Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם לא נהגתי אלא רק נסעתי בבראבו ובקורולה רובוטית, ובקורולה הוא חובט יותר, גיר חצי אפוי.

מצטרף למקטרגי הגיר הרציף, לאנשים שלא אוהבים לנהוג /אוהבים לנהוג רגוע בלבד.

ממש לא אוהב את הפעולה העצלה שלו.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נוסע עם גיר רובוטי ונוהג בו כמו בגיר ידני. כך צריך להתייחס לגיר הזה. למי שרוצה לנהוג בידני עם אופציה נחותה של נהיגה אוטומטית.

אם אתה לא רוצה גיר ידני, אין מה לקנות אותו. לא רואה למה להתרגל למה שאתה לא רוצה כשאפשר פשוט לקנות אוטומט. לא חסר רכבים אוטומטים רגילים וטובים.

הבעיה שזה לא תמיד עובד,לפעמים בירידה אחרי שיש בה צורך להאט כמו באמפר יש להם נטיה להוריד להילוך ראשון כשלא צריך ולמשוך אותו,ולא תמיד עזיבת גז עוזרת.

זה פשוט גיר דביל,בידני יש לך שליטה מלאה ולכן הנסיעה נעימה יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני שנתיים על גיר רובוטי, אני התרגלתי, אפילו נהנה ממנו כצריך. צריך ללמוד להכיר את התנהגות הגיר והגיר לומד אותך, הוא מתנהג מאוד קרוב לצורה שאני הייתי נוהג ידנית.

יש גליצים קטנים מדי פעם אבל לאחרונה תוכנה של tmc הפכה אותו למאוד מאוד נוח.

פורסם

לא רוצה רובוטי, לא חד גם לא דו מצמדי. גם לאחרון יש שטחים "מתים" בפעולה שלו והם מתעקשים לקרות בדיוק כשאתה צריך תגובה מיידית. רוצה גיר שיודע להגיב באופן לינארי והחלטי בכל טווח הפעולה שלו, אלו יודעים לעשות רק פלנטריים ( לא כולם ) וידניים.

פורסם
אם אתה שואל מבחינת "הרגל" בלבד, אז כן אפשר להתרגל. אבל לאהוב אותו אני לא מאמין שאפשר (להעריך את היתרונות שלו אולי כן).

לאהוב זה יחסי -

אני בתור אדם שאוהב את התחושה בגיר ידני, מעדיף את הרובוטיים (מבחינת התנהגות/הרגשה נטו, אמינות נשים בצד לרגע) על רוב הגירים בשוק. הפלנטרי היחיד שיצא לי לחוות שעדיף מבחינתי הוא הZF8 של במו.

אז נכון שאני מעדיף ידני, ואח"כ דו-מצמדי, ורק אח"כ חד-מצמדי - אבל אני עדיין 'אוהב' אותו הרבה הרבה יותר מאשר תיבה רציפה.

יש לציין גם שהגירים שונים בטירוף אחד מהשני, החד מצמדי אצלי ברכב לא קשור בעליל לגיר שמוכר כאן מהקורולה (לדוגמא). בנוסף, לאחר שהתקנתי עליו תוכנת ניהול חלק מהבעיות שהוזכרו כאן (הורדה שלא לצורך, חוסר הורדה כשכן צריך וכו') נפתרו. חבל מאוד שזה דורש עדכון עצמאי ולא עדכון נורמלי של החברה עצמה - אולי אם הם (פיאט) היו שמים קצת יותר דגש ותשומת לב למוצרים שלהם אז המצב של המותג הזה לא היה ברצפה.

בכ"א, כשחזרתי מארה"ב אחרי שבועיים עם גירים אוטומטיים שהאחרון בהם היה במוסטנג, נהנתי לנהוג ברכב שלי. הגיר האוטומטי פשוט FUCKING משעמם! בשביל רכב-סופר זה אחלה והכל אבל בשביל רכב נהיגה זה מרדד את התחושה יותר מדי, עבורי.

(אבל ברור לי שהדעה שלי היא דעת מיעוט וממש לא מייצגת, אני כאמור מעדיף בכלל גיר ידני שנהיה עם השנים לא רלוונטי לרוב האוכלוסיה)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

(שם עליי שכפ"צ)

נהגתי 6 שנים עם הגיר הרובוטי של היאריס, ואני מתגעגע לגיר הזה (בניגוד לאישתי ששונאת אותו ולמדה איך לנהוג עליו מחוסר ברירה). לקח לי בדיוק יום להתרגל אליו. נהגתי גם על פיאט פיורינו עם הגיר הזה ונהניתי (למרות שהרכב עצלן).

ביונדאי יש גיר פלנטרי "טיפש" בעל 4 הילוכים, עד עכשיו (כמעט חודש אחרי שהרכב ברשותנו) אני מוצא את עצמי מוריד רגל מהגז ומתפלא מדוע הרכב לא מחליף הילוך.

וכן, האמינות של הגיר הזה מצוינת אם מטפלים בו כמו שצריך-החלפת שמן גיר בזמן, איפוס ולימוד גיר, נהיגה נכונה (הרמת רגל מהגז במעבר הילוך) שומרים על חיי הגיר והקלאץ'. אם הייתי יכול הייתי קונה רכב נוסף עם הגיר הזה.

הגיר הרובוטי מבחינתי הוא כל מה שהייתי צריך-גם אמין, גם הרגשה של "ידני" ללא איבוד כוח מהתמסורת, וגם המנעות מקלאץ' בפקקים, וכתוספת-מצב נהיגה ידני שמאפשר לי לשחק בהעברת ההילוכים כרצוני. החסרון שלו-מוסכים לא אוהבים להתעסק איתו ורכב יד שניה זה "חתול בשק" מבחינת איך שהתייחסו לגיר.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם (נערך)

מסכים עם matanfr ו-oryo למעט שני סייגים:

1. אני לא מעדיף כפול מצמדים על חד מצמדי, ויש לי את שניהם בבית לצורך ההשוואה.
  2. לא התקנתי אצלי עדכון של TMC, ולמרות זאת אני מוצא את התיבה כמתאימה לצרכים שלי.

עריכה אחרונה על ידי אלעד

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

לדעתי זה תלוי מה נקודת הייחוס.

דוגמה אישית שלי: את ה DSG7 אני מעדיף לחלוטין בכל יום ובכל שעה.

על הפלנטרי המיושן 01M שהיה לי בגולפים הישנים.

אבל כשאני משווה את הנסיעה שלו ל 09G המודרני (פלנטרי 6 הילוכים).

אז ייתכן והאחרון פחות זריז אבל נעים יותר לנסיעה

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

איך אתם יכולים להשוות את זה להרגשה של ידני? אולי זה מרגיש כמו ידני כשמישהו אחר (ודי גרוע) נוהג באוטו :lol:

ידני זה ידני. בלי דוושת קלאץ' ובורר הילוכים אמיתי (עדיף עם 8ball במקום ידית), לא מתג חשמלי שמעוצב בצורת ידית הילוכים, זה פשוט לא זה. אז נכון שזו חוויה שונה מאוטומט פלנטרי רגיל, אבל אם כל המטרה היא נוחות ונסיעה חלקה הפלנטרי לוקח ובגדול או הדו מצמדיים לוקחים בגדול.

אם רוצים "תחושה" של ידני, בוחרים בידני. לא צריך את כל ההשהיות וההססנות המעצבנת הזאת. בידני אין את זה, ובאוטומט נורמלי אין את זה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

רובוטי חד-מצמדי זוועתי בפקקים ובתמרונים שמצריכים גלישה איטית באופן כללי, זה כבר מעבר לכמה שניתן להיות עדין עם הגז. גם הדו-מצמדיים לא להיט בתנאים דומים, אך חובטים פחות ונעימים קצת יותר.

פורסם
איך אתם יכולים להשוות את זה להרגשה של ידני? אולי זה מרגיש כמו ידני כשמישהו אחר (ודי גרוע) נוהג באוטו :lol:

ידני זה ידני. בלי דוושת קלאץ' ובורר הילוכים אמיתי (עדיף עם 8ball במקום ידית), לא מתג חשמלי שמעוצב בצורת ידית הילוכים, זה פשוט לא זה. אז נכון שזו חוויה שונה מאוטומט פלנטרי רגיל, אבל אם כל המטרה היא נוחות ונסיעה חלקה הפלנטרי לוקח ובגדול או הדו מצמדיים לוקחים בגדול.

אם רוצים "תחושה" של ידני, בוחרים בידני. לא צריך את כל ההשהיות וההססנות המעצבנת הזאת. בידני אין את זה, ובאוטומט נורמלי אין את זה.

לגמרי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
תלוי באיזה רכב. הגיר הרובוטי של פיאט נסבל, של VAG ממש מסריח ושל טויוטה איפשהו בניהם.

הפוך גוטה, הפוך. הרובוטי בפיאט 500 הוא נוראי. וגם עם מתרגלים זה לא אומר שנהנים אלא זה כמו לבלוע גלולה מרה, זה שהצלחת לבלוע עוד לא אומר שהיא נעימה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא שהוא לא נוראי, הוא הכי פחות נוראי מהשאר. נראה אותך משתלב בתנועה ביציאה מתחנת דלק ללא נתיב השתלבות בסיאט מיי. יש שם דיליי מטורף של 2 שניות. לא פחות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סלואורייד, עם כל הכבוד - יש לי בבית רכב ידני ורכב רובוטי חד מצמדי, יש לי המון שעות נהיגה על שניהם, ובנוסף עד לפני שנה התניידתי עם רכב ידני. אז נדמה לי שמדובר במספיק נסיון בשביל שאוכל להשוות.

בבראבו, ההעברות הילוכים במהירויות גבוהות טובות בהפרש ניכר מהעברות של גיר ידני.

במהירויות נמוכות, זה משתנה, אך בד"כ עדיף ידני. בגדול המעבר 1-->2 ולהיפך הוא המעבר הבעייתי בגיר אצלי ברכב, והAUTOFLASH סייע בכך מאוד והמצב כרגע הרבה יותר טוב מאשר STOCK.

זה שאנשים עשו פעם סיבוב על קורולה/פוקוס/בראבו ומשם הם משליכים על כל הגירים החד-מצמדיים בגלקסיה, זה סיפור אחר. בהשוואה שלי אני מדבר אך ורק על הגיר של הבראבו שברשותי, ולא על גירים אחרים שאולי אכן גרועים יותר מנהג ידני נורמלי.

ולמען הסר ספק, כן/לא ביצועים וכו', אין תחליף מבחינתי לתחושה המכאנית והplayfulness של גיר ידני פרופר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

פעם היתה לנו אלפא 156 עם גיר רובוטי חד קלאצ'י.

התרגלתי בלי בעיה, כי אני בא מגיר ידני וזה טבעי לי לתזמן את עזיבת הגז.

מבחינת תגובת דוושה, היתה עדיפה על אוטומט, בהאצות בהרבה (פעם האוטומטיות היו יותר מסרסרות מהיום), והורדות ההילוכים היו חלקות לגמרי.

מעדיף ידנית, אבל לא נורא.

במצב אוטומטי לא השתמשתי, הוא היה נורא ואיום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...