Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

קיבלנו בחירה "קלה" - ניתן לבחור או מזדה 3 או טויוטה קורולה חדשות (שנת 2016)

אילוץ חשוב- מקום לעגלה בבגאז', ומקום לכסא תינוק ברכב. (זוג + תינוק)

מה מומלץ מבין המכוניות? מה יותר מפנק ומרווח?

ראיתי שעל הנייר לקורולה כ454 ליטר (תא מטען) ולמזדה כ414 ליטר - אבל האם בהכרח קל יותר להכניס עגלה לקורולה? (ושיהיה מקום לדברים נוספים)

תודה רבה

פורסם

קורולה יותר מרווחת מאחור, הבגאז' שלה יותר גדול. מה שחשוב, זה גם הגודל של פתח הבגאז' - משפיע על נוחות הכנסת חפצים גדולים לתא המטען.

אני לא יודע להגיד בבטחה, אבל נדמה לי שגם כאן קורולה עדיפה על מזדה 3 סדן. למזדה 3 האצ'בק ( 5 דלתות) יותר נוח להכניס עגלת תינוק, אבל הגודל הכללי של תא המטען יותר קטן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

המאזדה קצת יותר "זוהרת" ונראית הרבה יותר טוב מהקורולה.

מצד שני כרכב משפחתי הקורולה הרבה יותר מוצלחת.

היא גם נוחה יותר מהמאזדה.

לזכות המאזדה התנהגות כביש עדיפה ובידוד רעשים עדיף.

מבחינת אבזור הן דיי זהות.

למשפחה הייתי בוחר בטויוטה.

פורסם

מאזדה יותר מיוחדת ונאה מבחוץ ובמיוחד מבפנים. אני גם מאוד אוהב את הנהיגה במאזדה 3, אבל למשפחה קורולה עדיפה. היא מרווחת משמעותית, יש לה תא מטען גדול יותר והיא גם נוחה יותר, אם כי ההבדל לא דרמתי. אם אתה משלם על הדלק בצורה כלשהי, אז הקורולה סביר שתהיה גם חסכונית יותר. גם כאן ההבדל לא גדול אבל קיים.

פורסם

כפי שכתבו פה ,הקורולה יותר מרווחת ונוחה, וגם המנוע טיפה יותר חזק. בדקתי "על הנייר", ולמאזדה יש מתלה-אחורי רב-חיבורים (לעומת קורת-פיתול בקורולה), מה שמשפר את ההתנהגות של המאזדה.

אם מציעים לך את המאזדה עם מנוע 1.5 , עדיפה הקורולה.

אם מציעים לך את המאזדה עם מנוע 2, זאת כבר שאלה אחרת. ה-2 ליטר יחסוך לך בדלק כי המנוע שלו פחות מתאמץ. במקרה כזה, הייתי הולך לסוכנות (או לאיפה שמחזיקים מאזדה 3) ובודק אם העגלה נכנסת מבחינת המרחב, ואם הכסא נכנס ויושב "טוב" ברכב (ונוח להתעסק איתו). אם כן, שווה מאד לשקול.

בהצלחה

פורסם

יצא לך בול!

לי יש קורולה 2015 בליסינג ולאשתי היה עד עכשיו מאזדה 3 1.5 שנת 2014 בליסינג.

אנו זוג+ ילד בן שנתיים.

אז לגבי הקורולה,

יתרונות:

חזקה יותר.

שקטה יותר.

מערכת שמע באיכות טובה יותר.

מושב אחורי הרבה יותר מרווח ורצפה שטוחה- לא פחות נוח שם מאשר במושב הקדמי.

תא מטען קצת יותר גדול אבל הרבה יותר נוח להטענה.

מבחינת התנהגות היא הרבה פחות רוכנת בהעברות משקל מאשר המאזדה.

חסרונות:

גיר רציף על כל המשתמע מכך.

יש 2 מצבי נהיגה, אקו וספורט.

באקו הרכב מאוד חלש אבל עם התנהגות גיר נעימה, בספורט הרכב יותר חזק מהמאזדה אבל מושך הילוכים ובגלל אופי הגיר הרכב בעצם "תקוע" על סלד גבוה ומרעיש.

בקרת היציבות חוזרת אוטומטית מעל 50 קמ"ש גם לאחר ניתוק.

המושב נהג קצת פחות נוח לטעמי והתחושה של האריג מזעזעת.

מאזדה 3 1500 סמ"ק-

ייתרונות:

אבזור עדיף

גיר אוטומטי אמיתי עם אופציה להעברת הילוכים מההגה.

נוחה יותר בכביש משובש ופסי האטה.

התנהגות מהנה יותר למרות נטיית המרכב הגסה יותר מול הקורולה.

בקרת היציבות לא חוזרת לפעולה לאחר ניתוק.

כסא נהג נוח יותר.

עיצוב תא הנוסעים הרבה יותר לטעמי.

חסרונות:

תא מטען קטן יותר ופתח הטענה צר.

מושב אחורי צפוף יותר.

חלשה מאוד.

צורכת יותר דלק בנהיגה לא עדינה.

אם אתה יכול לקחת את גרסת ה2 ליטר, חד משמעית עדיפה על הקורולה למרות חסרון התא מטען.

אם יש לך שאלות ספציפיות, אתה מוזמן לשאול.

• תוכן חדש...