Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

לאחר 4 שנים עם לאנטיס זוללת דלק, וצרכי נסיעה שלא עולים בקנה אחד עם הרכב הזה, אני די מתלבט ברכישת רכב מיני חדש עד 65k ידני בלבד, נמאס לי מאוטומט.

הרכב שהכי מושך אותי מבחינת מחיר ונוחות נסיעה הוא הסוזוקי אלטו (סה"כ 48 אלף שקלים במזומן). אני נוסע על אחת של אחד המפקדים אצלנו בבסיס, והרכב הזה די זריז ושקט. רק המנוע אוהב קצת לרקוד וצוץ מזה הכל טוב.

כמובן ישנן גם את ההתלבטוית בין הרכבים הבאים:

1. פיאט פנדה

2. שברולט ספארק

3. סקודה סיטיגו

4. יונדאי i10

אשמח לעצות מבחינת הנושאים הבאים:

1. ביצועים כשהרכב מלא אנשים

2. צריכת דלק (לא כל כך קריטי כי כולם לדעתי באותו טווח)

3. עלות ביטוחית לנהג צעיר

4. שרידות מכאנית וחשמלית ללפחות 5 שנים

5. אמינות כללית, ועלות טיפולים וחלפים

תודה מראש לכל העוזרים

פורסם (נערך)

פיג'ו 108 1.2 ידנית , מבחינת מרווח וכו' דומה לאלטו שזה אומר שהיא מהקטנות בקטגוריה , מבחינת נוחות, איכות , בטיחות וכו' אין מה להשוות לאלטו ובנוסף אתה מקבל את הביצועים הכי טובים מבין כל המיני הידניות. המנוע הזה גם חסכוני מאוד בדלק ויש גם אחריות ל5 שנים.

עריכה אחרונה על ידי zivk

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

אלטו עמוסה לא תהיה זריזה,נכון הפיגו חזקה יותר מצד שני הוא יקרה הרבה יותר מ48 אלף.

אגב יש לך מבצע על סקודה סיטיגו ב52 אלף.

לגבי צריכת דלק בעלי רכבים מדווחים על צריכת ביןצעירונית של מעל 1/18 ואכן לכול מי שיש אלטו תשמע שחיסכוןצזה הצד החזק שלה.

מבחינת אמינות לא שמעתי תלונות.

אני הייתי מחכה לספארק החדשה,שצריכה להיות מאובזרת יותר,איכות חומרים טובה יותר.

החיסרון של האלטו זה הבטיחות דבר שספארק הקודמת הייתה טובה בו וכניראה בדור החדש היא גם תהיה.

מצד שני אם אהבת את האלטו ב48 אלף זאת אחלה עיסקה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

המחיר לספארק חדשה לא צפונה מהאלטו כל כך, וגם מקבלים אייפון מתנה כי זה חלק אינטגרלי ממערכת הבידור המורכבת ברכב זה. המחיר הוא 58 אלף שקלים למזומן, וניתן עוד לגלם הנחה במידה ואתה מוותר על האייפון, אם כי לא נאמר לי בכמה תגולם.

לגבי סקודה סיטיגו, היבואן מוכן לספק ביטוח חובה מתנה, למרות שאני נהג צעיר, דבר שחוסך לי 2670שח לשנה הראשונה. הסיטיגו מרגישים שיותר זריזה מהאלטו.

לגבי הפיז׳ו, לא יצא לי לנהוג עליה עדיין, או להרגיש אותה. אבל האמת שלא לקחתי דגם זה בחשבון, טוב שהזכרת לי.

אבל שוב, מבחינת מרווחי טיפולים, הפנדה לוקחת בקלות את הסקשן הזה. טיפול פעם בשנתיים או 30 אלף ק"מ. עדיין לא נסעתי על פנדה חדשה, אם מישהו פה נסע עליה, מה החוויה?

דרך אגב, מאזדה מוכנים לקחת את הלאנטיס הישנה במחיר מחירון פחות 20% שזה יוצא בעצם 14 אלף שקלים אם אני קונה רכב חדש אצלהם כמובן.

פורסם

למאזדה אין רכב שמתאים אפילו לאחת מהדרישות שלך: ידני, מיני, 65K.

בדוק גם את הפיקנטו הידנית, האלטו מתחלפת ממש בקרוב בדגם אחר והמחיר בהתאם.

פורסם

לדעתי PING צודק האלטו מחליפה דגם ממש בקרוב ורק אז נדע אם המחיר ישתנה ולדעתי בפיקנטו אתה מקבל גם הוצאות חלפים נמוכות וגם אחריות ל7 שנים ככה שיהיה לך השקט שאתה מחפש , יחד עם זאת לקיה יש שלדה חזקה אז ההתנהלות לא תהיה גרועה כמו במיני אחרות שמתנדנדות לך בקמ"ש טיפה גבוה בכיכרות .

פורסם

היונדאי מתנדנת בכיכר?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• ספונסר פורום
פורסם

שלום,

נשמח להזמין אותך לנסיעת מבחן על ה 108 החדשה.

אם אתה מעוניין שלח לנו בהודעה פרטית שם וטלפון ואנחנו יצור עימך קשר ונתאם לך נסיעת מבחן איפה שנוח לך.

צוות לובינסקי

פורסם
שלום,

נשמח להזמין אותך לנסיעת מבחן על ה 108 החדשה.

אם אתה מעוניין שלח לנו בהודעה פרטית שם וטלפון ואנחנו יצור עימך קשר ונתאם לך נסיעת מבחן איפה שנוח לך.

צוות לובינסקי

נהגתי אתמול על ה 107, מה ההבדל המהותי ביניהם? כלומר יש משהו משופר במנוע/תיבת הילוכים? או פשוט צורה חדשה?

החוויה דוקא לטובה, במיוחד במבחן הרעש, הייתה די שקטה יחסית למיני האחרות במהירות של 90 קמ"ש ומעלה, ואחיזת הכביש די דומה לאלטו. ההגה וגובה הישיבה גם נוחים יותר לעומת האחרים.

אשמח אם תוכלו לפרט לי בגדול מה ההבדל בין 107 ל 108, כי די נהנתי לנהוג על המיני הזו.

פורסם

ה108 נוחה יותר עם איבזור טוב יותר,ואם אני זוכר נכון שקטה יותר.

פורסם

אני באופן אישי לא משתגע על האלטו, לדעתי מרכבי המיני היא מהפחות מוצלחים - היא לא זריזה ועם יותר משני אנשים באוטו היא די צפופה. אם אתה נעול על רכב מיני אז לכל הפחות הייתי גם מעיף מבט על הפיקנטו החדשה - הידנית מאד כיפית ובלי קשר יחסית מרגישה מרווחת. בכל מקרה שלא יהיה, כל עוד אתה בוחן רכבים בקטגורית המיני כנראה שלא יהיה כזה​ הבדל דרמטי בינהם, אבל מציע לך לקחת לנסיעת מבחן לפחות 3-4 דגמים שונים כדי להתרשם ולהשוות.

פורסם
נהגתי אתמול על ה 107, מה ההבדל המהותי ביניהם? כלומר יש משהו משופר במנוע/תיבת הילוכים? או פשוט צורה חדשה?

החוויה דוקא לטובה, במיוחד במבחן הרעש, הייתה די שקטה יחסית למיני האחרות במהירות של 90 קמ"ש ומעלה, ואחיזת הכביש די דומה לאלטו. ההגה וגובה הישיבה גם נוחים יותר לעומת האחרים.

אשמח אם תוכלו לפרט לי בגדול מה ההבדל בין 107 ל 108, כי די נהנתי לנהוג על המיני הזו.

ה108 הידנית חזקה הרבה יותר מה107 ויש לה מנוע חדש מסדרת puretech ומערכת מולטימדיה מקורית עם שליטה מההגה, והיא גם יותר איכותית .

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

יש לי גם פנדה, האוטו לא רואה מוסך. מכניסה אותו פעמיים בשנה לטיפול קטן או גדול - לפי מה שכתוב בספר רכב, כל טיפול לפי הקמ' או השנה.

ביצועים כשהרכב מלא? אף אחת מאלה שציינת לא תיתן ביצועים מעבר לעגלה בלי סוסה כשהרכב מלא..

הפנדה נהדרת בעיניי, נוחה לתפעול ואמינה אבל זה רכב מאוד קטן.. אהבתי את המיקום של הסטיק

פג'ו 108 מוצלחת יותר מבחינת ביצועים בעיניי. אני אבל קטנה גם בגובה וגם במשקל

פורסם

אם אתה מחפש לקנות עכשיו, 108 רכב מאוד חסכוני ועם הרבה תוספות.

הייתי בודק גם מיצובישי ספייס-סטאר, יד 2.

אם אין לך בעיה לחכות, אז הייתי מחכה לספארק החדשה שצריכה להיות מאוד מוצלחת לדעתי.

בהצלחה :)

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם

אם היית בוחרת בדגם האוטומטי הייתי ממליץ ללכת על הספארק החדשה שנראית מאוד אטרקטיבית (למרות שהמחיר מעט יקר). אבל כיוון שמדובר בדגם ידני, אני מצטרף להמלצה על ה-108. מכונית נוחה, מאובזרת ומאוד חסכונית.

• תוכן חדש...