט הוא נמוך מ- 75$, לא יהיה תשלום מיסים, אבל תצטרך לשלם 35 ש"ח עמלת שחרור של EMS.

אם מעל 75$ העלויות והמיסים יהיו גבוהים.

פורסם

אם אתה לא מגיע לקחת אותה היא מוחזרת לשול (תהליך שלוקח 30 ימי המתנה ואז משלוח חזרה)

אבל לא חבל על כל הכאב ראש? שלם את דמי העמילות ותחשיב את זה כשכר לימוד להבא.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

ברני אני לא חושב, חבר הזמין מוצר שחיכה לתשלום מכס, הוא סירב לשלם והחבילה שכבה במכס נראה 3 חודשים ואז נמכרה במכירה פומבית או משהו כזה להחזיר הוצאות של המכס

פורסם

יכול להיות שאני טועה אבל במקרה שלי - הזמנתי מוצר שלאחר ההזמנה גיליתי שאינו מקורי (ניסוח מטעה), הוא נשלח בEMS מארה"ב והיה חייב במכס. שהגעתי לדואר ביקשתי מהפקידה להחזיר לשלוח וכך נעשה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

מוצר שלא נדרש ע"י הנמען -> הדואר פונים לשולח ומבקשים הנחיות.

אם השולח מוכן לשלם עבור כך - שולחים את החבילה חזרה לשולח.

אחרת - המוצר מועבר לידי המכס אשר מחליט מה לעשות (השמדה/ מכירה).

מיסים -כפי שענו - תלוי בעלות מוצר.

עלות עד 75$ - אין מיסים. אינני יודע כמה עמלת הדואר (ענו 35 שח - נשמע הגיוני)

עלות מעל 75$ - 17% מע"מ (על עלות מוצר + משלוח) + עמלה לדואר בסך של 128.7 שח.

צפה לקבל שיחת טלפון ממוקד שליחים של הדואר, אני מאמין שלכל המאוחר ביום ראשון

פורסם

זה המשיך להתעדכן באתר של הדואר, בכל מקרה הגיע ל'יחידת השליחויות' התקשרתי למספר היא אמרה שאני צריך לשלם 200 שקל לשחרר את החבילה.

בדיחה, השלט לבד עולה ככה.

אני אברר עם החברה (השולח) מה לעשות בנידון. נראה לי הזוי לשלם על עוד מחיר של שלט, יש בכלל מס על שלט קונסולה?

פורסם

35 פאונד, משלוח "חינם".

הבעיה שהם בטח רשמו בחשבונית\על החבילה סכום כולל של 80 פאונד שכלל משחק שהם בסוף לא שלחו כי לא היה במלאי, התשלום המלא היה 80 פאונד אבל בחבילה המזורגגת היה פחות מחצי מזה. אני משער שזה מה שהיה.

פורסם
לפי הסטטוס הפריט שוחרר מהמכס ומתקדם בדרך אליך (ייקח לו עוד 2-3 ימים).

השלב הבא - יגיע למרכז המיון הארצי החדש של הדואר ומשם יגיע לסניף דואר שליחים שקרוב אליך. הסניף אמור לתאם איתך מועד מסירה של החבילה בביתך.

אם ערך הפריט הוא נמוך מ- 75$, לא יהיה תשלום מיסים, אבל תצטרך לשלם 35 ש"ח עמלת שחרור של EMS.

אם מעל 75$ העלויות והמיסים יהיו גבוהים.

לא מדויק. בניסיון מסירה ראשון דואר שליחים לא מבצע תיאום מסירה.

רק בניסיון השני.

פורסם

מבצע אלון, 4 חבילות הזמנתי באמצעות דואר שליחים ובכל הפעמים התקשר אלי לפני לשאול איפה אני ואיפה להוריד את החבילה, ב3 מהמקרים זה היה אותו שליח

• תוכן חדש...