Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3865 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

כבר תקופה שאני חווה רעידות בעוצמה משתנה במהירות 60-70 קמ"ש

בהתחלה חשבתי שזה עניין של צמיגים ישנים והחלפתי רביעייה אבל אין שינוי או שיפור..

שמתי לב שהרעידות קורות רק בלחיצה על הגז. כלומר אם אני אאיץ וב60 יתחילו רעידות, שאני עוזב את הגז זה נעלם ושאני לוחץ זה קורה, ככה שקשה לי להאמין שמדובר בצמיג\ג'אנט\ציריות.

השאלה מה יכול לגרום לזה?

תודה!

מתן

פורסם

בהחלט כדאי לבדוק ציריות ועל הדרך לבדוק אם אין רעש מהמיסבים בכל 4 הגלגלים. אלו בדיקות בסיסיות ומהירות.

העניין הוא שהבנתי שבגדול כיום קשה להשיג את הפעמון הפנימי של הצירייה, אם דורש החלפה - וגם את הגומיית אבק שלו בדגם האוטומטי, רציף כמו שלך אשר קיימים רק בגיר הזה ולא בכל הדגמים האחרים.

מבחינת הפעמון החיצוני הקרוב לגלגל והגומיה שלו - הם משותפים לכל דגמי הספייס ולכן אין כלל בעיה של זמינות חלקים.

כמובן שהגומיות כמעט תמיד תחליפיות וכל שנה-שנתיים נקרעות מחדש. לא הצלחתי למצוא בארץ גומיות איכותיות. באי-ביי לא חסרות.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

המק"ט הוא 46307789 ונראה לפי חיפוש באינטרנט שיש עוד רכבים שחולקים מידה דומה של גומייה כגון טויטה אוונסיס.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם

תודה לך.

מסתבר שעשיתי טעות בקניית גומיות לציריה.

קניתי 2 גומיות פנימיות וחיצוניות לציריות של חברת פיבי בילשטיין.

גומיה חיצונית מק"ט 14778 : http://cars.febi-parts.com/article.php

וגומיה פנימית מק"ט 12805 : http://cars.febi-parts.com/article.php

את המקטים לקחתי מאתר TECDOC ומסתבר שאצלם אין הבדל בין גיר רגיל לגיר אוטומט(רציף).אין בכלל את האופציה לבחירה בין גיר רגיל לרציף בקטגוריית הגומיות צירייה,להבדיל מקטגוריות אחרות.פשוט שערורייה.

גם באתר חברת פיבי בלשטיין לא מציניים שהגומייה הפנימית מק"ט 12805 מיועדת לגיר רגיל ולא לגיר הרציף.פשוט מחדל.כמו שהרכב הזה יוצר רק עם גיר רגיל.

לפחות למדתי מכל הסיפור שעדיף שיהיה מק"ט מקורי לפני הזמנת חלקים.

פורסם

הגומיה החיצונית זה אכן המק"ט שלה ונראה שמשותפת כל דגמי הספייס. מק"ט 14777 זה אותה גומיה אך גם עם החבקים ועם שקית גריז

במקרה של הגומייה הפנימית - הצלבה של המק"ט של פיאט בתיאור הפריט כפי שמופיע באתר של פבי, מול תוכנת החלפים של פיאט הייתה מראה לך שמדובר בגומייה הלא נכונה.

אגב, איזה מוסך מוכן שתביא לו חלקים או שמדובר בכנופייה ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

פורסם (נערך)

לגבי הגומייה הפנימית, לקיחת המידע התבססה ראשית על תוכנת TECDOC 2014 שאותה יש לי.

לאחר הכנסת הנתונים של הרכב[פונטו דגם מנוע וכ"ס] חיפשתי גומיות ציריה והגעתי למקטים של פיבי שאותם ציינתי.

לאחר מכן נכנסתי לאתר של פיבי לאמת שוב את העניין, ואכן ראיתי שהמקטים נכונים לגומייה הפנימית והחיצונית.[סך הכל יש לציין שהאתר של פיבי בילשטיין מציג מידע אינפורמטיבי מעולה]אבל פה הם פשוט היו לא מקצועיים בכך שהם לא ציינו שמדובר בגומייה פנימית ל-manual transmission.

אם היה לי את המק"ט המקורי של פיאט לכתחילה, העסק היה פשוט.בתוכנת TECDOC יש אופציה של הכנסת מק"ט של כל יצרן וחיפוש כל המקטים החליפיים שלו.

במקרה הנוכחי שהכנסתי את המק"ט המקורי: 46307789 קיבלתי 6 חברות שמייצרות את הגומיה הפנימית הזאת.

אין ספק שחייבים את תוכנת EPER של פיאט אבל היא לא מספקת את הסחורה ב-100%.

יש מוסכים שכן מרשים שתביא את החלקים איתך.אחד המוסכים אמר לי פעם שהוא מצדיע לי על איכות החלקים שאני מביא.

עריכה אחרונה על ידי shay2828
פורסם

תוכל לכתוב מה המק"טים שקיבלת בשביל הגומייה הפנימית ?

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

• תוכן חדש...