Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אחרי כל כך הרבה השערות ורעיונות, לא רואה איך אפשר להתקדם מבלי להתחיל לבדוק / להחליף דברים.

כהערת אגב אני יכול להוסיף שאני מאוד מתחבר למי שרשם שאולי סגנון הנהיגה לא מתאים לרכב ואני אסביר:

אני נוהג על 2 מכוניות: מיצובישי סופר לנסר 96' (אני מקביל אותה לקורולה שלך) וקיה פורטה חדשה.

סגנון הנהיגה שלי בכל אחת מהמכוניות שונה. המקדם שאני לוקח בסופר לנסר גדול הרבה יותר מהמקדם שאני לוקח בפורטה.

אני נוסע במהירות שונה, נכנס לפניות במהירות שונה, ובולם ממרחקים שונים. על אחת כמה וכמה בחורף.

המיצובישי מתוחזקת להפליא ועדיין, אני לא יכול לנהוג בה כמו בקיה, אני חייב להיות הרבה יותר רגוע איטי וזהיר.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

מסכים לחלוטין עם המגיב לפני. סגנון הנהיגה צריך להיות מותאם לרכב ואגב זה לא כל כך פשוט לנהוג לסירוגין ברכב מודרני ורכב מיושן.

פורסם

לא יודע, לא מאמין שהבעיה היא רק בסגנון נהיגה שלי.

בנוסף גם בבאמפרים וכאלו מרגישים את הבורות על הכביש, זה בדיוק כמו שהיה לפני כן.

התושבות בולם המקוריות יצאו וחזרו כמו חדשות.

הקפיצים נראים בסדר גמור בסך הכל וגובה הרכב לא השתנה.

פורסם

לגבי סגנון נהיגה - לא עברת קורסים למיטב ידיעתי ואין לך שום דרך לדעת האם אתה נוהג נכון.

לגבי מרגישים בורות וכו' - אתה בקורולה, לא S-קלאס עם מתלי אוויר. קצת תיאום ציפיות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)

RK אני לא חושב שחייב קורס כדי לנהוג נכון. (מספיק חוש מפותח, קריאה ויישום).

כמו שאני לא חושב שצריך מרצדס כדי לא להרגיש בורות.

ברכב עם מתלים דפוקים אתה תרגיש בגב כל בור, ואילו ברכב עם מתלים תקינים המתלה יספוג חלק נכבד מהמהמורה (שזה התפקיד שלו, להצמיד את הגלגל לכביש).

וזה נוגע לכל רכב!

כשאני נוהג ברכב שלי שהמתלים בו גמורים כי הוא ישן (בן 20 ו310 אלף קמ) וזה לא כלכלי להחליף, אכן מרגישים כל בור (אז אני מתחמק, נוסע ממש לאט אם זה בתוך שכונה למשל).

מצד שני אצלי האחיזה במהירות גבוהה יותר טובה והרכב יושב ומרגיש בטוח על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

הקפיצים נראים בסדר גמור בסך הכל וגובה הרכב לא השתנה.

השאלה היא האם ניתן להעריך את מצב הקפיצים רק ע"י התבוננות. וזו שאלה שהייתי שמח שמישהו יענה עליה.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

כן חד משמעית, אם הרכב נמוך מידי אז כן.

אתה רציני?! 300 אלף והחלפת רק בולמים בלי תושבות בלי כלום? נראה לי שכל הבעיות של הרכב שלך זה כנראה אתה.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם
RK אני לא חושב שחייב קורס כדי לנהוג נכון. (מספיק חוש מפותח, קריאה ויישום).

מקריאה ניתן להבין דברים פשוטים כמו שמירת מרחק ואולי כמה כללים בסיסיים לפניה נכונה, נכון. אבל בשביל באמת לפנות טוב (בנהיגת כביש רגילה) הוא צריך משוב צד-שלישי (רצוי של מאמן מקצועי) בזמן אמת, כמוך.

זה כמובן לא פוסל את הצורך (ככל הנראה) בהחלפת קפיצים. קפיצים ובולמים באים כצמד. אם אחד הצדדים לא פועל ביעילות - המנגנון בכללותו לא יתפקד כראוי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
277 ומשהו אלף.

הקורולה מעולם לא היתה פאר היצירה של "נוחות נסיעה" או "אחיזת כביש", בטח ובטח שלא ב 1999. אפרופו נוחות נסיעה ואחיזת כביש, דווקא ל PSA היו בזמנו מכוניות שהמתלים שלהם היו פרי יצירה שלהם (לרבות בולמי הזעזועים) ואורך החיים שלהם ואחיזת הכביש שהם סיפקו לאורך מאות אלפי קילומטרים היתה משובחת לחלוטין. אני מזמין אותך לעלות על מכוניות צרפתיות "כאלה" עם 250K קמ וצפונה, ותבין על מה "כולם" דיברו אז.

277K ק"מ למכונית שאז עוד היתה רחוקה מלהיות חוד החנית בנושא, ועוד 16-17 שנה על הכביש, על בולמי זעזועים מקוריים שרק עכשיו הוחלפו - והקפיצים, שהיו נושא מאוד חלש אצל היצרנים היפאנים דאז (תמיד המכוניות שלהם היו שוקעות מאחורה מהר ביחס למתחרים), עדיין מקוריים - נראה לי שאתה זקוק למשהו קצת יותר רציני.

או שאתה מטפל בנושא הקפיצים בצורה יסודית, או שאתה אומר "די" ומתקדם לפיסקה הבאה שכתבתי.

אני חושב שרמת הנהיגה שלך (אפילו שאתה עוד ילד ?) כבר עלתה מספיק בשביל להתקדם למכונית שתוכל לספק לך *מינימום* הגנה סבירה (ובטיחות אקטיבית) בזמן נהיגה. אתה צריך מכונית שיש לה מתלים שמתוכננים גם לנהגים עם דרישות (כאלה "דרישות" שהן מעבר לאמינות והגעה מנקודה א' ל-ב').

דבר נוסף בעניין הזה: תוכל לרשום את המק"טים של הבולמים ששמת ?

האם אלו בולמי KYB PREMIUM (אריזה כחולה לבנה) או KYB EXCEL-G (אריזה אדומה לבנה) ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מקריאה ניתן להבין דברים פשוטים כמו שמירת מרחק ואולי כמה כללים בסיסיים לפניה נכונה, נכון. אבל בשביל באמת לפנות טוב (בנהיגת כביש רגילה) הוא צריך משוב צד-שלישי (רצוי של מאמן מקצועי) בזמן אמת, כמוך.

זה כמובן לא פוסל את הצורך (ככל הנראה) בהחלפת קפיצים. קפיצים ובולמים באים כצמד. אם אחד הצדדים לא פועל ביעילות - המנגנון בכללותו לא יתפקד כראוי.

חן,

אני לא יודע אם התכוונת סיבוב רגיל בצומת רגילה או על ספורטיבי, אבל בחייאת איזה מאמן צריך בשביל לפנות טוב בצומת?

למה סתם לעשות מזבוב-פיל?

אושריקו, רוצה רכב נוח? תקנה צרפתית.

אמרת בעצמך שלא החפלת את כל חלקי המתלה, למה חשבת שהחלפת בולמים תפתור לך את כל הבעיות?

הכביש חלקלק בגשמים הראשונים פשוט סע יותר לאט, לא מבין למה לעשות סיפור.

רועי

פורסם (נערך)

בשביל לנהוג ספורטיבי שנינו מסכימים שצריך אימון מקצועי. אושריקו מתלונן על החלקות, הגם שהוא לא נוהג בצורה ספורטיבית לטעמו, ולכן הצעתי אימון מקצועי.

מעבר להאטה שהצעת (שהיא הצעד החשוב ביותר), אפשר גם לקחת פניה רחבה יותר, להתחיל לסובב את ההגה מוקדם יותר, להתרחק ככל האפשר מקטעים חלקים יותר אם אפשר לזהותם מראש, וכך הלאה.

בשביל נהיגה מנהלתית זה באמת לא סיפור ללמוד את זה מהסבר בעל פה, אבל עדיין מישהו שלמד מאדם שיושב איתו במכונית יגיע לרמת ביצוע טובה יותר.

ככל שאנחנו יכולים לשים יותר אחיזה בינינו לבין נקודת ההחלקה ואבדן השליטה - יותר טוב. משיגים את זה מצד אחד על ידי תחזוקה מונעת לצמיגים, למתלים וכך הלאה, ומצד שני - על ידי סגנון נהיגה חלק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא דיברתי על נהיגה ספורטיבית, מוסכם על שנינו שזה לא המצב, וגם מוסכם שבשביל באמת לנהוג ספוטיבי צריך מאמן, ורכב נורמאלי.

אבל פה מדובר סה'''כ, על טויוטה מזדקנת (בלי לפגוע גם לי יש רכבים ישנים), עם חלקי מתלה בלואיים שדורשים החלפה וזה גורם למעט בעיות.

בנוסף, התרגלנו לנהיגת קיץ, וכביש יבש, עכשיו הכביש מלא ג'יפה שהגשמים מנקים אותו, וזה גורם לו להיות יותר חלקלק, זו כל ההיסטריה של

של פותח השרשור, שיתאים את הנהיגה לגשם ראשון+יחליף את חלקי מתלה הבלואיים, ושיהנה עם הרכב.

אנשים מתלוננים על החלקות זה תקין, הם יתרגלו, אבא שלי נוהג יותר מ- 35 שנה, הוא בחורף נוהג יותר לאט, ואין לו שום בעיות, ולא צריך שום מדריכים,מאמנים, נינג'ות וכו'.

זו הכוונה שלי מ - ''לא לעשות פיל מזבוב'', צריך לשנות מעט הרגלי נהיגה, כל אחד לפי יכולותו\מיקומו\רכבו, ושלום על ישראל.

(הכתוב לעיל אינו על מנת לפגוע, אלא על מנת להציג את דעתי, אם משתמע מדברי דברים פוגעים, אנא מתנצל מראש, תודה וסליחה).

רועי

• תוכן חדש...