Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך זה מתבטא שברובוטי ההעברות טובות יותר במהירויות גבוהות? לוקחות פחות זמן? כי במהירויות גבוהות לא יורגשו גם העברות של נהג לא מיומן.

בדו מצמדי זה יקח אפילו פחות זמן ובפלנטרי בקושי תשים לב לזה.

בידני אתה שולט במהירות ההעברה אז אתה מחליט. מעבר לזה שגם אם זה לוקח יותר זמן, מבחינת תחושה זה הכי כיף.

נהגתי יותר מ4 שנים בגיר ידני ומדי פעם בתקופה הזאת יצא לי לנהוג ברובוטים חד מצמדיים של כל מיני דגמים בחברות השכרה. אולי מי שמגיע מאוטומט ימצא בזה איזשהו ריגוש אבל בשבילי זה היה כמו לעבוד עם מישהו מטומטם אחרי שנים שהתרגלת לעבוד לבד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה עושה סלט ולכן קשה להתייחס לטענות בנפרד...

בכ"א לשאלה הקונקרטית שלך ("איך ניתן להשוות??") עניתי, מבחינת איך מתבטא: במהירות ו'זרימת' ההעברה.

וכמו שכבר אמרתי, זה שיצא לך לנהוג מדי פעם על רכבים עם גיר כזה או אחר, זו אינדיקציה פחותה בהפרש מבחינתי מאשר מישהו שמתנייד עם הרכב בשוטף (וזאת לפני שמדברים על השוני, הענק, בין גירים שונים של חברות שונות). כמו שאני אקח בערבון מוגבל מישהו שמסביר לי שגיר ידני זה חרא כי יצא לו לנהוג "פה ושם" על רכב ידני והוא נכבה לו מדי פעם, כנ"ל לגבי הדעות של אנשים עם נהיגות אירעיות.

קיצר הגיר הרובוטי ממש לא חף מבעיות, הראשונה שבהן מבחינתי היא העובדה שהקהל הישראלי שונא אותו וכפועל יוצא נראה שהרבה מוסכים לא מתעסקים עם רובוטיים איזוטרים, ולכן כשיש בעיה הם לא יודעים מה לעשות ומחליפים את כל היחידה במקום לתקן משהו נקודתית. בנוסף זה גיר שמחייב אותך 'להתאים עצמך' במקום האוטומטי הרגיל שהוא בסגנון 'plug & play'. לכן אני בחיים לא אמליץ לאף אחד לרכוש רכב כזה על בליינד, אלא אך ורק לאחר נהיגת מבחן ולאחר שחקר מספיק על הגיר הספציפי ווידא שאין לו בעיות כרוניות.

אבל מבחינת תפעול נטו? מעדיף את מה שיש אצלי על רובם המוחלט של הפלנטריים, ממש no brainer מבחינתי. זה אמנם לא ידני אבל יש בו קצת מהיתרונות התפעוליים שלו, וזה עדיף לי על כלום.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

"מהירות וזרימת העברה" בגיר ידני תלויה בעיקר בנהג, שיכול עם הזמן לשפר את המיומנות שלו. הרובוט תמיד יבעט או יהסס במצבים מסויימים.

תבין, אני לא חושב שמדובר במוצר גרוע ברמה בלתי נסבלת עד כדי כך שאי אפשר להשתמש בו. לדבר הזה יש גם יתרונות כמו חיסכון ואיבוד כח מינימלי. מאמין לך שזה לא כזה נורא.

אפשר להתרגל להכל. אבל יש דברים שצריך סיבה טובה להתרגל אליהם ולא מראש לוותר. מבחינתי, זה משהו שהייתי מוותר עליו בלי לחשוב פעמיים במיוחד אם קיימת גרסה ידנית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
אם רוצים "תחושה" של ידני, בוחרים בידני. לא צריך את כל ההשהיות וההססנות המעצבנת הזאת. בידני אין את זה, ובאוטומט נורמלי אין את זה.

דווקא השהיות והססנות הן מנת חלקה של תיבת DSG. בדואלוג'יק ממש לא מצאתי כאלה, או לפחות לא במידה כזאת שלא יכולתי להתעלם ממנה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בקורולה 2008 -

לפני העדכון זה היה ממש מבאס - בלתי נסבל רוב הזמן.

בהאטות הרכב מטלטל וביציאה מהמקום, הילוכים 1 ו2 עושה בחילה.

אחרי העדכון - זה כבר היה הרבה יותר נסבל - בהאטות המצב כבר היה עדין יותר וביציאה מהמקום לרכב היה יותר כוח והפעולה היתה הרבה יותר חלקה.

עדיין - תיבה שנוטה להתבלבל יותר מידי - בייחוד בכניסה לכיכרות בזמן שהרכב נמצא בשיפוע ירידה.

לצאת לעקוף עם רכב עם גיר כזה יכול להיות ממש מסוכן במקרה של החלטה ספונטנית.

פג'ו 107 רובוטית - תוסיפו את כל זה שהרכב בעצמו לא נוח, רועש ומקרקש וזה היה פשוט - בלתי נסבל, אין דרך אחרת לאמר זאת.

כל כך בלתי נסבל שכאשר הייתי צריך לשכור רכב כזה למספר שבועות מראש ביקשתי גיר ידני שבהחלט הפך את חווית הנסיעה ברכב לאיכשהו נסבלת לתקופה קצרה.

פיאט 500 1.2

ביציאה מהמקום לתאוצה בכביש פתוח - תענוג.

הורדות ההילוכים כמעט וחלקות.

עד כאן הגיר הזה הרבה יותר מוצלח מאשר שאר הקונצרנים.

אבל בנסיעות בפקקים אוי ואבוי איך הדבר הזה מטלטל.

מצטער - אם כבר גיר ידני, אז ידני מלא ולא רובוטי חד מצמד.

זה פשוט לא עובד טוב.

הגיר היחידי שהצלחתי להסתדר איתו ואפילו לחבב היה הAL4 ברנו מגאן 2008 שהיתה של אשתי אבל זה לא גיר רובוטי אלא גיר אוטומטי מבוסס שסתומי לחץ - יחד עם זאת מתנהג מאוד דומה לגיר רובוטי חד מצמד אבל הרבה יותר מוצלח!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

שונאי גיר רובוטי שמגיעים לאזור יקנעם מוזמנים לנסיעה על הרכב שלי, אני ממש סקרן לראות האם זה אני ש"מאולחש" לעניין או האם זה נסיון עם גירים אחרים מאעפנים לגמרי. היו אצלי לפני חודשיים בערך זוג חבר'ה שרצו להרגיש את הAUTOFLASH והם טענו שההבדל ענק, אבל הם היו כאלו שמלכתחילה לא מתעבים רובוטיות (אחד עם אבראת' ואחד עם בראבו, רובוטיות).

חברים שנהגו לי על הרכב היו מבסוטים, אבל מצד שני לא היה אצלי מישהו שממש היה 'אנטי' מלכתחילה ככה שזו לא אינדיקציה המתאימה לשרשור הזה.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה לא עניין של "אנטי"

לנסוע בפקק ולהרגיש שעוד שניה תכולת הקיבה שלך נשפכת על השמשה הקדמית זה לא "אנטי".

השאלה היא אם איפה שאתה נמצא בצפון ואיפה שאתה עובד אתה חווה בכלל פקקים? כי שם עקב האכילס של התיבות האלו.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חווה פקקים - כמובן שלא בסדרי גודל של המרכז, אבל יש עומס בד"כ בבוקר בדרך לעבודה, לעיתים בקצב עמידה.

בנוסף נסעתי לא מעט עם הרכב בת"א (פיייייי עליה), ההורים שלי מהמרכז.

לפני הAUTOFLASH היו מדי פעם חבטות מעצבנות (2-->1 כשלא צריך, גורם לתופעה שאתה מגדיר כ'תכולת קיבה על השמשה' להערכתי, אצלי זה לא ממש ככה אלא יותר 'כוס אמא שלך למה אתה חובט לי בטוסיק מה נראה לך אני בקטע של סאדו').

לאחר העדכון, התדירות הצטמצמה בטירוף, ועכשיו זה קורה 1 ללא-יודע-כמה-אבל-הרבה. כמובן שהייתי שמח לתדירות 0 אבל בסדר זהמהיש. אם הייתי יכול להשיג את הרכב שלי בגרסא ידנית הייתי עושה זאת בלי למצמץ, אם הייתי יכול להחליף חינם לתיבת פלנטרית של יונדאי לא הייתי שוקל את זה לרגע.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הנהיגה ביונדאי אוטומטית משעמת בעיקר בגלל המנוע האנמי, הגיר הפלנטרי רק עוזר לסרס אותו עד הסוף. תוסיף לזה הגה עם תחושה של logitec וקיבלת מעבדת שינה.

קח למשל את המיקרה הקודמת (הצורה היותר מכוערת), גם עם גיר פלנטרי טיפש 4 הילוכים הרכב מרגיש זריז ונמרץ אבל אפשר גם לשייט ברגוע אם רוצים.

או למשל את הפלנטרי שבאאודי A6. רוצה לשייט בסבבה כמו סבא ב120 קמ"ש עם מוזיקה קלאסית? יש. רוצה להמריא ולהפציץ את איראן? גם אפשר, עם הפליפרים של הטיפטרוניק בהגה שמגיבים נהדר, ללא השהיות מיותרות.

דווקא השהיות והססנות הן מנת חלקה של תיבת DSG. בדואלוג'יק ממש לא מצאתי כאלה, או לפחות לא במידה כזאת שלא יכולתי להתעלם ממנה.

דואלוג'יק זה הגיר שיש ב500 ובאפסילון? אז תחליף את ההססנות בבעיטות בפקקים וביציאה מהירה מהמקום.

ד"א, מבחינתי זה הגיר הרובוטי הכי נסבל. כבר כתבתי את זה.

נשגב מבינתי למה אנשים יתעקשו להזמין כזה רכב קטן וקליל בלי גיר ידני.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

נהגתי 3 שנים בגרנדה פונטו 2007 רובוטית, התרגלתי לגיר והוא היה נסבל, אבל כאשר עברתי לגיר פלנטרי 4 הילוכים הרגשתי שינוי ענק לטובה.

איך שלא מסובבים את זה, גיר רובוטי חד-מצמדי לא נעים גם אם מתרגלים עליו. אם לא מצליחים להתרגל אז הוא הופך למטרד.

פורסם

תודה לכם על התשובות,

שאלתי מכיוון שאני מעוניין ברכב "אוטומט" זול, וכאן נכנסת קטגוריית המיני. הבעיה שמלבד קיה פיקאנטו(יקרה ושתיינית) וסוזוקי אלטו, כול השאר הן רובוטיות.

אני אנסה לשכור רכב ידני לשבוע, נבחן עד כמה זה מעצבן, וניראה הלאה.

פורסם

יש לך גם את המיקרה בקטגוריה שאני חייב להגיד שבתור אחד שמתנייד כל יום עם אודיA1 הפתיעה אותי לגמרי בתגובה המהירה של הדוושה והזריזות של הרכב. מומלץ.

פורסם
תודה לכם על התשובות,

שאלתי מכיוון שאני מעוניין ברכב "אוטומט" זול, וכאן נכנסת קטגוריית המיני. הבעיה שמלבד קיה פיקאנטו(יקרה ושתיינית) וסוזוקי אלטו, כול השאר הן רובוטיות.

אני אנסה לשכור רכב ידני לשבוע, נבחן עד כמה זה מעצבן, וניראה הלאה.

יש לך גם את הספייס סטאר עם תיבה רציפה שהמתיחת פנים שלה לפי מה שקראתי די מוצלחת (לא יודע אם כבר מוכרים בארץ).

פורסם

זה שאנשים עשו פעם סיבוב על קורולה/פוקוס/בראבו ומשם הם משליכים על כל הגירים החד-מצמדיים בגלקסיה, זה סיפור אחר. בהשוואה שלי אני מדבר אך ורק על הגיר של הבראבו שברשותי, ולא על גירים אחרים שאולי אכן גרועים יותר מנהג ידני נורמלי.

ולמען הסר ספק, כן/לא ביצועים וכו', אין תחליף מבחינתי לתחושה המכאנית והplayfulness של גיר ידני פרופר.

הגיר בפוקוס הוא כפול מצמד, ולמעט התחלת נסיעה גסה מאוד (ובעיות אמינות, אבל זה לא קשור לכאן) הפעולה שלו נסבלת לחלוטין. כל עוד הוא תקין.

החד מצמד בקורולה גם כן לא כזה נוראי בתור גיר מהסוג הזה. אנשים שונאים אותו כי אף אחד לא היה מצפה שישימו גיר כזה בקורולה, קהל היעד שלה שמרני מדי בשביל להתנסות בדברים אחרים.

אתה אוהב את הגיר בבראבו, כי מעבר לזה שביחס לגיר רובוטי עם מצמד בודד הגיר שלה טוב, לרכב יש מנוע טורבו וכוח זמין מסל"ד נמוך. ככה שאתה חוסך קיק-דאונים בכל ניסיון עקיפה, אתה פשוט יכול להתחיל לעקוף בקלות יחסית בהילוך בו אתה נמצא. חלק מהחסרונות ברובוטי זה ה"הססנות" שיש לו בשילוב ההילוך. בידני אתה פשוט בוחר את ההילוך שאתה רוצה וממשיך בו, ברובוטי לוקח לו המון זמן להגיב אם אתה משאיר אותו על מצב "אוטומט". הורדה מהילוך רביעי לשלישי (ושלא נדבר על הורדת שני הילוכים) למשל למען עקיפה, יכולה לקחת נצח ודורשת רגל החלטית על הגז ואחרי זה אתה צריך לקוות שהגיר יבין איזה הילוך אתה רוצה בדיוק. זה הדבר שהכי מציק לי בגירים מהסוג הזה. עם ההססנות ביציאה מהמקום והטלטולים בפקקים אני עוד מוכן להסתדר.

סע ברכב עם גיר רובוטי ומנוע אטמוספרי שדורש הורדת הילוך למטרת עקיפה ותראה בכמה השהיות וטלטולים זה כרוך. גם אם תשים למשל את הגיר שיש לך בפיאט על רכב 1.6 אטמוספרי רגיל חסר כוח בסל"ד נמוך ותראה איך פתאום אתה לא תאהב אותו כ"כ.

אי אפשר לפי דעתי להשוות אותו לידני, בידני אתה בוחר את ההילוך ולכן תמיד יש זרימה בין הגיר לבינך, ברובוטי המחשב מנסה לחשוב איזה הילוך אתה רוצה (בדומה לגיר אוטומט פלנטרי או כפול מצמד) ולא תמיד מצליח לבחור את ההילוך הנכון וללא התערבות ידנית יהיה לו קשה לפצות על זה לבד (מניסיון עם הרבה גירים מהסוג. כולל 107, 108, סיטיגו, 301, קורולה, פיקאסו, קובו, פונטו, פיאסטה ישנה, בראבו ועוד). אני אישית לא רואה איך גיר רובוטי בעל מצמד בודד יותר מעניין לנהיגה מאשר גיר אוטומטי פלנטרי.

*אני מאמין גם שאתה משתמש בתפעול הידני לא מעט פעמים, מה שרוב האנשים לא יעשו. הרובוטי הוא תחליף לאוטומט, לא לידני.

פורסם
אנשים שונאים אותו כי אף אחד לא היה מצפה שישימו גיר כזה בקורולה, קהל היעד שלה שמרני מדי בשביל להתנסות בדברים אחרים.

לא. אנשים שונאים אותו כי הוא פשוט מאד לא נעים באופי הפעולה שלו. הוא נחות גם מסלספיד דור ראשון, ואני כבר לא מדבר על הדור של הבראבו וה-159. אגב, ב-159 הוא משודך למנוע אטמוספרי ועדיין פעולתו נעימה ורכה בהרבה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...