Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שאתם יודעים, לפני כחודש+- החלפתי 4 בולמי זעזועים של חברת KYB לטויוטה קורולה שלי.

אחרי נסיעה איתם וכיוון פרונט כמובן אני יכול לומר בפה מלא שאני מתחרט על הרגע ששילמתי (עדיין משלם למען האמת) את ה1500 שקל האלו.

נסעתי היום(עכשיו, מחזרה מהעבודה) נסיעה בגשם, הרכב ממשיך לאבד אחיזה ברמות היסטריות, ומרגישים שההגה אפילו קל מדי למרות שביום הוא לא. אין שום חופשים ברכב, החלפתי בו ואני שומר עליו מספיק כדי לא להשאיר חלקי מתלה פגומים. בקיצור, היום הנסיעה הראשונה שלי בגשם ואין שום הבדל לבין הבולמים הישנים שלי לבין הבולמים האלו החדשים. אמנם מאחורה יש לי צמיגים של קונטיננטל אקו 5 אבל אני לא מאמין שהם כל כך לא אוחזים עם הביקורות החיוביות עליהם ברחבי העולם.

בקיצור, אכזבה!

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא הגיוני שהבולמים החדשים לא עוזרים ליציבות ואחיזת כביש יותר טובה מהבולמים הישנים.

בני כמה הצמיגים ברכב שלך? וכמה ק"מ עברו?

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

הגיוני ועוד איך. אפשר לומר שעם ה1500 שקלים האלו יכולתי לסדר לי דברים אחרים שלא קשורים לרכב.

בכל מקרה, יש לי 4 צמיגים, פלקן קדמיים Z912 והקונטיננטל אקו 5. לדעתי הקונטי בן שנתיים ומשהו עם כולה 30,000 ק"מ בערך והמון בשר. הפלקן בקושי עשו אצלי 10K. גם לפני הפלקן המצב היה דומה. הייתי בטוח שהבולמים היו אשמים...

מתסכל מאוד.

פורסם

ראשית, לא מדובר בבולמים ספורטיביים, אני לא יודע למה ציפית.

מה עם שאר החלקים מסביב? כריות? לינקים? בוקסות של המוטות המייצבים?

M-TECH E46

פורסם

אלי, לא ציפיתי לעשות מקורולה אחיזה של איזו גרמנית ספורטיבית, כן ?

כן ציפיתי לפנות בבטחה בגשם ולא לחוות את החוסר אחיזה שהיה לי לפני כן. האמת שכהבולמים נזלו לי , שמחתי , אבל בפועל הכסף הלך לפח , נקודה.

שאר הדברים במצב בסדר, למרבה ההפתעה בגיל הזה, אבל זו טויוטה של פעם... מה שכן היה לו בלאי (ובקושי) , החלפתי.

פורסם (נערך)

מה ציפית מטיוטה קרולה?

הבחור מעליי הסביר לך טוב מאוד.

אני עם סוזוקי בלנו אחריי החלפת בולמים הצלחתי להיכנס באי תנועה והרכב התנדנד בלילה של חורף עם רוחות עזים במהירות מעל 90 קמ"ש העיף אותי כמעט לנתיב שני.

יש רכבים שפשוט לא בנויים לתת לך אחיזה מעבר ליום רגיל.

אושריקו אתה מזכיר נשים מוכות עם האמונה שלך בטיוטה שלך.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

מארק, זה עדיין מרגיש לי מעט מוגזם החוסר אחיזה הזאת... הזנב מאחורה בורח כמו לא יודע מה, בטח עם גשם.

פרונט תקין, איזון גלגלים תקין, שטויות במתלים כולל בולמים החלפתי ועדיין פחד לנסוע איתו בסיבובים.

יש לחבר קורולה 98 עם 29X אלף ק"מ שנוסעת קצת יותר גרוע משלי והאחיזה שלו פיקס על הכביש חוץ ממשיכות לכל הצדדים אבל פניות ? בכיף.

נראה לי שאני אלך לעשות בדיקת שלדה, מה אתם אומרים? יש מישהו אמין שבודק שלדות שלא ייקח יותר מדי כסף?

פורסם

ברור שזו לא הייתה הכוונה, ניכר מן הודעת הפתיחה שאתה כן מודע למצב הרכב ומשקיע בו. אני סבור ששיפור מסויים כן אמור להיות מורגש.

יתכן והבולמים תקולים? שכבו כמה שנים ? (יש הוראת אחסון על בולמים בעמידה עד כמה שידוע לי).

הרכב לא יהפוך לחורך אספלט, אבל מצד שני לטעון שאין שום שיפור אומר דרשני.

יתכן ויש צורך בכיוון פרונט (העדת על שינוי במשקל ההגה)?

M-TECH E46

פורסם

מה שאתה מתאר נשמע תמוה.

כמה דברים

האם אתה מיישם חומר כלשהוא על הצמיגים?

האם בקרת האחיזה מאותת לך כשאתה מרגיש שאתה "מחליק"?

לעיתים חומרים מסוימים (גם פופולאריים) גורמים לצמיג לאבד את יכולת האחיזה שלו, אני מכיר את זה מנסיון מר ורבעיית צמיגים בני שנה שנזרקו למחזור.

אולי סגנון הנהיגה שלך פשוט גורם לך להכנס להחלקות, זה לא אומר בהכרח שאתה נהג גרוע, אלא עניין שהרבה מאוד נהגים ותיקים ומנוסים נופלים בו - העברת משקל נכונה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

אתה צריך לתת לאיש מקצוע לבדוק(למרות שגם אתה איש מקצוע)

תדע לך רופאים הם החולים הכי גרועים.

מעבר במידה ונמצא תקין עזוב את הרכב לנפשו אין טעם להשקיע ברכבים ישנים מעבר לתחזוקה מונעת(הטיוטה שלך לא תהפוך לאספנות).

תהנה ממנה איך שהיא.

פורסם (נערך)
ברור שזו לא הייתה הכוונה, ניכר מן הודעת הפתיחה שאתה כן מודע למצב הרכב ומשקיע בו. אני סבור ששיפור מסויים כן אמור להיות מורגש.

יתכן והבולמים תקולים? שכבו כמה שנים ? (יש הוראת אחסון על בולמים בעמידה עד כמה שידוע לי).

הרכב לא יהפוך לחורך אספלט, אבל מצד שני לטעון שאין שום שיפור אומר דרשני.

יתכן ויש צורך בכיוון פרונט (העדת על שינוי במשקל ההגה)?

שום חורך אספלט ושום נעליים. חוץ מקצת זריזות בכללי היא לא אמורה לאחוז, משפחתית ישנה אוטומטית יפנית. אבל בחייאת, כשאתה מרגיש חוסר אחיזה כזה אתה מבין שמשהו פה מוגזם... חוץ מזה שנגיד היום חניתי את הרכב בעבודה ולאחר כ7 שעות הנעתי אותו תוך כדי גשם ההגה הרגיש ממש, אבל ממש קל על הכביש.

אין חופשים או משהו.

הבולמים החדשים מורכבים מעט זמן על הרכב יחסית והעבודה בוצעה יפה מאוד.

אני לא מיישם שום דבר על הצמיגים חוץ מפעם בכמה חודשים שלצערי מכוני שטיפה זורקים משהו על הצמיגים.

לחץ אוויר כל כמה שבועות, ממלא (2 PSI יותר מרצון היצרן בתחנת דלק)אבל לא יודע אם זה מדויק.

וזהו סך הכל...

בואו נאמר שיש לי רכב עכשיו שאפשר להשתעשע איתו, אבל בתור אחד שמחפש קצת ביטחון בפניות ובטח עם אנשים וגשמים זה לא משעשע אותי.

מרק זה מבאס אותי מאוד גם על הכסף, ה1500 שקל האלו לא יעזבו אותי עד אוגוסט הבא.

עם זאת אני חייב להזכיר שיש משיכות לצדדים אך המשיכות האלו התחילו לפני הרבה שנים ואין שום קשר לטיפולים שביצעתי!

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

אושריקו - גשם ראשון, כבישים מלאים בג'יפה. כנס לפרופורציות. הג'יפה ירד מהכביש עוד שבוע-שבועיים ותראה שיפור. החלפת בולמים, גם ברכב זול, לרוב משנה מאד ואני זוכר את זה מדייהטסו אפלאוז אי-שם בשנת 1999 או 2000 - השיפור היה מדהים.

כמו כן, +1 לברני על עניין העברות המשקל. זה אולי נראה לך כמו התחכמות, אבל המון נהגים נופלים בדבר הבסיסי הזה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

אושריקו, יש מספיק ראיות לשיפור שנובע מהחלפת בולמים גם כשהם במצב הרבה יותר טוב מזה שהבולמים הקודמים שלך היו בו, ולכן המקרה הנקודתי שלך אין בו כדי להטיל פגם בשיטה עצמה.

לגבי למה אתה עדיין מחליק - כמה אפשרויות, שייתכן בהחלט שהתוצאה היא שילוב של חלקם או כולם:

עייפות של רכיב אחר, כמו צמיגים ישנים.

בולמים שאינם מתאימים לרכב ולתנאי הדרך.

סגנון נהיגה.

מי שנוהג טוב לא יחליק גם בגשם הראשון ברכב עם צמיגים סיניים בני ארבע, בלחץ חסר עם בולמים עייפים ופרונט לא מכוון. מי שנוהג לא נכון - לא יצליח לרמות את חוקי הפיזיקה גם במכונית פורמולה 1.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יכול להיות שהבעיה בצמיגים הירוקים ?

אני מפחד להחליף אותם סתם כמו דברים אחרים שעשיתי וחבל על הכסף.

ולמה לדעתכם ההגה נהפך לקליל בערב יותר? כאילו משהו משתחרר שם במנוחה.:roll:

אגב, אין לי שום רצון או יכולת כרגע להחליף את הרכב הזה ולכן אני אוהב אותו מאוד ורוצה שייסע בבטחה!

• תוכן חדש...