Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3866 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חלק מהחסרונות ברובוטי זה ה"הססנות" שיש לו בשילוב ההילוך. בידני אתה פשוט בוחר את ההילוך שאתה רוצה וממשיך בו, ברובוטי לוקח לו המון זמן להגיב אם אתה משאיר אותו על מצב "אוטומט". הורדה מהילוך רביעי לשלישי (ושלא נדבר על הורדת שני הילוכים) למשל למען עקיפה, יכולה לקחת נצח ודורשת רגל החלטית על הגז ואחרי זה אתה צריך לקוות שהגיר יבין איזה הילוך אתה רוצה בדיוק.

לא אומר שאתה טועה, רק רוצה לחלוק מהניסיון שלי עם הגיר של הבראבו.

מקרה שקרה לי, לא פעם ולא פעמיים:

מחליט להדביק את הדוושה מכל סיבה שהיא (עקיפה/סתם כי בא לי/ראיתי פרארי ובא לי לתת לו כיף) בדיוק כשהגיר היה בהעלאת הילוך.

הגיר לא מחכה לסיים את העלאת ההילוך על מנת להוריד חזרה הילוך, ואז להבין שאני צריך שהוא יוריד עוד אחד, אלא הוא פשוט מפסיק את הפעולה של העלאת ההילוך באמצע ומוריד הילוך או שניים, בהתאם ללחיצה שלי.

דווקא העניין הזה ספציפית מאוד הרשים אותי בגיר של הבראבו.

הגיר לא חף מחסרונות, אבל ההססנות הזאת שתיארת אינה אחד מהם.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לא. אנשים שונאים אותו כי הוא פשוט מאד לא נעים באופי הפעולה שלו. הוא נחות גם מסלספיד דור ראשון, ואני כבר לא מדבר על הדור של הבראבו וה-159. אגב, ב-159 הוא משודך למנוע אטמוספרי ועדיין פעולתו נעימה ורכה בהרבה.

נסעתי עליו אמנם יחסית מזמן, אבל הוא לא זכור לי כמאוד מציק. אולי הוא לא מהיותר טובים שבגירים האלה, אבל הוא סביר למדי ביחס ללא מעט גירים מסוגו. של הפיקאסו למשל, ממש יכול להוציא אותי מדעתי.

לא אומר שאתה טועה, רק רוצה לחלוק מהניסיון שלי עם הגיר של הבראבו.

מקרה שקרה לי, לא פעם ולא פעמיים:

מחליט להדביק את הדוושה מכל סיבה שהיא (עקיפה/סתם כי בא לי/ראיתי פרארי ובא לי לתת לו כיף) בדיוק כשהגיר היה בהעלאת הילוך.

הגיר לא מחכה לסיים את העלאת ההילוך על מנת להוריד חזרה הילוך, ואז להבין שאני צריך שהוא יוריד עוד אחד, אלא הוא פשוט מפסיק את הפעולה של העלאת ההילוך באמצע ומוריד הילוך או שניים, בהתאם ללחיצה שלי.

דווקא העניין הזה ספציפית מאוד הרשים אותי בגיר של הבראבו.

הגיר לא חף מחסרונות, אבל ההססנות הזאת שתיארת אינה אחד מהם.

לא יצא לי לחוות את הגיר שבבראבו יותר מדי (אבל אני בהחלט יכול להגיד שהוא לא הציק לי יותר מדי, ובסך הכל אני גם מאוד אוהב את הרכב), ואם הוא אכן עושה מה שאתה מתאר אז בהחלט זה מרשים מאוד. כל אוטומטי רגיל כמעט היה מתבלבל במקרה כזה.

ההססנות כמו שתיארתי יכולה לבוא לידי ביטוי בעיקר בנהיגה רציפה על הילוך גבוה (5 למשל) ואז אתה רוצה לצאת לעקוף, אתה לוחץ על הדוושה, ומהרגע הזה, עד שהגיר מחליט להוריד הילוך או 2 לוקח די הרבה זמן (ביחס לגיר אוטומטי פלנטרי לדוג'). תופעה שנתקלתי בה גם בבראבו (אך שם המצב יחסית טוב לגיר מהסוג הזה) היא למשל ההססנות שיש לרכב אחרי שלחצת אותו ועזבת את הגז, ייקח לרכב המון זמן לעלות הילוך. מצד אחד זה טוב כי הגיר שומר על מומנט בהנחה ואתה רוצה להאיץ שוב, אבל בדרך כלל זה לא מה שאתה מחפש. בדרך כלל אתה ממשיך בנסיעה רגילה, ואז סתם יש המון רעש וקצת טלטולים עד שהרכב מעלה להילוך הנכון. נגיד אצלי ברכב (אוטומטי פלנטרי טיפש 4 היל') הוא גם לא ממהר לעלות הילוך בעזיבה של הדוושה, אבל הוא מבין די מהר מה אני רוצה ממנו לפי הלחיצה שלי על המצערת (אם אני ממשיך ללחוץ רגוע הוא יעלה הילוך מידית).

הרוב המוחלט של הגירים מהסוג הזה מרגישים לא הכי "בשלים", קל יותר להתרגל אליו ממעבר מידני (למרות שאני תמיד אעדיף ידני על רובוטי מצמד בודד) מאשר מאוטומט (פלנטרי, כפול מצמד, רציף...). הבעיה היא שרוב מי שלוקח את הגיר הזה לא לוקח אותו כתחליף לידני, אלא כתחליף לאוטומט.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם

עצם השרשור (והפופולריות שלו) מראה שמדובר בגירים מאד בעייתיים.

זה מקרה קלאסי של הנדסה שהגיעה לא בשלה לשוק.

הסיבה היא מאד פשוטה: הרגולטורים (בעיקר האירופאים) העלו את דרישות הסף בנושא פליטת מזהמים בבבת אחת במהירות גבוהה ולשוק לא היה מספיק זמן לפתח תשובה הולמת שתהיה גם אמינה ברמה של גיר ידני/אוטומטי מסורתי, וגם נעימה לשימוש באותה הרמה, וגם זולה מספיק.

לכן, נכון להיום, למעט מספר בודד של תיבות, שרובן שוכנות שלא במקרה ברכבי יוקרה, אין כמו גיר ידני (ויעידו על כך עשרות מיליוני אירופאים "חרוצים" ו"קמצנים")

החיסרון היחיד שלו הוא הפקקים, שלצערנו בישראל זו זוועה (כיווון שרוב הרכבים החדשים שורצים בפקקים מבוקר עד ערב)

וכאן בדיוק גם הכישלון של החד מצמדיות - הן גרועות בפקקים, איפה שהתיבה האוטומטית חשובה.

לכן, בסוף, מי שנהנה מהסיטואציה אלו בעיקר רוכשי יד שניה שלא נוסעים הרבה בפקקים ומרוויחים (כמעט) מכל העולמות - רכב חסכוני, מודרני וזול מאד, ולעיתים אף מהנה לנהיגה, שגם האישה יכולה לנהוג עליו (תוך כדי שיש לה עוד סיבה טובה לקלל את החמור שהיא נתקעה איתו :)

(ותנחשו מי כאן בשרשור נוטים לשבח את אותם גירים)

שורה תחתונה (אלא אם אתם חובבי הרפתקאות) התרחקו מגירים רובוטיים עד להודעה חדשה

(גם יצרניות הרכב הבינו זאת, רובן בדרך הכואבת)

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם
הורדה מהילוך רביעי לשלישי (ושלא נדבר על הורדת שני הילוכים) למשל למען עקיפה, יכולה לקחת נצח ודורשת רגל החלטית על הגז ואחרי זה אתה צריך לקוות שהגיר יבין איזה הילוך אתה רוצה בדיוק.

בחיי שאין לי מושג מאיפה הבאת את זה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

^

מניסיון לא מועט עם מגוון רכבים בעל גיר שכזה.

ביניהם כמובן יש כמה שיותר טובים וכמה שפחות, אבל ההשהיה הזאת והבלבול בין ההילוכים קיימת בכל גיר מהסוג הזה שהתנסיתי בו (ביחס לאוטומטי פלנטרי או רובוטי כפול מצמד).

פורסם

הסלספיד (רובוטי חד מצמדי) הוא פשוט תענוג במצב ידני וסביר במצב אוטומט כשמתרגלים אחרי כמה נסיעות.

אני מחבב אותו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

זה מקרה קלאסי של הנדסה שהגיעה לא בשלה לשוק.

הסיבה היא מאד פשוטה: הרגולטורים (בעיקר האירופאים) העלו את דרישות הסף בנושא פליטת מזהמים בבבת אחת במהירות גבוהה ולשוק לא היה מספיק זמן לפתח תשובה הולמת שתהיה גם אמינה ברמה של גיר ידני/אוטומטי מסורתי, וגם נעימה לשימוש באותה הרמה, וגם זולה מספיק.

זה נשמע יפה, אבל התיבה הרובוטית בעלת מצמד בודד הגיעה לשוק לפני יותר מעשור.

בשנות האלפיים המוקדמות אופל הציגה כבר רכבים עם גיר רובוטי, בפיאט הוא הופיע ב2003 (בארץ), באלפות בסוף שנות ה-90. יצרנים שנשארו עם הגירים הנ"ל ביצעו בהם שינויים ושיפרו אותם עם השנים (ע"ע הגיר של הבראבו לעומת הפונטו ספייס, כנ"ל ההבדלים שצויינו בסלספיד של אלפא).

ככה שלקרוא לזה טכנולגויה חדשה ולא בשלה בשנת 2015 זה פשוט לא נכון.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
נסעתי עליו אמנם יחסית מזמן, אבל הוא לא זכור לי כמאוד מציק. אולי הוא לא מהיותר טובים שבגירים האלה, אבל הוא סביר למדי ביחס ללא מעט גירים מסוגו. של הפיקאסו למשל, ממש יכול להוציא אותי מדעתי.

לא יצא לי לחוות את הגיר שבבראבו יותר מדי (אבל אני בהחלט יכול להגיד שהוא לא הציק לי יותר מדי, ובסך הכל אני גם מאוד אוהב את הרכב), ואם הוא אכן עושה מה שאתה מתאר אז בהחלט זה מרשים מאוד. כל אוטומטי רגיל כמעט היה מתבלבל במקרה כזה.

ההססנות כמו שתיארתי יכולה לבוא לידי ביטוי בעיקר בנהיגה רציפה על הילוך גבוה (5 למשל) ואז אתה רוצה לצאת לעקוף, אתה לוחץ על הדוושה, ומהרגע הזה, עד שהגיר מחליט להוריד הילוך או 2 לוקח די הרבה זמן (ביחס לגיר אוטומטי פלנטרי לדוג'). תופעה שנתקלתי בה גם בבראבו (אך שם המצב יחסית טוב לגיר מהסוג הזה) היא למשל ההססנות שיש לרכב אחרי שלחצת אותו ועזבת את הגז, ייקח לרכב המון זמן לעלות הילוך. מצד אחד זה טוב כי הגיר שומר על מומנט בהנחה ואתה רוצה להאיץ שוב, אבל בדרך כלל זה לא מה שאתה מחפש. בדרך כלל אתה ממשיך בנסיעה רגילה, ואז סתם יש המון רעש וקצת טלטולים עד שהרכב מעלה להילוך הנכון. נגיד אצלי ברכב (אוטומטי פלנטרי טיפש 4 היל') הוא גם לא ממהר לעלות הילוך בעזיבה של הדוושה, אבל הוא מבין די מהר מה אני רוצה ממנו לפי הלחיצה שלי על המצערת (אם אני ממשיך ללחוץ רגוע הוא יעלה הילוך מידית).

הרוב המוחלט של הגירים מהסוג הזה מרגישים לא הכי "בשלים", קל יותר להתרגל אליו ממעבר מידני (למרות שאני תמיד אעדיף ידני על רובוטי מצמד בודד) מאשר מאוטומט (פלנטרי, כפול מצמד, רציף...). הבעיה היא שרוב מי שלוקח את הגיר הזה לא לוקח אותו כתחליף לידני, אלא כתחליף לאוטומט.

מצטרף. לחיצה נמרצת על דוושת התאוצה בגיר רובוטי מביאה בחלק מהמקרים לתגובה המאפיינת חתולים מול אור מסנוור באמצע הכביש, וכמו שם בדיוק כשאתה צריך ובדחיפות ניצול מירבי של היכולות שלו, הטמבל הזה נכנס לשיתוק רגעי שבמקרה של החתול נגמר רע יותר כנראה, אבל את אוצר הקללות שלי הוא בהחלט משמר. ובענין הזה אגב דו מצמדי מתנהג אותו דבר בדיוק, אולי אפילו רע יותר, וזה מנסיון עם 208 חד מצמדית ואוקטביה דו.

פורסם

יש לי פיאט פונטו איבו ואני בהחלט התרגלתי לגיר שלו.

לא מושלם, אבל סביר. גם בפקקים וגם בעירוני.

חוץ מזה תמיד אפשר להתערב ולשנות הילוך על מנת לקבל זמינות כוח, למשל בעקיפות, בהרים.

יותר מטרידה אותי בעיה של האמינות של הגירים האלה. (לא רק בפיאט. גם dsg ,גם גיר של פורד)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם באוטומט הכי טיפש אפשר להוריד הילוך כדי לקבל יותר כח בעליות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מישהו הצליח להתרגל לPowershift?

אני שואל כי למרות הכל, פוקוס 3 עדיין קורצת לי

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

פג'ו 107, התרגלתי לגיר זה דורש מיומנות מסוימת אם כי הוא יכול ממש להציק.

בבין עירוני הגיר רוב הזמן מתנהג בסדר ועובר חלק, בפקקים אני שם על המוד הידני בשביל למנוע העברה מיותרת של הילוכים.

בכל מקרה אני מעדיף אותו על גיר ידני למה היצרנים מתעקשים עליו ולא על תיבה רציפה?

נהגתי על ה subaru xv גיר מאוד נוח בהשוואה לגיר החד מצמדי של הטויוטה.

פורסם

בXV מדובר בגיר רציף ולא רובוטי חד מצמדי.

מה שמעצבן בו זו תחושת החוסר כוח והסל"ד שנשאר כמעט באותה נקודה במשך ההאצה שמקנה לרכב אופי עצל.

פורסם
מישהו הצליח להתרגל לPowershift?

אני שואל כי למרות הכל, פוקוס 3 עדיין קורצת לי

הפאואר-שיפט של פורד הוא רובוטי כפול מצמד, וככזה הוא דומה יותר בפעולתו ל-DSG של פולקסווגן לדוג' מאשר לתיבות רובוטיות בעלות מצמד בודד.

קל להתרגל אליו, ההחלפות ברובן חלקות וזריזות. הדבר היחיד ששמתי אליו לב בכל הפוקוסים הוא גמגום קל ביציאה מהמקום (שגובר ככל שאתה לוחץ יותר על המצערת). ביציאה רגועה הפעולה של הגיר סבירה מאוד.

הבעיה בגיר הזה הוא לא אופי הפעולה שלו (שכן רוב הדו מצמדיות האחרות פועלות יותר טוב. לדעתי לפחות.), אלא האמינות שלו. שמעתי לא מעט תלונות לגבי אמינות הגיר (וגם בפורום לא חסר) וכנראה זו הסיבה שיש גם תלונות לגבי אופי פעולתו.

אני מחבב מאוד את הפוקוס מהדור האחרון. אני מאוד אוהב לנהוג בהן. הן נוחות, איכותיות יחסית ומהנות לנהיגה. אבל לא הייתי רוכש כזאת בגלל ריבוי התלונות לגבי האמינות.

פורסם

גם אופן הפעולה שלו בעיר לדעתי פחות טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...