Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הפעלת "אור יום" גם בלילה בפיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי קיה פיקנטו 2013,הדגם הרגיל,כידוע לקיה הזו יש "אורות יום/drl" שמודלקים בעת הנעת המנוע ונכבים בהדלקת הפנסים.

אני רוצה שהם יפעלו גם כשאני מדליק את הפנסים,יש לכם רעיונות?

פורסם
למה זה טוב? חוץ מאשר בשביל לסנוור את כל מי שבא מולך?

אל תהיה דושבאג.

באמת לתגובה כזו לא ציפיתי,כל מי שמכיר את הרכב יודע שמדובר במנורות p21 הכי פשוטות,אלו לא פנסי ערפל כמו בדגמים המתקדמים,רק תאורת יום עלובה.

למגיבים הבאים,הקושי היחידי שעומד מולי שהמנורות מופעלות בהתאם לפנסים ובהדלקת המנוע,אני מחפש דרך לגשר אותן שיעבדו רציף בשתי המצבים,כמובן שאני יכול לנתק אותן ולחבר ישירות לאורות מעבר,אבל אז "אאבד" את "אור היום",יש איזה טריק אחר?

תודה

פורסם

הפוך, גוטה, הפוך. דווקא פנסי ערפל (אם הם מכוונים כמו שצריך) מכוונים נמוך מאוד ופחות מסנוורים. פנסי יום, כל תפקידם בחיים הוא להאיר חזק כדי שיראו אותם אפילו באור יום. לכן בלילה הם מסנוורים.

לא יצא לך אף פעם לנסוע מול מישהו ששכח להדליק אורות ונסע עם תאורת יום דולקת? זה מסנוור מאוד.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
הפוך, גוטה, הפוך. דווקא פנסי ערפל (אם הם מכוונים כמו שצריך) מכוונים נמוך מאוד ופחות מסנוורים. פנסי יום, כל תפקידם בחיים הוא להאיר חזק כדי שיראו אותם אפילו באור יום. לכן בלילה הם מסנוורים.

לא יצא לך אף פעם לנסוע מול מישהו ששכח להדליק אורות ונסע עם תאורת יום דולקת? זה מסנוור מאוד.

אני מבקש ממך לעשות איזה שיטוט קטן בגוגל,לא מדובר בלדים לבנים של טויטה או אאודי,רק במנורה צהובה קטנה ופשוטה.

לפי חוסר התייחסות לשאלה אני מבין שאין לך פתרון או ידע אז תודה רבה בכל מקרה.

פורסם

ידנית (סיבוב קדימה של הטבעת הצמודה למפעיל האורות מבפנים). קליק ראשון-אורות קדמיים. השני מדליק את האחורי.

אני מניח שזה ידוע, אולם זה כל כך פשוט...

עד 27.1.2020 אני עסוק

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין לרכב הזה קיט פנסי ערפל קדמיים שאפשר לקנות ולהתקין?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

אם הרכב שלך זהה לשלי (2012) הרי שהפעלת אורות הערפל על ידי סיבוב קדימה של הטבעת הפנימית בידית הפעלת האורות, יעשו את העבודה (כאשר אורות הרכב דולקים)

קליק אחד יפעיל את אורות ה-drl הקדמיים (אלה שנדלקים עם הפעלת המנוע ונכבים עם הדלקת האורות. נראה שהרעיון של קיה היה שתמיד יהיו אורות דולקים מלפנים כשהמנוע פועל).

קליק שני ידליק את אור הערפל האחורי (בנוסף לאורות הקדמיים).

אז כל הסיפור הוא להפעיל "כפתור" נוסף...

עריכה אחרונה על ידי pinister

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם (נערך)
אתה מחפש לעשות את העבודה או לבד או שאתה מתכוון ללכת למישהו שיעשה לך את זה?

לעשות בעצמי

אין לרכב הזה קיט פנסי ערפל קדמיים שאפשר לקנות ולהתקין?

אין לדגם הזה

אליאור. הגבתי כאן אך משום מה איני רואה את תגובתי (למרות שהפכתי ל"מנוי" של השרשור).

אז אחזור.

אם הרכב שלך זהה לשלי (2012) הרי שהפעלת אורות הערפל על ידי סיבוב קדימה של הטבעת הפנימית בידית הפעלת האורות, יעשו את העבודה (כאשר אורות הרכב דולקים)

קליק אחד יפעיל את אורות ה-drl הקדמיים (אלה שנדלקים עם הפעלת המנוע ונכבים עם הדלקת האורות. נראה שהרעיון של קיה היה שתמיד יהיו אורות דולקים מלפנים כשהמנוע פועל).

אהלן, תודה רבה על התגובה.

f330fd8b4b4d7c8a22494328989973a4.jpg

יש לי דגם כזה,ניסיתי לסובב את הגלגל על ידית האיתות/פנסים,אבל לא ראיתי שינוי כלשהו,בדגם הזה אין פנסי ערפל והם נטו בעת הרצת המנוע

זו הידית שיש לי 7a0974d389ad5d8374100975c1f0afce.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliorBanay
פורסם

שים לב שקיימות שתי רמות איבזור בפיקנטו.

בדגם המאובזר יותר הפנסים התחתונים מחולקים לשני חלקים:

1. תאורת יום.

2. אור ערפל.

תאורת יום כבית עם הדלקת תאורת לילה כלומר פנסים רגילים. נוסף על הפנסים הרגילים אפשר להדליק את פנסי הערפל. זה לא אותו פנס כמו תאורת יום. זה פנס ערפל שמכוון נמוך יותר.

אפשר להדליק אותו אך ורק כשיש ערפל או ראות מוגבלת מאוד. בשאר המצבים אסור להדליק אותו מכיוון שהאור שלו מסנוור.

בדגם הפשוט הפנס התחתון לא מחולק לשני חלקים. הוא כולל אך ורק תאורת יום שכבית עם הדלקת אורות רגילים.

שחזרתי את ההודעה הקודמת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אין? קיט מקורי כולל פנסים, חיווט וידית יעלה בסביבות 500 ש"ח כולל משלוח. אני מניח שאפשר למצוא גם בזול יותר אם מתפשרים על לא מקורי. אחרי הכל זה קיאה, לא VW.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מניח שפעולת ההדלקה והכיבוי של ה-DRL מבוצעת ע"י ממסר כלשהו (בניגוד לבקרה ממוחשבת).

אפשר לנסות לאתר אותו ולנטרל את פונקציית הכיבוי עם הדלקת האורות.

לחילופין אפשר לחווט אותם לממסר אחר שיפעיל אותם כל זמן שהסוויץ' מופעל.

יחד עם זאת, איני מתחבר למהות הפעלתם תמידית.

ואין לדעת אם הדבר יתקבל בברכה בעיני שוטרים/בוחנים למיניהם.

פורסם
למה אין? קיט מקורי כולל פנסים, חיווט וידית יעלה בסביבות 500 ש"ח כולל משלוח. אני מניח שאפשר למצוא גם בזול יותר אם מתפשרים על לא מקורי. אחרי הכל זה קיאה, לא VW.

תודה על החיפוש! אבל לא בתיכנון להחליף פנסים או ידית,לא שווה את תועלת הפעולה שלהם

אני מניח שפעולת ההדלקה והכיבוי של ה-DRL מבוצעת ע"י ממסר כלשהו (בניגוד לבקרה ממוחשבת).

אפשר לנסות לאתר אותו ולנטרל את פונקציית הכיבוי עם הדלקת האורות.

לחילופין אפשר לחווט אותם לממסר אחר שיפעיל אותם כל זמן שהסוויץ' מופעל.

יחד עם זאת, איני מתחבר למהות הפעלתם תמידית.

ואין לדעת אם הדבר יתקבל בברכה בעיני שוטרים/בוחנים למיניהם.

התועלת היחידה היא יופי,זוג הפנסים האלה לא מאירים כלל,רק נותנים מראה יפה יותר.

אני מאמין שבאמת ההפעלה שלהם מתבצעת ע"י ממסר כלשהו,השאלה אם יש דרך לאתר אותו או להפך לגשר עליו, כלומר לדוגמא אם אגשר בין הפנס עצמו לאורות המעבר(w5w),האם זה יכול לגרום לקצר כלשהו? כי לפי ההיגיון הפנסים ידלקו כשאדליק אורות מעבר אבל יכול להיות שתהיה התנגשות עם הממסר שקובע שהם יכבו כשאסובב את הסוויץ, אני כרגע נתקעתי פה מחוסר ידע כיצד המעגל החשמלי הזה אמור לעבוד. כמובן שאני יכול לנתק אותם ולחבר ישירות לאורות מעבר אבל כך ארוויח אותם רק בהדלקת פנסים

תודה

• תוכן חדש...