Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא אוהב גיר רובוטי.

הייתה לי תקופה שהייתי מחליף כול כמה ימים רכב בהשכרה, משמע לא יצא לי לנהוג יותר משבוע על רכב עם גיר רובוטי.

אבל בכול פעם שנסעתי על אחד כזה, לא סבלתי אותו, ושמחתי ברגע שקיבלתי רכב עם גיר אוטומט רגיל או רציף.

אז כמו הכותרת, שמיועדת לכאלה שלא אהבו את הגיר המדובר, האם הצלחתם להתרגל אליו? או חס וחלילה אפילו חיבבתם אותו?

אני מדבר אך ורק על גיר רובוטי חד מצמדי, למען הסר ספק.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש רובוטי ויש רובוטי כפול מצמדים. על איזה גיר אתה מדבר?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא,בעיר הגיר לא נעים ומתבלבל במיוחד בעיר הררית,גם מעבר ההילוכים בהתחלה לא נעים ויש כאילו השהיה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

תלוי באיזה רכב. הגיר הרובוטי של פיאט נסבל, של VAG ממש מסריח ושל טויוטה איפשהו בניהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה מתכוון למיני של vag?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש למשפחה שלי בעסק C4 וC3 פיקאסו דיזל רובוטיות חד מצמדיות מליסינג והתיבת הילוכים פשוט מרגיזה, גם אחרי שנה וחצי-שנתיים התרגלו אבל ההתנהגות שלה מעצבנת ומחכים בקוצר רוח להחליף אותן ברכב עם תיבה רובוטית כפולה מצמדית נורמאלית(ע"ע פלואנס).

אגב,

גם בכפולת מצמדים של VAG שמתנהגת מצויין(להוציא את עיניין האמינות הידוע) אני מוצא את עצמי מתרגל להתנהגות של התיבה(אם מבצעים האטה גדולה או האצה פתאומית כן מרגישים "מכה" שלא מרגישים בגיר אוטומטי פלנטרי).

בכל מקרה,

אישית אני דווקא לא מצליח להתרגל לנהוג ברכבים עם גיר רציף, המנוע פשוט מרגיש "שטוח" ומת קיקדאונים לוקח להם זמן להגיב ולרוב פשוט מקבל המון רעש אבל מעט כוח מהמנוע במצב כזה(נהגתי על פרימירה אוונסיס ואאוטלנדר רציפים).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מדי יום יוצא לי לנהוג על כמעט כל סוג גיר במהלך העבודה, והגיר הרובוטי חד מצמד הוא בהחלט השנוא עליי. אם אתה שואל מבחינת "הרגל" בלבד, אז כן אפשר להתרגל. אבל לאהוב אותו אני לא מאמין שאפשר (להעריך את היתרונות שלו אולי כן). בכל אופן, אני לא רואה את עצמי רוכש רכב בעל גיר רובוטי עם מצמד בודד, אפילו שאני יכול להגיד שאני רגיל אליו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא בDSG אלא הASG שיש בסיטיגו והמיי. גיר מעצבן ברמות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לי יש סיטרואן C4 רובוטי.

נסיעה רגועה: עירונית ובין עירונית (כולל עליות לצפת או ירושלים) הכל מצוין מבחינתי.

נסיעה לא רגועה במישור- סביר. בעליות מורגש יותר - ולכן משתדל לסוע רגוע ומבוקר.

העצבים מתחילים כשמגיעים לכל מיני מקומות או עליות בשיפועים חריגים ואז העסק מתחיל להיות לא נעים.

מה שאני עושה זה עובר למצב ידני ומשחק עם הגז בהתאם (כאילו שאני נוהג על ידני) ואז זה אחלה.

פורסם
בכל מקרה,

אישית אני דווקא לא מצליח להתרגל לנהוג ברכבים עם גיר רציף, המנוע פשוט מרגיש "שטוח" ומת קיקדאונים לוקח להם זמן להגיב ולרוב פשוט מקבל המון רעש אבל מעט כוח מהמנוע במצב כזה(נהגתי על פרימירה אוונסיס ואאוטלנדר רציפים).

חשבתי שרק אותי גירים רציפים מחרפנים, מסתבר שאני לא היחיד והתחושה שאתה חווה דומה לתחושה שלי.

בעניין רובוטי חד מצמדי - לא אוהב, אין לי בעיה לנהוג על גיר ידני למען הסר ספק, אבל גירים רובוטיים חד מצמדיים יכולים לטמטם אותי, בעיקר זה של טויוטה. בולם לפני הכיכר (נוסע בסביבות 50-60 קמ"ש, הרכב על רביעי), נכנס לכיכר באיזור 20 קמ"ש והרכב שוכח להוריד הילוך. מוצא את עצמך תוך כדי סיבוב של ההגה לוחץ על השיפטים בהגה כדי להוריד להילוך על מנת שהרכב יסחוב.

לא קרה לי בנהיגה על גירים כפולי מצמד כמו DSG או EDC.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מה לגבי הסלספיד?

אני מתכוון לדורות האחרונים, למשל זה שב-159.

אשמח לשמוע מיודעי דבר.

בן.

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

הרבה יותר רך מהראשונים, לדעתי מספיק נוח להתנהלות יומיומית.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נוסע עם גיר רובוטי ונוהג בו כמו בגיר ידני. כך צריך להתייחס לגיר הזה. למי שרוצה לנהוג בידני עם אופציה נחותה של נהיגה אוטומטית.

אם אתה לא רוצה גיר ידני, אין מה לקנות אותו. לא רואה למה להתרגל למה שאתה לא רוצה כשאפשר פשוט לקנות אוטומט. לא חסר רכבים אוטומטים רגילים וטובים.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

• תוכן חדש...