Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה היחיד שיודע להגיד מה מצב הצמיגים. צמיגים בגיל שנתיים ומשהו בפירוש אוחזים פחות בצורה מורגשת (אם כי לרוב לא ברמה שמחייבת החלפה מיידית), וזו השפעה מורגשת יותר מזו של בולמים.

אני הייתי משקיע קודם כל בסגנון הנהיגה. כמובן שהגיוני לתחזק את המכונית באופן שיגדיל את מקדם הבטחון ככל הניתן (באופן ראלי) אך הסוד האמתי הוא בצורת הנהיגה.

לגבי השינוי בתחושת ההגה. במכוניות עם הגה מתקשר מאוד הרגשתי לעתים שינויים במשקל בזמנים שונים. ייתכן שזה קורה אחרי שהצמיגים והבולמים מתקררים בחניה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה יכול לפרט קצת לגבי "הכיוון פרונט"? זריקת זנב עשויה להצביע על זוויות שגויות בגלגלים האחוריים, בציר האנכי ו/או האופקי. למכונים יש נטייה להיות סלחנים לתוצאות כאשר קשה לכוון, ואז הם אומרים שזה "בתקן" או שפשוט מקלידים ידנית תוצאות שייראו טוב. פעמיים קרה לי שאחרי מכון כזה נאלצתי לכוון לבד כדי לתקן בדיוק את הבעיה הזו.

פורסם
אושריקו - גשם ראשון, כבישים מלאים בג'יפה. כנס לפרופורציות. הג'יפה ירד מהכביש עוד שבוע-שבועיים ותראה שיפור. החלפת בולמים, גם ברכב זול, לרוב משנה מאד ואני זוכר את זה מדייהטסו אפלאוז אי-שם בשנת 1999 או 2000 - השיפור היה מדהים.

כמו כן, +1 לברני על עניין העברות המשקל. זה אולי נראה לך כמו התחכמות, אבל המון נהגים נופלים בדבר הבסיסי הזה.

בדיוק מה שחשבתי, גשם ראשון הכביש מאוד חלק ולא משנה איזה רכב ואיזה צמיגים, בולמים והכו...

פורסם
אתה יכול לפרט קצת לגבי "הכיוון פרונט"? זריקת זנב עשויה להצביע על זוויות שגויות בגלגלים האחוריים, בציר האנכי ו/או האופקי. למכונים יש נטייה להיות סלחנים לתוצאות כאשר קשה לכוון, ואז הם אומרים שזה "בתקן" או שפשוט מקלידים ידנית תוצאות שייראו טוב. פעמיים קרה לי שאחרי מכון כזה נאלצתי לכוון לבד כדי לתקן בדיוק את הבעיה הזו.

בכיוון פרונט האחרון ראיתי את הדף כמו שצריך , הכל יצא ירוק, ועמדתי ליד הרכב כמו שצריך והרכב עבר המון כיווני פרונט וזה אותו דבר.

פורסם

מה שאתה מתאר מוזר מאוד.

יצא לי לנהוג (בקצת פחד) בקורולה 02 של חבר, רכב עם 270 אלף על השעון ו4 צמיגים עלומי שם.

כמה שאני מנסה להסביר שה100 שהוא חסך פעם באים לו 3-4 שנים בסיכון על הכביש, לא עוזר.

אבל זה לא העניין, העניין הוא שהרכב נסע והחזיק את הכביש טוב גם בחורף עם 4 אנשים ונהיגה רגילה.

כמעט כמו יפנית מצויה.

והרכב מתוחזק על הפנים (מעל 80 ההגה רועד בקטע מפחיד).

כאן אתה מתאר מקרה הפוך לגמרי, רכב מתוחזק ומושקע, צמיגים כביכול טובים, וחוסר אחיזה.

מה לגבי סגנון הנהיגה, אני מניח שאתה נוהג נכון.

אבל בכל אופן, שאתה נכנס לפניות תגיע לאט יחסית ותשמור על גז חלש במהלך הפניה.

אולי זה ישפר את הבטיחות.

ניסית להחליף צמיגים בין הסרנים?

אם הפאלקן יותר טוב מהקונטי אז מין הסתם שתקבל היגוי יתר..

פורסם

כן, בעבר הפלקן היו מאחורה והעברתי אותם לקדימה.

אולי יש בעיה בצמיגים הירוקים ? אבל גם אם כן, קשה לי להאמין שזה יגרום לכזה דבר. אין שחיקה (או לפחות משהו שנראה לעין) או משהו ויש המון בשר.

פורסם

אושריקו, מתי לאחרונה הקשבת למה שאמרו לך ?

אני שואל ברצינות.

ממתין לתגובתך.

איציק

(הודעה מספר 28# מתאריך 13/12/2014

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?551588-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%9E%D7%90%D7%95%D7%93-%D7%9C%D7%90-%D7%99%D7%A6%D7%99%D7%91-%D7%98%D7%95%D7%99%D7%95%D7%98%D7%94-%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%94-99&p=4585267&viewfull=1#post4585267

)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איך יכול להיות?הרי הקפיצים קובעים את הגובה בלבד, לא?

הקפיץ מתכווץ והבולם מחזיר אותו לקרקע ואיתו את הגלגל, לא כך?

חוץ מזה שהגובה של הרכב נמוך כמו שהגיע מהמפעל ולא פחות ולא יותר.

מלבד זה, אף מכונאי לא ייעץ לי להחליף גם את הקפיצים.

אני בפורום הזה כי אני אוהב אותו, כי יש פה אנשים מבינים הרבה יותר ממכונאים חאפרים במוסכים, אבל אני כן רוצה להיכנס לדיונים ולהבין מה טוב ומה לא טוב ובמקרה הזה לא רואה שום בעיה בקפיצים.

פורסם

תפסיק לבכות כמו ילדה קטנה, אתה רוצה אחיזה שים 4 צמיגים חדשים וברמה גבוהה ולא כמו שיש לך כרגע ואז נדבר, אתה נוסע עם צמיג בן יותר משנתיים זה שהוא לא מתפוצץ לא אומר שהוא אוחז נקודה.

רכב זה תחזוקה ותחזוקה טובה זה כסף , 1500 שקל זה לא הרבה כסף ל4 בולמים חדשים כולל עבודה ,יקר לך? קשה לך? אל תחזיק רכב.

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

פורסם

זה לא שיטת מצליח, ממש לא , הדבר הראשון שהייתי מחליף זה צמיגים ושם משהו ברמה גבוהה .

חביבי 1500 זה שחיטה לאור יום רק לבולמים, זה עולה פלוס מינוס 900 שקל .

HU: alpine 9855. FRONT: tw:TangBand 25-1719S - woofer:hertz mlk 6.5 . SUB: DC AUDIO .LEVEL 3 "12". FRONT AMPS: celestra fa475.woofer amp: Celestra fa2150 SUB AMP: dc audio 2.0k. dsp: audison bit one

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אני החלפתי לזוג קדמיים של מונרו (כל אחד 750 ש"ח) ואת ההבדל הרגשתי מיד עם הדרך חזרה מהמוסך. וזה עוד כשלטענת המכונאי הבולמים הקודמים שלי היו בחצי החיים והוא קצת צחק עלי שאני מתעקש להחליף בולמים שעדיין תקינים בתקינים חדשים יותר.

מה שכן זה היה בנוסף לשיפוץ כל המתלה הקדמי (משולשים עליונים ותחתונים מקוריים, גומיות מוט מייצב, כריות בולמים). שבוע אחרי זה גם קניתי רביעיית T1 Sport של טויו.

עריכה אחרונה על ידי Pavlik

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• חברי המעגל הראשון
פורסם
גשם ראשון, כבישים מלאים בג'יפה. כנס לפרופורציות. הג'יפה ירד מהכביש עוד שבוע-שבועיים ותראה שיפור.

זה לא הולך להיות ככה כל החורף? איזה באסה.

אם הקפיץ מת, הבולם לא יועיל הרבה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פעולת הקפיץ: כאשר הגלגל עולה על מכשול או יורד לבור הקפיץ הצמיג סופג חלק מהזעזוע,וחלק נוסף סופג הקפיץ בהתכווצותו.לאחר שהגיע לסוף מהלך התכווצות הקפיץ הקפיץ מתפשט והגלגל נע במהירות כלפי מטה ופוגע בכביש , ושוב הקפיץ מתכווץ ןהתהליך מתחיל מחדש .תופעה זו גורמת להקפצת הגלגל ולכן אין מגע טוב בין הגלגל לכביש,כתוצאה מכך מרחק הבלימה יגדל,יציבות הנסיעה וההיגוי יפחתו,בלאי הצמיגים יגדל.

[TABLE=align: left]

[TR]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[/TABLE]

כדי למנוע תופעה זו משתמשים בבולמי זעזועים שתפקידם לעזור לקפיץ לספוג את זעזועי הנסיעה ובעיקר לבלום את מהירות פגיעת הגלגל בכביש כאשר הקפיץ מתפשט. וע"י כך להקטין ולמנוע את הקפצת הגלגלים.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...